burun hakkinda bir kac soru ?

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.383
26.109
598
merhaba kizlar...ALLAH nasip ederse aralik yada ocakta burun ameliyati olucam,
daha oncede konu acmistim kucukken dustum ve burnumun kikirdaginda egrilik var,
burnum cok hafif yamuk ve gozluk taktigim icinde kemikli bi burun oldu,
nefestede zorladigi icin hemde goruntuden rahatsiz oldugum icin ameliyat olucam ama tam estetik ameliyati degil sadece kemik duzeltilecek,
merak ettigim burnum onden biraz genis duruyo sis gibi bu kemik duzeltilince filan biraz daha kuculur mu ?
yani burun ameliyatlarinda nasil kucultuyorlar burnu dikis izi olmuyo birsey olmuyo merak ediyorum,
bu konuda tecrubeli olan arkadaslar anlatirsaniz sevinirim simdiden tessekurler...

bu arada doktor secme gibi bi imkanim yok yurt disindayim buralari pek bilmiyorum hastanede muayne oldugum doktora ameliyat olacam INSALLAH guzel olur benim icin dua edin :16:

Son düzenleme:
senin için dua edicem tiwim:16:

inşallah istediğin gibi bi burnun olur her bakımdan:16:

tecrübem olmadığı için duayla idare ediver :1:

sagol canim duanda yeter bana ALLAH RAZI OLSUN:16:

ınsallah ıstedıgın gıbı bır burnun olur
kolayca atlatırsın amelıyatı umarım

benımde bılgım yok ama esım aynı dertten amelıyat oldu gecen sene

dusme sonucu kırılmıs ve hafıf yamukluk zor nefes alma vardı

4 saat surdu amelıyatı
estetık cerrahıda gırmıs amelıyata

ıcerıden dıkıs oluyormus esımın dedıgıne gore
onları almak ıcın cagırıyorlar arada

ınan bıldıklerım bunlar cok ısterdım yardımcı olmayı
Rabbım yardımcın olsun:54:

ınsallah ıstedıgın gıbı bır burnun olur
kolayca atlatırsın amelıyatı umarım

benımde bılgım yok ama esım aynı dertten amelıyat oldu gecen sene

dusme sonucu kırılmıs ve hafıf yamukluk zor nefes alma vardı

4 saat surdu amelıyatı
estetık cerrahıda gırmıs amelıyata

ıcerıden dıkıs oluyormus esımın dedıgıne gore
onları almak ıcın cagırıyorlar arada

ınan bıldıklerım bunlar cok ısterdım yardımcı olmayı
Rabbım yardımcın olsun:54:

sagol canim ALLAH RAZI OLSUN zahmet edip yorum yazmissin,
peki esin simdi memnunmu burnundan,
ben acayip korkuyorum,
hic narkozla bayiltilip ameliyat olmadim,
ya ayilirken sacmalarsam filan diye korkuyorum,
sonucta birden uyuyacam ayyy :18:

Benim bir yakınım estetik yaptırdı burnuna. Dudağın üst kısmından keserek burun derisini kaldırıyorlarmış. Ama hiç acı olmuyormuş, zaten hissetmiyorsun ameliyatta. Ameliyat sonrasında da kapatıp dikiyorlar ve iç kısımda dikildiği için iz olmuyor.

Ameliyattan sonra burun kısmına soğuk hava üfleyen maske tarzı bir şey takıyorlar. Ara ara takıp çıkartıyorsun bunu. Çok morarmasın diye kullanılıyormuş. 2 gün filan kaldı hastahanede. Burnun iki tarafına da tampon takılıyor. Doktor değiştiyor bu tamponu ara ara. Biraz acıyormuş ama çok abartılı bir acı değil demişti bana.

Ameliyattan sonra 6 ay güneşlenmeyeceksin, insanlarla sadece tokalaşacaksın. Kesinlikle darbe almayacak burnun. Çok dikkat edeceksin. Ayrıca 1 hafta kadar mor şişlikler olacak yüzünde ama korkma hemen geçiyor.

Önce göz altlarında başlıyor morluklar. Yanaklarından boğazlarına doğru azalarak iniyor ve sonra kayboluyor.

