Burundaki kesi izleri

Egzotick

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
37
7
36
29
Ameliyat olalı yaklaşık 2 ay oldu ama burnumun ucundaki,yanlarındaki kesi(dikiş izleri) geçmiyor doktorum krem verdi sürekli sürüyorum ama pek bir değişiklik yok bazen oralarda kan sızıntıları olduğunu görüyorum kontrolüme daha var benimle aynı durumları yaşayan arkadaslar var mı ? Veyahut yaşayıp bilgi sahibi olan benide bilgilendirirse çok sevinirim...

İzler nasıl duruyo? Kızarık mı,çizgi halinde mi,kabarık mı? Dikişlerin alındığı ilk günler dikiş izleri belli miydi yoksa sonradan mı belli olmaya başladı?
Bu kadar sordum çünkü benim tiroit ameliyatımın dikişleri alındıktan 15-20 gün sonra kesi yeri kızarıp kabarmaya ve izlerim birden belli olmaya başlamıştı. Öyle bir şey var mı diye sordum bu kadar soru. Ama burun ameliyatlarında dikiş izlerinin kalma riski çok çok az.

Çizgi halinde ilk alındığı gün çok dha belirgindi şuan sadece %5 azaldı bazen çok kızarıyor bazen sadece iZi belli oluyor kabardığı zaman antibiyotikli krem sürüyordum ama yara hala kapanmamış gibi

Tıp dilinde Hipertrofik Skar denilen bir yara iyileşme kusuru var o olabilir mi dedim acaba sizinki. Benim ameliyat izimde hipertrofik skar gelişti ve boynumda hala iz var, ameliyat olalı yaklaşık 4 yıl olacak ama kesi izi hafif kabarık sekilde duruyo,kızarıklığı gitti sadece. Mümkünse fotoğraf atabilir misiniz benimki gibi mi karşılaştırayım.

Çok geçmiş olsun dediğiniz yara şekline baktim netten ama o şekilde değil benimki bazen hiç kızarıklık olmuyor baZen kanıyor bile 2 ay olmasına rağmen, fotoğraf atmak isterdim ama sorun orda zaten fotoğrafta belli olmuyor ki hiç doktorumada resmini atıcaktm mecbur randevu gününü bekliyorum iyileşme durumu yok mu dediğiniz Hipertrofik Skar yarasının başlardan beri ölemiydi yoksa sonradan mı oldu?

İlk başlarda hiç belli değildi zaman geçtikçe kesi yeri kızarmaya ve kabarmaya başladı. Iyilesme durumu var ama yıllar içinde kendi kendine iyilesecek ama yine de belirgin bir iz olarak kalacak.
Burun ameliyatı olacağım, kendimi riske atıyorum bakalım inşallah iş kalmaz.Burun bölgesinde h.skar olmaz denildi, bir çok doktora sordum.
Umarım senin de yaran bir an önce iyileşir.

Bnmde 2 gün sonra 1 ay olucak ve dikiş izim var. Dün dr silikon bazlı bir ilaç verdi izlere iyi gelir defi. Demoksi gibi bişey adı. Siyah kutuda

Benim birbuçuk ay oldu bir kanat ve burnun ortasında kesi oldu büyüteçle baksanız göremezsiniz, onbeş günden sonra hızla silindi izler. Ama Zaman'la geçer üzülmeyin bende daha kötüsü kaldı göz altı morlukları altı ay sürebilirmiş

Bnmde 2 gün sonra 1 ay olucak ve dikiş izim var. Dün dr silikon bazlı bir ilaç verdi izlere iyi gelir defi. Demoksi gibi bişey adı. Siyah kutuda
İşe yararsa haber verir misin ? Bende deneyeyim umarım geçer

Daha erken diye düşünelim umut fakirin ekmeği, nedense bende ameliyat olduktan sonra göz altı morluklarım kaldı gibi hissediyorum yada sadece kuruntu yapıyorum aşırı ince deriliyim belkide ondandır insallah hepimiz bu sıkıntılardan kurtulurz

İnsallah canım

Yok kanama da bnm omzumda keloid skar var, 1 aydır dikiş geçmeyincede hoca bunu yazdı, yorumlarını okudum iyi bir krem gibi, dilersen yolun başındayken dene

Mecbur geçmezse şansımı deneyeceğim tesekkür ederim

Biraz çöküklük kalır göz altında o normal ama benim morluk halen var çok aşırı morarmıştım dikiş izi için mememe contratubex kullanmıştım çok iyi onu doktoruna Bi sor istersen

Ameliyat sonrası buz kompleksini çok uygulamadın mı? kantoron yağı ve arnica aşırı derece iyi geliyor bol sür ne kadar sürersen okdar iyi gelir düşünüyorum söylediğin kremi ve bayanın söylediği kremi doktoruma mutlaka sorucam teşekkür ederim

Maalesef uygulamadım herkesin kulağına küpe olsun bu! Önemsemedim çok morarmam diye üşendim ve iki gözüm neredeyse kapandı tamponları çıkarmaya gittiğimde doktorum beni tanıyamadı.. Arnicayı ilk günden beri kullanıyorum kantaron yağını deneyeceğim teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…