Gezmeden cok buna takildim ben: Panik atak yasayan; bunaldim diyip duran birine bebek nasil emanet edilir? Sagligi yerinde degilse bebeginizi birakmayin derim
Tam ben yazacaktım bunu çok haklısınız. Sonuçta şimdi olmasada işe dönecektiniz ve bir bakıcı tutacaktınız. Bakıcıyı şimdi tutun sizde rahatlayın, kv de rahatlasın. Belki kv denizin de beklentileri vardır. O kadar panik atak geçirdim hala sorumluluğu almıyorlar üstümden diye.
ben 7 24 kayınvalidem baksın demedim onu bakıcı gibi hiç de görmedim.. yaşamadıgınız için böyle durumlar size konusması kolay geliyor bence.. ben cocugumu işe gittiğim zamanlar hariç kimseye bırakmadım bırakmıyorum da. bu bahsettiğim zamanlar istisna yani bu zamana kadar olmamıs şeyler... insan evlatları biraz kafasını dagıtsın ortamı değişssin şstemez mi başbaşa olsunlar diye düşünmez mi dedim. ben hergün hergün bırakalım da demedim..Kadın zaten tüm gün çocukla uğraşıyor bir de akşam eve tıkılsın çocukla istiyorsunuz akşam da baksın sinemaya gidelim gezelim diyorsunuz"ama o kadında bunalıyor aynı evin içinde kadın nerede oturabilir de yalnız kalabilirsiniz ki sizde kalması gerekiyorsa böyle olacak. Bebeğiniz varsa bir müddet sinemaya gitmeyivereceksiniz.
Cafeye lokantaya giderken de uyumluysa çocuğunuzu da alın gidin hem hava alın hem çocuk hava alsın yaz zamanı zaten ama akşam da çocuğu bırakalım gezelim yanlış bir düşünce o zaman bakıcı tutun sadece gündüz gelsin
NASIL OKUDUNUZ KONUYU ANLAMADIM... ben sürekli demiyorum farkında mısın ya da neyse konusmaya gerek yok yaşadığımı anlamayacak kadar uzaksınız bu konulara..
Maşallah annenize sonucta bu bi süreç onlara yardımcı olmuş ve cok hoşgörülü davranmıs fazlasıyla.. diyorum ya ben bu kadar fazla beklenti içine bile girmiyorum ama sadece anlayıs bekliyorum biraz. sonucta hamilelikti lohusalıktı e tekrar işe dönüş insan cok farklı zamanlardan geciyo.. bide ben beklendtiBenim annemde yengemin yaninda 6 ay kaldi bebeklerine bakmak icin.yengemler onu zorla cikarirlardi asla cikmazdi.siz yalniz gidin gencsiniz ben bakarim cocuklara derdi.yemek zamani bile rahatsiz etmemek icin hizlica yer kalkardi.abimle kizardi boyle yapma biz seni cagirdik uzuluyoruz derlerdi.yani her kv ayni degil benim annem yengemlere annelerinden daha iyi.saolsun onlarda cok kiymet verir.
kesinlikle olumsuz yoruma tepkili değilim sadece hemen yok sen kadına akşamda cocuk baktırcaksın vs tarzı ddediği için tepkim benim öyle bi niyetim yok zaten bana az bi anlayısla gelse bu konuda belki de ben onu ısrarla cagırıcam .. ya da ne bilim anne ogul birbirlerini ağılrıyolar ben dısarda kalıyorum o da bunu görüyorr.. hiç bişi olmamış gbi neyiniz var diye eşime soruyor... kendisini aslında cok severim. ama cocugumu eşimi evimi onunla paylaşıyorum beni azııcık anlasın istiyorumBuradaki bir çok kadın sizin ne yaşadığınızın farkında aslında.
Siz şu an verilen yorumları net bir şekilde değerlendiremeyecek kadar olumsuz yoruma tepkilisiniz.
Öncelikle, tabii ki aile desteğini herkes ister, herkes bekler.
Benim de 2 tane oğlum var ve şu an bakıcı bakıyor.
Annem 2 sene boyunca ilk oğluma bi fiil baktı, sonrasında diğer doğan bebeğime de baktı.
Ancak sağlıksal nedenler ile onun bakmasını artık istemediğim için, bakıcı tuttum.
Kolay değil ele emanet etmek canını, ama mecburiyetler söz konusu olunca da yapacak birşey yok.
Kayınvalidelerin hepsi aynıdır, al birini vur ötekine.
Kayınvalide adayı olarak konuşuyorum (iki erkek evlat olunca) umarım bende öyle kayınvalide olmam...
Kayınvalidenden seni düşünmesini bekleme.
Herşey biricik oğlu içindir onun, o yüzden senin istek ve beklentilerinin önemi yok.
Eşine de bu yüzden sakın tavır yapma, eşinin bir suçu yok.
Kayınvalidenin davranışlarından eşin sorumlu değil.
