Burun Ameliyati Sonrasi Masaj

Merhaba arkadaşlar.Özellikle bu konu başlığındaki bir kaç mesaj dikkatimi çekti.Çünkü aynı durumu yaşıyorum.23 gün oldu burun estetiği yaptıralı herşey yolunda fakat burnumun kıkırdak noktasında bir tümsek var bakanlar çok dikkatli baktığında anlayabiliyor aksi halde anlaşılmıyor ama ben elimle kontrol ettiğimde ve dikkatlice aynada baktığımda görüyorum.Birkaç arkadaş aynı şeyden bahsetmiş.Rica ediyorum sizlerinki daha uzun süre geçtiği için acaba bu tümsek geçtimi.Masaj vermedi bana doktorum gerek yok hiçbir şekilde masaj yapma dedi ama ben sanki o tümseğe masaj yapsam sakıncası olmaz diye düşünüyorum ama lütfen bu konuda bilgisi olanlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim...

ödem mi kemik mi olduğunu nasıl anlayabiliriz peki?yani ellediğimde yumuşak geliyor sanki içi dolu bir et gibi ama sertleşmeye başladı burnumun ucu da zaten gitgide bu tümsek de sertleşip kemik haline mi gelir yok sa iner mi uf yaa doktor iner dedi ama bazı yorumları okuyorum aylardır geçmedi diyen arkadaşlar var

14 ay bu tümsekle asla gezemem ya doktor iner diyo ama inmezse de küçük bir operasyon yaparız diyo fakat ben tekrar ellemesini istemiyorum lütfen bu konuda tecrübesi olan bu şekilde tümsek olupta sonrasında bir işlem yaptıran varsa bilgilendirebilir mi?Özellikle bu durumu yaşamış birisi olursa daha iyi olur tahmin yürütmekten ziyade...Yani zaman sonrasında geçiyoru mu yoksa tekrar bir işlem yapılması gerekiyor mu?

ben de septorınoplastı oldum canım.
ayrıca benım burnumda da bır tumsek var ama bellı bıle olmuyor.
doktoruma guvendıgım ıcın burnumu bılerek boyle yaptıgını dusunuyorum, o tumsegı hıc sormak aklıma gelmedı yanı. oyle gerekmıstır ve oyle yapmıstır dıye dusunuyorum.

bu tumsek masajla gecer mı bılmıyorum ama doktorum masajları yapmazsan kemıkler genısler dedı. bastıra bastıra masaj yapıyorum yanlara. gercı cok bastıramıyorum gucum yetmıyor :sinifsinif: ınsallah genıslemezler eyvahedigeldismile

sendekı tumsek gectı mı canım gelısmelerı yazar mısın?

Tümsekle İlgili!!!
"Yukarıda geçmiş zamanlardaki sorularıma hiçbir yanıt alamadım tahminide olsa ama ben yine de belirteyim dedim aynı durumda olanlar var sa şayet ameliyat sonrası tümsek için tekrar bir işlem gerekiyor.Ben 3 gün önce oldum dün tampon alındı allahtan gitmiş ve şiş çıkmadı burnum ve şuan tam istediğim gibi olmuş şükür.Ama bazı arkadaşlar doktor geçer dedi beklemek lazım aylar geçmesi lazım demişler başka yazılarda fakat kıkırdak kaymasından dolayı tümsek oluşuyormuş ve kesinlikle 2.işlem yapılıyormuş.Ben yaptırdım 15 dk filan basit bir işlem dedi doktor lokal yapalım dedi ama tavsiyem asla lokal olmayın hiç tavsiye etmiyorum... "

Ya bunu okuyunca çok korktum...Şimdi kesinlikle 2. bir operasyon mu gerekli?=((

öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Bugün ameliyat oldum 1 hafta oldu we yarım saat önce atelim ve dikişlerim çıktı. burunum üstü morarmış masaj yap dedi ama acıyo dokunamıoyrum ki napıcağımı şaşırdım. Bide morelim çok bozuldu doktorun odasından çıktığımdan beri ağlıyorum çok kötü bir şekil sanki gibi zamanla çok iyi olcak diyorlar ama sanki atelle dursa daha güzeldi. Morelinizi nasıl yüksek tuttunuz.Bide lise öğrencisiyim okula gitmemei düşünüyorum lütfen bişiler yazın :'(

canım daha bir hafta olmuş hele bi sabır ya 10 günlükken kötü olur ama birde 2 ay sonra gör o burnu şiş o ödemler var sabırlı ol ve birilerinden destek al..

Bu başlıkta yazılanları okudukça tümseğin geçmeyeceğine kanaat getirdim Galiba kendimi revizyona hazırlasam iyi olacak=((

canım daha bir hafta olmuş hele bi sabır ya 10 günlükken kötü olur ama birde 2 ay sonra gör o burnu şiş o ödemler var sabırlı ol ve birilerinden destek al..

masaJda yapamıyorum bilmyorum gerçekten daha 18 yaşındayım çok morel bozukluğu oldu .inşallah zaman çabuk geçerde bu günlerime gülerim bu konuşman bile morel oldu teşekkür ederim

ben kendıme hıc masaj yapmadım amelıyat olalı da 10 ay oldu , masajın sekıl uzerınde bır etkısı varmı? ben odemler ıcın dıye bılıyorum ama

masajı şişlik ve morluklar insin ve yapılan kıkırdak kemik işlemi falan oluyomuş ya onlar yerine otursun diye yapmak lağzımmış ama her buruna masaj vermiyormuş doktorlar doktorunuza danışın bence ama masaj iyi geliyo

evet ve verilen masajları aksatmayın sakın yoksa şekil bozukluğu çıkıyor..

Benim burnumdaki çıkıntı masajla resmen indi..Kıkırdaklar üzerinde kesinlikle etkisi var...Doktorunuz masaj yapın derse, sakın ihmal etmeyin ve sabırlı olun...Bir de onların gösterdiği şekilde kuvvetli yapmak gerekiyor...Öyle acıyor diye ellememezlik yapmayın...

Ben çok faydasını gördüm amsajın...

ben ameliyat olalı 4 ay olduu burnumun ucu basıktı kıkırdak ekledı doktorumm ama bi tarafındakı tümsek 4 aydır gecmedı ve gıttıkce sertlesstıı.soldan bakınca bı problem yoktu hafıf kalkık cok guzel bı burun ama sagdan bakınca o burunumun ucundakı tumsek yuzunden yamuk gozukuodu.doktoruma gıttım megerse burnumun ucuna eklenen kıkırdak kaymıss ve 3 gun once tekrar lokal ameliyat oldum suanda burnum bantlı ama yıne yuzum sıstı yanı kızlar dıyorumkı asla aksatmayın sık sık doktora gıdın bu kıkırdak kayması olan bıseyy tumseklık gecer dıye beklemeyın ben bekledım ama dıger taraflardakı şişlikler indikçe o nohut gıbı bı tümseklik gecmedı ve yıne ameliyat oldum 1 gun tampon durdu cok sıkıntısı yok ama ihmale gelmez kesınlıkle.kıkırdak daha tam oturmamısken mudahale edılebılır ama benım gıbı 4 ay geciktirirseniz yine ameliyat olursunuz.sık sık doktorunuza gidip görünün..

ben yeni amlyt oldum da kıkırdakta sanki şişlik var.nasıl masaj yapıyorsun anlatabilir misin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…