Yöresel Tarif Büryan (resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Joy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler

Joy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
828
39
123
55
malzemeler
2 bardak pirinç
500 gr parça et
3 yemek kaşığı margarin
tuz

yapılışı
etleri 5 bardak suda haşlayın
pirinçleri ayrı bir tencerede margarinle kavurun
kavrulan pirinçleri tepsiye dökün
üzerine haşladığınız etleri suyuyla birlikte dökün,tuzunu koyun karıştırın
180 derece fırında 15 dakika pişirin
s5003471vj1.jpg

s5003474hv3.jpg

göçmen yemeğidir bayram sofralarının olmazsa olmazıdır.

bizimde sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir demek ki göçmenler biliryormuş bunu

bayılırım en sevdiğim yemeklerdendir :))) paylaşım için çok teşekkürler

hımmm... güzel gözüküyojeyyar

değişik bir yemek ama güsel gözüküyo a.s

ama büryan göçmen yemeği değil arkadaşlar siirtin yemeğidir yanlışlık olmasın hatta kahvaltıda yenilir genelde siirtte

emeğin için teşekkürler.güzel anlatmışsın,resimleme de güzel.
ben de üstü kapatılmazsa kurur mu? diye düşündüm.

cnm yemede yanında yat derler yaaa öyle harika görünüyo cokacimcoook
emegine saglık tşkler paylasımın için a.s.

Voaooaoavvv...
Ellerine sağlık efenim,babam Büryan delisidir her gün yese bıkmayacak o kadar seviyor ki..
Süper..

hımm süper gözüküyo olsa simdi ne yerim cokacimcoook

ama büryan göçmen yemeği değil arkadaşlar siirtin yemeğidir yanlışlık olmasın hatta kahvaltıda yenilir genelde siirtte

slm cnm bizde yugoslavya göçmeniyiz bizlerde de yapılır düğün yemeklerinde falan. çok severiz bizde. göçmenlerde yaparlar...

canım siirtin olan büryan kebabı kuzu etlerinin bir kuyuda ateş yakılarak pişirilmesidir. bu göçmenlerin yemeğidir. ama bu yemeğinde bir eksigi var arkadaşlar. yağla beraber once bir baş soğan kavrulur ardından pirinçler atılır. büryanın özelliğide budur.

Benim babam yogoslav göçmeni bunu birde ev eriştesinden yapılanı yeseniz tadına doyamazsınız ağzim sulandı şim di yemek istiyorum

o ne yaaaaa harika ellerine sağlık müthiş görünüo ama diyetteyim

eline saglik güzel görünüyor et bol olsa daha iyi olur bide bu yemegin özelligi ayni tepsiden ortaya konarak yenmesidir bunuda unutmayalim

Back
X