Burun ameliyatından sonra 1 ay ile 6 ay arasındaki değişimler

bukkket

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
78
11
46
Karabük
arkadaşlar şöle bir önerim olucak sizlere... burun estetiği ameliyatı olup 1 aylık burunla 6 aylık burun arasındaki farkı görebilmemiz için paylaşımda bulunmanızı ve biz yani ameliyattan çıkmış burnundan memnun olmayanlar için içimizi rahatlatıcak değişiklikleri sizin burnunuzda görüp içimizi biraz olsun rahatlatabiliceğinizi düşünerek bu formu açmak istedim ( 6 ayın sonunda şişlikleri inmiş,şekli değişmiş bir burnunuz olmuştur umarım ve umarım bizimde olur! )

Merhaba bukkket,
Ben burun estetiği değil ama septum deviasyonu ameliyatı oldum yaklaşık 5 ay kadar önce.Burun kemiğimde yamukluk vardı onu düzelttiler,onun haricinde herhangi bir estetik müdahale yapılmadı.Buna rağmen şimdiki haliyle 4 ay öncesi arasında dağlar kadar fark var.Burun şişim burnumun yarısı kadar daha indi 4 ay içinde.
Öncesi-sonrası şeklinde fotoğraflarımı paylaşmak isterdim fakat sanırım site yönetimi yasaklamış öncesi-sonrası fotoğraflarını buraya koymayı.

Sanırım ameliyatını olalı 1 ay oldu ? Eğer öyleyse hiç sorun etme,zamanla şişi de iniyor kemik de kaynıyor ve o kadar da şiş durmuyor.İçini ferah tut,cidden çok rahatsız edici bir görünümü varsa dokturuna gitmeni tavsiye ederim.

Merhaba selennur99

Burun ameliyat mı olacaksınız ?
Anlamadım,neden herkes dalga geçsin ki ???

TŞKR EDERİM PAYLASIMIN İÇİN CANNM BENMDE BURNUMUN ANA CATISINDAKI KEMIKTE YAMUKLUK VARDI.1 AY GECTI ESTETIK AMELIYATTA GECIRDIM GUYA AMA SONUC OLUMSUZ BAKALIM BNM BURNUM 6 AYDA NASIL EVRIM GECIRICEK COK MERK EDIYORUM :S RESMLERI KOOYAMIYOMUSUNUZ COK UZULDM SIMDI BUNA OFF :s BURNUM SIS AMA ESKI BURNUMDA ZATEN SISTI BNM :s BURNUMUN UCU YANI BELKI RESIMLERIME BAKMAK ISTERSN CNM :s CNM BU MEKIK YADA KIKIRDAKLARLA OYNANDIGINDA SPOR NE ZAMANA KADAR YAPAMIYOSUN KESIN BI BILGIN VARMI ACABA ?

suan 3,5 ay oldu ama burnumun sıslıgı ınmedı hala bana ucu cok sıs gorunuo bazı zamanlar rahat nefes alamıorum bazen cok ıı nolcak 6. ayda bılemıorum umarım ucu ıncelır

kızlar bu topige cevap vermek istedim.. ben burda eski olanlardanım 3 sene gecti sanırım artık tarihini bile unuttum..1 aylık burun cok yeni ve sekili henüz belli olmayan bi burun oluyor korkmayın yani cok yenisiniz daha cok zamanınız var düzelmesi ve oturması için bi kere 1.ayda cok şiş ve daha deriyle kemik arasında ödem olmasından dolayı biraz mantı burun gibi gözükür kızlar:) 3 aydan sonra yavaş yavaş inmeler olmaya ve sekil oturmaya başlar.benim ilk aylar cok fena şişti ve bende korkuyodum böylemi kalacak diye ama zamanla yavaş yavaş oturdu ve indi şuan cok memnunum sizinde öyle olacaktır korkmayın yani böylemi kalacam diye cok yenisiniz 1 yıl olmadan esas şeklini almıyor bu gercek ama 6 aylık olduğunda burunun esas kalıbı şekli belli olur.ve doktorunuzun verdiği masajları yapın cünki ödemin inmesi için önemli burun işi kızlar sabır işidir beklemekten başka bişey yok gecmiş olsun hepinize

Ben de 19 gün önce burun ameliyatı geçirdim . Kıkırdakta olan yamukluk düzeltildiği gibi burnumun ucunu da kaldırttım ve bir kemikte olan yamukluğun da düzeltildiği söylendi bana.

