Bursaya alışamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Duygu1908

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2016
1.420
452
123
Kızlar bursaya gelin gittim 1 ay oldu memurum ne işimi beğendim ne şehri ailemide özlüyorum napıcam bilmiyorum boğulacak gibi oluyorum bazen lütfen akıl verin bana evimizi yaptırdık bursada masraf yaptık onca istanbulda sil baştan olucak sağlıklı düşünemiyorum siz bnm yerimde olsanız napardınız
NOT:Ailem İstanbulda bende İstanbulda doğup büyüdüm tek sorunum ailemi özlemem

Son düzenleme:
Gittiğin yeri güzelleştiren insanlardır, insan ilişkileridir.
Kars ta çok rahat eden ve bu nedenle 7yıl tayin istemeyen arkadaşım da vardı, ben nereye geldim diye ilk senesinin sonunda memuriyetten istifa eden de...
Ankara’da okudum İzmire atandım. İlk yıl sürekli İzmir’in nesi güzel ya Ankara ya gitmem lazım diye gezdim. Ki deniz kenarı bir Ege şehrinde büyüdüm.
Annem Mudanya’nın deniz kenarı bir köyünde büyümüş. Orada bir arsası var miras payı... Umarım oraya bir ev yapıp gider geliriz. Ben Bursa’yı çok seviyorum.

Evet tek sorun ailemi özlemem başka bir sorunum yok
Kaç yaşındasınız ki? 18 yaşında ailelerimizden ayrılıp okul okuduk hep değil mi? Ailenizin sağlık sorunları mı var? Aklınız onlarda mı kaldı? Bursa İstanbul çok yakın ayda bir rahat gidilip gelinir. Her hafta gitmeyi istemiyorsunuzdur umarım. Evlisiniz çünkü. Eşinizle yalnız kalıp kendi hobilerinizi yapmak istersiniz?

Kaç yaşındasınız ki? 18 yaşında ailelerimizden ayrılıp okul okuduk hep değil mi? Ailenizin sağlık sorunları mı var? Aklınız onlarda mı kaldı? Bursa İstanbul çok yakın ayda bir rahat gidilip gelinir. Her hafta gitmeyi istemiyorsunuzdur umarım. Evlisiniz çünkü. Eşinizle yalnız kalıp kendi hobilerinizi yapmak istersiniz?
15 günde bir gidiyorum dedem ve kız kardeşim var

Gittiğin yeri güzelleştiren insanlardır, insan ilişkileridir.
Kars ta çok rahat eden ve bu nedenle 7yıl tayin istemeyen arkadaşım da vardı, ben nereye geldim diye ilk senesinin sonunda memuriyetten istifa eden de...
Ankara’da okudum İzmire atandım. İlk yıl sürekli İzmir’in nesi güzel ya Ankara ya gitmem lazım diye gezdim. Ki deniz kenarı bir Ege şehrinde büyüdüm.
Annem Mudanya’nın deniz kenarı bir köyünde büyümüş. Orada bir arsası var miras payı... Umarım oraya bir ev yapıp gider geliriz. Ben Bursa’yı çok seviyorum.
Ben sevebileceğimi hiç sanmıyorum

Demekki önceden kestiremedim tamam dedim tam düşünmeden tek hatam bu

İyi de artık yapmışsınız.Sürekli pişmanlık duyarak şu anki zamanınıza yazık ediyorsunuz farkında mısınız ?
Bir işi ya tam yapın ya hiç yapmayın.Madem Bursa'yı kabul ettiniz alışmaya çalışın,gerekirse zorlayın kendinizi.Yani Bursa öyle kötü bir şehir bile değil bildiğim kadarıyla,İstanbul'a da gayet yakın ayrıca,sık sık ziyaret edebilirsiniz.Sürekli ''ben yapamıyorum'' derseniz tabii ki de yapamazsınız.Dünyada ailesinden ayrı bir tek siz yoksunuz.Diğerleri nasıl alışıyorsa siz de alışabilirsiniz.

Ben denizliden vana gelin geldim şimdi kalkıp memleketime gitmek istesem bir günüme mâl oluyor maliyetini hiç söylemiyorum bile. Istanbul ile bursa arası kaç saat Allah aşkına ki bursa da gayet gelişmiş bir sehir biz esimle ileride tayinimizi bursaya vereceğiz mesela siz düşünün.

Kendi cekirdek ailenize odaklanip duzen kurmaya calismaniz yardimci olabilir. Ben bursaliyim yukaridaki arkadasin dedigi gibi bulundugum sehir 1100 km uzaklikta. Isteseniz her haftasonu gidebilecek kadar yakinsiniz. Kendi evinizde oturuyorsunuz. Bursa gibi guzel bir sehirde hem de. Esinize yansitiyorsaniz bu durumu onu da mutsuz ediyorsunuzdur. Kaldi ki calisiyorum demissiniz. En iyi ihtimalle haftasonu ailenizi gorebilecektiniz. Bir haftasonu eksik gormek sizi psikolojik olarak o kadar da yipratmamali. Bu kadar takiliyorsaniz bir psikologdan destek almalisiniz.

Ben denizliden vana gelin geldim şimdi kalkıp memleketime gitmek istesem bir günüme mâl oluyor maliyetini hiç söylemiyorum bile. Istanbul ile bursa arası kaç saat Allah aşkına ki bursa da gayet gelişmiş bir sehir biz esimle ileride tayinimizi bursaya vereceğiz mesela siz düşünün.
Benim özel durumum var dedem ben kızkardeşim üçümüz yaşadık annem babam ayrı onlardan uzak olmak koyuyor bana

Kendi cekirdek ailenize odaklanip duzen kurmaya calismaniz yardimci olabilir. Ben bursaliyim yukaridaki arkadasin dedigi gibi bulundugum sehir 1100 km uzaklikta. Isteseniz her haftasonu gidebilecek kadar yakinsiniz. Kendi evinizde oturuyorsunuz. Bursa gibi guzel bir sehirde hem de. Esinize yansitiyorsaniz bu durumu onu da mutsuz ediyorsunuzdur. Kaldi ki calisiyorum demissiniz. En iyi ihtimalle haftasonu ailenizi gorebilecektiniz. Bir haftasonu eksik gormek sizi psikolojik olarak o kadar da yipratmamali. Bu kadar takiliyorsaniz bir psikologdan destek almalisiniz.
Eski iş yerimide özlüyorum Beyenmedim işimi onunda etkisi var

Orada yaşamak için yapamacağım şey yok. Ağaçların arasında, masmavi gökyüzünün gülümsediği bir yer. Bence zamanla alışırsınız.
Balkonum ormana bakıyor evim cok güzel orda sıkıntı yok tek eksi yanı bursadaki işimi Sevmedim ve ailemi özlüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X