geçmiş olsun. benim de alçımın altı kaşınıyor ince ince, inşallah alerjik bi reaksiyondan değil de, havasız kaldığı için falandır, seni okuyunca korktum şimdi.
burun delikleri için de, benim doktorum uzun bi süre burnunu inceleme dedi. şişliklerden dolayı oluşabilecek asimetriler canını sıkabilir, bunu sık yaşıyoruz dedi. çoğu kez burun deliklerine hiç dokunmadığımız hastalar bile, kendi orijinal burun deliklerine eşit olmamış diyolar dedi :) o yüzden o şişlikler inip de burnumuz bi düzen tutturana kadar, yani en az 1-2 ay, burnumuzu detaylı inceleyip canımızı sıkmamamız lazım sanırım. ben şu anda burnumu temizlerken mecburen aynaya bakıyorum. herhangi bi asimetri yok görünürde ama o aşırı kalkık ve ucu şiş hali bile endişe hisleri uyandırıyo. hemen aklımdan kovuyorum bu endişeleri, sabredicez diyorum kendime :)
bi de kardeşimden aldığım bi tavsiye var, sizle de paylaşayım. o da 5-6 ay önce ameliyat oldu. alçıdan sonra, atel de çıktıktan sonra; burnunda hiçbir örtücü kalmadığında çok yadırgamış. burnunun şiş hali, kalkıklığı onu rahatsız etmiş. en azından alçı ve atel dikkatimi dağıtıyodu, onlar gidince kaşlarımın arasındaki şişlik, burnumda hiçbir hat olmayışı kendimi çok kötü hissettirmişti dedi. bunun üzerine, sıhhı bantlardan ince bi şerit kesip, burnunun üzerine yapıştırmış. böylece hem o bant dikkatleri çektiği için şişlikleri daha az dikkat çekmiş, hem de insanlar burnunda bi operasyon olduğunu anlayıp daha temkinli yaklaşmışlar. o bantla 3 hafta kadar durmuş. ve 1 hafta alçı, 1 hafta atel, 3 hafta incecik bi bantla gezerek; toplamda 5 haftada şişlikleri hiç de rahatsız edici olmayan bi burna kavuştuğunda rahat etmişti. ben de bu yöntemi uygulamayı düşünüyorum.