arkadaşlar bazı arkadaşlar çok bastırmış zubeyde hn. hastanası guzel dıye. yanı nasıl böyle bır vebale gırebılıyorsunuz anlayamıyorum. ben mumnun kaldım tavsıye ederım deyip çekılmenız lazım bence. yanı başına birşey gelse zubeyde hanımda uzulmezmısınız. yanı herkes memnun kalmayabılır, çok memnun kalabılırde.
arkadaşım bende sana bir tavsıye de bulunayım acıbadem ıle ilgili.ben 1 yıl once cok buyuk bır amelıyat geçırdım bursa acıbadem hastanesınde. doktorlarım gerçekten profosyoneldi. ama gerısı sadece göz boyama tatlım. guzel odalar, temız çarşaflar, ilgili dr ve hemşireler yetmıyor,tecrube gerekıyor. ben uzun bir sure hastanede yattım. ınan kı damar yolu açıp kelebek tekmeyı bıle bılmeyen hemşireler var. benım butun el üstüm ve kollarım sureklı pıhtılaştı. uzerınden yıl geçtı hala sızlıyor kelebek yerlerım. daha sonra tahlıl için, uludag hastanesıne tahlıle gıttım, kelebek takıldıgını bıle anlamadım. bu işler tecrube işi ve devlet hastanesınde çalışan hemşireler bunu çok ıyı bılıyor. seri bir şekılde tedavı edıyorlar. ben pembe mavi de nevın hanıma gıdıyorum ve çok memnunum. tavsıye ederım. sevgıler
gülkurusu seninle daha önce başka topiklerde de yazışmıştık hatırlarsan, arkadaş listemde de olan bir arkadaşımsın sen ve o yüzden beni yanlış anlamayacağını düşünerek cevap vermek istedim.
Çünkü bu doktor ve hastane topiklerinde çok yanlış anlaşılmalar oluyor Maalesef ki çok yakın zamanda başıma geldiği için ağzım yandı. Yakında bu başlığı da din ve siyaset başlıkları gibi kapatırlarsa hiç şaşırmam yani. Çünkü herkes kendi söylediğini kabulendirme çabasında senin için söylemiyorum sakın yanlış anlama.
Şimdi şöyle açıklıyayım, zübeydehanımda doğum yapıp herhangi bir sorun yaşamayan hatta memnun kalanlardan biri de benim. Ama memnun kalmayan çok kişi olduğuna da inanırım. Hayır yalan diye de iddia etmiyorum asla.
2-3 yıl önce bana sorsalardı o hastanede doğum yaparmısın diye asla derdim. Çünkü çok olumsuz şeyler duydum tıpkı bu topikte yazılanlar gibi. Ama benim hamile kalmakla ilgili bazı problemlerim oldu, önceden bir düşüğüm oldu gerçekten zor bir dönem geçirdim.Ve o yüzden ben tekrar hamile kalmakla uğraşırken ve hamile kaldığımda derdim hastane falan değildi. Derdime derman olacak bir doktor aradım hep. Önce farklı bir hastaneden farklı bir bayan doktora gittim adını vermiyeyim şimdi burdan. Başlangıçta herşey güzel de olsa 1 yıl boyunca istediğim sonuca ulaşamadım. Arada hamile kalıp düşük de yaptım ama neyse çok detaya girmiyeyim. Daha sonra medical parka ahmet yılmaza gittim ahmet beyden çok memnun kalmıştım ne yalan söyliyyim ama aşılama istediğimde şu an gerekli değil, biraz daha bekleyin hamile kalacaksınız siz dedi. Ama ben sabırsız olduğum için bekleyemedim tabi ve en son soluğu zübeydehanım dr larından özer kutlu da aldım. Kendisi aynı zamanda
tüp bebek de yaptığı için aşılama olmazsa tüp bebeğe geçerim sürekli doktor değiştirmiyeyim dedim. Ve aşılama için herşey hazırken mucize gibi doğal yoldan hamile kaldım ve herşeyin rahat olmaktan, stresli olmamaktan geçtiğini anladım. Ahmet bey haklı çıkmıştı. O dönemde daha önceki düşüğüm nedeniyle özer beye devam etmekte karar kıldım ama ahmet beye de giderim arada diyordum ki ahmet bey hastane değiştirmiş, bir süre öğrenemedim nerede olduğunu ve sonra özer beye devam ettim.
