Bütün babalar zor mu verir kızını?

Haklı gerekçesi : ben yeni mezun bir pratisyen hekimim karşımdaki kişi de avukat.benim gibi doktor olmasını istiyor sanırım,mesleğini bana layık görmüyor
Neden ya avukatlik kötü bir meslek mi? Siz babanizin karşısına lise mezunu birini cikarmamişsınızki.Bence babaniz size değil annenize taķıķ .Damat adayi da annenizin tanidigi olunca kendini fonksiyonsuz ve çemberin dışında hissetmiş.Söyledigi sözlerden de böyle anlaşılıyor.Keşke kendim taniştim sonradan da öğrendim ki annemin tanidigi cikti deseydiniz sonuç böyle olmayabilirdi.

Biraz zaman geçsin babaniz ikna olacaktır
Şuan olay yeni kız vermek babalar için gerçekten zor
Çocukla babaniz emrivaki tanistirin mesela belki yavaş yavaş tanıyınca fikri değişir

Selam herkese.benim annemle babam boşandı 1 yıl oluyor.şimdi de biriyle görüşüyorum evlenme teklifi etti kabul ettim.görüştüğüm kişi annemin arkadaşının oğlu çocuğun annesi anneme söyledi görüşsünler diye annem de istiyosan görüş bakalım bi dedi görüşünce de elektrik aldim sevdim.yasım da 25 o 29 evlenmek istiyorum yani.sorun şu ki annemle babam boşandığından beri ben babamdan çok uzaklaştım çok da görüşmedim bu süre içinde ama babam bana hep destekti her zamanki gibi.yüz yüze konuyu açamadığım için mesaj attım durumu anlattım istemeye gelmek istediklerini falan söyledim.cevap vermedi bana.2 gün sonra evine gittim yüz yüze konuştuk.onun bütün hayallerini yıktığımı onayının olmadığını çocuğun benim dengim olmadığını daha önüme neler çıkacagını söyledi.bende neden istemediğini sordum bi sebep söylemek istemiyorum diyor başka bir şey demiyor.çok ağladım karşısında baba lütfen bi tanış bari nolur beni yalnız bırakma bu süreçte diye.ben kimseyle tanışmam sen evlenmek istiyorsan evlen ben hiçbir şeyine gelmeyeceğim dedi .dünyam basıma yıkıldı tabi baya zıtlaştık ben yalvardım yakardım nolur böyle yapma diye ağladım karşısında Nuh diyor peygamber demiyor.annene verdiğim tazminatlarla sana düğün yapar siz ayarlamışınız her şeyi diyor.en sonunda anneme de kötü laflar söylemeye başladı ölüsüne bile gelmem gibisinden sinirlendim çektim kapıyı çıktım.
Ben bu süreçte ne yapacağım?babamı nasıl ikna edeceğim ki şuan konuşmuyoruz bile?annem konuşmak için aramış bi kaç kere açmamış kadının telefonunu.babam ikna olur mu sizce? En son çare onsuz mu olacak her şey?ama nasıl olacak ki isteme vs insanlar ne diyecek kim bilir? Her şey güzellikle olsun istiyorum ama olmuyor o kadar çıkmazdayım ki..
Benim babam yoktu abim babalık yaptı bana ama abi olsun baba olsun biraz zorlanıyor kız vermekte genelde iyi yönden konuşmaya bakın derim ben sakin sakin alttan alarak yoksa gelmez özel günler birkez olur ha derseniz gelmesede olur yapacak birşey yok

Benim babam yoktu abim babalık yaptı bana ama abi olsun baba olsun biraz zorlanıyor kız vermekte genelde iyi yönden konuşmaya bakın derim ben sakin sakin alttan alarak yoksa gelmez özel günler birkez olur ha derseniz gelmesede olur yapacak birşey yok
Konuşmuyoruz ki küstü şuan.zaten ayrı yaşiyoruz.asla da adım atmaz barışmak için

İkna etmenin güzellikle olmasının bir yolu yok mudur
Aile büyüklerinden yarım al
Hala teyze amca vs. Gidip birlikte bi konuşma yapın eğer yine razı değilse yapacak pek de bişi yok. Damat adayının Mesleğinden ziyade bahane buluyor.Derdi neyse çözsün hesabı da sana kesmesin.

Biraz zaman geçsin babanızla bir kez daha konuşun. Tabi evlenmek istediğiniz gençten her anlamda eminseniz. Onun da rızasını alarak evlenmek istediğinizi, bir baba olarak yanınızda görmek istediğinizi, ondan maddi bir beklentide olmadığınızı belirtin. Yine aynı tavrı sergilerse, demekki babalık yapmak gibi bir derdi yoktur. Sizde o zaman her şeyi onsuz yaparsınız. Elinizden gelen çabayı gösterdikten sonra içiniz rahat olur.

