ya arkadaşlarr biraz önce uğraşırken aklıma geldide ameliyat olanlar burunlarının içini nasıl temizliyolar acaba ben kurdanın ucuna pamuk takıyorum onuda zeytinyağına batıyorum ama yinede cok iyi temizleyemiyorum ıkınmak(sümkürmek)sakıncalı dedi doktor nasıl yapıyorsunuz acaba ?
ya arkadaşlarr biraz önce uğraşırken aklıma geldide ameliyat olanlar burunlarının içini nasıl temizliyolar acaba ben kurdanın ucuna pamuk takıyorum onuda zeytinyağına batıyorum ama yinede cok iyi temizleyemiyorum ıkınmak(sümkürmek)sakıncalı dedi doktor nasıl yapıyorsunuz acaba ?
doktor göstermıstı nasıl temızlenecegını bana. hazır kulak çöpüne okyanus suyu sıkıp temızlıyordum, bır de bır merhem vermıstı doktor, onu da aynı sekılde kulak çöpüne sürüp temızlıyordum. yıne de tam temızlenmıyor tabi, nazıkce cımbız kullanmaya başladım zaman gectıkce.
doktor göstermıstı nasıl temızlenecegını bana. hazır kulak çöpüne okyanus suyu sıkıp temızlıyordum, bır de bır merhem vermıstı doktor, onu da aynı sekılde kulak çöpüne sürüp temızlıyordum. yıne de tam temızlenmıyor tabi, nazıkce cımbız kullanmaya başladım zaman gectıkce.
anladım teşekkürler. bi sorum daha olacak sizinde burnunuzun iiçinde et parcası gibi şeyler varmıydı ben pislik var sanıyorum fakat cıkartmaya calıştığımda sanki oraya burun kanatlarımın fazlalıklarını dikmişler giibi geliyoo cookk acemiyimm coookkkkk :))))))
anladım teşekkürler. bi sorum daha olacak sizinde burnunuzun iiçinde et parcası gibi şeyler varmıydı ben pislik var sanıyorum fakat cıkartmaya calıştığımda sanki oraya burun kanatlarımın fazlalıklarını dikmişler giibi geliyoo cookk acemiyimm coookkkkk :))))))
benimki henüz 14 gün oldu fakat hala dikişlerim düşmedi burnumun alt dikişin yarası gecmedi göz altlarım hala mor ucu cok kalkık gibi duruyo umarımm şişliklerim inince bu kadar kalkık durmaz (
benimki henüz 14 gün oldu fakat hala dikişlerim düşmedi burnumun alt dikişin yarası gecmedi göz altlarım hala mor ucu cok kalkık gibi duruyo umarımm şişliklerim inince bu kadar kalkık durmaz (
dikişin düşecegını sanmam, eririp deriye karışır o, benim dikişim 45. gunde eridi. benım amelıyat kapalıydı, iz yok. zamanla gecer o iz, sabretmelısın. bunyeye göre degısıyor morluk, bende çok az olmuştu morluk ve 8 günde falan gecmıstı tamamen. ama açık amelıyatta daha çok morluk olması normaldır. burun dudak arası şiş oldugundan mesafe çok gorunuyor, şişlik gecınce o mesafe daralıyor ve burundakı o kalkıklık da iniyor zamanla merak etme. çıkmak zorundayım ben şimdi. hoşçakal:)
benim burnum da ilk başta domuz burnu gibiydi önden bakınca burun deliklerimin görünmesi çok rahatsız etmişti ama zamanla iniyor gerçekten.Bir buçuk bir hafta sonra iki ay olucak değişiyo sanki günden güne.Sabahları çok şişkin oluyo gün içinde iniyo şişliği sebebi gece tıkanmaları sanırım.Ayrıca burnuna çok elleme içine müdahale etme temizlik dışında, bunu yaparken de dikkatli ol.Benim doktorum alçıyı aldığı gün yavaşça sümkür dedi.Sonraki kontrolümde rahatça sümkürebilirsin dedi.Masaj falan vermedi sorduğum zamanda çok tehlikeli ben masaj vermiyorum hastalarıma dedi.Bakalım 6. ayın sonunda nasıl bi şekil alıcak biemiyorum ama şimdilik memnunum umarım istediği gibi olur seninki de