İşin açıkçası ben 2. ameliyatı oldum. İlk ameliyatım açık idi ve 3. yılı doldurup da 4. yıla girmeme rağmen ameliyat izi dikkatli bakıldığında çok belirgindi. Ameliyat izi biraz doktorun kesi yaptığı yeri dikmesindeki özene, daha çok da cildin kendisine bağlı. 2. ameliyatım bir iki düzeltme dışında iz revizyonu (scar incision revision) oldu. Şuan 6. haftam ve ilk başlarda contractubex adlı kremi kullanıyordum ama şuan Kelo-Cote adlı kremi kullanıyorum. Birçok sitede ve burada bir kişi bu kremi önerdi diye aldım 15 Gramlık tüpü 50 TL'ye geldi, kargo ücretiyle 60 TL oldu biraz pahalı bir krem. Onu kullanıyorum, umarım bu iz benim tekrar kâbusum olmaz. Estetik cerrahların en büyük suçu ameliyat olacak hastalarına bu izi anlatmamaları ya da fazla anlatmamaları. Benim hayâtımdan 3.5 yıl gitti burun ameliyatı yüzünden en çok da burun ameliyat izi yüzünden. Bazı bulunduğum çevrelerde burun ameliyat izi yüzünden dedikodular döndü hakkımda ve çok yıpratıldım mesela (bir iz bir insanın başına ne çok şey açıyor değil mi? :) O yüzden her gün dua ediyorum geçsin diye. Ameliyat izinde kremlerin de çok katkısı olabiliyor benim sana tavsiyem contractubex ve kelo-cote'yi araştır, bende ikisi de var, şuan kelo cote'yi deniyorum. Az biraz faydasını gördüm gibi geliyor, daha perşembe günü kullanmaya başladım bu kremi, 4-5 günde iz kabarıkları çok az da olsa azaldı gibi sezinliyorum. Ayrıca bol bol dua et, sanırım birçok ameliyat olan kişi için burun ameliyatı bir sınanma, kimse sınanmadığı şeyin sefâsını süremiyor gibi görünüyor :)