E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
mehaba hocam
ben 13 ocakta burun estetiği olcağım inşallah.ama ameliyattan çok korkuyorum.ameliyattan önce yapılması gereken tetkikler nelerdir.en çok hangi sorunlarla karşılşılıyor. bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sn. Murat Bey,
Ben yaklaşık 2 ay kadar önce 2. kere burun ameliyatı oldum. birdbeak ve ters V sorunlarım vardı burnumda. burun ucum çok büyüktü sırta göre. ancak 2 ay geçmesine ragmen hala aynı sorunlar devam ediyor. burnum aynı burnum sadece çok küçük bir rötüş yapılmış ve üstelik sag ve sol profiller de farklı. kendi druma güvenim son derece sarsıldıgı için kendi drumla devam etmek istemiyorum. sizin yapabileceginiz erken dönem düzeltmeler nedir. İlla 3. ameliyat için 1 yıl gibi bir süre mi beklemem gerekiyor? yoksa küçük de olsa düzeltmeler yapılabilir mi? Bir de farkında olmadan gece yatarken burun üzerine yatmak ya da saga sola dönmek kalıcı ödemlere neden olur mu? Şimdiden çok teşekkürler ve saygılar.
Bahsettiğiniz problemlerin tedavisi zordur ve muhtemelende doktorunuz biraz daha konservatif yani koruyucu bir işlem gerçekleştirmiştir. O nedenle siz fazla değişiklik hissetmemişsinizidir.
Yeniden cerrahi planlanması için sizinde belirttiğiniz gibi acil durumlar dışında bir yıllık bir süre gerekmektedir. Bu sürenin öne alınması ek sıkıntılar doğurabilir.
Gece yatasrken burnunuzun eğilmesine neden olmanız mümkün değildir.
Saygılarımla,
Op.Dr.Orhan Murat Özdemir
Estetik Cerrah Ankara
Sn. Murat Bey,
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Değişiklikleri çok hissetmememin nedeni daha sonra ilerleyen aylarda hissedecek olmam mı yoksa boyle bir burun için zaten az bir değişiklik olacagı mıdır? şimdiden çok teşekkürler. saygılar.
Merhabalar. Burnumla ilgili hiç bir sağlık problemim yok çok şükür. Estetik ameliyat olucam, bir kaç doktorla görüştüm ama hala hangi doktora ameliyat olacağıma karar veremedim. Etrafımdaki eş, dost, akraba ve arkadaşlarıma göre burnumun estetik ameliyatlık bir durumu yok.. ama ben öyle düşünmüyorum. Mükemmel, artsitik bir burun da istemiyorum, sadece burnum Large ise Medium veya Medium ise Small olsun yeter. Ayrıca çoook korkuyorum.. ya daha kötü olursa!! Bir doktorun bana söylediği aynen şöyleydi; bizler genelde burnu hakikatten kötü, kemerli, deforme hastaları seçiyoruz ameliyat için. Sonuçta ne kadar kötü bir burun da çıksa ortaya eskisinden daha iyi görünüyor ve hasta memnun kalıyor. Ama sizin burnunuz öyle değil! İyi bir burnu yapmak zordur.. Bunu diyen bir prof. kızlar ve bu laflar hiç kulağımdan gitmiyor. Ama ameliyat da olmak istiyorum. 2 aydır sigara içmiyorum sırf ameliyat olucam diye.
Her şey bir yana.. Dr. bey, sağolun varolun soruları cevaplamışsınız. Benim durumumda olanlar da vardır diye tahmin ediyorum. Sizin bu konuda söyleyecek bir şeyleriniz olur mu ki? Sizin fikirlerinze de ihtiyacım var. Herkesin yorumlarını bekliyorum...
murat bey merhaba,
1 ay önce burun ameliyatı oldum ucunda hafif şişlik var ve burnumu hala birşeye benzetemiyorum birde burnumun sağ tarafında hafif bir kemer geliyor elime.sizce tüm bunlar normalmi ve burnumun tam şeklini alması ne kadar sürecek?
Keşke bunları ameliyat olmadan önce birilerinden duymuş olsaydım .yaklaşık 1 sene önce ameliyat oldum dr.uma çok güvendim ona bıraktım.banada senin burnunda ne varki yaptırıyosun diyenler oluyodu ama ben iyi olcağından çok emindim güya kendimi daha iyi hissetmrk için oldum bu ameliyatı ama malesef duygusal anlamda çok acı çektim hala tam olarak alışmış değilim.abzürd bişey belirgin bir hata yok ama sonuçta bu ameliyatta milimler önemli..üstüne üstlük cildim bozuldu hala bununla uğraşıuorum.bu arada dr. bey ameliyattan 1 sene gçmiş olmasına rağmen burnun bazen özellilke sabah uyandığımda şişiyo olması normalmi?ayrıca yine bazen burnumdan itibaren yankalrıma doğru kızarıyorum, kıpkırmızı oluyo.bu neyle ilgili olabilir?yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler...
benim de burnumda büyüklük, kemer ya da nefes alma gibi sıkıntılarım yok ama ucunun biraz daha kaldırılması ile daha hoş bir ifade kazanacağımı düşündüğüm için ameliyat olmak istiyorum. bir de burun deliklerimde hafif bir asimetri var acaba ameliyatta bu da düzelir mi, düzeltmek için burun kanatları mı daraltılmalı gibi sorularım var, burun kanatları daraltılırsa burnum iyice küçülecek ve uzun bir görünüm alcak diye korkuyorum açıkçası. ve aynen doktor beyin dediği gibi beklentilerim çok yüksek, büyük kusurları olmayan burnumu ameliyat ettirip eski halinin bozulmasından da-ha kötü ve istemediğim bir sonuç almaktan çok korkuyorum..
murat bey merhaba,
1 ay önce burun ameliyatı oldum ucunda hafif şişlik var ve burnumu hala birşeye benzetemiyorum birde burnumun sağ tarafında hafif bir kemer geliyor elime.sizce tüm bunlar normalmi ve burnumun tam şeklini alması ne kadar sürecek?
merhaba doktor bey ben 1999 yılında rinoplasti ameliyatı geçirdim memnun kalmadığım gibi doktorumda memnun kalmadı ikinci ameliyatı uygun gördü 8 ay sonra ikinci ameliyatımı oldum ve sonuç yine iyi olamadı hafif eğrilik var ve burun deliklerimin simetrisi düzgün değil ve burnumun sağ kanadının ucuda düştü birde ben küçük bir trafik kazası geçirdim ve burnumun kemiğindede basıklıkla beraber ödem gibi bir şişkinlik oluştu tekrar rinoplastimi yoksa tip rinoplastimi benim için uygun olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?