Burun ameliyatı sonrasında 1. Ay için merak ettiklerim(acil)

dancingqueenn

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
206
60
318
arkadaşlar burun ameliyatı geçirdim bugün 1. ayım doldu.
ancak halen kafama takılan bikaç şey var;

1-halen tıkalı burnum .bu normalmi?
gün içinde(sabah öğle akşam kesin bazen fırsat olunca aradada serum(tuzlu su) uyguluyorum arada okyanus suyu sterimar sıkıyorum.
net nefes alamıyorum..sizlerde nasıl?
2- artık yatarken iki yastıkta yatıyorum ama yan sağa sola da dönerek yatıyorum.burnum yastığa değmiyor ama sürekli sırtüstü yatmıyorum bu tehlikelimi?

3-artık günlük hayata ve iş hayatına dönünce ister istemez pek sakınamıyorum ilk iki haftadaki gibi.. yalnız yaşıyorum ve her işimi kendim yapıyorum..mesela eğiliyorum artık arada dikkat edemiyorum pek..sizce sakıncalımıdır?(burnum düşermi diye korkuyorum??)

4-easasss konu..sağ ön taraftaki dikişler halen atmadı bu normalmi sizce?dikişlerin olduğu yerde yara gibi kabuksu bi görünüm var..hergün yıkıyorum iki günde bi banyo..günlük yatarken zeytinyagı sürüyorum içinede badem yagı..

teşekkürler şimdiden..

arkadaşlar burun ameliyatı geçirdim bugün 1. ayım doldu.
ancak halen kafama takılan bikaç şey var;

1-halen tıkalı burnum .bu normalmi?
gün içinde(sabah öğle akşam kesin bazen fırsat olunca aradada serum(tuzlu su) uyguluyorum arada okyanus suyu sterimar sıkıyorum.
net nefes alamıyorum..sizlerde nasıl?
2- artık yatarken iki yastıkta yatıyorum ama yan sağa sola da dönerek yatıyorum.burnum yastığa değmiyor ama sürekli sırtüstü yatmıyorum bu tehlikelimi?

3-artık günlük hayata ve iş hayatına dönünce ister istemez pek sakınamıyorum ilk iki haftadaki gibi.. yalnız yaşıyorum ve her işimi kendim yapıyorum..mesela eğiliyorum artık arada dikkat edemiyorum pek..sizce sakıncalımıdır?(burnum düşermi diye korkuyorum??)

4-easasss konu..sağ ön taraftaki dikişler halen atmadı bu normalmi sizce?dikişlerin olduğu yerde yara gibi kabuksu bi görünüm var..hergün yıkıyorum iki günde bi banyo..günlük yatarken zeytinyagı sürüyorum içinede badem yagı..

teşekkürler şimdiden..

Selam:)
Ben de hala net nefes alamıyorum bu konuda aynı ilerliyoruz.
Gerçekten bir daha eskisi gibi nefes alabilecek miyim merak ediyorum.
Yastığı teke düşürdüm gayet sağa yada sola dönüyorum bi sakıncası varmı bilemiyorum tabi.
Ancak benim Dikişlerim tamamen attı ön taraf dediğin burnun açıldığı yer sanırım?
Yani minik bi iz var ama kabuk yada dikiş yok.Bana badem yağı çok iyi gelmişti.

Yastığı teke düşürdüm gayet sağa yada sola dönüyorum bi sakıncası varmı bilemiyorum tabi.
Ancak benim Dikişlerim tamamen attı ön taraf dediğin burnun açıldığı yer sanırım?

Benım bır hafta oldu ama ilk günden berı çok iy nefes alıyorum.içimi şiş yoksa kızlar sizin.dikiş izini bende merak ediyorum ne olucak acaba.

Asena mrb canım
ben badem yagını hatırlarsam üç dört güne bir kulak çöpüyle burun içine sürüyorum ki dr günde üç kere birer damla demişti :(
ama napim ben bu konularda biraz tembelim korkmasam masajı bile yapmıcam ...

dikişlere zeytinyagı demişti dr , onu gece yatmadan sürüyordum... ama sürdüğüm gece ;sabahında sabunla yıkıyordum tüm yüzümü ve dikiş bölgesini (ilk zamanlar temizleyici köpüğüm zarar verir belki diye kullanmıyordum ,johnson baby sabun kullanıyrdm)ve orası iki üç gün sonrasında iltihaplanır gibi olunca bıraktım zaytinyagını.eniisi yine başlıyım..sen dikişlere badem yagımı sürmüştün olmadı onu süreyim

buarada şişliğin, burnun nasıl?içine siniyormu mutlumusıun?

Benım bır hafta oldu ama ilk günden berı çok iy nefes alıyorum.içimi şiş yoksa kızlar sizin.dikiş izini bende merak ediyorum ne olucak acaba.

nefes almana sevindim..ben de nefes alıyordum ancak saglıklı net degıl..bide çok tıkanıyorum..
canım halen bayagı şişim ben burun çevresi yüz..bilmeyenler niye şişsin öle diyo ...
dikiş izi değilde daha dikişlerim atmadı kabuk oluştu orada o canımı sıkıyor..

nefes almana sevindim..ben de nefes alıyordum ancak saglıklı net degıl..bide çok tıkanıyorum..
Canım halen bayagı şişim ben burun çevresi yüz..bilmeyenler niye şişsin öle diyo ...
Dikiş izi değilde daha dikişlerim atmadı kabuk oluştu orada o canımı sıkıyor..

ben bepanten suruyorum icinede dıkısınede.bı krem var normalde estetık doktorları verıyor dıkıs ızı olana ama onerılmıyor sanırım burun estetıgınde kımseden duymadım cunku..

