Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bursa bebek bakıcısı sorunum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.244
148
44
Merhaba
Bursa ilinde hangi semtte bakıcınıza ne kadar ücret ödüyorsunuz

Hangi saatler aralıgında geliyor

Başka işler yapıyor mu

Gün içinde evde yiyeceği yemeği siz mi hazırlıyorsunuz yoksa kendi hallediyor mu

Evde tv açılsın istemiyorum
Buna karışma hakkım var mı

Eve kamera sistemi kurdunuz mu

Bursa'da değilim, arada birkaç saatliğine çağırdığımız bakıcımız dışında sürekli bir bakıcımız yok. Ama çevremde tam zamanlı bakıcısı olan çok arkadaşım var. Evde televizyon açılmamasına elbette karışabilirsiniz, karışmalısınız da. Bakıcı tv izlemeye gelmiyor ki evinize. Sıkılıp sıkılmaması onun sorunu. Ayrıca tv çocuğunuza zarar veren bir şey de olduğuna göre, bazı kurallar olmalı. Hatta çocuğun yanında sürekli telefonuyla konuşanlar, oynayanlar filan var, buna bile karışanı var ki bence çok haklı bir müdahale. Arkadaşlar evin bazı odalarına kamera kurdular, bakıcıya haber vermek zorundasınız böyle durumlarda. Hatta bir arkadaşım kameranın olmadığı odalara bebeğinin götürülmesini istemediğini söyledi, bakıcı buna uyuyor. Bir arkadaşımın bakıcısı ek ücret istemeden, çocuktan arta kalan zamanlarda temizlik ve yemek de yapıyor, bu biraz kişinin inisiyatifine kalmış. Diğer arkadaşımın bakıcısı bu işler için ek ücret istedi, o yüzden çocuk dışındaki işlere elini sürmüyor, falan filan... Valla bol şans diliyorum size, bakıcı meselesi zor iş.

Gün içinde evdeki başka işleri yapması çocuğunuz ile daha pasif vakit geçirmesine neden olacaktır. Ki bu dünya üzerinde heryerde böyle diğer ev işleri bakıcının sorumluluğunda değildir. Kalori hesabı dengeli beslenmesi için çocuğun gıdalarını sizin hazırlamanızda fayda var hekiminizde görüşen sizsiniz neticede ne yemesi gerektiğini bilende... Sağlıklı günler.

Bursa'da değilim, arada birkaç saatliğine çağırdığımız bakıcımız dışında sürekli bir bakıcımız yok. Ama çevremde tam zamanlı bakıcısı olan çok arkadaşım var. Evde televizyon açılmamasına elbette karışabilirsiniz, karışmalısınız da. Bakıcı tv izlemeye gelmiyor ki evinize. Sıkılıp sıkılmaması onun sorunu. Ayrıca tv çocuğunuza zarar veren bir şey de olduğuna göre, bazı kurallar olmalı. Hatta çocuğun yanında sürekli telefonuyla konuşanlar, oynayanlar filan var, buna bile karışanı var ki bence çok haklı bir müdahale. Arkadaşlar evin bazı odalarına kamera kurdular, bakıcıya haber vermek zorundasınız böyle durumlarda. Hatta bir arkadaşım kameranın olmadığı odalara bebeğinin götürülmesini istemediğini söyledi, bakıcı buna uyuyor. Bir arkadaşımın bakıcısı ek ücret istemeden, çocuktan arta kalan zamanlarda temizlik ve yemek de yapıyor, bu biraz kişinin inisiyatifine kalmış. Diğer arkadaşımın bakıcısı bu işler için ek ücret istedi, o yüzden çocuk dışındaki işlere elini sürmüyor, falan filan... Valla bol şans diliyorum size, bakıcı meselesi zor iş.
Teşekkür ederim

Gün içinde evdeki başka işleri yapması çocuğunuz ile daha pasif vakit geçirmesine neden olacaktır. Ki bu dünya üzerinde heryerde böyle diğer ev işleri bakıcının sorumluluğunda değildir. Kalori hesabı dengeli beslenmesi için çocuğun gıdalarını sizin hazırlamanızda fayda var hekiminizde görüşen sizsiniz neticede ne yemesi gerektiğini bilende... Sağlıklı günler.
Bebeğin yemeği değil,bakıcının yemeğini soruyor.