Korkma bence. Benim bahsettiğim kişinin canı çok tatlıdır ama o bile atlattı kolaylıkla. Sende atlatırsın. Şimdiden geçmiş olsun.

benim kuzenim oldu estetik onun ki ama .dışardan dikiş izi gözükmez asla onunkinde morluk bile oluşmadı çok iyi bir doktor yaptı ameliyatı .ama yinede estetik olduğu belli yani belki başkası anlamaz ama ben rahat anlıyorum estetikli burnu .böle burun kenarları iki elle bastılılmış gibi duruyor estetik bu diyorum hemen .

sagol canim ALLAH RAZI OLSUN zahmet edip yorum yazmissin,
peki esin simdi memnunmu burnundan,
ben acayip korkuyorum,
hic narkozla bayiltilip ameliyat olmadim,
ya ayilirken sacmalarsam filan diye korkuyorum,
sonucta birden uyuyacam ayyy :18:

ne demek canım ne zahmetı

evet memnun nefes almakta zorlanmıyor artık ve en onmelısı artık horlamıyor:8:

ıllakı korkuların olur canım bende hıc amelıyat olmadıgım ıcın o dusunce urkutur hep benı

sanırım ayılmadan getırmıyorlar cunku esım geldıgınde gayet bılınclıydı hem sacmalasan ne olacak kı

onları dusunme bosver cokta stres yapma

esımde morarma olmadı ama sıslık vardı

bırde esımın amelıyatını kulak burun bogaz doktoru yaptı yanında estetık cerrahıda vardı

Son düzenleme:
sanırım kbb doktoru yapacak ameliyatını...
ameliyat estetik amaçlı değilse bi değişiklik olmuyo görüntü açısından..
sadece eğriliği düzeltiliyo...
estetik bambaşka bişey....
dikişleride içerde oluyor...

öncelikle çok geçmiş olsun. ben trafik kazasında yüzümü epey paraladım, burun kemiğimin sol tarafından bir parça sağ tarafa geçmiş ve orda kaynamıştı. görüntü çok kötü değildi ama nefes almakta zorlanıyordum. lokal anesteziyle ameliyat oldum. burnun en tepesinden başlayarak kırıldı ve tekrar yerine kondu. burun ucumu da içerden bir parça et çıkartarak inceltti doktorum. bende dışardan hiç kesi yapılmadı, dudağın üst kısmından kesilerek yapılmış ameliyatları görüyorum şimdi. bende kesikler burun deliklerinin içinde. ameliyat sonrasında morarma hiç olmadı bende, hafif şişlik olmuştu ve hastanede hiç yatmadım.

herhangi bir ameliyat için şöyledir yada böyledir demek mümkün değil sanırım, her doktorun uygulaması farklı olduğu gibi her bünyenin tepkisi de farklı olduğu için genelleme yapmak biraz zor. burunda kırık varsa herkesin kırığı da farklı yerde farklı şekilde. sadece bir kaç gün tamponlar yüzünden nefes almakta zorlanacağın kesin. umarım doktorunun eli hafif, bünyen de ameliyatı rahat atlatacak kadar sağlamdır. tekrar geçmiş olsun.

sanırım kbb doktoru yapacak ameliyatını...
ameliyat estetik amaçlı değilse bi değişiklik olmuyo görüntü açısından..
sadece eğriliği düzeltiliyo...
estetik bambaşka bişey....
dikişleride içerde oluyor...
doktorum hem kbb hem plastik cerahmis..cevap icin tessekurler..

öncelikle çok geçmiş olsun. ben trafik kazasında yüzümü epey paraladım, burun kemiğimin sol tarafından bir parça sağ tarafa geçmiş ve orda kaynamıştı. görüntü çok kötü değildi ama nefes almakta zorlanıyordum. lokal anesteziyle ameliyat oldum. burnun en tepesinden başlayarak kırıldı ve tekrar yerine kondu. burun ucumu da içerden bir parça et çıkartarak inceltti doktorum. bende dışardan hiç kesi yapılmadı, dudağın üst kısmından kesilerek yapılmış ameliyatları görüyorum şimdi. bende kesikler burun deliklerinin içinde. ameliyat sonrasında morarma hiç olmadı bende, hafif şişlik olmuştu ve hastanede hiç yatmadım.

herhangi bir ameliyat için şöyledir yada böyledir demek mümkün değil sanırım, her doktorun uygulaması farklı olduğu gibi her bünyenin tepkisi de farklı olduğu için genelleme yapmak biraz zor. burunda kırık varsa herkesin kırığı da farklı yerde farklı şekilde. sadece bir kaç gün tamponlar yüzünden nefes almakta zorlanacağın kesin. umarım doktorunun eli hafif, bünyen de ameliyatı rahat atlatacak kadar sağlamdır. tekrar geçmiş olsun.
gecmis olsun sanada cevap icin tessekurler..

ameliyat olacam ama korkuyorum ya sonrasida zahmetli gibi ne kadar sure sonra normale donerim acaba :26:

yapılan ameliyatlarda burun ucu çok kalkık oluyo michael jackson gibi bunun inmesi ne kadar zaman alıyo

merhaba kizlar...ALLAH nasip ederse aralik yada ocakta burun ameliyati olucam,
daha oncede konu acmistim kucukken dustum ve burnumun kikirdaginda egrilik var,
burnum cok hafif yamuk ve gozluk taktigim icinde kemikli bi burun oldu,
nefestede zorladigi icin hemde goruntuden rahatsiz oldugum icin ameliyat olucam ama tam estetik ameliyati degil sadece kemik duzeltilecek,
merak ettigim burnum onden biraz genis duruyo sis gibi bu kemik duzeltilince filan biraz daha kuculur mu ?
yani burun ameliyatlarinda nasil kucultuyorlar burnu dikis izi olmuyo birsey olmuyo merak ediyorum,
bu konuda tecrubeli olan arkadaslar anlatirsaniz sevinirim simdiden tessekurler...

