• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buruk hamilelik

ben anlamıyorum bu baba adı diye tutturmayı

bazı yerlerde çocuğun kendi babasının da iki adı olurmuş onun adlarından biri konurmuş muş muş

her neyse babası sağ; hani vefat etse yine anlayacağım da

şimdi oğlana kızdınız nasıl bağıracaksınız kp nin yanında

onu da geçtim "ah yavrum; hüseyiniiim" mi diyeceksin kp yanında otururken ya da çocuk düşüyor bağıracaksın "Hüseyin! çabuk buraya "

bizimle alakalı olmayan ama ismimizin geçtiği her konuşmaya döner bakarız gayri ihtiyari

çok fazla olmayan bir ismim var her neyse geçen adamın biri telefon ile konuşuyor ve telefondaki kişiye X hanım diyor ama ben sanki bana diyor gibi hissediyorum kp toruna her seslenişte nasıl hissedecek acaba

eşşek sıpası demek isterim ben oğluma de eşine de babanın yanında "eşşek sıpası hüseyin" diye bağırırsam alınmasın o zaman deyip resti çek

İsimle saygı mı olur ya hangi devirde yaşıyoruz.
Yerinizde olsam kırılır darılır dinlemezdim düşüncelerimi söylerdim. Eşin çok ısrar ederse iki isim koyun senin sevdiğin isimle hitap edin. Ama sessiz kalma bu duruma.

Ben bu isim konusunda çok şanslıyım sanırım. Kayınvalidem sadece sordu cinsiyeti belli olmamıştı o zaman. Biz de söyledik. Hangisi olursa olsun çift isim koymayı düşünüyoruz çünkü biz. Gerçi Kayınvalidemin de gönlü olmuştur çünkü koyacağımız isimlerden biri daha önce eşime koymayı düşündükleri isim :) Eşimle böyle bir karar aldık. Her iki taraftan da isim konusunda baskı görmedik çok şükür.
Bence siz de eşinizi ikna etmeye çalışın ikinci isme. Hani sadece babasının ismi olursa ileride çocuğa kızamayacağını, laf söyleyemeyeceğini anlatmaya çalışın.En azından kızacağı zaman diğer ismini kullanırsa babasına karşı geliyormuş gibi de hissetmeyeceğini falan söyleyin. Bu şekilde çocuğu da yetiştirirken sıkıntı yaşamayacağınızı vs güzel bir dille ifade edin. kolay gelsin..

sizin de anneniz tuttursun ben babamın adını koyacam diye. arada kalmiş gibi yapın. ikisinide koymicam diye iki tarafada resti çekin. olmazmı...

Arkadaşlar merhaba,
Herkese akıl verirken kendime akıl bulamadım.
Güzel giden bir evliliğim var.
Daha evlenmeden önce bunun için bir konu açmıştım ve gün geldi hamile olduğum haberini aldım.
Eşim ve sevgili kayınvalidem eşimin babasının ismi konulması GEREKTİĞİNİ dile getirdiler.
Bu arada eşimin babası hiçbirşeye karışmayan, vasıfsız, konuşmasını bilmeyen, herşeyi benim babamdan bekleyen kendisi hiçbirşey yapmayan çıkarcı bir adam.
Keşke seve seve tamam diyebilseydim ayrıca Allah affetsin ama çokta kötü bir ismi var. Bir de nedense aynı isim de olursa aynı kişilikte olur gibi geliyor çocuğum çıldıracağım:KK43:
İçime dokunuyor gerçekten.
Şimdiden herşeyden soğudum.
Sizce eşimi kırmadan nasıl ikna edebilirim.
İki isime de karşılar bu arada. Ve benim eskiden beri hayalim olan bir isim vardı.
Çok mutsuzum :KK42:
aynı eşim ve kv gibi.
asla kabul etme. sen kırılma onlar kırılsın.

bu iki isim koyma mevzusu bu tür ailelerden snra daha çok türedi öğretmenler bile çok şikayetçi iki isim konmasından eşinizi tatlı dille ikna etmeye çalışın asla terslemeyin daha ters tepiyor aileleri karıştırmayın bu işe...

