Yöresel Tarif Büryan (resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Joy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler
Bende bunu tavukla yaparım,

Tüm tavuk ya da butları haşlıyorum güzelce, fırın tepsisine pirinci koyup üzerine mevsiminde 2-3 tane domatesi rendeliyorum, 1 tatlı kaşığı kuru nane, biraz karabiber, tuz ve sıvı yağ koyup harmanlıyorum. Üzerine kaynar olan tavuk suyunu ve tavuk etlerini koyup 200 derecedeki fırına atıyorum. Misafirlerim çok beğenir yanına güzel bir salata ve ayran harika oluyor. Yalnız ben üzerini çok kızartmıyorum o zaman kıtır kıtır oluyor kuruyor. Çok pratik ve lezzetli kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Veeee bu bir göçmen yemeğidir

035+(7).JPG

çok severim bende bu yemeği..bi arara herhafta yapıyodum..
ben arada değişiklik olsun diye domates,havuç küp küp doğrayıp öyle yapıyorum..bi de bezelye ve kırmızı biber koyuyorum..renkli oluyor...

bende arnavutum bayılırım büryana etliside güzel olur tavuklusuda...bayramlar gelir direkt aklıma...vegatayı nasıl bulucam buralarda bilmiyorum olsada yapsam

Son düzenleme:
büryan bu değildir yaptığın yemeğin adını bilmem amam KESİNLİKE BÜRYAN DEĞİLDİR yemeğinin ismini değiştir BÜRYAN BİTLİS veSİİRT' TE tandırda yapılan bir yemektir Akşamdan tandıra konur tandırın içinede su konur suyun buharında sabaha kadar pişer BÜRYAN benim yazdığımdır

niye bu kadar iddaa ediyorsunki BÜRYAN değildir diye??? bizim göçmenlerin arnavutların boşnakların meşhur yemeği BÜRYANDIR bu canım benim.96 yaşında babannem bile küçüklüğünde yerlermiş memlekettede yaparlarmış bu yaşına kadarda yapmıştı siz değiştirin yemeğinizin ismini o zaman!!!! BÜRYAN bizim geleneğimizdir!!!! sana bu şekilde cavap lazımmm

biz yogoslav göçmeniyiz baba tarafında bayramlarda genelde yapılırdı şimdi kayınpederim siirtli onlardada büryan var fakat bu fotoğraftaki bizimkilerin yaptığına benziyor, siirtlilerin daha farklı oluyormuş.

Harika görünüyor.kemikli et aldim hemen simdi deneyecegim. esimde cocuklarda bayilacak eminim.

evet arnavut olarak bizdede hep pişen bir yemektir.paylaşanın eline sağlık..bizde ona domates yeşil biber soğan da doğranır pişirilir tadı gerçekten çok güzel kızlar vede çok doyurucuduuuur..

Arkadaslar.denedim.cok nefis oldu gercekten. afiyetle yedik.Ben icine bir sogan kavurdum ve birde domates koydum.Tavsiye ederim.

Ya bu yemeği siirtte yemek lazımmış.Of ya görüntüsü muhteşem ,heryerde de satılmıyorki büryan. :( İnşallah siirtte yemek kısmet olur bana da.Daha yemeden canım çekti.

yunanistan göçmenidir babannemler. onlarda yaparlardı bu yemeği. adına da büryan derlerdi. fakat bir de soğan eklerlerdi

harika bir göçmen yemeği.siirtte de büryan yapılıyormuş diye biliyorum aynı ismi kullanıyorlar ama o biraz daha farklı bir lezzet.fakat ben bu büryanı daha cok seviyorum

malzemeler
2 bardak pirinç
500 gr parça et
3 yemek kaşığı margarin
tuz

yapılışı
etleri 5 bardak suda haşlayın
pirinçleri ayrı bir tencerede margarinle kavurun
kavrulan pirinçleri tepsiye dökün
üzerine haşladığınız etleri suyuyla birlikte dökün,tuzunu koyun karıştırın
180 derece fırında 15 dakika pişirin
s5003471vj1.jpg

s5003474hv3.jpg

göçmen yemeğidir bayram sofralarının olmazsa olmazıdır.

cok guzel gozukuyorrr :56: yapmam lazimmm :56:

buarada et kemiksiz et mi :26:

cok guzel gozukuyorrr :56: yapmam lazimmm :56:

buarada et kemiksiz et mi :26:
evet canım kemiksiz orta büyüklükte olacak resimde gördüğün gibi.
bizim buralarda herkes boşnak olduğundan,
kasaplara sölediğimizde biryan için diye hazırlarlar:9:sende
kemiksiz orta büyüklük diye söylersen hazırlarlar..
şimdiden afiyet olsun:56:

malzemeler
2 bardak pirinç
500 gr parça et
3 yemek kaşığı margarin
tuz

yapılışı
etleri 5 bardak suda haşlayın
pirinçleri ayrı bir tencerede margarinle kavurun
kavrulan pirinçleri tepsiye dökün
üzerine haşladığınız etleri suyuyla birlikte dökün,tuzunu koyun karıştırın
180 derece fırında 15 dakika pişirin
s5003471vj1.jpg

s5003474hv3.jpg

göçmen yemeğidir bayram sofralarının olmazsa olmazıdır.

bizim oralarda da çok yapılır diyarbakır mardin civarı

Siirtte, Bitlis'te yada dogu Anadolu'da Güney dogu Anadolu'da da Buryan yapılır ve sabah kahvaltısında yenilir, sabah 10 dan sonra lokantalarda zor bulursunuz ve bu yörelerde yapılan Buryan tandırda piser.etin yağsiz tarafından yapılır.
Ama burada verilen tarif farklı bir tarif, göçmen yemegidir, Arnavutlar Boşnaklar sıkça yapar ve bayramların vazgeçilmez yemegidir

Son düzenleme:
Siirtte, Bitlis'te yada dogu Anadolu'da Güney dogu Anadolu'da da Buryan yapılır ve sabah kahvaltısında yenilir, sabah 10 dan sonra lokantalarda zor bulursunuz ve bu yörelerde yapılan Buryan tandırda piser.etin yağsiz tarafından yapılır.
Ama burada verilen tarif farklı bir tarif, göçmen yemegidir, Arnavutlar Boşnaklar sıkça yapar ve bayramların vazgeçilmez yemegidir

Aynen öyle, ben dedelerden göçmenim, nişanlım ise dededen siirtli. Büryan onlarda da bizde de mevcut ancak onlarki böyle oluyor ;

$4112243744_5070778b98.webp

Back
X