- 11 Eylül 2019
- 2.934
- 18.951
- 128
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Aranıza soğukluk girmiş, bazen olur öyle. Başka yakın ark. bulMerhaba KK'nın güzel kadınları,bugün benim doğumgünüm.Benim çok yakın bir arkadaşım var.İkimizde bu sene KPSS gireceğiz.Benim doğumgünümden 1 ay önce bu arkadaşımın doğumgünü vardı.Ben pastasını vs. alıp arkadaşımın evine giderek kutladım.Bugün benim doğumgünümde kısa bir mesaj atarak kutladı,zoruma gitti yalan değil.Olay pasta falan değil.Sınava az kaldı farkındayım ama en azından sabah arayıp telefonda kutlayabilirdi diye düşünüyorum.Bana benim ona verdiğim değeri o bana vermiyor gibi geliyor.Bunun dışında başka davranışlarını da yakaladım ama üzerinde durmadım.Mesela onun doğumgününü kutlarken ablam bunun altında kalmaz dedi.(Daha öncesinde ablasıyla doğumgünümü kutlamışlardı,demek ki ablası organizasyonu yaptı,fikir ondan çıktı.)Ben çift anadal mezunuyum,ona çift anadalı vs.ben söyledim.Ona göre yönlendirdim.Kendisi üniversite sınavına girmiş,bana hiç söylemedi.Neden girdin diye sorduğumda akbil için dedi,daha sonra ise sınav sonuçları açıklanınca ingilizce hazırlık olan bir devlet okulu kazanıp dil edinmek ve yds için sınava girdiğini açıkladı.Oysa bunları bana en başta söyleyebilirdi,neden gizleme gereği duydu?Benimde sınava girmemden mi korktu?Birde planlarına beni son anda dahil ettiğini fark ettim.Bir arkadaşına bir şey teklif ediyor o kabul etmeyince bana sorduğunu fark etim.
Sizce biz dost değil miyiz?Bundan sonra nasıl davranmalıyım?
Aynen en güzeli.Hatta son dönemde o benimle görüşmek istedi hep erteledim bahane buldum görüşmek istemiyorum anlamışsındır dediğimde çirkefliğe başladı yok sen görüşmek istiyordun vs. diye dedim evet öncedendi yakın olmak istedim ama İyiki olmamışız sağol güle güle dedim.çok teşekkür ederim.En iyisini yapmışsınız.
çok iyi kapak olmuş ona.Şimdi üzülsün gerçek bir arkadaşı kaybettiğine.Aynen en güzeli.Hatta son dönemde o benimle görüşmek istedi hep erteledim bahane buldum görüşmek istemiyorum anlamışsındır dediğimde çirkefliğe başladı yok sen görüşmek istiyordun vs. diye dedim evet öncedendi yakın olmak istedim ama İyiki olmamışız sağol güle güle dedim.
Is hayatında kimse özel olarak ilgilenmez cok da uzerinde düşünüp üzülmeyin kutlamazsa kutlamasın ailenizden ya da yakın arkadaslarinizdan olsa kirilmakta haklisiniz derdim ama patron yani çok durmayın üstünde.Birebir beni anlatmışsınız :) ben de bu yıl hiç beklemediğiklerimden, beklediklerimden daha çok değer gördüm. Ve beklenti içine girmeyi de bıraktım. Ailemle kutluyoruz artık en güzeli, en rahatı. İş yerimdeki patronum durumumdan doğum günüm olduğunu gördüğü halde iki kelime yazıp kutlamadı biliyor musun üsttelik işini iyi yapan, sevilen bir çalışanım. Ona da ayrıyeten çok kırıldım hatta bunun için bir konuda ben açmayı düşündüm.
Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun.Ben söyledikten sonra o da çift anadal yaptı.Bu süreçte bana hep planlarımı,neler yapmak istediğimi vs. sordu,ancak kendi yaptığı planları benden saklamasına cidden kırıldım ama demek ki bir şeyleri görmem gerekiyormuş.Doğum gününüz kutlu olsun nice mutlu yillara, saglikli güzel bir ömrünüz olsun inşallah
Benim de haftasonuydu ve evde yalnız gecirdim zaten pandemiden dolayi disari çıkmıyorum 5 aydir.