Kp sevseydin emin ol onlar demeden sen koymak isterdin ben kp cok seviyorum benim babam yok ama kp bana baba gibi ne yalam soylim kv den daha cok seviyorum. Biz daha nisanliydik ben esime dedim oglumuz olursa babanin adiyla birlkte ikimizn istedigi ismi koyariz olur mu dedim yok ben koydurmam babamin adini falan dedi :) ama ben ikna ettim ne kadar mutlu olur dedim sen tek cocuksun ilk torun olacak neler neler yapar ona dedim dio haa haklisin tamam o zaman :) bnm kp de adi cok cok bana uygun degil aslinda kotu de degil ama ben koycam Allahim bana melegimi nasip etsin Osman Miraç koycam...

Bence fikirleri cok onemsemeyin, herkes bi heves aklina geleni soyluyordur. Hepsini dinle sadece. Karari ben vercem de esine de...

Hadislerde geçiyor.

Efendimiz (a.s.m.) “Çocuğun, babası üzerindeki hakkı ismini ve edebini güzel yapmasıdır” buyurmuşlardır. Efendimiz’in (a.s.m.) bu hadisinden de anlaşıldığı gibi çocuğa güzel isim koymak önemlidir. Çünkü isim, çocuğun mensup olduğu din ve milliyetini belirten bir âlemdir. İsim, aynı zamanda bir duadır. Allah’tan, çocuğun o ismin büyüklerinin ahlakıyla ahlaklanmasını dilemektir. (Alıntıdır)

Ayrıca Peygamberimiz kendi evlatlarına da isimlerini koyduğu için, sünnet olarak geçiyor.

Ben demiyorum kaynaklar diyor !

bu kaynaklar neler acaba?
Kur'an 'da geçmiyorsa doğru olduğu kesin değildir.
isim hakkı erkeğin bilmem ne erkeğin kadınlar ne kaldı acaba?

9 ay karnında taşı, sıkıntısını çek, sonra doğum acısını çek, üstüne doğum sonrasında toparlanmaya çalış. Lakin yavruna özgürce isim seçmeye hakkın olmasın... Yok ya... Bu konuda eşimin fikrini önemsiyorum, çünkü o da benim fikrimi önemsiyor. Aksi olsa, birileri bana şu koy, bunu koy diye dayatsa ne eşi, ne başkasını dinlerim.

Bence eşinize çocuğunuza isim koymanın en doğal hakkınız olduğunu, ille babasının isminin koyulmasında diretecekse, sizin de bir babanız olduğunu hatırlatın. Şu isim yaşatma sevdası nedir anlamak zor, ne bencillik. Kendini ölümsüz kılmak isteyen, hatırlanmak isteyenler, çocuklara isimlerini değil sevgilerini versinler. Daha çok başarılı olurlar.

bu kaynaklar neler acaba?
Kur'an 'da geçmiyorsa doğru olduğu kesin değildir.
isim hakkı erkeğin bilmem ne erkeğin kadınlar ne kaldı acaba?

Bişeylerin varlığını yokluğunu sadece Kur'an da geçip geçmemesiyle ilişkilendiremezsiniz. Namazın kılınışı da Kur'an da geçmez, Hadislerle öğretilmiştir. Burası bunun tartışma yeri değil ayrıca. Konu sahibinin konusuna odaklanıp, sorununa çözüm bulursanız daha iyi olur. Tartışma çıksın, ortalık karışsın diye yazmadım ben bunu. Arkadaş nerde geçiyo demiş, geçen yeri yazdım. Nokta.

Eşim de saygısızlık olarak görüyor ya adam gerçekten biraz BABALIĞINI gösterseydi tamam derdim.
İsmi Hüseyin- Hüseyin ismini çok sevenler olabilir arkadaşlar bana hiç uygun değil belki kayınbabamı sevmediğimden bu kadar gıcık alıyorum bilmiyorum.
Yani hüseyin isminde eşi dostu olanlar alınmasın lütfen.
Ayy peygamber torunu olan hasan huseyin in ismi olarak koyduğunu düşün çok güzel bir isim

İki isim konulmasına izin vermiyorlar mı ?
Eğer sadece kp.nize gıcık olduğunuz için istemiyorsanız ismi hasan Hüseyin bırakın. O zaman onu temsil etmemiş olur.
Ya da birisi sizin istediğiniz olsun diğeride onların istediği, ortak bir nokta bulsmazsanız.

