Burun Estetiği Sonrası Masaj

selma89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
71
0
36
Nevşehir
Arkadaşlar geçen gün nette dolanırken ekşi sözlükte buruna yapılan masajların hiç bi işe yaramadığını hatta zarar bile verebileceğini yazmışlar.Burunun şekline etki eder mi bu masajlar benim doktorum bi etki etmiceni ödemlerin gitmesi için yaptımızı söledi.Masajla burun şekle girermi acaba ?

Benim doktorum masajların sadece ödemleri iyileştirme sürecini hızlandırdığını söylemişti.. Yani anladığım kadarı ile ortaya çıkacak sonucu etkilemiyor.

aynen şöyle yazıyo ekşi sözlükte;

sonrasında (5. ila 7. gün burun alçısı alındıktan sonra) burna masaj falan yaptırmayı gerektirmeyen ameliyat. burun masajı, tamamen demode bir şeydir, eskiler bundan bir fayda umarken biriken yeni bilgiler göstermiştir ki bunun herhangi bir faydası olmadığı gibi ayarı kaçırıp zaten ameliyat sonrası (en az altı aylığına) sertinden bir oyun hamuruna dönüşen burnunuza zarar dahi verebilirsiniz. kbb veya plastik cerrahi doktoru değilim, ancak şu linkte "burun ameliyatı sonrası burna masaj yapılmalı mı?" sorusuna olumlu yanıt veren cerrah yoktur örneğin :

xxxxxxxx

bu ameliyatla ilgili bir kaç not daha :

- hastaların % 10-20'sinde ameliyat sonrası orta vadede (6 - 12 ay) burun bir miktar deforme olabilmektedir.
- ameliyat sonrası nezle olmamaya gayret edin, soğuk-rüzgar gibi fiziksel etkenlerden korunun.
- ameliyattan sonra sigara içmeyin, en azından ilk birkaç ay (söylemesi kolay...)
- en az 6 ay (optimum 12 ay) burnunuza darbe almayın, sakının.
- morluklar, şişlikler 15 gün sürer, iki kaş arasındaki şişliklerin geçmesi aylar alabilir.
- cerrahınız ne kadar iyi ve becerikli olsa da ameliyat fiyaskoları çok ender olmayabiliyor, kimilerinde ilkinden ekseriyetle çok daha basit (nadiren, durum çok kötüyse, ilkinden de zor) bir ikinci ameliyat (revizyon rinoplasti denen nane) gerekebilmekte (hiç yoksa % 5 ihtimalle); tıpta, özellikle de cerrahide "%100 garantili" iş olamıyor maalesef.
- ilk bir haftadan sonraki dönemde; burnunuzu mendille silip örselemeyin, burnunuza su-serum fizyolojik çekip sümüğü tatağı yumuşatıp kulak pamuğuyla temizlenebildiği kadarıyla temizleyin. kalanı kendinizi zorlamadan nefes verir gibi sümkürün ve bıyık bölgesine bulaşanı silin, burun deliklerine ve daha içerilere pek dokunmayın, zorunda kalınırsa da çok nazik olun.
- yüzükoyun yatmayın, adetinizse ameliyat öncesinden kendinizi alıştırın.
- bir kez daha, -söylemesi zor olsa da- ameliyattan sonra sigara yok, sigaranın yara iyileşmesini ne kadar bozduğunu bilen içmez.
- burun masajı hikayedir, etmeyin eylemeyin...

Son düzenleyen: Moderatör:
doktor deil galiba ameliyat olan biri olabilir ekşi sözlükte okumuştum verdiği linkteki cerrahların çoğu gerçekten masajı önermio ilginç

doktor deil galiba ameliyat olan biri olabilir ekşi sözlükte okumuştum verdiği linkteki cerrahların çoğu gerçekten masajı önermio ilginç

kapalı ameliyatta masaj önemliymiş açıkta değil sanırım kapalıda risk daha çok olduğu içindir belki revizyon olasılığı

masajın gayet de faydası var, burnun deforme oluyorsa masajdan doktor burnu kötü yapmış demektir. benim burnum masajla gerçekten çok yol aldı. ama doktora sorduğumda masajın sadece şişlikleri azaltıcı etkisi olduğunu söyledi yani süreci hızlandırıyor. ama bence masaj burundaki kıkırdak kemik kaymalarını engelliyor. kim yapmışsa cahilce bi yorum yapmış diyebilirim...

doktorum banada ödemleri azaltmak için oldunu söyledi şekline bi etkisi varmı dedim yok dedi yorumuda gördüm her zamanki gibi korktum paylaşim dedim :) bende her saat masaj yapıorm bakalım deişikliği görücez

doktorum banada ödemleri azaltmak için oldunu söyledi şekline bi etkisi varmı dedim yok dedi yorumuda gördüm her zamanki gibi korktum paylaşim dedim :) bende her saat masaj yapıorm bakalım deişikliği görücez

benim kuzenimde açık oldu ama oda masaj yapıyordu devamlı veli bey sıkı sıkı soruyor masajları bilemiyorum önemsiyor çok bence masajla iyi oluyor şekli şişliklerde iniyor..ama bazen zararmı veriyorum diye korkmuyorum değil..:18:

işte masajın kanıtı :) belki de zamanın kanıtıdır bilmiyorum...

1,5 aylık, soldaki çöküklüğe bakın
xxxx

bu da 3,5 aylık... tamamen olmasa da çok büyük ölçüde düzeldi...

xxxx

Son düzenleyen: Moderatör:

ya bende bi link vermişti o yorumu yazan ingilizce site doktorlar cvp vermişler masaja gerek varmı die sorulan soruya çoğu gerek yok demiş hatta zarar bile verebilirsiniz demiş bi kaç tanesi gerekli demiş ilginç gerçekten

evet düzelme var gerçektende masajlamı oldu acaba benim doktorum şekline bi etki etmiceni sölemişti ödemler içinmiş masaj

bence görüş farklılığı var doktorlar arasında..

ben çok korkuyordum burnum böyle kalacak diye. doktorla konuştum, masaj yapmasam da düzeleceğini söylemişti masajın amacının süreci hızlandırmak olduğunu söyledi. bana özellikle o bölgeye masaj verdi bir de burnumun ucuna. gerçekten çok düzeldi düzenli masajdan sonra. ben faydasını gördüm diyebilirim.

bende şuan korkuorm sol tarafta bi şişlik var ödem oldunu söyledi doktorum yamuk gibi duruo daha öncede yamuktu zaten daha 1 ay oldu benim inş benimkide düzelir :) ben 4 ayrı şekilde yapıorm saatte bir çok deilmi ya

o kadar çok gerek yok bence yaa. bana doktor aklına geldikçe 2-3 dakika yap demişti. ondan önce de gece yatmadan önce 10 dk demişti. ödemler, özellikle kaş arası en son geçen kısımmış bana öyle dedi doktor

benim burnum ameliyattan önce hiç yamuk değildi, ameliyattan sonra baya bi yamuk gezdim ama düzeldi şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…