Benim de dogum günümü en ummadigim insanlar arayip kutladı az önce müdürüm de kutladi güzel dileklerde bulundu. Inanin bazen insan en yakin gördüğünden bekleyip göremediğini en uzak gördüğü insandan görüyor. Ben sadece dogum günü kutlayanlari degil de en zor zamanlarimda yanimda olanlari unutmuyorum. Dogum günü kişiye özeldir diger insanlar unutabilir, önemli olan cok zorda kaldiginda uzanan eldir. O zamanlarda gercek vefalı insanlarin kim oldugunu anlıyor insan.
Sizi anlayabiliyorum ben de herseyimi acikca paylasmayi severim arkadaslarimla, yakin gördüklerimle. Sevincimi, üzüntümü, başarımı... Bu konuda insanin dostum dediğine şeffaf olması gerektigine inanırım. Yoksa ne anlami kalir ki arkadaşlığın, dışarıdaki herhangi bir insandan farkı kalmaz.
Insanın kendine özeli de olmali elbette, herseyi herkese anlatmak maalesef bana da hayal kırıklığı olarak geri dönmüştür. Ki benim ailem de öyledir, ketum görünüp sinsice insanlarin arkasindan isler yapmak bana göre değil, ailemden de öyle görmedim. Ama herkes öyle degil. O yüzden tavsiyem, insanlara karsi biraz daha mesafeli olun, hatta bazen bilirken bile bilmiyorum demek gerekir. Arkadasinizi yönlendirmiş ve onun istedigi alanda okumasına vesile olmuşsunuz ama o belki de sizi kıskandığını icin paylasmak istemedi (cift anadal yaptim dediğiniz icin diyorum, kendisini sizden aşağıda hissedip ego yapmış olabilir)
Pasta almaniza karsilik dogum gününüzü bile kutlamamasi da size, sizin ona verdiginiz kadar deger vermediğini gösteriyor.
Gerçekten aslan burçları olarak bazen insanlar icin kendimizi paraliyoruz :) inanin gerek yok birakin herkes kendi girdabinda bogulsun, siz iyi niyetlisiniz ama benim öğrendiğim bir sey varsa o da "ederi kadar değer "
Demek ki sizin akilli ve ondan önde olmanızı cekemedi ki sizin agzinizdan tüm bilgileri alıp icindekileri kendine saklamışGeçmiş doğum gününüz kutlu olsun.Ben söyledikten sonra o da çift anadal yaptı.Bu süreçte bana hep planlarımı,neler yapmak istediğimi vs. sordu,ancak kendi yaptığı planları benden saklamasına cidden kırıldım ama demek ki bir şeyleri görmem gerekiyormuş.
Artık akıllandım,kesinlikle aklımdaki planları paylaşmayacağım.Hiçbir şey söylemeden de uzaklaşacağım.Demek ki sizin akilli ve ondan önde olmanızı cekemedi ki sizin agzinizdan tüm bilgileri alıp icindekileri kendine saklamış
Bu bence sinsilik
O arkadaş değilmiş ama siz iyi niyetinizden öyle sanmışsiniz
Ben de bana sorulana seffaf bir sekilde cevap veririm karsimdakininde kendim gibi görürüm ama herkes ayni değil işte...
Allah yolunu açık etsin diyip uzaklasin
Bence insan sevdikleriyle sevincini ve üzüntüsünü açıkça paylaşmak istiyor ama herkes benim gibi sizin gibi değil.Artık akıllandım,kesinlikle aklımdaki planları paylaşmayacağım.Hiçbir şey söylemeden de uzaklaşacağım.
Bence sevgi davranışlarda gizli,davranışlarına bakınca beni sevdiğini düşünmüyorum.Bence insan sevdikleriyle sevincini ve üzüntüsünü açıkça paylaşmak istiyor ama herkes benim gibi sizin gibi değil.
