bütün kaynanalar böyle midir?

Gezmeden cok buna takildim ben: Panik atak yasayan; bunaldim diyip duran birine bebek nasil emanet edilir? Sagligi yerinde degilse bebeginizi birakmayin derim

Yani gözlemlediğim kadarıyla kayınvalidemin bebegime bakamıcak durumda yasadıgı bişey yok. bebğime o kadar iyi bakıyor ki. Bu yasadıgımı bunalımı anlatırken bebğimle hiç ve hiç alakası olmadıgını defalarca dile getirdi ki öyle bişe ima ediyor olaydı kesinlikle ya işi bırakırdım yada bakıcı bulurdum..

Kadın zaten tüm gün çocukla uğraşıyor bir de akşam eve tıkılsın çocukla istiyorsunuz akşam da baksın sinemaya gidelim gezelim diyorsunuz"ama o kadında bunalıyor aynı evin içinde kadın nerede oturabilir de yalnız kalabilirsiniz ki sizde kalması gerekiyorsa böyle olacak. Bebeğiniz varsa bir müddet sinemaya gitmeyivereceksiniz.

Cafeye lokantaya giderken de uyumluysa çocuğunuzu da alın gidin hem hava alın hem çocuk hava alsın yaz zamanı zaten ama akşam da çocuğu bırakalım gezelim yanlış bir düşünce o zaman bakıcı tutun sadece gündüz gelsin

Benim annemde yengemin yaninda 6 ay kaldi bebeklerine bakmak icin.yengemler onu zorla cikarirlardi asla cikmazdi.siz yalniz gidin gencsiniz ben bakarim cocuklara derdi.yemek zamani bile rahatsiz etmemek icin hizlica yer kalkardi.abimle kizardi boyle yapma biz seni cagirdik uzuluyoruz derlerdi.yani her kv ayni degil benim annem yengemlere annelerinden daha iyi.saolsun onlarda cok kiymet verir.

Işte anne ya da kv bakmamalı diye düşünüyorum ben karşılıklı bir şekild e beklentiler çoğalıyor sonra .
Kv ye sorsak oda kendine göre haklı belkide .
Bu yüzden bakıcı tutacak kadar iyi gelirli değilse maaş bence işten ayrinilmali .
Maaş yüksekse de bakıcı tutulmalı .

ben 7 24 kayınvalidem baksın demedim onu bakıcı gibi hiç de görmedim.. yaşamadıgınız için böyle durumlar size konusması kolay geliyor bence.. ben cocugumu işe gittiğim zamanlar hariç kimseye bırakmadım bırakmıyorum da. bu bahsettiğim zamanlar istisna yani bu zamana kadar olmamıs şeyler... insan evlatları biraz kafasını dagıtsın ortamı değişssin şstemez mi başbaşa olsunlar diye düşünmez mi dedim. ben hergün hergün bırakalım da demedim..

NASIL OKUDUNUZ KONUYU ANLAMADIM... ben sürekli demiyorum farkında mısın ya da neyse konusmaya gerek yok yaşadığımı anlamayacak kadar uzaksınız bu konulara..

Buradaki bir çok kadın sizin ne yaşadığınızın farkında aslında.
Siz şu an verilen yorumları net bir şekilde değerlendiremeyecek kadar olumsuz yoruma tepkilisiniz.

Öncelikle, tabii ki aile desteğini herkes ister, herkes bekler.
Benim de 2 tane oğlum var ve şu an bakıcı bakıyor.
Annem 2 sene boyunca ilk oğluma bi fiil baktı, sonrasında diğer doğan bebeğime de baktı.
Ancak sağlıksal nedenler ile onun bakmasını artık istemediğim için, bakıcı tuttum.

Kolay değil ele emanet etmek canını, ama mecburiyetler söz konusu olunca da yapacak birşey yok.

Kayınvalidelerin hepsi aynıdır, al birini vur ötekine.
Kayınvalide adayı olarak konuşuyorum (iki erkek evlat olunca) umarım bende öyle kayınvalide olmam...

Kayınvalidenden seni düşünmesini bekleme.
Herşey biricik oğlu içindir onun, o yüzden senin istek ve beklentilerinin önemi yok.
Eşine de bu yüzden sakın tavır yapma, eşinin bir suçu yok.
Kayınvalidenin davranışlarından eşin sorumlu değil.
Eşin de bir noktaya kadar annesine müdahale edebilir.
Sen eşini uyaracaksın bu konular ile ilgili ama kırmadan, sinirlenmeden.
Sen eşini yönlendireceksin, malesef ki kadınlardır idareyi sağlayan.
Kayınvalidenin de idareci biri olmadığı ortada, ancak sen ele alacaksın idareyi.

Kayınvalidene baktırma çocuğunu, bakıcı bul derim.
Kafan rahat olur, hem de akşamları eşin ile çıkacağın zamanlarda bir kaç saatliğine çocuğunu kayınvalidene bırakabilirsin.
Hem o torununu sevmiş olur, bahanesi olur, siz de eşin ile güzel vakit geçirmiş olursunuz.

Aksi halde bu şekilde başın çok ağrır.