bu arada doktor secme gibi bi imkanim yok yurt disindayim buralari pek bilmiyorum hastanede muayne oldugum doktora ameliyat olacam INSALLAH guzel olur benim icin dua edin :16:

benim de burnum seninki gibi küçükken kırılanlardan geniş durma sebebi eğrilik düzelince o da daralıyor. dikiş izi zamanla gidiyor ya da kapalı ameliyat yapıyorlar. benimki de hem kbb hem plastık cerrah olduğu için açık ameliyat oldu

benim de burnum seninki gibi küçükken kırılanlardan geniş durma sebebi eğrilik düzelince o da daralıyor. dikiş izi zamanla gidiyor ya da kapalı ameliyat yapıyorlar. benimki de hem kbb hem plastık cerrah olduğu için açık ameliyat oldu

daha belli olmadi ama INSALLAH o genislikte gecer tek sorunum burnum psikolojimi fena etkiliyo:31:

arkadaşım bende küçükken yürüteçten düşüp kırmışım burnumu 20 yaşalarındaykende trafik kazasından dolayı kırıldı 4 saat kaplı ameliyat oldum. ameliyat kısmı işin en rahat kısmı :) sonrası biraz mor ve şiş olduğu için aynalardan uzak durmanı gerektirecek bir süreç. ağrısı olmuyo diyebilirim. yani oluyo da azcık. dayanabilirsin yani veya benim doktorumun elinin hafifliğiyyle yada benim dayanıklılığımla alakalı bir durum :) ama hala biraz eğrilik kaldı sanki tam düzelmiyo galiba :( belkide şiştir 6 ayın dolmasını bekliyorum . nolurrr dua edin benim için ödemden dolayı eğri gözüküyo olsun da tez vakitte dümdüz olsun... şekli çok güzel yandan ama önden azcık eğri :(( ayrıca biraz küçüldü burnum eski haline göre :) mantıklı düşününce küçülmesi gerek çünkü bi tarafa yatık ve ortalamak için yatık olan kısımdan biraz çıkarması lazım :) kibrit çöpleriyle burun çatısıymış gibi düşünerek uygulamalı olarak iyice aklıma yatırdım bunun böyle olduğunu :DD

Son düzenleme:
arkadaşım bende küçükken yürüteçten düşüp kırmışım burnumu 20 yaşalarındaykende trafik kazasından dolayı kırıldı 4 saat kaplı ameliyat oldum. ameliyat kısmı işin en rahat kısmı :) sonrası biraz mor ve şiş olduğu için aynalardan uzak durmanı gerektirecek bir süreç. ağrısı olmuyo diyebilirim. yani oluyo da azcık. dayanabilirsin yani veya benim doktorumun elinin hafifliğiyyle yada benim dayanıklılığımla alakalı bir durum :) ama hala biraz eğrilik kaldı sanki tam düzelmiyo galiba :( belkide şiştir 6 ayın dolmasını bekliyorum . nolurrr dua edin benim için ödemden dolayı eğri gözüküyo olsun da tez vakitte dümdüz olsun... şekli çok güzel yandan ama önden azcık eğri :(( ayrıca biraz küçüldü burnum eski haline göre :) mantıklı düşününce küçülmesi gerek çünkü bi tarafa yatık ve ortalamak için yatık olan kısımdan biraz çıkarması lazım :) kibrit çöpleriyle burun çatısıymış gibi düşünerek uygulamalı olarak iyice aklıma yatırdım bunun böyle olduğunu :DD

ayy INSALLAH istedigin gibi olur burnun,bende iste ilk okuldaydim dustugumde simdi onden hem yamuk hem genis hele gulunce cok kotu burun deliklerim kocaman duruyor..
yandanda zaten hem egri kemikli gozlugune etkisi var INSALLAH benim burnumda istedigim gibi olur daha ameliyat olmadim ama olacam elinde sonunda :43:

ayy INSALLAH istedigin gibi olur burnun,bende iste ilk okuldaydim dustugumde simdi onden hem yamuk hem genis hele gulunce cok kotu burun deliklerim kocaman duruyor..
yandanda zaten hem egri kemikli gozlugune etkisi var INSALLAH benim burnumda istedigim gibi olur daha ameliyat olmadim ama olacam elinde sonunda :43:

inşallah canım yaa burnuyla derdi olan herkesin Allah gönlüne göre versin inşalllah.. yaa nedir bu çektiğimiz dicem ama Allah daha kötülerinden saklasın çözümü var sonuçta doğru doktoru bulmak önemli :)

Back
X