Burun ameliyatı ve büyük pişmanlık

renge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2013
74
8
28
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar,

Benim erkek kardeşim 23 yaşındayken 2010 yılında burun estetik (rhinoplasti ve deviasyon birlikte) oldu. Şuan 26 yaşında. Ameliyatı 3. yılını dolduracak. Burun ameliyatı ile ilgili ilk başta problem yoktu ancak son 1.5 yılda psikolojik olarak çok çöktü kendisi, estetik ameliyat yaptırdığına çok pişman oldu. Bunda burnunun da ilk baştaki doğal görünümünün kaybolduğunun estetik ameliyatının belli olduğunun da payının olduğunu söylüyor. İlk başlarda gerçekten burnu çok doğaldı ama özellikle 3. yılına girdiğinde doktorun hatasına bağlı olarak mı diyeyim ya da biyolojik olarak mı diyeyim ya da kendisi mi çok oynadı burnuyla bilmiyorum biraz deformasyonlar oldu. Bir de burun kemiği biraz asimetrik törpülenmiş ve kemiğinin bazı girintileri çıkıntıları belli olmaya başladı, doktor bey ilk başta ameliyat esnasında burun kemiğinin üst kısmının sadece düzeltileceğini ve yapısının korunacağını söylemişti. Ama üst kısım alınmış. İşin açıkçası bu işten çıkamıyoruz. Bizim gibi çevrenizde burun ameliyatı olan erkekler var mı pişman oldularsa ne gibi yöntem uyguladılar. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz, siz ne önerirsiniz?

Kardeşiniz revizyon ameliyatı olmalı bence. Sonuçta her şeyin bir çaresi var, revizyon ameliyatı yapan basarılı doktorlar var canını sıkmasin

bncede çok memnun deilse revizyon olsun ve bu sefer iyi araştrma yaparak ameliyat olsun dr. çok önemli gerçekten ama 3 yıl sonra byle bi değişmeye şaşrdım çünkü genelde burnun tam olarak kendine gelmesi 1 yılı bulur derler nasıl oldu da 3. yılda byle oldu belki kendisi dikkat etmemiştr ?

Ameliyat olduğunun ilk aylarında burun kemiğinde hafif bir törpü izi görüyorduk ancak çok sorun etmedik, sonraları burada biraz çöküntü oldu. Burun ucunda hafif düşme oldu. Sanırım kendisi de burnuyla oynadığı için derisi hafiften yayvanlaştı. Genelde ameliyat geçtikten sonra burun oturur derler ancak ameliyat geçtikten sonra daha da doğallığı gitti burnun. Ayrıca geçmeyen bir ameliyat izi var. Bunu da çok dert ediyor.

Merhaba arkadaşlar,

Benim erkek kardeşim 23 yaşındayken 2010 yılında burun estetik (rhinoplasti ve deviasyon birlikte) oldu. Şuan 26 yaşında. Ameliyatı 3. yılını dolduracak. Burun ameliyatı ile ilgili ilk başta problem yoktu ancak son 1.5 yılda psikolojik olarak çok çöktü kendisi, estetik ameliyat yaptırdığına çok pişman oldu. Bunda burnunun da ilk baştaki doğal görünümünün kaybolduğunun estetik ameliyatının belli olduğunun da payının olduğunu söylüyor. İlk başlarda gerçekten burnu çok doğaldı ama özellikle 3. yılına girdiğinde doktorun hatasına bağlı olarak mı diyeyim ya da biyolojik olarak mı diyeyim ya da kendisi mi çok oynadı burnuyla bilmiyorum biraz deformasyonlar oldu. Bir de burun kemiği biraz asimetrik törpülenmiş ve kemiğinin bazı girintileri çıkıntıları belli olmaya başladı, doktor bey ilk başta ameliyat esnasında burun kemiğinin üst kısmının sadece düzeltileceğini ve yapısının korunacağını söylemişti. Ama üst kısım alınmış. İşin açıkçası bu işten çıkamıyoruz. Bizim gibi çevrenizde burun ameliyatı olan erkekler var mı pişman oldularsa ne gibi yöntem uyguladılar. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz, siz ne önerirsiniz?

