Bütün müslümanları öldürün" iki numaralı gündem oldu

yıl olmuş 2015 halen ayetin öncesi sonrası diyorsunuz adamlar buna bakmıyor ki ben kendi görüşümü anlatmadım dikkat edersen ışidin baz aldığı ayetlerden örnekler ama dogmatik islamcı kafa anlamaz tabii.

Dikkat ettim evet. Işidin hangi ayeti kendine uydurduğu hiçbir müslümanı bağlamaz. Onların yaptıklarıyla tüm müslümanlar aynı kefeye de konamaz. Buradaki dogmatik kafa kim ortada.

Çünkü yahudilerin değiştirilmiş kitabında yazar yahudi olmayanı öldürmenin, gayri yahudi kadınlara tecavüz etmenin ve onların mallarını çalmanın sevap olduğu. Ne dedim? Yahudilerin kitabı İsrail'in değil.

“Şimdi git... onların her şeylerini tamamen yok et ve onları esirgeme; erkekten, kadına, çocuktan, emzikte olana kadar hepsini öldür.” (tevrat; 1. Samuel Böl. 15/3)
“Ve Allah’ın Rabbin sana teslim edeceği bütün kavimleri bitireceksin, gözün onlara acımayacak.” (Tevrat; Tesniye Böl. 7/16)
“Ve Allah’ın Rab, onların senin önünde ele vereceği ve sen onları vuracağın zaman; onları tamamen yok edeceksin; onlara ahdetmeyeceksin ve onlara acımayacaksın” (Tevrat; Tesniye Böl. 7/3)
“İşte bende ve miras olarak sana milletleri, mülkün olarak yeryüzünün uçlarını da vereceğim. Onları demir çomakla kıracaksın; bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın.” (Tevrat; Mezmurlar Böl. 2/8-9)
“Onları ateş yakacak. Alevlerin elinden canlarını kurtaramayacaklar.” (Tevrat; İşaya Böl. 47/14)
“Acıklı ölümlerle ölecekler.” (Yeremya böl. 16/4)
“Et yeyin ve kan için. Yiğitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanını içeceksiniz. Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz.” (Tevrat; Hezekiel Böl. 39/18-20)
“Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla.” (Tevrat; Yeremya Böl. 12/3)

islamdaki ayetleri de saydım yukarıda ne farkı var?

hem kitaba değiştirilmiş diyeceksin hem de her yazana inanacaksın bunu insanların yazmadığını nereden bilelim?

biraz mantık.

Dikkat ettim evet. Işidin hangi ayeti kendine uydurduğu hiçbir müslümanı bağlamaz. Onların yaptıklarıyla tüm müslümanlar aynı kefeye de konamaz. Buradaki dogmatik kafa kim ortada.

sadece ışid olsa neyse bu kaçıncı örnek islami teröre?

biri de çıkıp demiyor niye hep içimizden çıkıyor bunlar diye.. islam buna kapı aralamasa kimse teröre alet edemez.

hadislerin hepsi hurafedir gerçekliğini bilemeyiz bugün.
tefsir desen diyanetin çevirisinden aldım o da yalansa paramız boşa gidiyor o halde :))

pek bilginiz yok anlaşılan. siz gidin bilgili olanınız gelsin.
üstte bir yorum yazdım ama cevabınız yok sanırım :)
Medrese eğitimi almış biri olarak çok şükür sizden çok daha fazla bilgim var
keşke herkes kendi alanında konussa di mi ?
Koskoca hadis ilmini direk hurafeler diyerek çöpe atamazsin kuran metni günümüze Sahabeler aracılığı ile geldi ise hadisler de bizzat o şekilde gelmiştir
ayrıca hadisler madem hurafeler
o zaman mevzu hadisler e bile itibar eden isid için neden islam budur diyorsun
o zaman onlar da hurafe

islamdaki ayetleri de saydım yukarıda ne farkı var?

hem kitaba değiştirilmiş diyeceksin hem de her yazana inanacaksın bunu insanların yazmadığını nereden bilelim?

biraz mantık.

Ne farkı vardan sonrasını okumadım ve sizi dikkate almayı bıraktım. İyi geceler.

üstte bir yorum yazdım ama cevabınız yok sanırım :)
Medrese eğitimi almış biri olarak çok şükür sizden çok daha fazla bilgim var
keşke herkes kendi alanında konussa di mi ?
Koskoca hadis ilmini direk hurafeler diyerek çöpe atamazsin kuran metni günümüze Sahabeler aracılığı ile geldi ise hadisler de bizzat o şekilde gelmiştir
ayrıca hadisler madem hurafeler
o zaman mevzu hadisler e bile itibar eden isid için neden islam budur diyorsun
o zaman onlar da hurafe

medrese eğitimi aldın da ne oldu uzaya roketmi yolladın?
kadın forumlarında zaman öldürüyorsun herkes gibi.

hadislerin gerçekliğini bilemeyiz peygamberden 200 sene sonra yazılmış şeylerin gerçekliği kanıtlamaz.
ışid desen kurandan ayetleri referans alırlar direkt.

medrese eğitimi aldın da ne oldu uzaya roketmi yolladın?
kadın forumlarında zaman öldürüyorsun herkes gibi.