Asena mrb canım
ben badem yagını hatırlarsam üç dört güne bir kulak çöpüyle burun içine sürüyorum ki dr günde üç kere birer damla demişti :(
ama napim ben bu konularda biraz tembelim korkmasam masajı bile yapmıcam ...

dikişlere zeytinyagı demişti dr , onu gece yatmadan sürüyordum... ama sürdüğüm gece ;sabahında sabunla yıkıyordum tüm yüzümü ve dikiş bölgesini (ilk zamanlar temizleyici köpüğüm zarar verir belki diye kullanmıyordum ,johnson baby sabun kullanıyrdm)ve orası iki üç gün sonrasında iltihaplanır gibi olunca bıraktım zaytinyagını.eniisi yine başlıyım..sen dikişlere badem yagımı sürmüştün olmadı onu süreyim
buarada şişliğin, burnun nasıl?içine siniyormu mutlumusıun?

Canım badem yağı sür sen beni dinle,bak benim hiçbişey kalmadı orada ne dikiş hatta iz bile çok belli belirsiz.
Burnum hala aynı daha öncede konuştuğumuz gibi ucu çok şiş,bildiğin top.
Genel hatlarıyla kanatlarım da şiş sayılır.Öyle çok müthiş harika diyemem şuan için.
Sabırla bekliyorum bugün tam 1 ay oldu.
Tabi ki önceki halinden daha iyi bende kemer filan hiç bişey kalmadı.
Görenler çok doğal olmuş diyor.Ama bence hala büyük bi burun.
Yani mesela asmen yeni ameliyat oldu onun burnunun küçüklüğüne bakıyorum ben 1 ay önde olmama rağmen o boyutta değil
Bakalım 3 ay sonra nasıl olacak göreceğiz.
Sen memnunmusun peki?

geçmiş olsun benim arkadaşım olmuştu biraz sıkıntılı olduğunu söylemişti ama sonuç mükemmel sizinde oyle olucaktır

Canım badem yağı sür sen beni dinle,bak benim hiçbişey kalmadı orada ne dikiş hatta iz bile çok belli belirsiz.
Burnum hala aynı daha öncede konuştuğumuz gibi ucu çok şiş,bildiğin top.
Genel hatlarıyla kanatlarım da şiş sayılır.Öyle çok müthiş harika diyemem şuan için.
Sabırla bekliyorum bugün tam 1 ay oldu.
Tabi ki önceki halinden daha iyi bende kemer filan hiç bişey kalmadı.
Görenler çok doğal olmuş diyor.Ama bence hala büyük bi burun.
Yani mesela asmen yeni ameliyat oldu onun burnunun küçüklüğüne bakıyorum ben 1 ay önde olmama rağmen o boyutta değil
Bakalım 3 ay sonra nasıl olacak göreceğiz.
Sen memnunmusun peki?

Asenacım mrb tatlım nasılsın bakalım?
sagolasın senden sonra badem yagını bolca kullandım veee badem yagına devam edince öndeki kabuk ve dikişler iki gün önce gitti banyoda ..cidden çok ii geldi..zeytinyagını bıraktım..sana ufuk bey zeytinyagı vermemişmiydi..sadece banamı verdi ayol :))

memnunmuyum bilemiyorum..ama şuan pek sallamıyorum canım..3ayın dolmasına odaklandım..
sanırım beklediğim sonuç şuan olmadığından, net olarak mutlu değilim..
ama evet öncekinden ii olduğu kesin..
bi de evet çok şiş..masaj cidden ii geliyor masaj yapınca ufaklaştığını hissediyorum..
benimde bugün 34. gün bilmiyorum 3.ay da nasıl olcak..

çook sabırsızım..
ama sanırım ben kanatların daraltılmasını isticem..
anlattım sana sanırım son kontrolde dr ile detaylı konuştuk..
kanatların bana halen geniş geldiğini sölemiştim kendisi de burnumun çok zor bi burun oldugunu,kanatları daraltıp daraltmamakta kararsız kaldıgını;burnu kapattıktan sonra son bi kez bakıp bu halinin ii old karar verdiğini..daraltsa geri dönüşü olmadıgını ama geniş bulursak ufacık beş dakalık bi işlemle daraltacagını söledi..bekleyelim dedi..buyüzden içim rahat..
çünkü sırtını ve uç kısmını begeniyorum tek sıkıntım kanatların sanki hala geniş geliyo olması ,benim geniş büyük bi yüzüm var daha ufagı bana gitmez..arkadaşlarım da diyoki şişlikler inince o genişlikte gidecek,o genişlik şişliklerdenmiş :) bakalım görcez artık

ben bepanten suruyorum icinede dıkısınede.bı krem var normalde estetık doktorları verıyor dıkıs ızı olana ama onerılmıyor sanırım burun estetıgınde kımseden duymadım cunku..

asmencim sen contratubex (sanırım böle yazılıyordu) diye bişi onu diyosun değilmi..burun estetğiğinde değilde diğer yerler için veriyolar bide yara izi daha çok; hatta yanık izinede ii geliyo iz kalmıyo..abim sölemişti onu..

badem yagı bana çok ii geldi onu kullanıyorum halen dikiş yerlerinede..içinede sürünce iç dikişlerde gitti hep temizlikte pamuğa geliyolar..

nasıl oldun? iyimisin?

Back
X