• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buruk hamilelik

Hani doğum sancısı başlıyor ya hastaneye gidiyorsunuz, kayıt açıyorlar bebek doğunca bebeğin ismini soruyorlar; işte o sırada eşinize acıklı acıklı bakın :)

Eşinize, canım tamam Hüseyin koyalım.
Ama babanların yanında çocuk yaramazlık yapsa ve ben bağırsam sen gerizekalı mısın aptal mısın Hüseyin?
Yada daha ileri gitsem küfür etsem ne kadar doğru olur? Çünkü sürekli iyi şeyler söylenmiyor kızıyorsun çocuğa biliyorsun sende.
Akrabalar hatta baban bile oğlana söylerken ona laf soktum sanar belkide alınır bu daha kötü değil mi? diyebilirsin.

Buarada cinsiyet belli mi?

kırıcı olamadan uzun süre sabırla eşinin beynine işle. birden ikna etmeye çalışırsan tepki alırsın yavaş yavaş :KK24:

Ben de Hüseyin ismini çok severim, ama anladım sizi.

Ben olsaydım, isterse nüfus cüzdanını bile bana sormadan çıkarın, isterseniz kulağına okuyun fark etmez derdim. Ben annesiyim ve çocuğuma *şu* isimle sesleneceğim.

İsmi Hüseyin, şimdi eşi dostu hüseyin olan olur alınmasın diye yazmadım.
Ben kayınpederimi sevmiyorum belki ondan iyice gıcık kapmışımdır.
Bir de gerçekten biraz BABALIĞINI gösterseydi yine tamam derdim ama aç kalsak sormayacak bir adam benim babamın bize bakmasını bekleyecek bir adam.
Eşimde saygısızlık olur babamın ismini koymalıyım bilmem ne kafasında.
Ayrıca eşim tek erkek çocuk. ve ilk torun olacak çocuğumuz.
Anladım. Ben de kpederimi sevmediğim için koymak istemezdim adını. Adı tabi dini bakımdan değerli ama isimlerle yaşatmak yerine yaşantılarıyla yaşatmak daha güzel. İnsanlar bundan bir haber tabi. Bu başka bir konu da..
Eşin ve ailesi tamamen cahilce hem de bencilce düşünüyorlar. Ne saygısı Allah aşkına. İsmi koyunca saygılı mı oluyor insan?
Bu konuda net tavrını koy. Asla izin vermeyeceğini söyle. Neden senin babanın adı değil madem???
Bu çocuğu sen doğuruyorsun, çok istiyorlarsa kendileri yapsın bir tane daha koysunlar Hüseyin.

Cok mu sacma gelir bilmiyorum ama fikir olsun diye yazayim dedim. Benim de babaannem annesinin ismini koymayi cok istemis bana. Bizimkilerden hic kimse istemiyormus. O zaman gonlu olsun diye "gobek afi" diye bir tabir var ya, o olsun demisler. O da kabul etmis. Boylece anlasmislar. Gobek adi da neymis diyen olabilir ama bizim olayi kolayca cozmus.

Kimsenin seni böyle birşeye zorlamaya hakkı yok öncelikle bunu bilmelisin. .Benimde her zaman çok hoşuma giden bir isim olmuştu,,kardeşime koymak istemiştim kız olunca kaldı. .Derken evlendim ve eşimin babasının ismi de o isimdive seve seve oğluma verdim o ismi..Ama böyle şeyler içten gelmeli tabi ki..Eşinize en azından 2.isim konusunda ısrar edin bu en tabi hakkınız. .

Niye hep erkek babalarının ya da annelerinin ismi konulması beklenir anlayamıyorum..Madem saygı kavramını bu şekilde değerlendiriyorlar siz de ben kendi babamın ismini koyacağım o zaman senin babana saygısızlık olursa benim babamada olur deyin eşinize..9 ay karnında taşıyan siz,bakıp büyütecek olan siz,kayınvalide hanıma düşmüş isim koyma hakkı sanki..Çok sinir oluyorum böyle konulara..Bu muhabbetler için hamile karısını strese sokan adamlara ayrı bir sinir oluyorum..Kesinlikle koydurmayın o ismi..Kayınvalideniz çok istiyorsa doğursun yeni birtane çocuk ona koysun hüseyin ismini..

