Burun çekme tiki

Bitter93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2020
43
16
3
32
Kızlar merhaba öncelikle derdiniz bu mu diye bilirsiniz ama aşırı bunaltıcı benim için eşim ve ailesi hergün birlikteyiz ve ailecek hepsindr burun çekme hastalığı var bişey olduğundan yada hasta olduklarından değil ve içimden sayıyorum gerçekten 5 saniye de bir fırt fırt boş boş burun çekiyorlar öyleki artık o sesi duyunca sinirden başım ağrıyor duymamazlıktan da gelemiyorm kafayı yemek üzereyim ilk defa görüyorum yılın 12 ayı her mevsim boş yere burun çeken insanlar tik haline getirmişler resmen sizin etrafınızda var mı böyle biri

Ya kusura bakmayın ama konuyu okurken istemsizce güldüm
Bu kadar bariz burun çekiyorlarsa sebebi sorulabilir mi acaba, belki?
Hasta mısın neyin var diyorum yok diyorlar kv ve kp eşimde fark etmiyorum yaptığımı diyo ama ailesine hasta mısın iyi misin demekten başka bişey diyemiyorm

Benim de bir arabamda var .çocukta hem alerji varmış hem burnunda et varmış.
Bilmem ben hiç rahatsız olmadım.
Bizim de başımıza gelebilir. Tik olacak diye bir şey yok.
Belki bilmedikleri bir sorunları vardır.

Hwrşey olabilir ama etrafa verdikleri rahatsızlıktan haberleri yok gelin olarak bişey de diyemiyorm düşünsenize 5 saniye de bir kulağınızın dibinde burun çeken birileri

Ablam böyle. 3 saniyede bir burun çeker. Malesef ben de sese karşı çok takıntılıyım. Yatak odamda asla saat bulundurmam, çekmecedeki kol saatinin sesini bile duyarım. Mümkün mertebe ortamdaki diğer seslere verin dikkatinizi. Tv açık kalsın. Ben ablamla bi araya gelirsem son ses müzik açıyorum =)

Kendi farkında mı bu durumunun hani birinde olsa psikolojik falan diyecem de yok ya ailecek orkestra halinde burun çekiyorlar gerçekten başıma ağrılar giriyor

Aslında ablanızda olan tiK mı diyelim ne diyelim başkalarını rahatsız ederken sizdeki rahatsızlık da sizin hayat kalitenizi düşürüyor bence. Bu kadarı da normal değil. Çünkü aynısı benim ablamda da var. Bazen geceleri çıkıp bir yerde saat var diye aradığını biliyorum. Aslında düşününce bizi de rahatsız ediyormuş.

Burnunu ceken insanların burnunu kırasım geliyor o denli sinirleniyorum
Malesef benım esim de yapıyor ama ben hep soyluyorum rahatsız oldugumu

Burnunu ceken insanların burnunu kırasım geliyor o denli sinirleniyorum
Malesef benım esim de yapıyor ama ben hep soyluyorum rahatsız oldugumu
Eşime bende söylüyorum ama anne babasına bişey diyemiyorm da en fazla anlasınlar diye hayırdır hasta mısın diyorm

Can sıkıcı bir durum eşinizle onu kırmadan bu durumu konuşmayı denedinizmi?

kesinlikle haklısınız. kimseyle yemek yiyemiyorum. yanımda sürekli kulaklıkla geziyorum olur da dolmuşta falan sakız çiğneyen olur diye. üst komşunun balkonda çitlediği çekirdek sesi bile aşırı rahatsız edici..

Eski isyerim de bi kadin vardi zaten sevmiyordum oda gerginliktenmidir nedir dişlerinden ses cikartirdi her yemekhaneye indigimde ayy sinir olurdum kendince eline saglik demekti heralde

Bu bizim bir akrabada var. Çok rahatsız edici bir durum. Yanında bulunan herkes rahatsız olduğunu söylüyor ama alışkanlık sanırım hep aynı çünkü. Dediginiz gibi hasta gibi sürekli burnunu çekiyor. Zor bir durum. Eşinizde yapıyorsa mutlaka farketmişsinizdir evlenmeden önce. Psikolojik bir durumsa psikoloğa mı gitmeli acaba

eşinizin üzerinden sebebini bulun

burnu mu kuru

kemiği mi eğri

burnunda nefes almasını engelleyen polip vs mi var

sadece tik haline mi gelmiş, sürekli burnu mu akıyor yoksa sadece aktığı hissi mi

kv kp e gelene kadar dibinizdeki adamdaki bu davranışın sebebini bulun

mesela anneannem yemek yerken burnum akıyor derdi hadi canım sen takıntı yapmışsın derdik

babam onun yaşına geldi şimdi onunki de yerken akıyormuş

demek ki ya nefes almalarında, ya çiğnemelerinde bir durum burunu tetikleyip akmasına sebebiyet veriyor

tabii onlar 70 üstü insanlar ama eşinizin de burnunun akmasını yahut aktığını sanmasını tetikleyen bir şey olabilir

konuşun araştırın birlikte bulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…