Sizin mesajınızdan alıntı yaptım ama sadece yeri geldi diye ne zamandır bu konuda birşeyler yazmak istiyordum. Amacım sadece size bir cevap vermek değil kesinlikle
Hani doktorlar kendi kendilerine isimleri duyuldukça fiyat arttırıyorlar, bir havalara giriyorlar vs deniyor ya; siz hiç düşünüyor musunuz her doktorun kendi el emeğine biçtiği bir değer vardır ki bunu hasta memnuniyetleri de belirler, her doktorun ameliyat maliyetlerini el emeği dışında yıl içinde gittikleri seminerlerin, aldıkları eğitimlerin, katıldıkları workshop ların, öğrendikleri araştırdıkları yeni bilgilerin, çalıştıkları hastanelerinin kalitelerinin, ameliyat sırasında kullandıkları malzemelerin de etkilediğini düşündünüz mü hiç.
50 tl lik neşter kullanan doktorla 150 € luk neşter kullanan, bütün yılını muayenehanesinde geçiren doktor ile yılda en az 4-5 kere yurtdışına gidip oradaki yenilikleri takip eden, kendini geliştirmek için yurtiçi ve yurtdışında eğitimler alan, 100 lerce € luk kitaplara abone olan ve yayınlardan gelişmeleri takip eden doktorların fiyatı izin verin ki aynı olmasın. Sadece sizin bütçenize uygun değil diye aman bizim doktor çok havaya girmiş geçen sene 3000 e yapıyordu bu sene 7000 e yapmaya başlamış şeklinde bu kadar kolay yaftalamamak lazım bence. Bu kişiler hastalarına iyi hizmet verebilmek için kendilerine, cihazlarına vs de bir yatırım yapıyorlar. Ayrıca her doktorun hangi kesimden hastaları ameliyat edebileceğine karar verme lüksü var. Bugün size bir burun ameliyatı için 10.000 TL fazla gelebilir ama bir başkası bu ücreti duyunca ertesi gün ameliyat olmak isteyebilir.
O nedenle ücreti bütçenize uymayan doktorları forumlarda bu kadar kolay harcamama lazım diye düşünüyorum
Ha bu arada hep tekrarladığım şeyi de ekleyeyim. Ucuz olan her doktor kötü, pahalı olan her doktor da iyi demek değildir.
Bir not daha ekleyeyim. Bizim en tecrübesiz plastik cerrahımız, yurtdışındaki en yetenekli cerraha on basar. Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir ropörtajda yurtdışından gelen hastaların %60 ının orada ameliyat olup ülkemizde revizyon yaptırtığından bahsediyorlardı.