Burun estetiginden sonra sigara icmek

Estetqiu

Bir gün..
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
648
691
103
Bursa
Merhaba
Burun estetigi olali 15 gun oluyor.. yavas yavas sigara icmeye basladim gunde 1 2 tane..
tecrubeli arkadaslar yazabilirler mi bi soruk sıkınti cikar mi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet sorun olabilir. Sigaranin icersinde bulunan ve karbonmonoksit adi verilen zehirli gaz kaninda yer alarak burnunun iyilesmesini geciktirir hatta cokuntulere bile sebeb olabilir.sonucta kanda oksijen miktarinin olumsuz etkilenmesi hem burnun derisine hemde burnunun yapisina olumsux etki eder..yeni ameliyattan cikmis bir burnun beslenmeye ve kendini her acidan onarmaya yenilenmeye ihtiyaci var..bunu ancak kan yoluyla yapabilir oysa sen gunde bir tane bile ictigin o sigarayla burnunun damarlarinda karbonmonoksit ve daha bir suru zehirli gazin ozgurce dolasmasina izin veriyorsun. Ustelik o dumanin yarisinida burnunun daha yeni ameliyat edilmis deliklerinden birakiyorsun. Lutfen yapma hatta birak..bu arada cnm niyetim gercekten seni uzmek degil ama bunlar dogrular..iyi geceler .kendine dikkat et .guzel burnusunla guzel seneler diliyorum sana..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cok tesekkur ederim yorumun icin yazdiklarini goz onunde bulundurucam..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Burun ameliyatı sigarayı bırakmak için büyük fırsat olabilir. Ben burnumdaki kemerden ve sigaradan aynı anda kurtulmayı planlıyorum:KK71::KK71::KK71:Nikotin isteği ilk 3-5 gün içinde azalıyormuş zaten ameliyattan sonra bir süre sigara içemem. bunun için önce doktoru bulmam gerekiyor :KK70::KK70::KK70:

ameliyatim agusts 20sndeydi 10gun oncdn biraktim bugunle birlikte 21gundur icmyrm benim icin buyuk firsat oldu bu hamd olsun hc aramyrm bile umarim sizde birakablr snz saglik hrsydn onemli

Bu konuda doktorunuz sizi uyarmadimi? Ameliyat sonrası doktorum yanıma geldiginde 3 ay içerisinde 1 tane bile sigara icmemem gerektiğini söyledi. Bir kaç tane icsem bisey olmaz herhalde diye sordum, kesinlikle sigara dumanını solumamam gerekiyormuş ki ben sigarayi birakmamak icin senelerdir ameliyat olmuyordum. Ameliyat olalı 1 hafta oldu 1 haftadır içmiyorum hep aklımda hatta inanirmisiniz her gece rüyamda sigara içtiğimi görüyorum :) ama 3 ay kesinlikle icemem ondan sonrası nasip kısmet :)

Kesinlikle ameliyatlar(ne olduğu farketmez) sigara bırakmada yardımcı oluyor.
İstek gidiyor. O an bıraktın bıraktın. Bırakmak isteyenlere süper fırsat. Sırf bu yüzden ameliyat olasım var :KK70:

Umarım burun ameliyatım güzel bir vesile olacak, benim de ameliyat olasım geldi:KK70:İki tane doktor kaldı listemde onlarla da görüşürsem bu iş tamamdır. Bir kaç hafta içinde ameliyat ardından sigaraya elveda:KK71::KK71:

Doktorlarıyla bu konuyu görüşen var mı acaba? Doktorlar ne diyor bu konu ile ilgili?

Ameliyat kararından sonra doktor soruyor zaten sigara olayını. Sigara içmemeniz lazım tamamen iyileşene kadar. İyileşmeyi uzatıyor ve daha da kötüsü doku ölümüne neden olabiliyor.
Burada bir üye vardı. Ameliyatı güzel geçmişti fakat birkaç ay sonra kıkırdak erimesi yaşadığı için burnu çökmüş ve dediğine göre günde 2 paket sigara içiyormuş.
Mesela gerdirme ameliyatlarında asla kabul etmiyorlar sigara içmeyi, hatta amerika ve ingiltere de ameliyat öncesi nikotin testi yapıyorlar. Sigara içtiği anlaşılırsa ameliyat iptal oluyor.
Kan dolaşımını bozan her şey iyileşmeyi riske atar.

Back
X