Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bursa bebek bakıcısı sorunum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
2500 mü maşallah İstanbul u geçmiş Bursa
öğretmen arkadaşınıza da konu sahibi arkadaşıma da bakıcıyla çalışan herkese de Rabbim yardımcı olsun
2500 İstanbul içindi ama işte kadında diyo ki orda 2500 ben burda neden 600 700 s bakayım kı bencede cok zor bi durum Rabbim herkesin yardımcısı olsun

benim oğlum büyüdü ama sana geçmiş tecrübelerimi yazayım

maaş asgari ücret + yol parası

aynı dönemde doğum yapan arkadaşlarım vardı rayiç bu dediler

ben şirket aracılığı ile bulmuştum ama o zaman sigorta yapılmıyordu sigortasını yapmadık

asgari artı yol parası verdik ama bakıcı sabah yürüyerek geldi akşam eşim bir yere kadar araba ile bıraktı

benim mesaim yoğundu hali ile bakıcının da sabah 8 de gelir akşam 19 da çıkardı

cumartesi de 9-5 çalışırdı ama cumartesi ben erken geldi isem 3 gibi çıkabilirdi

ev tamamen onundu ama eşimin kendi işi olduğu için arada gelir homeofis takılırdı bebekle oynardı vs

biz bebeği bıraktığımızda henüz 3,5 aylıktı bu nedenle yürümediği ve yattığı süreler çok olduğu için bize yemek yapması ve evi süpürmesi konusunda da konuşmuştuk

akabinde o evin içinde olunca ev işleri ile de ilgilendi tabii cam kapı silmedi ama yere döküleni de bırakmadı çocuk ayaklanınca daha sık süpürdü sildi

öğlen yemeğini evde pişirdi ve yedi hatta akşama pişirdi kendi de öğlen yedi

arada börek çörek yaptı gelirken yufka aldı mesela içine bizim evden koydu biraz bize bıraktı biraz evine götürdü

yeme içme istediğin kadar dedik zaten

bebeğin yemeklerini o pişirdi hatta şımarttı yemeyince bir daha pişirdi

örneğin evden kitap getirdi ben kitap okuyayım diye oynattı gezdirdi sitenin bahçesine indirdi

televizyon konusuna gelince çocuk uyanıkken açmazdı ama uyurken arada açardı hatta biz aç derdik

zira günün 11 saati bizim evde idi ve sürekli konuşmayan bir bebekle evde olmak cidden zor

telefon konusunda biraz sıkıntı yaşadık bebek uyanmasın diye sessize alırdı duymazdı duyayım diye cebine koyunca da telefon cebinde kalıp bebeği alırdı vs ama bir şekilde idare ettik

saatler uzun olunca zaten evi kendi evi gibi görmeye başlıyor insan

tabii bu biraz da ev sahibi ile alakalı burada görüyorum mesela yatak odasını kilitlerim oraya girmesin buraya girmesin gibi tavırlar da var bizde öyle yasak yoktu çocuğa da bakıcıya da

ha bir de kamera demişsin bizde yoktu

bizim zamanımızda kamera bu kadar yaygın değildi hoş bir arkadaş anlattı onun varmış ama sonuçta kadın giyinsin soyunsun diye bir odada kamera yokmuş orada yatar uyurdu diyordu bebek uyanır ben kameradan görürdüm kadın gelmezdi diyor mesela

örneğin bizim salonda da bebek beşiği/yatağı vardı gündüz bebek orada uyurdu bakıcı da isterse kanepede uzanırdı

sağlıkla kucağına al evet bazı şeyleri düşün ama biraz da akışına bırak

aynı dönemde bebeği olan arkadaşım 6 bakıcı değiştirdi ben bu kişi ile devam ettim

bir de şunu ekleyeyim bakıcım lise mezunu idi benden 12-13 yaş büyüktü ama aramızdaki mesafe hiç abla ve isimle konuşma mesafesine inmedi

