Ben geçen ay ameliyat oldum yani 3. Haftam ve tamamen sorunsuz sıkıntısız şekilde hayatıma döndüm bazen ameliyat olduğumu unutuyorum

Sürecimi kısa anlatmak istiyorum. Ameliyat öncesi tampon sürecinden çok korkuyordum. Ve evet nefes problemim yoktu ama buralarda yorumları okudukça nefes alamamaktan korktum. Yine de yıllardır ertelediğim ameliyatı oldum.
Evet gerçekten o tampon süreci zor. Nefes alamıyorsunuz, yutkunmak zorluyor, uyku zorluyor. Ama sadece 5-6 gün. Herkes tampondan sonra rahatlayacaksın diyordu inanmıyordum ama tamponlar alındığı gibi normal hayatıma döndüm. Bantlar da 5 gün sonra çıktı. Ben kanamasız ve çook hafif ağrılı bi süreç geçirdim. Ağrı hafif oluyor ama arveles parol vs içince yeterli geliyor dayanılmaz büyük bir şey değildi. Sonuç olarak şimdiki ödemli halinden bile memnunum o kadar normale döndüm ki sanki 3-4 aydır ameliyatlı gibiyim ama tarihe bakıyorım daha 3. Haftadayım haftaya 1. Ay kontrolüm var

Bu süreçte doktor çok çok önemli. Mesela tampon sürecinde asistanı çok ilgilendi her gün nasıl olduğumu soruyordu ne sorsam hemen dönüş yapıyordu. Doktora %100 güvendikten sonra her şey güzelce yerine oturuyor bence.
Ama burada çok saçma sapan şeyler okuyorum. Daha 1. Haftasında yüzüm niye şiş burun ağız mesafem niye çok diyen, 2. Haftada burnunu beğenmediğini söyleyen, 1. ayında mm farkla burun deliklerim eşit değil diyen bir sürü kişi gördüm. Bu kadar fazla takıntılıysanız zaten yaptırmayın bence. Ameliyattan korkmayın çünkü hiç anlamıyorsunuz bile bir bakmışsınız olup çıkmışsınız. Asıl sorunlu süreç tampon ki o da dediğim gibi 5-6 gün. En enn önemlisi doğru doktoru bulmak. Yani şeklini beğenmediğiniz bir burnunuz varsa ve bu sizin sosyal hayatınızı etkiliyorsa yaptırın. Korktuğunuz şeyler çözümü olmayan şeyler değil, hepsi gelip geçici.