Ben bu başlığın açıldığı tarihte yani 24 Ocakta oldum ameliyatımı.Alçım ve silikon tamponlarım pazartesi günü çıktı.Haftaya salı da burnumun üzerindeki bandajlarım çıkartılacak ve zannedersem ondan sonra masajlara geçebileceğim.Ben çok memnundum doktorumdan ve ekibinden.İğneler,enjeksiyonlar korkulu rüyam olmasına rağmen ameliyat öncesi ve sonrası tek yerden açılan damar yoluyla her şey öyle kolay halloldu ki.Gerçi en çok tedirgin olduğum şey başıma geldi.Kapıdan erkek bir hemşire geldi ya da hemşir ya da sağlık görevlisi yani bilemiyorum onlara nasıl hitap edildiğini açıkcası:) Yıllar öncesinde de böyle erkek bir sağlık görevlisi alamamıştı kanımı uzunca bir müddet.O yüzden hemşirelerden çok onlardan korkardım.Ama korktuğum gibi olmadı bebekmişim gibi hassas davrandılar bana.Ameliyatım çok güzel geçti,huzurlu bir ortamdı açıkcası,Ankara'da şahane bir kar vardı,onu izledim,tv izledik annemle,hiçbir şeyden geri kalmadım.Ertesi gün eve çıktım.Kulak pamuğunu ıslatıp burnumu temizliyorum çok yavaş yavaş,ardından okyanus suyumu sıkıyorum(günde yaklaşık 7-8 kere),sonrasında da yine kulak pamuğuyla pomadımı sürüyorum.Bir de arkadaşlar biliyorsunuz kışın evlerimizde,odalarımızda kullandığımız her türlü ısıtıcı odanın nemini düşürüyor.Burnun içindeki nemi korumak adına varsa hava nemlendiricinizi yoksa da sıcak sularla doldurduğunuz birkaç kabı ısı kaynağı yakınlarına koyarsanız,kaldığınız oda nemlenir.Kaliteli bir uyku için güzel bir adım olabilir.Son olarak şunu farkediyorum ki burun şeklim çok kötü değildi ama kusursuz da değildi.Fakat ne olursa olsun gerçekten insanın yaşantısını olumlu yönde etkiliyor.Burun ameliyatı öncesi ve sonrası olmak üzere :) Umarım herkes ben kadar yeni,fındık burnundan ve doktorundan memnun kalır.