burukluk yasıyorum bende evlenmek ıstıyorum..

nikim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
358
7
38
Ardahan
arkadaşım eylülde evlenecek bana ev eşyalarını gelınlık fotolarını falan gonderıyor ınternetten nasıl dıye oda paylaşmasa benım le paylaşmadığından dolayı alıncagımı düşünüyordur. yollarken bı art nıyetı yok... ama benım basımdan ılıskılerım acısından cok olumsuzluklar gectı hep yanlış ınsanlar.yasım 30 ben hala bı damat adayı bıle bulamadım.arkadas gonderdıkce ben bı tuhaf oluyorum ıstıyorumkı benımde olsun.. artt nıyetı olmasada bazen sankı benım uuzntumu umursamıyor gıbı gelıyor bana oyle geliyor ıste... yuva kurmak evlat sahıbı olmak ıstıyorum...

Son düzenleme:

Bu kadar dertli isen şu evlilik sitelerini bir dene bence. Bu şekilde evlenen bir sürü insan tanıyorum. Neden olmasın?

Bu kadar dert etme.Artık herkes geç evleniyor.Zamanının kıymetini bil.Annem derki delikli boncuk sahibinde kalmaz.Yani elbet kısmetin seni gelir bulur :)

30yaş çok da geç değil evlenmek için ama madem böyle bir arzun var sende biraz fırsat oluşturup çaba göster
evde oturup koca beklemekle olmuyor ki

Üzme kendini her şeyin hayırlısı, senin nasibin de çıkar bir gün karşına eminim. Arkadaşın da ne yapsın o da birileri ile paylaşmak fikir almak istiyor, sana güveniyordur, ne düşündüğünü bilmek istiyordur, eminim üzülmen için yapmıyordur, bilse incindiğini sormaz belki. Ama şu evde bekleme ile gelmez olayına ben de katılıyorum. Karşına çıkan fırsatları değerlendireceksin, olmaz demeden önce bir görmek, tanımak lazım. Allah gönlüne göre verir inşallah en kısa zamanda tüm bekarların başına...

benımde böyle bır durumum var üstelik en yakın arkadaşlarımdan bırısı evlılık aşamasında bırısıde evlendı cocugu oldu.cocugu 1.5 yaşında.çok üzülüyorum ara sıra aklıma geldikçe niye diye düşünüyorum ancak artık evlılık yaşları ilerledi.ve kendıme yenı uğraşlar buldum.yenı uğraşlar bulmamla artık daha az düşünmeye başladım doğru insan,doğru zamanda gelecek dıye düşünüyorum.demekki daha zamanı var.

Ben 35 yaşında evlendim ve bu yaşa kadar beklediğim için hiç pişman olmadım.çünkü eşimi çoook seviyorum iyiki beklemişim ve onunla evlenmişim.ummarım sana da bunu dedirtecek biri çıkar karşına.Hiç üzülme insanın kısmeti illa çıkıyor karşısına,önemli olan hayırlı biriyle karşılaşmak.

bu işler kısmet derlerdi de bi türlü ikna olamazdım. Tecrübeyle sabit, bu işler kısmet. Ben de senin gibi umudumu kestiğim ve bir adayımın bile olmadığı bi anda 28 yaşımdayken biriyle tanışıp 3 ay sonra nişanlanıp, nişandan 3 ay sonra evlendim. Herşey o kadar hızlı oldu ki evli olduğuma bile inanamıyorum daha. Annem herkesin bi nikah saati vardır derdi doğruymuş Nikahının saatini Allah bilir, Sabret canım

Senin yaşadıklarını çok iyi anlıyorum..26 yaşında evlendim şuan 36 yaşındayım.. evlenene kadar arkadaşlarımın evliliği düğünü hep beni hüzünlendirirdi..toplumun patavatsızlığından kaynaklanıyor biraz da.. arkadaşların evlendikçe sana da saçma sapan laf söylüyorlardır hadi sen ne duruyorsun sen de bul falan tarzında. sanki senin elindeymiş gibi.. Canım bu tür şeyler kısmet nasip kaderinde kısmetinde mutlaka birileri var ve vakti zamanı gelince karşına çıkacak inşallah.. hiç canını sıkma herşey olacağına varır Allah insan evladı ile karşılaştırsın

arkadaşlara katılıyorum hepsi güzel yorumlar yapmış evlilik zor bir şey tabiki karşına çıkanı süzgecinden geçireceksin ama fazla incelediğin zaman olmuyor çünkü mükemmel insan yok siz de mükemmel değiliz sonuçta benim evliliği çok isteyipte evlenememekten yakınan arkadaşlarımın sorunu bu bilmiyorum sende böyle bir problem var mı ama daha yaşın fazla sayılmaz nikahın saati bilinmez bir bakarsın bir kaç ay içinde evlenmiş çokk da mutlu olmuşsun hakkında inşallah hayırlısı olur

bu işler kısmettir Allah tan hayırlısını dile emin ol hayırsız birine düşmektense ömrünün sonuna kadar bekar kalmak daha iyidir..
herşey de bir hayır vardır...