2 gün sonra tampon çıktı ve 1 hafta sonra alçı . Ardından 1 hafta sonra da bandaj çıktı . Alçı çıktığında burnumun ucu çok şiş olmasına rağmen bandajdan sonra epey inmişti.

Şuan halen burnumun sert olduğunu hissediyorum ve istediğim burun yapısına kavuşamadığımı düşünüyorum . Bazen asimetri seziyorum ve bazen de şişin arttığını farkediyorum .

Burnum bana büyük geliyor gerçekten . Bu durumun geçici olduğuna dair ümit etmekten başka çarem yok şuan için . Özellikle burun ucumda hafif hissizlik ve epey sertlik var .

Burnum hep böyle mi kalacak yoksa günden güne güzelleşecek mi ? Tatmin edici bir cevap alabilmek için buraya yazma amacı güttüm . Şimdiden tecrübeli arkadaşların yrdımları için

teşekkür ederim.

Baktım,1 aylık burun için gayet de iyi duruyor aslında :)
Burnun tamamen oturması 6 ay diyor doktorlar güya ama aslında 1-2 seneyi buluyor.O yüzden dert etme şurası hala şiş,burası şöyle mor falan diye :)
Zamanla oturacak doktorun verdiği şekil,sadece sabret :)

Spor 1 sene yasak diye biliyorum,yine de kesin bir şey diyemem tabi doktor olmadığım için,doktoruna danışmalısın.
Ama zaten burun kemiğinin oturduğunu sen zamanla hissediyorsun,oturduktan sonra sporunu yapabilirsin gayet de,ama fazla hoplamalı zıplamalı sporlardan bana kalırsa 2 sene uzak durman daha mantıklı,düşebilir sonuçta.

suan 3,5 ay oldu ama burnumun sıslıgı ınmedı hala bana ucu cok sıs gorunuo bazı zamanlar rahat nefes alamıorum bazen cok ıı nolcak 6. ayda bılemıorum umarım ucu ıncelır

bende rinoplati olucam agustosta ve sonrası için henüz bişi bilmiyorum...yaşadıklarını paylaşırsan sevinirim...

genel şeklinde bir tuhaflık yoksa eğer sorun yok.dediklerinizin hepsi çok normal seyler.zamanla güzelleşck. sertlik şişlik hepsi geçyor.tabi 19 günde değil 1 yıl falan beklemk lazım.sabırla güzel düşnmeye devam

canım bende 19 gün önce ameliyat oldum bende aynı dertten müstaribim burnum biraz kemikli ucuda aşağı düşüktü..şuan burnum yine büyük geliyo bana ucu çok azcık havaya kalkmış oda yandan bakınca belli oluyo önden hiç bi fark yok gibi inan psikolojim bozuldu kendimi işe veremiyorum.iş arkadaşlarım bi değişiklik yok sende diyolar o ki değişmiyecekti niye yaptırdın falan dün akşam eve ağlayarak gittim diyebilirim sadece eşim güzel oldu diyo oda moral içinmi bilmem ama daha güzel olacak diyo ama bende aynaya bakınca sanki burnum aynı gibi geliyo hafif değişiklikler dışında dr doğal yapıcam dedi ama buda bayağı bi doğal olmuş yaa...benimde tek umudum zamanla düzelmesi ama burnumda çok şiş yok gibi geliyo bana sadece ucunda sert olan kısımda var gibi off off paramla alay konusu oldum millete yaa...

niye canını sıkıyorsunki hiç dert etme söylenenleri,onlar bence biraz görgüsüzlük yapıyorlar,ne demek para verdin fark olcak,bence amaç kusurlar giderilmeli ama yüz ifadesi çok değişmemeli olmalı,ben de üç-dört hafta önce burun ameliyatı oldum kemikli ve ucu düşük bir burnum vardı ameliyatla o kusurlar giderildi,kemik törpülendi ve ucu düzeltildi ama kalkık ve kavisli bi burnum olmad, ben de doktor da istemedik zaten çünkü uzun ve kemikli bi yüzüm var çok komik dururdu öle küçük bi burun,arkadaşlarım çok beğendiler süper olmuş diyolar hem değişmemişsin hem de kusurlar gitmiş diyorar çok doğal yani.fotolara bakıyorum değişen sadece burnum ama ben aynı ben,sakın takma kafana insanların dediğini bence eminim güzel olmuştur ama insan çevreden çok etkileniyor,hem eşin de beğenmiş ki eşin zaten seni eski halinle de beğeniyormuşki evlenmiş şimdi daha da beğeniyordur emin ol,hiç kuruntu yapma rahat ol.