Maşallah annenize sonucta bu bi süreç onlara yardımcı olmuş ve cok hoşgörülü davranmıs fazlasıyla.. diyorum ya ben bu kadar fazla beklenti içine bile girmiyorum ama sadece anlayıs bekliyorum biraz. sonucta hamilelikti lohusalıktı e tekrar işe dönüş insan cok farklı zamanlardan geciyo.. bide ben beklendti

kesinlikle olumsuz yoruma tepkili değilim sadece hemen yok sen kadına akşamda cocuk baktırcaksın vs tarzı ddediği için tepkim benim öyle bi niyetim yok zaten bana az bi anlayısla gelse bu konuda belki de ben onu ısrarla cagırıcam .. ya da ne bilim anne ogul birbirlerini ağılrıyolar ben dısarda kalıyorum o da bunu görüyorr.. hiç bişi olmamış gbi neyiniz var diye eşime soruyor... kendisini aslında cok severim. ama cocugumu eşimi evimi onunla paylaşıyorum beni azııcık anlasın istiyorum

çocuğunuzla çıkın

Anlamaz.
Bende geçtim aynı yollardan, uğraşma ve anlamasını da bekleme.
Kendini yıpratmaktan başka birşeye sebebiyet vermezsin.
Eşin ile de bu konuları hiç konuşma, bu sefer de eşin ile ilişkini zedelersin.

Eğer bakıcı bulamayacağım diyorsan, kayınvaliden bakmak zorundaysa çocuklara yapacak birşey yok.
Beklentini sıfıra indireceksin.
Ancak, eşin ile arada bir konuşabilirsin konuyu.
Tatlı dille "bu akşam seninle özel birşeyler yapsak başbaşa? ne zamandır çıkmadık beraber? annem de annene destek olsa? " gibilerinden çözümler üretebilirsin.
Veya annenin müsait zamanını kollayıp, eşin ile başbaşa çıkmak istediğin zamanlar annene bırakabilirsin.
Gibi gibi....

Kimsenin seni düşünmesini bekleme, kendini üzmek ve bu duruma kanalize olup, kendini mutsuz etmekle kalırsın.
Ailene de yansır bu durum ve içinden çıkılmaz hal alır.
Sonra arap saçına dönüyor herşey zaten.
Yaşanmış bir tecrübe ile söylüyorum bunları.

Sen çabalayacaksın ve dengeyi sen sağlayacaksın.
Eğer mutlu olmak istiyorsan, düşünülmek istiyorsan, herşeyi sen organize edeceksin.
Belli bir zaman sonra zaten otomatik olarak gelir herşey sen hiç merak etme.
Ama zor süreçler bunlar, hepsi de gelip geçecek inan.

dıslanmıs hısetmenız...cocukmusunuz...kıskanclık gibi...valla ben bastan kımsenın cocuguna oglum kızım bakmam...hem bakıp hem nazmı cekecem...en ıyısı bastan kotu olayım...hayatı ıstanbullu gelın modunda yada asmalı konak yasamayın:))

O kadın bir süre sizi idare ediyorsa siz de bir süre onu idare edin. Bebek bakmak yorucu oluyor. Gün içinde dışarı da çıkarmıyordur. Bütün gün bebeğinize baktırıp akşam da baksın biz gezelim diyorsunuz. Sizin yaptığınız bencillik olmuyor mu? Çok istiyorsanız çocuğunuzu alıp çıkın haftada 1 gün kadının da kafası dinlenir. Bunu da kafanızda kurmak yerine eşinizle paylaşın.

vallahi cok güzel abartıyorsunuz. benim demek istediğim arada insan oğlu gelini arada bi cıksınlar basbasa vakit gecirsinler havaları ortamları değişssin istemez mi.. yada bundan mutlu olmaz mı. biz zaten hepberaber yeterince geziyoruz. onu olabilidğince bunaltmamaya calısıyoruz.. hep biz gezelim o da cocugumuza baksın istemiyoruz yani sonucta biz bi aileyiz. ve bu dedğim olay onun yapamayacagı bişey değil

Bence bu durumu esinizle görüsün. Haftada en az bir aksam beraber birseyler yapin. Benim de iki kücük cocugum var. Kendim bakiyorum. Bende esimi bazen resmen özlüyorum cünkü beraber gecirebilecegimiz zamanlar cok kisitli oluyor. Kv deniz oglu götürmek istedikten sonra neden yok desin ki,zaten sıkılıyor evde. Ama esiniz "biz esimle bu aksam sinemaya gitmek istiyoruz. Bebege baksan olur mu?" Diyebilir.

Uyumlu bebek diye bir bebek yoktur. Çocuğu iyi yöneten ebeveyn vardır. Çocuk bakmak zorunda değil, yinede bakıyor. Haliyle asıl nefes aldırılacak insan kayınvalideniz. Yatılı kalıp çocuğ bakma fedakarlığını ondan istiyorsanız, eşinizle vakit geçirmemeyide göze alacaksını.

Benim kayinvalidem bebege falan asla bakmaz, isiniz olunca uyuturdum bebegimi oyle bakardi kahvesini icerek.
Ne bileyim yaa bana cok tatli naif bir kadin gibi geldi kayinvalideniz, gercekten idare Edin gonlunu hos tutun.
Senin bebegine gönullü bakiyor ya, Ben Minnet duyardim. Siz esinizle haftasonlari zaman gecirin tavsiyem. Kadin da evine gider iki gun cekirdek aile takilin olmaz Mi?
Gercekten bakmasi o kadar degerli ki Nazi da cekilir gibi geldi Bana.
Soyle diyim haftada sadece iki gun bir saatlik bir derse gitmem lazim aksam ehliyet icin, esimle Ben iki kucuk cocukla gidip gelecegiz o yolu esim isten gelip onlara bakacak beni getirip goturecek. Cocuklarin uyku duzeni bozulacak. Halbuki Bana da yardim etseydi biraz hayat daha kolay olurdu. Beterin beteri var buyutmemeye calisin yeter ki bebeginize iyi baksin. Biz iki cocukla esimle yalniz kalamayiz evet zor. Ama gececek bu gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…