Eşin de bir noktaya kadar annesine müdahale edebilir.
Sen eşini uyaracaksın bu konular ile ilgili ama kırmadan, sinirlenmeden.
Sen eşini yönlendireceksin, malesef ki kadınlardır idareyi sağlayan.
Kayınvalidenin de idareci biri olmadığı ortada, ancak sen ele alacaksın idareyi.
Kayınvalidene baktırma çocuğunu, bakıcı bul derim.
Kafan rahat olur, hem de akşamları eşin ile çıkacağın zamanlarda bir kaç saatliğine çocuğunu kayınvalidene bırakabilirsin.
Hem o torununu sevmiş olur, bahanesi olur, siz de eşin ile güzel vakit geçirmiş olursunuz.
Aksi halde bu şekilde başın çok ağrır.
çocuğunuzla çıkınKayınvalidem hafta içleri bizde kalıyor bebeğime bakmak için annemde arada destek oluyor yatılı hastası var o yüzden düzenli gelemiyor. ben işe dönemeyecektim ama kayınvalidem ben bakarım dediği için işe döndüm.ama 2 ay içinde bunaldı panik atak vs yaşadı onu da anlıyorum zor kolay degil ama bizde ona güvendik çıktık yola. her neyse bu olaylardan sonra eşim annesinin üzerine fazlasıyla düştü.. o bunalmasın her akşam beraber dışarı cıkalım o bunalmasın gec saatlere kadar onla oturalım.. resmen eşimle aram açıldı o bunların hiç farkında değil.. bide eşime aranızda problem mi var diye soruyormus. sen gencecik kadınsın halden anlaman lazım ki eşiyle arası çok çok iyidir gezerler tatillere giderler başbaşa vakit gecirmekten hoşlandıını söyler...eee bizi de düşünsene BU AKŞAM ODAMDA TV İZLİM SİZ OTURUN DE. YADA DIŞARI CIKTIGIMIZDA SİZ ÇIKIN BEN YORGUNUM DE ARADA... BİZE DE Bİ NEFES ALDIRSA.. YA KAÇ AYDIR BAŞBAŞA BİŞE YAPMADIK EŞİMLE AKŞAM ÇIKIN SİNEMAYA GİDİN GEZİN DE. BEBEGİM UYUMLU Bİ BEBEKTİR SORUN CIKARMAZ.. eşim annesi bunalıyor diye bi kere bebegi bırakıp çıkalım diyemiyor.. ayda bir yaa hiç mi düşünmez aklına gelmez mi aklım almıyor.
o zaman ona sen gelme biz çıkıyoruz diyemeyeceğiz ki oda yok siz giddin ben gelmim demicekçocuğunuzla çıkın
kesinlikle olumsuz yoruma tepkili değilim sadece hemen yok sen kadına akşamda cocuk baktırcaksın vs tarzı ddediği için tepkim benim öyle bi niyetim yok zaten bana az bi anlayısla gelse bu konuda belki de ben onu ısrarla cagırıcam .. ya da ne bilim anne ogul birbirlerini ağılrıyolar ben dısarda kalıyorum o da bunu görüyorr.. hiç bişi olmamış gbi neyiniz var diye eşime soruyor... kendisini aslında cok severim. ama cocugumu eşimi evimi onunla paylaşıyorum beni azııcık anlasın istiyorum
vallahi cok güzel abartıyorsunuz. benim demek istediğim arada insan oğlu gelini arada bi cıksınlar basbasa vakit gecirsinler havaları ortamları değişssin istemez mi.. yada bundan mutlu olmaz mı. biz zaten hepberaber yeterince geziyoruz. onu olabilidğince bunaltmamaya calısıyoruz.. hep biz gezelim o da cocugumuza baksın istemiyoruz yani sonucta biz bi aileyiz. ve bu dedğim olay onun yapamayacagı bişey değilO kadın bir süre sizi idare ediyorsa siz de bir süre onu idare edin. Bebek bakmak yorucu oluyor. Gün içinde dışarı da çıkarmıyordur. Bütün gün bebeğinize baktırıp akşam da baksın biz gezelim diyorsunuz. Sizin yaptığınız bencillik olmuyor mu? Çok istiyorsanız çocuğunuzu alıp çıkın haftada 1 gün kadının da kafası dinlenir. Bunu da kafanızda kurmak yerine eşinizle paylaşın.
benimki senin ne işin var der götürmez annesini öyle demiyormu eşinizo zaman ona sen gelme biz çıkıyoruz diyemeyeceğiz ki oda yok siz giddin ben gelmim demicek
Maşallah annenize sonucta bu bi süreç onlara yardımcı olmuş ve cok hoşgörülü davranmıs fazlasıyla.. diyorum ya ben bu kadar fazla beklenti içine bile girmiyorum ama sadece anlayıs bekliyorum biraz. sonucta hamilelikti lohusalıktı e tekrar işe dönüş insan cok farklı zamanlardan geciyo.. bide ben beklendti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?