Ay bu isim konusu.benimde babamın öyle bir takıntısı var erkek torunu yok.olursa ahmet olcak diyor.cinsiyetini öğrenmeye gittiğimzde hemen aramıs müjdemi kızım ahmetmi geliyor diye.valla allahtan eşimin tarafının bu takıntısı yok.kaynanamın adı hiç isme uygun değil.

Ya kızlar bilmiyorum nasıl ikna edeceğimi düzgün konuşmaktan anlamıyor eşim bu knu

Zaten ortada bir babanın adı konulacaksa o da benim babamınki olmalı.
Bir de kayınvalidem gelmiş iki babanın ismini koyalım dedi bende benim babamın ismi olmayacak diyebildim sadece.
O da sadece benim babamın bir sürü şey yapmasından kaynaklı ayıp olmasın hesabı bence.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim düne kadar kendi kocasını kötüleyen kayınvalidem bebek geleceğini duyunca eşini tövbe şıh ilan etti. Yere göğe sığdıramıyor adamın ismi konulsun diye.
Sanırım eşimle kavga etmeyi göze alacam.
Fakat konulmazsa ailesiyle de kötü olunur diye düşünüyorum. O tarafla da yararları bize olmasa da kötü olmak istemiyorum.
İçi ucu pis değneğin anlayacağınız.
Mutluluğum içimde patladı resmen.

Siz hangi ismi istiyorsanız eşinizle konuşup o ismi koyun. Ailesiyle bu sebepten dolayı kötü olacağını sanmıyorum. En fazla biraz surat ederler sonra geçer. Bende oğluma hamileyken eşimin dedesinin ve babasının ismini (iki isim yani) diye belirlediler duydukları an. Ben kayınpederimin yanında babamı çok seviyorum ama çocuğumun kendine ait bir adı olsun istiyorum. Bir evde iki xx'e gerek yok dedim. Kayınpederim hiç ses çıkarmadı zaten adamın öyle bir tabeli yoktu kaynanam karıştırıyordu ortalığı aldı ağzının payını oturdu.

Bnim eşimin köyünde de var bu adet ( nasıl bir adetse) nerdeyse köydeki her torun dedesinin ismini taşıyor. Babalarını sevmeseler bile, anlaşamasalar bile illaki konuyor o isimler. E tabi bizimde aramızda oldu muhabbeti dedim ki eşime kesinlikle istemiyorum böyle birşey kim ne derse desin, karışamaz. Eşim bi tarafdan bana tamam derken bi taraftan buruk anlaşılıyor. Neyseki oğlum yok ama olsaydı kesin sorun çıkardı bizde de. Ne gıcık bir iştir kardeşim yaa, bırakın şu gençleri kim ne koyarsa koysun. Kızlarıma da babaannenin ismini koy diyen çok oldu bu arada olduuu dedim kimse kusura bakmasın.
Seni çok iyi anlıyorum düşüncesi bile simir ediyor insanı eşini ikna et kv de karışamaz gerekşrse söyle ona da ben kendim şu isme karar verdim karışmayın diye.

Herkese teşekkürler.. Tek tek değil de toplu cevap vereyim
1- Çocuğa küfür ederim kızarım bilmem ne diyemem eşime hiç hoş değil yani benden de böyle bir şey beklemez.
2- İsmi en başta bilerek yazmamıştım dini isim bilmem ne diyenler olmuş belki müslüman değilim arkadaşlar ya da ne bilim inancım farklı görüşüm farklı böyle şeylere inanmıyor olabilirim bu isim konusunun dine bağlanmasına karşıyım.
3- Çocugun cinsiyeti belli arkadaşlar erkek.
4- İki isim konulmasına da kayınvalidem birşey demiyor ama eşim istemiyor. Benim hayalimdeki isimle de zaten hiç uymuyor.

Back
X