Doğum yaklaşırken zübeydede doğum yapma fikri kabus olmaya başlamıştı benim için. Daha sonra o hastanede doğum yapan arkadaş ve yakınlarımla konuştum. Bir tane doktor bayan var eşimin arkadaşı, maddi durumları çok iyi olmasına rağmen zübeydeyi tercih etmişti. Neden dedim kandisin ben istemiyorum orada doğum yapmak dedim. Kadın bana, hiç korkma, hiç bişey yapamazlar. Ben çok memnun kaldım dedi. Ve yaştan dolayı riskli durumu olduğu için orada yapmış doğumunu. Dr u da ismail küçükerdoğanmış. Özer kutlu değil yani. Dr unun reklamın yapıyorsun demesin sonra kimse. Sonra öğretmen bir arkadaşım var, o da o hastanede doğum yaptı hatta 2. bebeğini de benden 2 gün sonra yine orada doğurdu. Maddi durumları da iyi üstelik. O da ismail beyin hastasıymış ama acil doğum olunca ismeil bey şehir dışındaymış lale hn. girmiş doğumuna o da hiçbir sorun yaşamadım dedi. Sonra kk dan orada doğum yapan bazı arkadaşlarla özelden yazıştık hep ve en son kararımı da öyle verdim zaten. Sevgili Talya umarım bu topiği görüp yazarsın. Beni ikna eden de o oldu. Ki o da farklı bir dr un hastasıydı. Bana herşeyi en ince ayrıntısına kadar açıkladı. Herşeye hazırlıklı gitmiştim.yani personelin biri bişey söylese zırhımı kalkanımı takınmıştım yani ki o bana sen bilinçli olursan ve bunu belli edersen birşey diyemiyorlar demişti. o da bir sorun yaşamamış çünkü.. Kötü bir psikloji ya. Ama doktorum oradaydı ve özele gitmeye gerek yok, riski bir durumda gönderecekleri yer yine burası demişti ve artık herşeye razı olarak, hiçbir güzel beklentiye girmeden kapadım gözümü, ne olacaksa olsun dedim. Ucunda ölüm yok ya, azar işitirsem ben de onlara bağırırm kavga dövüş idare ederiz, sonuçta bebeğimi kucağıma alacağım herşey unutulur dedim. Tabiki bu benim düşüncem, sizler böyle düşünürsünüz ya da düşünmezsiniz.
Ama inanın Hiçbir kötü muamleye maruz kalmadım, hatta iyi bile davrandılar diyebilirim. Artık benim şansımdan dolayı mı ya da doktorumdan dolayı mı oldu bilmiyorum ama güzeldi yani.
Ama altını çizerek söylüyorum kimseye gidin orada doğum yapın mükemmel bir hastanedir, ilgi alaka süperdir demiyorum. Ama tam teşekküllü bir kadın doğum evi. Yeni doğan bebeklerde de bir sorun olursa Allah korusun o açıdan da güvenli bir hastane. Ama herkesin tercihi tabi. Çok parası olan ya da senin gibi özel sigortası olan acıbademe gider. ılgi alaka süperdir ama tecrübe de önemli deiğin gibi. Ya da normal bir durumda olan jimere, medicale gider.
Benim demek istediğim özelde doğum yapmaya gücü yetemeyen hastalar da var, azarlanmak, kötü muamle görmek pahasına gidip orada doğum yapıyorlar ne yapsınlar. Ahmet beyin topiğinde bir arkadaş yazmış işte 1300 tl ödemiş medicale, asgari ücretle geçinen bir aile nasıl gitsin ki. Ben buna mecbur olan kişilerin morali bozulmasın bu topikleri okuyup dedim sadece.zaten korku içindeler, bide burada azarlıyorlar, kötü davranıyorlar deyince insan daha da bir kötü oluyor. Yani ben öyle bir psikoloji ile doğuma gitmiştim. Her an beni azarlayan, kötü davranan bir çıkacakmı karşıma diye diken üstündeydim, bide doğum korkusu. Tabi ki mükemmel değil herşey. Özeldeki ilgi alaka yok, olamaz da . Ama şu an şevket yılmazda da doğum yaplmıyormuş, mecburen çoğu kişi zübeydeye gidiyor.
Tekrar söylüyorum ben kimseye çok iyidir, ilgi alaka mükemmeldir diyerek, şiddetle tavsiye de etmiyorum, ama çok kötüdür, herkesi azarlıyorlar, insanlar çok kötü durumlarda kalıyor da diyemem çünkü ben öyle birşeye rastlamadım.
Çok çok uzun oldu ama derdimi anlatabildim umarım.