İstemeyene kapı orda. Güle güle. Dost dediğin aylarca görüşmesen de alo dediğinde telefonun ucunda olan kişidir. Canınızı sıkmayın ammaaaannnYaa dostluğu tamamen hissettiğiniz içindir
Yok valla şöyle düşünüyorum tanışalı 5yıl oldu 5 doğum gününü hem hediyeli hem pastalı kutladım 5 doğum günüm geçti nerdeyse ne pasta aldım ne hediye kaldı ki doğum günü mesajı dahi almadım. Hakkaten aslında ufak şeyler takılmam ama birikti demekki. Dünde kınadan önce benim hakkımda onu düğünümde istemediğimi vs konuşmuş 1-2 kişi çok üzüldüm çok özellikle başkasına inanmasına. Sonra dur değer vermiyo biliyosun üzülme dedim sabah 8-8:30 da kınam var gelirsen baiım üstüne gelmezsen inşallah pişman olmazsın başka lafım yok dedim. Ve gelmedi ama kınamda eğlendim şuan niye bu mutlu günlerimi yaşamayıp onu dert edindim diye kendime kızıyorum
Aynen yaa bundan 5 yil kadar önce ilkokul arkadaşları ile bulustuk yillar sonra ama sanki dün konuşmuşuz gibi kaldigimiz yerden devam ettikİstemeyene kapı orda. Güle güle. Dost dediğin aylarca görüşmesen de alo dediğinde telefonun ucunda olan kişidir. Canınızı sıkmayın ammaaaannn
Benimde aklimda surekli bosanma mevzulari bir haftaya protokol yapicaz bosanmayla ilgili kelime gorsem heyecan basiyoAy boşanın yazasım geldi.
Dost değilmişsiniz. Gördüğünüz kadar değer verin. Azalarak bitsin.
Dost mu ben konuda arkadas bile gormedm deger bilene verilmeliMerhaba KK'nın güzel kadınları,bugün benim doğumgünüm.Benim çok yakın bir arkadaşım var.İkimizde bu sene KPSS gireceğiz.Benim doğumgünümden 1 ay önce bu arkadaşımın doğumgünü vardı.Ben pastasını vs. alıp arkadaşımın evine giderek kutladım.Bugün benim doğumgünümde kısa bir mesaj atarak kutladı,zoruma gitti yalan değil.Olay pasta falan değil.Sınava az kaldı farkındayım ama en azından sabah arayıp telefonda kutlayabilirdi diye düşünüyorum.Bana benim ona verdiğim değeri o bana vermiyor gibi geliyor.Bunun dışında başka davranışlarını da yakaladım ama üzerinde durmadım.Mesela onun doğumgününü kutlarken ablam bunun altında kalmaz dedi.(Daha öncesinde ablasıyla doğumgünümü kutlamışlardı,demek ki ablası organizasyonu yaptı,fikir ondan çıktı.)Ben çift anadal mezunuyum,ona çift anadalı vs.ben söyledim.Ona göre yönlendirdim.Kendisi üniversite sınavına girmiş,bana hiç söylemedi.Neden girdin diye sorduğumda akbil için dedi,daha sonra ise sınav sonuçları açıklanınca ingilizce hazırlık olan bir devlet okulu kazanıp dil edinmek ve yds için sınava girdiğini açıkladı.Oysa bunları bana en başta söyleyebilirdi,neden gizleme gereği duydu?Benimde sınava girmemden mi korktu?Birde planlarına beni son anda dahil ettiğini fark ettim.Bir arkadaşına bir şey teklif ediyor o kabul etmeyince bana sorduğunu fark etim.
Sizce biz dost değil miyiz?Bundan sonra nasıl davranmalıyım?
Yolunuz açık olsun, huzur olsun.Benimde aklimda surekli bosanma mevzulari bir haftaya protokol yapicaz bosanmayla ilgili kelime gorsem heyecan basiyo
öyle yapacağım ama kalbim hala onu aklamak istediği için konu açmak istedim.İyi ki açmışım.
dogum günün kutlu olsun ,
o kızla bütün arkadaşlıgını kes lütfen , seni üzenlerle görüşmee
çok haklısınız.arkadaş bile değilmişiz.Dost mu ben konuda arkadas bile gormedm deger bilene verilmeli
Çok teşekkür ederim
dogum günün kutlu olsun ,
o kızla bütün arkadaşlıgını kes lütfen , seni üzenlerle görüşmee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?