hep hanımlı ya da genel bir konuşma sürdü

2500 mü maşallah İstanbul u geçmiş Bursa
öğretmen arkadaşınıza da konu sahibi arkadaşıma da bakıcıyla çalışan herkese de Rabbim yardımcı olsun

yukarıdaki yorumumda da yazdım asgari ücret artı yol parası tam zamanlı bakıcı rayici son 10 yıldır bursa da

daha ucuza da bulunur tabii ama annenin çalışma saatleri günde 10 saat ise bakıcınınki de 11 saat oluyor bir de yol vs eklenince aşağısı az kalıyor

arkadasım alıyor sabah 7 akşam 5 arası asgari ücret+sgk yaklaşık 3000 e mal oluyor. sadece çocukla ilgileniyor temizlik yemek yapmıyor, kendisi de evdeki yemeklerden yiyor...

yukarıdaki yorumumda da yazdım asgari ücret artı yol parası tam zamanlı bakıcı rayici son 10 yıldır bursa da

daha ucuza da bulunur tabii ama annenin çalışma saatleri günde 10 saat ise bakıcınınki de 11 saat oluyor bir de yol vs eklenince aşağısı az kalıyor
sizde çocuğunuz da şanslıymışsınız damdan hanım
ben 2 yılda 4 bakıcı değiştirdim malesef sonunda da kreşe verdik 3 yaşında
en son fiyat 1500 veriyordum geçen sene cumartesi pazar resmi dini günler tatil
ben izne ayrıldığımda parasını kesmiyordum mesela

en sonuncusu iyi birine benziyordu ama heray en az 5 gün 3 gün gelmiyordu
gece 1 de ya da sabah 5 de mesaj yazıp

2500 İstanbul içindi ama işte kadında diyo ki orda 2500 ben burda neden 600 700 s bakayım kı bencede cok zor bi durum Rabbim herkesin yardımcısı olsun
Bence hakkıyla bakan bir bakıcı 2500 u hakediyor hatta daha fazlası bile olabilir .şuan ücretsiz izindeyim ve bebek ,çocuk bakmak çok zor ,çok ağır bir iş . Tabi yemekleri günlük hazırlanacak ,tv tel olmayacak ,maks derecede oyun oynanacak ve güvenlik önlemlerine dikkat edilecek .

oyyy oyyyy dream Allah yardımcın olsun canım
inşallah iyi birileri çıkar karşına

Bursa' yı bilemem fiyat vs açısından
herşeyi en baştan konuş
kamera şart en az 3 yere koymuştuk biz
söylüyorsun kesinlikle bu arada
tv izlemesini istemiyorsan tv kablosunu söküp götürebilirsin yanında
bizim bakıcılar 1 tencere yemek de yapıyorlardı mesela
ne zaman alacaksın ki doğum yapmadan önce mi?
Sağol canım
Doğumdan sonra 4. Ayda falan
Şimdiden araştırıyorum ama fiyatlar uçmuş baya :)
Sigorta falan da eklenmiş işin içine :)

arkadasım alıyor sabah 7 akşam 5 arası asgari ücret+sgk yaklaşık 3000 e mal oluyor. sadece çocukla ilgileniyor temizlik yemek yapmıyor, kendisi de evdeki yemeklerden yiyor...
3000 tl ye mal olacaksa kendim işi birakırım evde bakıcılık yaparım valla :D

Bence hakkıyla bakan bir bakıcı 2500 u hakediyor hatta daha fazlası bile olabilir .şuan ücretsiz izindeyim ve bebek ,çocuk bakmak çok zor ,çok ağır bir iş . Tabi yemekleri günlük hazırlanacak ,tv tel olmayacak ,maks derecede oyun oynanacak ve güvenlik önlemlerine dikkat edilecek .
Kesinlikle ama malum ülke durumları maaşlar falan cok zor yüksek gelirli aileler sadece bu meblayı verebilir

Kesinlikle ama malum ülke durumları maaşlar falan cok zor yüksek gelirli aileler sadece bu meblayı verebilir
O yüzden ben de ücretsiz izin aldım kendim bakıyorum .maaşımı komple bakıcıya vermem gerekiyordu yoksa .
Kreş zamanına kadar getireyim ,sonrasını hallederiz bir şekilde dedik .

