Burun ameliyatından sonra 1 ay ile 6 ay arasındaki değişimler

ben yaklaşık 3 ay önce burunddan kemer ameliyatı oldum. ilk çıktığımda sol tarafım şişikti ve burnum sola doğru yamuk duruyordu. şimdi yavaş yavaş düzeliyor ama hala biraz yamukluk var sola doğru. ve kemikte kesildiği için kemikte açıklık var ve buda yamuk gibi gösteriyor. burun kemiğindeki açıklık zamanla gidermi arkadaşlar. yanlardan çok iyi gözüküyor ama önden hiç tatmin etmiyor beni. ve milletin burnun yamuk burnun yamuk demeside sinirlerimi bozmaya başladı. sonuçta burnum daha iyi gözüksün diye gitmiştim. bu durum için doktorumu aradağımda sonuçta el işi milimetrik bir yamukluk olabilir dedi. şuan sürekli burnumla oynuyorum burnuma dokunuyorum. sizce zamanla dahada düzelir mi ?

Arkadaşlar amelliyat oldum bugün alçım çıktı ve çok mutsuzum herkes şişti diyor benim zaten küçüktü üstteki bir çıkıntı vardı onu düzelticekti ama burnumu inceltmiş kanatlarının üst kısmı ince kanatları daha geniş yandabn bakınca düz kavissiz şütfen biri cevap versin

düzenli olarak şunu yaptım: ameliyattan sonra 15. gün 1 ay 2. ay 3.ay 4.ay 5.ay ve 6.ay fotograflarını çektirdim.
Ve sunu gördüm 1 yıldan önce şişler inmedi, bana şiş yok gibi geliyordu. Doktorum Ebru şiş hala dediğinde herhalde abartıyor diyordum. 1 sene sonra farkı gördüm. 3 yıl sonraki fotolarımı koydum, başka bir albümde sizde tüm bu fotoları bulabilirsiniz.

Şişliklerin hemen inmesini beklemeyelim bence. Sonuçta elimizi kessek 10 günde iyileşiyor üstelik bunda burun gibi hayati bir organı yeni baştan yapıyor.

hepimize geçmiş olsun...

sevgiler,:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
canm merhaba bn ameliyat olali 47 gun oldu ve hic memnun degilim hala cok sis bni ekleyebilirmisin resimlerini görmek icin buna gerçekten ihtiyacim var; ((

Burda 3.ve 4. sayfada okudum ayni dertten bi kac kisi muzdaribiz. 11.gunum benim de bugun ve kemerin oldugu yerde bi cikinti var gozle gorunmese de yakin fotograflarda belli ve dokunumca cok sert bisey geliyor elime.ve ufak da olsa bi kemer varmis gibi gorunmesi cok sinirimi bozuyor.
doktorum kemik odemi oldugunu soyledi.herkes de olmuyomus tabi ama benim burnum baya sikintiliydi. inmesini bekliyorum. bana masaj da vermedi acikcasi kendi kendine inicek dedi.icimi rahatlatiyorum cunku daha cok yeni sonucta. bence siz de endise etmeyin. ins sislerimiz inince bunlar da gecicek

Burda 3.ve 4. sayfada okudum ayni dertten bi kac kisi muzdaribiz. 11.gunum benim de bugun ve kemerin oldugu yerde bi cikinti var gozle gorunmese de yakin fotograflarda belli ve dokunumca cok sert bisey geliyor elime.ve ufak da olsa bi kemer varmis gibi gorunmesi cok sinirimi bozuyor.
doktorum kemik odemi oldugunu soyledi.herkes de olmuyomus tabi ama benim burnum baya sikintiliydi. inmesini bekliyorum. bana masaj da vermedi acikcasi kendi kendine inicek dedi.icimi rahatlatiyorum cunku daha cok yeni sonucta. bence siz de endise etmeyin. ins sislerimiz inince bunlar da gecicek

Bu yazdiklarimla alakali burnumu paylasmak istedim.albume koydum. gecicegini umuyorum doktoruma cok guveniyorum. Ama sizlerin de yorumlarinizi bekliyorum kizlarrr

canım bende 19 gün önce ameliyat oldum bende aynı dertten müstaribim burnum biraz kemikli ucuda aşağı düşüktü..şuan burnum yine büyük geliyo bana ucu çok azcık havaya kalkmış oda yandan bakınca belli oluyo önden hiç bi fark yok gibi inan psikolojim bozuldu kendimi işe veremiyorum.iş arkadaşlarım bi değişiklik yok sende diyolar o ki değişmiyecekti niye yaptırdın falan dün akşam eve ağlayarak gittim diyebilirim sadece eşim güzel oldu diyo oda moral içinmi bilmem ama daha güzel olacak diyo ama bende aynaya bakınca sanki burnum aynı gibi geliyo hafif değişiklikler dışında dr doğal yapıcam dedi ama buda bayağı bi doğal olmuş yaa...benimde tek umudum zamanla düzelmesi ama burnumda çok şiş yok gibi geliyo bana sadece ucunda sert olan kısımda var gibi off off paramla alay konusu oldum millete