öncelikle çok geçmiş olsun.....söyledigim cerrahları araştırın, hiç canınızı sıkmanıza gerek çünkü söylecegim doktorlar alanında avrupanın en iyi cerrahlarıdır ve bu cerrahlara yurt dışından çok hasta geliyo isimleri veriyorum size bu cerrahları çok iyi araştırın hangisi içinize siniyosa ona gidin....
1.emre ilhan
2.fatih dagdelen
3.tevfik sözen
4.aldulkadir göksel

Ameliyat olduğunun ilk aylarında burun kemiğinde hafif bir törpü izi görüyorduk ancak çok sorun etmedik, sonraları burada biraz çöküntü oldu. Burun ucunda hafif düşme oldu. Sanırım kendisi de burnuyla oynadığı için derisi hafiften yayvanlaştı. Genelde ameliyat geçtikten sonra burun oturur derler ancak ameliyat geçtikten sonra daha da doğallığı gitti burnun. Ayrıca geçmeyen bir ameliyat izi var. Bunu da çok dert ediyor.
canım ameliyat oldugu doktor kimdi

Merhaba arkadaşlar,

Cok uzuldum gercekten cok benzeri bir arkadasimin basina gelmisti 2.yili su an revizyon ameliyati olacak cunku baska cozumu yok o kadar sorunluysa burnu. Arkadasim da cok takiyor kafasina eski burnundan daha kotu bir goruntusu var su an. Ben de ameliyat oldum cok memnunum Arkadasimin da aklindaki tek cerrah su an icin emre ilhan cunku revizyonda cok cok basarili siz de revizyon dusunurseniz gorusmenizi tavsiye ederim. Aklinizda olan her doktorla muhakkak gorusun umarim en kisa zamanda sorun kalmaz ama kendisini cok uzmesin cozumu olmayan birsey degil gunumuzde basit artik eger dogru cerrah bulunursa.

Bir de dediğim gibi ameliyat açık oldu, biraz izi kaldı. 2. ameliyata girilmese bile, bu izin daha az belirgin bir hale gelebilmesi için ne yapılabilir bir bilginiz var mı? Siz neler yaptınız bu konuda? Dermabrazyonu araştırdık ancak doktor ekim ayını söyledi, geç kalmışız. Dermabrazyonun zamanını bekleyelim mi? (Bu arada ameliyat olunan doktor ismini söylemesem daha iyi olur etik olmaz.)

gecmis olsun korktum simdik haa bende haftaya ameliyat olacam
siz kocaelide kaliyorsunuz galiba insallah sakaryada ameliyat olmamisdir :53:

Burun ameliyatı işi biraz cerrahın başarısı, biraz dokusal durum biraz da şansa bağlı sanırım. Benim tavsiyem eğer burnunuzda şeklen çok büyük bir durum yoksa, girişmemeniz. Benim kardeşim Kocaeli'de oldu ancak Sakarya Ünv. mezunu. Orada bazı insanlarla burun ameliyatı olması nedeniyle bazı tatsız diyaloglar yaşadığını söylemişti. Erkeklerin burun ameliyatı olması daha alışılabildik bir durum olmasa gerek. Burun ameliyatının sosyal boyutu da var tabii, Sakarya insanı muhafazakar... Burun ameliyatı olacaksanız doktorunuzu iyi seçmenizde fayda var. Ama dediğim gibi, çok büyük sorun yoksa, kararınızı gözden geçirin :)

Bir de dediğim gibi ameliyat açık oldu, biraz izi kaldı. 2. ameliyata girilmese bile, bu izin daha az belirgin bir hale gelebilmesi için ne yapılabilir bir bilginiz var mı? Siz neler yaptınız bu konuda? Dermabrazyonu araştırdık ancak doktor ekim ayını söyledi, geç kalmışız. Dermabrazyonun zamanını bekleyelim mi? (Bu arada ameliyat olunan doktor ismini söylemesem daha iyi olur etik olmaz.)

canım doktorun ismini söylesene,sonuçta biz burda bilgi paylaşmak için varız.

İzmit milyonluk şehir olsa da küçük şehir, ameliyat olan doktorun ismini söylemek etik olmaz. Ayrıca kendisi kötü bir doktor değil ama her doktorun revizyonluk ameliyatları olabiliyor. Bu biraz da talih. Özel mesaj atmayı denedim ancak mesaj sayısı olayı varmış.

Back
X