O yüzden ben de ücretsiz izin aldım kendim bakıyorum .maaşımı komple bakıcıya vermem gerekiyordu yoksa .
Kreş zamanına kadar getireyim ,sonrasını hallederiz bir şekilde dedik .
En güzelini yapmışsınız en azından emin bi şekilde anne sevgisinden mahrumda kalmamış oluyo ❤️

sizde çocuğunuz da şanslıymışsınız damdan hanım
ben 2 yılda 4 bakıcı değiştirdim malesef sonunda da kreşe verdik 3 yaşında
en son fiyat 1500 veriyordum geçen sene cumartesi pazar resmi dini günler tatil
ben izne ayrıldığımda parasını kesmiyordum mesela

en sonuncusu iyi birine benziyordu ama heray en az 5 gün 3 gün gelmiyordu
gece 1 de ya da sabah 5 de mesaj yazıp

off o çok zor bir durum

ben kabul ediyorum bakıcım işine sadıktı

annesi felç geçirip hastaneye kaldırıldığında da geldi mesela

sonra eşim evde çocuğa baktı o gitti annesinin yanına ama ben gelmiyorum demedi

daha anlaşmadan önce oğlumun 6 ayda bir hastane kontrolü var ona giderim demişti ve sadece onunla sınırlı kaldı aldığı izinler

tabii bazen derdi bugün başım ağrıyor ya da hastayım vs diye yemek vs yapmazdı yani çocuğa göz kulak olurdu o da yeterdi

Eve mutlaka kamera koyun , bakiciya da soyleyin evde kamera oldugunu
Tv kesinlikle acilmayacak , telefon ile de zorunlu durunlar haric konusmamasini isteyin
İlk gosurmede disiplinli ve sert durun , kotu davranin demiyorum ama taviz vermeyin

Sefkatli ve sevecen biri bulmaya calisin , en onemlisi bu bence
Ve yas olarak max 35 yas olmasina ozen gosterin , gencler her zaman daha iyi bakici oluyor , size bilmislik taslamaz , kurallarijiza uyar , cocukla oyun oynar ve birseyler ogretmeye calisir
Oldukca fazla olan bakici deneyimim sonucunda ortaya cikan goruslerim bunlar :)

3000 tl ye mal olacaksa kendim işi birakırım evde bakıcılık yaparım valla :KK70:

aslında bu da bir seçenek evet ben asgari ücret artı yol parası veriyordum ama o benim maaşımın 4'te biriydi ve o şartlarda tekrar iş bulmam olanaklı değildi

memur olsam ücretsiz izin alırdım galiba

bir de çalışma saatlerin az ya da esneyebiliyorsa fiyatlar da biraz esneyebiliyor

komşum da diğer komşunun çocuğuna baktı mesela ama kendi evinde kendi çocuğu ile birlikte baktı bu nedenle o bir tık az aldı

çocuğun annesi de 4.20 de evdeydi devlet desteği aldılar sigortası yattı vs aralarında da hesaplaştılar asgari ücretin 3/4 ünü alıyordu o zaman

Eve mutlaka kamera koyun , bakiciya da soyleyin evde kamera oldugunu
Tv kesinlikle acilmayacak , telefon ile de zorunlu durunlar haric konusmamasini isteyin
İlk gosurmede disiplinli ve sert durun , kotu davranin demiyorum ama taviz vermeyin