Benim Alçım dün çıktı eski burnumun nerdeyse aynı ama olsun Dr umla doğal olsun diye konuşmuştuk ucu kalkmasın kavis olmasın dedim hafif bi kemerim bile var şişler insin 6 ay sonra minik torpülenebilir belki ama takılmıyorum sen ne yaptın mrk ettim

ben tam bir ay once oldum. alcim bi 5 gun sonra degisti, 10. gunde tamamen cikardim. ilk 5 gunden sonra ciktiginda bayildim :) eski haline oranla cok iyiydi. alcim degisirken fotolar cekmistim. alcim yenilenip eve geldigimde fotograflarima baktikca bunalima girdim. kas ortasi inanilmaz derecede yukardaydi. bi tuhafti burnum. yamuktu vs vs. 10. gun alcilar tamamen cikinca durum ayni. resmen bunalima girdim. geceleri uyuyamaz oldum. doktorumu hergun arayip agliyordum adamda en sonunda pes etti. bekle, beklemiyorsan yapabilecegim birsey yok dedi.

burnum asimetrik gibi duruyordu. burun kanatlari sanki biri yukarda biri asagida. sag taraf sol tarafa oranla daha yukardaydi. burnumun ustundeki kemik torpulenmisti fakat burnumda dalgalanma olmus gibi duruyordu. yukarda asagida yukarda tarzi. su an 32. gunumdeyim. sanki daha iyiye gidiyor. yada gozum alisiyor bilemiyorum. ama sunu biliyorum ki 6 ay essek gibi beklicez :) baska yolu yok. moral bozmayin fazlada foto cekmeyin :D

Bende 1 ay önce amelyat oldum. Kimseninki benimki kadar sorunlu olmamıştır eminim. Kanamam oldu. 1 hafta hastanede müşade altında kaldım. Burnuma yapılmayan tampon kalmadı 😊 Bişey olmasından çok korktum çok şükür bi sıkıntı olmadı. Bantlarım ilk açıldığında burnum şişti, yani şişmiş şimdi resimlerden farkedebiliyorum. Şişler indi. Tam iğleşme hissi uyandıran bi burnum ve durumum var. Fakat bende anlatılanlar gibi burun ucumun uzun olduğunu düşünüyorum. Burnun güzel olkuş diyenlere uzun ama dimi diyorum 😊 ama bu operasyonu geçiren herkes aynı sorunu yaşamış. Fakat 7- 8 ay sonra çok değiştiğini anlatıyorlar. Hatta bi arkadaşımın doktoruna ağladığını biliyorum. Burnum uzun oldu diye. Şimdi o arkadaşıma bakıyorumda burnu çok hoş küçük doğal 😊 o yüzden can sıkmaktansa beklemeyi yeğliyorum. Uzun seneler boyunca bekledik 8 ay beklenek çok koymaz heralde. İnşşallah zaman geçtikce sonuç hepimiz için sevindirici olur. Çookk Geçmişler olsunnn kızlar ...

Çekeceğiniz ağrılar, şişlikler, morluklar tamamen kendinize nasıl baktığınızla alakalı. Ben geçen hafta ameliyat oldum ama çok fazla araştırdım. Bi kere en azından şişlikleriniz inene kadar tuzu hayatınızdan çıkarmalısınız. Tuz ödem yaptığı için tuzsuz yemelisiniz. Tabii ki bu sadece karın doyurmak için gibi oluyo ama sonuçta estetik olmak düşünülüyorsa emin olun dış görünüşünüz için bundan taviz verebilirsiniz. Ayrıca bitki çayını tercih edin. Bol bol su, meyve suyu için. Sigara içmeyin ve içilen ortamlardan uzak durun. Ben okuyorum bazıları 10 gün oldu şişliğim hala inmedi morluklarım geçmedi yazmış. Benim morluğum kalmadı 6. günümdeyim. Her şey tamamen kendinize dikkat etmenizle alakalı.

merhaba arkadaşlar bende aranıza yenı katıldım burun amelıyatı olanlardanı malum benımı hem ıc hem dıs yazılanları okudumda bendede benzer sıkıntılar var bakalım ne olacak:)

Back
X