Yalniz degilsin canim yaa..senin benim gibi o kadar cok kisi varmiski buraya girince anladim..ama elbet vardir bizimde bi kismetimiz inan bende cok istiyorum bazen diyorum cok istedigimden mi olmuyor ama allah herseye bi zaman yazmis..zamani gelince hayirlisiyla olur insallah hakkimizda hayirlisi...

Onlardan biri benim.

Mutluluğunuz daim olsun

Konu sahibi arkadaş da kısmetim beni bulsun istiyorum, ben aranmam demiş. Eee siz o siteye kayıt olunca eşiniz sizi bulmuş zaten, değil mi? Ne farkı var ben almadım. Kısmet ise kısmet, bulunmak ise bulunmak işte.
Bence evlilik odaklı, ne istediğini bilen insanların bir portalda toplanması gayet mantıklı. Yalnış bişey göremiyorum.

Bence dimdirek evlilik amacli tanismak asiri derece kasinti oluyor, ille de evlenicem diye kendini kasiyorsun. Ben bu islerin dogal akisiyla olmasindan yanayim. Internette tanistigin birine nasil guvenebilirsin, nasil isinabilirsin, tanimadigin birine nasil asik olabilirsin ki? Bilemedim acikcasi.

Vallahi konu sahibesi, ben de aynini yasiyorum. Basima 2 olay geldi anlatayim, ben de 27yim bu arada.

Bir arkadasim bu yaz evlenmek istiyordu, babasi da boyle aceleyle apar topar olmaz, gelecek yaz dugun yaparsiniz demis. Ben de baban hakli dedim, ortada ne organizasyon var, ne de gelinlik. Arkadasim da, "ama ben genc gelin olmak istiyorum, fotograflarda genc, guzelken gelinlikle cikmak istiyorum" dedi. Bu laflari bana o kadar koydu ki, o kadar kotu geldi ki anlatamam. O anda ona bir sey belli etmedim tabi ama soyledikleri kafamda yankilaniyor habire. Ben asla 25-26 yaslarinda genc gelin olamayacagim, bunu fark ettim.

Ikinci arkadasim da agustosta evleniyor. Giyimimi, stilimi begendigi icin birlikte dergi karistirmak istedi, fikirlerimi sordu. Sonra gelinlikciye gitmek istedi, fikir vermem icin. Neyse, gittik beraber, o bembeyaz gelinlikle parlarken benim icim o kadar acidi ki anlatmam. Yanlis anlamayin kiskandigimdan degil, Allah onun mutlulugunu daim etsin ama aklima kendi icimin ne kadar acidigi, ne kadar yalniz oldugum geldi. Kalp acisi olmayan, sevgilisi olan, yalniz olmayan insanlar bunu anlayamaz bence. O gelinligi ben hayal bile edemedim, her seferinde hevesim kursagimda kaldi. Baskalari mutlulukla parlarken hayat bana bunu niye cok gordu diye dusundum o an. Giymeyi gectim, hayal bile edecek durumda degilim.

Boyle dostlar, umarim hepimiz icin hayat degisir, kader daha guzel gunler getirir.

Son düzenleme:

Bence şöyle farkı yok; hop diye kalkıp hadi evlenelim demiyorsundur tabi. Tanışmak için vesile oluyor sadece. Sonra internetten, telden, yüz yüze bir çok kez görüşüyorsun. Uygun görürsen arkadaşlığı devam ettiriyorsun.

Yalnış niyetli insanlar tabi olabilir, ama seni kandıracak, içten pazarlıklı biri ise gayet güzel normal hayatta tanıştığın adam da oynar. Bir cafe'de tanış, arkadaşının arkadaşı olsun, hiç farketmez offsite adam her zaman offsite adamdır.

Ben sadece bu da aklının köşesinde bir fikir olsun diye söyledim. Çünkü benim şahsen tanıdığım örnekler, eğitimli ve iyi evlilikler yapan kadınlar. Kasmaya gelince, burada ki konular belli. Türk kadının çoğu iki görüşmeden sonra acabamı ki diye evlilik hayallerine başlıyor zaten. Kasacak olan her halukarda kasıyor, ne şartlar altında tanıştığı farketmeksizin.

Üzüntünü paylaşıcak arkadaş çok kolay bulunuyor da mutluluğu paylaşacak kolay bulunmuyor sanırım. Hep çekiniyoruz güzel bir şeylerimizi insanlara anlatmaya nispet yapar gibi olacak diye.

Arkadaşın iyi niyetle mutluluğunu paylaşmak istiyor. Şu an senin üzüntünü konuşacak bir durum yok. Güzel günler yaşıyor arkadaşın senin de kıskançlık beslemeyeciğini düşündüğünden seninle paylaşıyor. Arkadaşının mutluluğunu paylaşmak düşüyor sana da.

İnşallah darısı senin başına olur. Arkadaşının şu tatlı telaşları bilsin senin can sıkıntılarını yine dinler.

Yok sekerim, ben kesinlikle nispet seklinde dusunmem mesela ama ister istemez insanin cani aciyor. Benim mesela kiskanmak gibi bir durumum olmadi asla aksine mutlu oldum arkadaslarim icin, ama insan ister istemez donup kendine bakiyor, hele de yarasi olan bir konuysa- ve o yara gocunuyor.

Ahahhaha bu nasil bir yorum, ofiste sesli guldum. Cok dogru soylemissin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…