Konuşmuyoruz ki küstü şuan.zaten ayrı yaşiyoruz.asla da adım atmaz barışmak için

Sen de adım atma o zaman,
Annenin arkadaşının oğlu diye böyle yapıyor ve bir üye söylemiş sanki bana da maddi kaygısı var gibi geldi
Hiçbir sebep sunmayıp hele de annenizle olan sorunundan dolayı sana böyle davranacaksa üzgünüm ama babalık olmuyor pek o.
Sen her törenine önceden haber edip davet et gelip gelmemek kendine kalsın, ama üstüne çok düşme çünkü bu kadar sabit fikirli kim olursa olsun çok üstüne düşersen her daim nazlanır, her olayda günlerce ikna etmeye uğraşırsın.

Babanızın sözünü dinleyeceği bi aile büyüğü ( tercihen annenizin de arasının iyi olduğu) birini düşünün. Dede, büyük amca gibi... derdinizi ona anlatın babanızla konuşmasını rica edin.

ortada gerçekten geçerli bir gerekçe bile yok.tanışmayı bile kabul etmemiş.anneniz inat yaptığı çok belli.ben olsam böyle yalvarmam karşısında.el gibi uzaktan davet edilmek istiyorsa kendi bilir.

Haklı gerekçesi : ben yeni mezun bir pratisyen hekimim karşımdaki kişi de avukat.benim gibi doktor olmasını istiyor sanırım,mesleğini bana layık görmüyor

O kişiyi anneniz bulduğu için bu tepkisi bence

Selam herkese.benim annemle babam boşandı 1 yıl oluyor.şimdi de biriyle görüşüyorum evlenme teklifi etti kabul ettim.görüştüğüm kişi annemin arkadaşının oğlu çocuğun annesi anneme söyledi görüşsünler diye annem de istiyosan görüş bakalım bi dedi görüşünce de elektrik aldim sevdim.yasım da 25 o 29 evlenmek istiyorum yani.sorun şu ki annemle babam boşandığından beri ben babamdan çok uzaklaştım çok da görüşmedim bu süre içinde ama babam bana hep destekti her zamanki gibi.yüz yüze konuyu açamadığım için mesaj attım durumu anlattım istemeye gelmek istediklerini falan söyledim.cevap vermedi bana.2 gün sonra evine gittim yüz yüze konuştuk.onun bütün hayallerini yıktığımı onayının olmadığını çocuğun benim dengim olmadığını daha önüme neler çıkacagını söyledi.bende neden istemediğini sordum bi sebep söylemek istemiyorum diyor başka bir şey demiyor.çok ağladım karşısında baba lütfen bi tanış bari nolur beni yalnız bırakma bu süreçte diye.ben kimseyle tanışmam sen evlenmek istiyorsan evlen ben hiçbir şeyine gelmeyeceğim dedi .dünyam basıma yıkıldı tabi baya zıtlaştık ben yalvardım yakardım nolur böyle yapma diye ağladım karşısında Nuh diyor peygamber demiyor.annene verdiğim tazminatlarla sana düğün yapar siz ayarlamışınız her şeyi diyor.en sonunda anneme de kötü laflar söylemeye başladı ölüsüne bile gelmem gibisinden sinirlendim çektim kapıyı çıktım.
Ben bu süreçte ne yapacağım?babamı nasıl ikna edeceğim ki şuan konuşmuyoruz bile?annem konuşmak için aramış bi kaç kere açmamış kadının telefonunu.babam ikna olur mu sizce? En son çare onsuz mu olacak her şey?ama nasıl olacak ki isteme vs insanlar ne diyecek kim bilir? Her şey güzellikle olsun istiyorum ama olmuyor o kadar çıkmazdayım ki..
Canım önce ben babam böle etti arkmadaş iş çevirdiniz siz karar verdnz die şimdi sen annenle bir oldun düşündü annenle zır sanırım sen önce 1. Sabret bn sürekli asi konuşmadım ağladım işe yaramadı 2 hatır sayılı insan sok ara yere 3 baban yaklaş samimi ol gönlüne gir baskı olarak değil arada inceden düşünürmüsün duygusal lık yap babalar böyle kız ev naz evi kmse babanı yadırgamz

Babanız ,sizin kayınvalide adayıyla bişi yaşamış olabilir mi ortada tam bi sebep yok gibi bekleyin biraz karşı tarafı iyice bi tanıyın tartın

bence sorumluluktan kaçıyor, sebep neyse açıklaması gerekirdi..belki annenin arkadaşının oğlu diye yada para istemeyin diye...

Back
X