Sefkatli ve sevecen biri bulmaya calisin , en onemlisi bu bence
Ve yas olarak max 35 yas olmasina ozen gosterin , gencler her zaman daha iyi bakici oluyor , size bilmislik taslamaz , kurallarijiza uyar , cocukla oyun oynar ve birseyler ogretmeye calisir
Oldukca fazla olan bakici deneyimim sonucunda ortaya cikan goruslerim bunlar :)

yorumunu görünce aklıma geldi

ben bakıcı ararken küçük çocuğu olmasın demiştim o nedenle çok genç istememiştim

özellikle okul çağı çocuğu eve mikrop getirir bakıcı da bana getirir diye düşünmüştüm

ayrıca ilkokul çocuğu hasta vs olsa ona kim bakacak annesi yanımda getireyim der okul tatilinde de sıkıntı olur diye düşünmüştüm zaten benim saatler fazla idi çocuk okuldan gelip evde saatlerce yalnız kalması da olacak gibi değildi

bakıcımın büyük oğlu yetişkindi küçüğü de orta sona gidiyordu kursa vs gittiği için sıkıntı yaşamamıştık

evet genç olduğunda daha dinç oluyor daha anne kurallarına uyuyor ama kendi çocuğu da olabiliyor yahut bir aday gelmişti çocuğu yoktu onu da kabul etmemiştim mesela

TV konusunda katı olun. Kardeşim pdr ci. Bir öğrencisi annesine babası çalıştığı için bakıcı bakmış. Çocuğa gün boyu TV izlemiş kadın. Çocukta konuşma da gerileme başlamış başta. Şimdi çocuk okula gelecek çağda. Kardeşim resmen çizgi filim karakterleri gibi konuşuyor. Ses tonu konuşma şekli tamemn öyle. Hiç bir şekilde iletişim kuramıyorum diyor. Ailesi durumu farketmiş ancak çok geç kalmışlar

off o çok zor bir durum

ben kabul ediyorum bakıcım işine sadıktı

annesi felç geçirip hastaneye kaldırıldığında da geldi mesela

sonra eşim evde çocuğa baktı o gitti annesinin yanına ama ben gelmiyorum demedi

daha anlaşmadan önce oğlumun 6 ayda bir hastane kontrolü var ona giderim demişti ve sadece onunla sınırlı kaldı aldığı izinler

tabii bazen derdi bugün başım ağrıyor ya da hastayım vs diye yemek vs yapmazdı yani çocuğa göz kulak olurdu o da yeterdi
insanız öyle hastalık baş ağrısı vs konularında tabii müsamaha gösterilir
yemek de olmayıversin mağdur etmesin de

Oglumun gittigi krese gelen bir cocuk var bakicisi birakiyor, dogdugundan beridir bakmis sanirim,asgari ucret ve sigorta aliyor. Ufak tefek ev isi yapiyor cocuk uyurken utu ve mutfak silmek gibi gurultusuz isler. Ozlucede oturuyorlarmis. Evde kamera yok ama karsilikli guven saglam oldugundan,herhalde tanidik isi. Cocugun yemegini anne hazirlayip birakiyor,bakici hanim da aksamdan kendisine ayrilan yemekten yiyormus. Tv ve telefon tablet turevleri yasak,cocuk 2,5 yasina gelene kadar hic kullanilmamis.

Ben cok bakici aradim,sartlar bana uymadigindan kendim bakmak zorunda kaldim, bursada nitelikli bakici bulmak zor,mahalle teyzelerinin elinde bu is. Onlar da hem yuksek ucret istiyorlar hem de duzgun bakmiyorlar. Istekleri hic bitmiyor,sirketlerden eleman bulunsa belki daha iyi olur ya da yabanci uyruklu yatili bakici. Benim maddi durumum yeterli gelmemisti ,evim zaten 2 oda yatili alamazdim,bir de esim cok huysuzdur o konularda,herkesi begenmedi.

öyle maalesef canım
bir müddet annen falan bakamaz mı
diğerini hiç söylemiyorum bile :D
Ay YOk
İş yerime götürürüm ona bırakacağıma
Annemin çok hastalıkları var
Yürüme sorunları var
Ona kalsa bakacak da zora sokmak istemıyorum

Diğerinden kurtuluş yoook ya
Arıyor açmıyorum
Mesafe kıyamıyorum çok yüzsüz
Geçen geldiğinde griptim hamileydim