Bence çocuğun yemeğini hazırlayabilir. Çocuğa yapmışken fazla yapıp akşam size de ayırsa lütuf olur. Siz yemeklik malzemeyi, meyveyi vs eksik etmeyin yeterli bence. Bir de evde başka iş yapmamalı, dağınık bırakmasın yeter. Tv konusunda haklısın, çocuk uyursa kendi açıp izlesin

Arkadaşımın var bursada ücretini bimiyorum ama haftada iki kere ekstra işler için ücret ödediğini biliyorum. Çocuk uyuyunca temizlik yapıyormuş onun için ayrı ödeme yapıyor.

Merhaba
Bursa ilinde hangi semtte bakıcınıza ne kadar ücret ödüyorsunuz

Hangi saatler aralıgında geliyor

Başka işler yapıyor mu

Gün içinde evde yiyeceği yemeği siz mi hazırlıyorsunuz yoksa kendi hallediyor mu

Evde tv açılsın istemiyorum
Buna karışma hakkım var mı

Eve kamera sistemi kurdunuz mu

bu söylediklerinizin hepsi nasıl anlaştığınıza bağlı.
bir başkasının şartları farklı olabilir, sizin çocuğunuz daha sakindir, uyku süresi uzundur, ona göre talepleriniz şekillenir. yerinde durmayan, hareketli çocuktur, kadın başka iş yaparken tehlikeli oluyordur, e o zaman olmaz.

tek tavsiyem şu, bakıcıdan kendi yapabildiğiniz kadarını isteyin.

siz çocukla hem yemek hem ev işi yetiştirebiliyor musunuz? bunu yaparken çocuğunuz sabrınızı zorluyor, tahammülünüzü azaltıyor mu? bence bunlar önemli.

iş tanımına da bakıcı demeyin, ben evimde şu kadar saat ev hanımlığı yapacak birini arıyorum diyip şartlarınızı oluşturun.

tv izleme derseniz izlememeli. evet böyle bir şey isteyebilirsiniz.
kamera sistemi bence kesin yaptırım, bakıcının haberi de olsun.
yemeğini de kendi hazırlayıversin.

Ben Bursa da oturuyorum gecende öğretmen arkadasım bana sordu kendi cocugu için tanıdık var mı vs diye bende tanıdığım biriyle konuştum ama işk öğretmene sordum ne kadar vereceksiniz diye 12 den 5 e kadar kamera da takcam dedi benim evimde bakacak 600 700 tl veririm dedi tamam dedim kadına söyledim o fiyata bakılır mı dedi en az 1500 den baslıyo bakıcı fiyatları dedi

Ben Bursa da oturuyorum gecende öğretmen arkadasım bana sordu kendi cocugu için tanıdık var mı vs diye bende tanıdığım biriyle konuştum ama işk öğretmene sordum ne kadar vereceksiniz diye 12 den 5 e kadar kamera da takcam dedi benim evimde bakacak 600 700 tl veririm dedi tamam dedim kadına söyledim o fiyata bakılır mı dedi en az 1500 den baslıyo bakıcı fiyatları dedi
Gerçekten 600 700 de çok az olmuş, çocuk bakımı zordur 600 700 den fazlasını hakkediyor kesinlikle. Güven içinde bırakmak için gözünü gönlünü doyurmak lazım

Gerçekten 600 700 de çok az olmuş, çocuk bakımı zordur 600 700 den fazlasını hakkediyor kesinlikle. Güven içinde bırakmak için gözünü gönlünü doyurmak lazım
Kesinlikle yani ki büyük sorumluluk çocuk bakma işi... hem yol parası da verecek üstüne... başka bi tanıdıkla konuştum çocuğuna İstanbul’da bakıcı aramış yemek temizlik yok sadece çocuğa bakacak artı sigorta 2500 istemiş

Teşekkür ederim
oyyy oyyyy dream Allah yardımcın olsun canım
inşallah iyi birileri çıkar karşına

Bursa' yı bilemem fiyat vs açısından
herşeyi en baştan konuş
kamera şart en az 3 yere koymuştuk biz
söylüyorsun kesinlikle bu arada
tv izlemesini istemiyorsan tv kablosunu söküp götürebilirsin yanında
bizim bakıcılar 1 tencere yemek de yapıyorlardı mesela
ne zaman alacaksın ki doğum yapmadan önce mi?

yarım gün için 1500 tl çok canım
ama 900- 1000 vermeli yani

Ama tam günler 2500 alıyo 3 bin alanda var ama bence 1500 olmalı ki sigortada yok e bu kadın gidip sigortalı bi yere girse hem sigortası olacak hemde 2 bin alacak
2500 mü maşallah İstanbul u geçmiş Bursa
öğretmen arkadaşınıza da konu sahibi arkadaşıma da bakıcıyla çalışan herkese de Rabbim yardımcı olsun

Back
X