Doğuma Hazırlık Bursa Jimerde doğum yapan ve doğum fotoğrafı çektiren var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bebişim doğdu hem de 1,5 aylık oldu. Kimse sorularıma cevap vermemiş bari ben yazayım da benden sonrakiler öğrenmiş olsun. İster normal doğum iste sezeryan olsun doğuma giderken kenarları çıtçıtlı hastane kıyafeti giydiriyorlar. Ben normal doğum istemiştim. 26 saat de ufak ufak sancı çektim ama açılma olmadığı için ve de başka riskler olduğu için sezeryana alındım. Sezeryandan sonra odaya getirilince geceliğinizi giydiriyorlar. Ozaman uzun kollu olanı tavsiye ederim çünkü epiduralden midir nedir insan ilk saatlerde özellikle ayaklar çok üşüyor. Bir tane de yün çorap ve hırka almıştım yanıma iyiki almışım. ondan sonra ki zamanlarda da terlenebiliyor. Doğum odaları gayet sıcak. Aslında lekelenmezse ve fazla terlemezseniz yemek dökmezseniz 1 gecelik bile yetebilir. (Kesinlikle gecelik pamuklu olmalı) Koridor biraz serin. Yürüttükleri zaman üşümemek için bir de sabahlık lazım.
İstersenin fotoğraftan önce bir bayan gelip size makyaj yapıyor. Fotoğrafçının değil hastanenin kendi personeli ) ve de hastane yönetimi olarak 1 tane sizin 1 tane de bebeğinizin ücretsiz fotoğrafını çekip hemen hediye ediyorlar. Bizimkiler çok güzel çıkmış. Çok güzel bir uygulama. Ben kendi makyaj malzemelerimi yanıma almıştım, iyiki almışım bayanın makyaj malzemelerini ve tarzını çok beğenmedim. Çünkü genelde anneler baya bir makyaj yaptırıyorlarmış. Ben doğal olması için sadece fondoten punra ve allık kullandım. Tercih sizin. Doğum fotoğraflarına gelince benim doğumum esnasında İpek hanım şehir dışındaydı başka birisi çekti ve de son anda sezeryana alındığı için durum biraz karıştı. O yüzden hastane içindeki fotoğrafçı hakkında fazla birşey söyleyemeyeceğim şimdi. Bir de yanınızda eğer eviniz uzaksa, getirecek kimseniz yoksa, hoşaf malt içeceği vs sıvı götürün. Çünki doktor sıvı almaya başlayabilirisn dediğinde ihtiyacınız olacak. Özellikle hoşaf ilk tuvaletinize rahat çıkmanızı sağlayacaktır. Benim evim yakın olduğundan hemen getirdiler, kavanoz kavanoz içtim. Oda da mini bir buzdolabı da var. İlk bir saat içinde bebeğinizi mutlaka emzirebildiğiniz kadar emzirin. Çünkü epiduralin etkisi henüz geçmediğinden (sezeryan için konuşuyorum) biraz doğrulabiliyorsunuz. Daha sonra doğrulamadığınızdan emzirme işi çok ama çok zor oluyor ki başlı başına başka bir konu. Yanınıza göğüs ucu çatlak kremi de alın mutlaka. (Lansinoh: doktor da bunu önerdi)
Bebişlerinizi sağ salim kucağınıza almanız dileğiyle)
Bu arada bursa'nın yarısını Cenk Bey doğurtuyo galiba. Cenk Bey ve de anestezi doktoru İsmet Bey'e de çok teşekkürler.

merhaba
Tebrik ederim Allah bebeğinizi analı babalı büyütsün inşallah. Bende Cenk Beyin hastasıyım ve kendisinden şu ana kadar gayet memnun kaldım umarım sonuna kadar bu şekilde devam eder. Benim ilk doğumum sezeryan olduğu için bu da aynı şekilde olacak. Sakıncası yoksa hastaneye toplamda ne kadar ödeme yaptığınızı öğrenebilirmiyim.

Back