hadislerin gerçekliğini bilemeyiz peygamberden 200 sene sonra yazılmış şeylerin gerçekliği kanıtlamaz.
ışid desen kurandan ayetleri referans alırlar direkt.
Ne alaka yahu ben uzaya bir şey mi yolladım dedim
herkes kendi alanında konuşsun diyorum hani
yazılı metin olarak evet 200 yıl ama sifahi olarak peygamber hayatta iken başladı hadis nakli
bu arada şu saniyeden sonra seninle daha fazla yazismayacagim zira ne denirse dersin gözler kör olunca bazı şeyler olmuyor işte

Ne alaka yahu ben uzaya bir şey mi yolladım dedim
herkes kendi alanında konuşsun diyorum hani
yazılı metin olarak evet 200 yıl ama sifahi olarak peygamber hayatta iken başladı hadis nakli
bu arada şu saniyeden sonra seninle daha fazla yazismayacagim zira ne denirse dersin gözler kör olunca bazı şeyler olmuyor işte

evet medresede iyi öğretememişler sana..
hadislere kalırsa işimiz önüne gelen hadis uyduruyor. ben kurandan konuşurum. tek kaynağım odur.

evet kültürün yetmeyince öyle olur. sıradaki islamcı gelsin.
Sen mi kültürlusun
ayrıca İslamcı nedir yahu
ben de seni dikkate almıyorum artık ama kültürlü olduğun için değil
tartışma üslubundan habersiz ve kooru körüne islama düşman olduğun yetmiyor gibi delillere rağmen hala bazı gerçekleri inkar etmen nedeniyle

Son düzenleme:
Keske tüm müslümanim diyenler su Avrupa`dan ciksada bizde rahat etsek. Hem müslümansan ne isin var Hrastiyanlarin yaninda anlamis degilim. Ülkende yasa pasalar gibi. Ne diye gavurlarin icinde mutlu olmadigin, dinini güzel uygulayamadigin yerde yasarsin. Keske....

neden hiristiyanları bu kadar kötülüyorsun.bende o insanların içinde büyüdüm..o insanlarda nefret yok..eşlerine kötü davranmıyorlar..insan bıçaklamıyorlar..hırsızlık yapmazlar..sadece onlar dürüst diye çamur atmayın..bende sonradan hiristiyanlığı seçtim..çünkü onların yolunda gitmek istiyorum..türkiyede hiristiyan..otodoks..Süryaniler yaşıyor..onlarıda kovsana bu ülkede ne işleri var diye..gavur kelimesinin anlamınıda anlamıyorum..kötü bir şey olduğunu biliyorum..nasıl beyniniz var sizin anlamıyorum..:p

evet medresede iyi öğretememişler sana..
hadislere kalırsa işimiz önüne gelen hadis uyduruyor. ben kurandan konuşurum. tek kaynağım odur.
Senin tek kaynağın o ama isid in değil o zaman onlar gerçek islami temsil etmiyor senin deyimine göre
Neyse sen bunları hazmet daha fazla yükleme yapmayayim sana
error verme

neden hiristiyanları bu kadar kötülüyorsun.bende o insanların içinde büyüdüm..o insanlarda nefret yok..eşlerine kötü davranmıyorlar..insan bıçaklamıyorlar..hırsızlık yapmazlar..sadece onlar dürüst diye çamur atmayın..bende sonradan hiristiyanlığı seçtim..çünkü onların yolunda gitmek istiyorum..türkiyede hiristiyan..otodoks..Süryaniler yaşıyor..onlarıda kovsana bu ülkede ne işleri var diye..gavur kelimesinin anlamınıda anlamıyorum..kötü bir şey olduğunu biliyorum..nasıl beyniniz var sizin anlamıyorum..:p
Siz olayı çok yanlış anlamssiniz
ablanın nefreti müslümanlara
onları avrupadan kovuyor

Ben de hristiyanların içine yaşadım hiç bahsettiğiniz gibi suç işlenmeyen, hırsızlık yapılmayan vs bir yer duymadım. Siz hangi dünyadan bahsediyorsunuz acaba? Topyekün oraya göçelim.

o kişi ironi yapmış zaten,yani beğenmeyen avrupada durmasın babında :KK66:
ama sizde öyle bir şey yazmışsınızki, bütün Müslümanlar eşlerine kötü davranır,hırsızlık yapar,adam bıçaklar gibi.
birde onlar dürüst demişsiniz,bunun dinlerle alakası yokki
bunun insanlıkla alakası var
pekala bu saydıklarınızı bir hristiyanda yapar,bir Müslümanda yapar
siz o kişiye kızmışsınız ama,kendinizde genelleme yaparak,aynı hataya düşmüşsünüz.

Seyh Halid Rasid bu karikatürler hakkında 2005 2006 yıllarında bir konuşma yaptı diye kendi ülkesinde işkence gördü hapse atıldı
ha bir de bu karikaturistler ödül yarismalarina falan çağrıldı
yapılanlar mizah eleştiri değil düpedüz hakaretti
Hz muhammed olarak çizdikleri karikatürlerde sırtında Köpekle namaz kılarken küçük kızların peşinden koşarken sariginda bomba hurilerle birlikte gibi çok iğrenç görüntüler ortaya çıkardılar
bunun cezasi bu olmamalıdır fakat eleştiriye açık olun diyen olaya bu açıdan bakın
Eleştirinin de bir sınırı var ama tabiki cezası bu değil

Back
X