Ama babanların yanında çocuk yaramazlık yapsa ve ben bağırsam sen gerizekalı mısın aptal mısın Hüseyin?
Yada daha ileri gitsem küfür etsem ne kadar doğru olur? Çünkü sürekli iyi şeyler söylenmiyor kızıyorsun çocuğa biliyorsun sende.
Akrabalar hatta baban bile oğlana söylerken ona laf soktum sanar belkide alınır bu daha kötü değil mi? diyebilirsin.

çocuğuna hele de el kadar çocuğa küfür eden bir anne isim konusundan daha trajik.

Ben olsam eşime miktirsinler koymuyorum derdim :)))) Evli olsam yeminle adam beni 2 günde boşardı :))(

Konu sahibesi ihale neden size kaldı başka torun yok mu?

Koymayın bence sevmediğiniz birinin adını.

Kayınpederinizin ismine hayır demek kötü olur muhtemelen.. Bence siz eşinizi 2 isme ikna etmeye çalışın .. O da anlayışlı olsun bi zahmet :110:

Çocuğa küfür mu edilir yahu

Şunu da belirteyim ben oğluma ilk isim olarak kayınpederimin ismini koydum.
Çok sevdiğim de bir isimdi. Ancak eşimle babaların adını koymayacağız diye konuşmuştuk eskiden. Ancak kayınpederim vefat edince eşim duygusal olarak koymak istedi, ben de karşı çıkmadım.

Çok sevdiğim isim olmasına rağmen, bazen insanlar dedesini düşünerek sevdiklerinde hoşlanmıyorum. 2 isimli ancak bazen sadece ilk ismini kullanmayı seçebiliyor eşimin ailesi, düzeltiyorum.

Niye hep erkek babalarının ya da annelerinin ismi konulması beklenir anlayamıyorum..Madem saygı kavramını bu şekilde değerlendiriyorlar siz de ben kendi babamın ismini koyacağım o zaman senin babana saygısızlık olursa benim babamada olur deyin eşinize..9 ay karnında taşıyan siz,bakıp büyütecek olan siz,kayınvalide hanıma düşmüş isim koyma hakkı sanki..Çok sinir oluyorum böyle konulara..Bu muhabbetler için hamile karısını strese sokan adamlara ayrı bir sinir oluyorum..Kesinlikle koydurmayın o ismi..Kayınvalideniz çok istiyorsa doğursun yeni birtane çocuk ona koysun hüseyin ismini..

aynen bir de arkadaş neden eşini ikna etmek zorunda deniliyor onu da anlamıyorum.
Asıl eşinin onu ikna etmesi, gönlünü yapması gerekmez mi?

çocuğuna hele de el kadar çocuğa küfür eden bir anne isim konusundan daha trajik.

Edeceği için değil durumu kurtarmasına yardımcı olması için yazdım
yoksa bizde evde ana avrat gitmiyoruz yanlış anlaşılmasın

Koymak zorunda değilsiniz.
Alınırlarsa alınsınlar.
Eşinizle konuşun halletsin.

aynen bir de arkadaş neden eşini ikna etmek zorunda deniliyor onu da anlamıyorum.
Asıl eşinin onu ikna etmesi, gönlünü yapması gerekmez mi?
Kesinlikle haklısınız..Ben dikkat ettim hep bu erkek ailelerinde oluyor böyle..Bir kız ailesinin isim yüzünden sorun yarattığını,damadıyla ters düştüğünü görmedim..Varsa da eğer çok az bir kesimdir bu..Genelde erkek aileleri yapıyor bu problemi..Hem anne baba ismi koyma takıntısı nedir hiç anlam veremiyorum..Saygı bununla mı ölçülür? Bir çocuğa isim koyma hakkı anne ve babasınındır sadece..

Back
X