çok teşekkür ederim canım belkide hayalimdeki burun olmadığı için çok takıyorum belkide farkedilmemesi beni üzüyo..ama doğru diyosun benimde yüzüm uzun biraz belkide küçük bi burun yakışmazdı böylesi daha iyidir diyip kendimi avutacam işte..

Beklemek gibi sabırsız davranış göstermeyeceğim gibi sadece sonucunda güzel olacağına dair kani olmam yeterli sebep teşkil edecektir zaten.
İLk alçı çıktığında burnumu beğenmiş ve ucundaki şişlikte inerse çok daha güzel olacağına dair ümit beslemiştim fakat bandaj çıktıktan sonra
takma burun varmış hissiyatına kapılarak büyük bir hayal kırıklığına uğramıştım . Soğuk su ile duş aldığım vakit burnumun küçüldüğünü ve bazen çok daha küçük göründüğünü farkederek güzel bir burun şekli olduğunu düşünüyorum . Burnumun şeklinde sorun olmadığı gibi burnumla da fazla oynatmadım zaten . Doğal bir burun olma kaygısıyla burnumdaki kıkırdak ve kemik eğriliğinin düzeltilmesini ve estetik durması babında da burnumun ucunun kalkmasının daha hoş görüntü sergileyeceğini doktorumdan istemiştim . Zaten ameliyattan önce burnumdaki eğriliğin düzelmesi babında gayet hoş bir burna sahip olacağımı düşünüyordum çünkü burnumda müthiş bir anormallik gerçekten yoktu . Bandajdan sonra suyun sıcaklığını tam ayarlayamayışımdan ötürü ödem dağılmış ve yüzüm gözüm bile şişmişti . Ödemin dağıldığını ve korkulacak birşeyin olmadığını söyleyen doktorum beni rahatlatmıştı . 3 saat süren ameliyat sonucu çekilen onca sıkıntıdan sonra doğal bir burna sahip olup aşırı beklentiler içerisine düşmeden itidal göstermek benim için en makul seçenekti tabi ki . Daha sonra burnumun eskisinden daha kötü durduğunu hissetmeye başlamıştım ve belli zaman sonra doktorumu aradım . Asimetrik durumların şişlikten dolayı olabileceğini ve şişliklerin hemen geçmeyeceğini bana söylemişti . Burnumun normal boyutunu alması ve arada bir şişliklerin etkisiyle asimetrik görüntünün kaybolması benim için kafidir . Sonuçta şimdi soğuk sayılabilecek suyla banyomu yapmama rağmen , banyodan sonra aynaya baktığımda bazen gözlerimin altında epey morluklar olduğunu görebiliyorum . Ayriyete de gözlerim kıpkırmızı olabiliyor . Henüz hınkırabilecek düzeyde bile burnumu azıcık da olsa sıkı tutamıyorum . Sonuçta ilk kez deneyimlediğim bir durum olduğu için defalarca sorular soruya verdiğiniz cevaptan ötürü minnettarım . Beklemek ve sabretmek sorun olmadığı gibi ameliyata girdiğime değecek düzeyde bir sonuç almak da elbetteki hakkımdır. Bazen burnum dolma gibi olduğu gibi çok kısa zamanlı da olsa küçülebiliyor . Umarım dediğin gibi olur ve ben de tecrübelerimi değerli arkadaşlarımızla ileride paylaşma fırsatı yakalayarak onları rahatlatabilirim..

Sevgilerimle..

Burnunuzda ki kemik düzeltildi mi yoksa kırıldı mı ?

Asimetrik görüntü seziyor musunuz ?

Eskisine oranla burnun daha büyük durduğunu mu düşünüyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…