arkadaşlar, herkesin özel hastanelerde doğum yapmaya gücü yetmeyebilir.
maddi durumu buna müsait olmayabilir,
doktorunu zübeydehanımdan seçmiştir,
doktoru özel hastaneye gelmek istemeyebilir,
doktoru geldiğinde ise fiyat neredeyse 2 katına çıkıyor buna da gücü yetmeyebilir
yani hepsi olabilir,
doğumuna sayılı günler kalmış ve zübeydehanımda doğum yapmayı planlayan hamileleri
korkutmanız doğrumu sizce,
yok hemşire gelmiyormuş, yok bağırıp çağırıyorlarmış, yok ilgisizlermiş.
valla hasta ve hasta yakını bilinçli olduktan sonra bunların hepsi aşılır,
ben hiç böyleproblemlerle karşılaşmadım çok şükür.
gerçi benim doktorumun (op.dr özer kutlu) o hastanede ayrı bir saygınlığı var
onun adını duyan bütün personel 2 kat fazla ilgilndi.
doktor seçimi de çok önemli.
mesela ben doğum yaptığımda ilk gün epey ağrım olmuştu ve kalkamamıştım ama 2. gün gaz problemi falan yaşamamak için mecburen kalkmama gerekti ve doktorum özellikle yürüyüş yapmamı önerdi.ben de koridora çıktım yürümek için, o anda da bir temizlik personeli bayan yerleri siliyor, tam ben geçerken ablacım ya yeni sildim şu an ıslak kurusun öyle geçsen daha iyi olur dedi. ben zaten sezeryanlıyım, ağrım sızım var, zar zor kalkmışım yataktan tekrar gidicem, yerlerin kuumasını bekliycem zor iş yani.
valla abla sen böyle söylüyorsun, doktorum da yürümen lazım mutlaka yürüyeceksin diyor nasıl yapsak ki bu işi ben en iyisi özer beyi çağırayım da sen ona anlat derdini, hastanız yerler kuruyunca yürüsün falan dersin dedim :1shok:.
geri döndüğümde kadın yoktu,şikayet edicem falan sandı herhalde.
yani o da kendince haklı belki ama sonuçta orada benim sağlığım çok daha önemli ve zorla kalkmışken gidip yatıp tekrar gelmem çok daha zor olacaktı. onun yerleri tekrar silmesi daha kolay olurdu yani.
demek istediğim hasta bilinçli olacak, hasta zor durumdaysa, ağrısı sızısı çoksa hasta yakını bilinçli olacak ve bir problem olduğunda anında yetkili kişilere bildirecek.
bana kimse o yüzden saygısızlık falan yapamadı, her zamanda geldi hemşireler sağolsun.
bir kişi denemek için bağırsaydı da görürdü o zaman, sağlık bakanlığına kadar şikayet ederdim yani :mymeka:
sonuçta hasta hakları denilen bişey ver yani