- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Zaten evlenmek istesem bile şu an benimle evlenmek isteyen biri yok.Ben evliliği kurtuluş olarak gören biri değilim.Ben bana değer veren ve gerçekten sevdiğim biriyle evlenmek istiyorum.Bu kişi karşıma çıkarsa evlenmeyi düşünürüm ancak.Uzun yıllar ailemi suçladım ben. Birkaç yıl önce fark ettim ki, başıma gelenlerin sebebi onlar olsa da, başıma gelenlerin akabinde izlediğim yolun sorumlusu bendim. İki seçenek var. Ya hayatının geri kalanında sürekli aileni suçlayıp depresyon yelpazesinde sürüneceksin. Ya da en olabilir yolları izleyerek çıkış yolu arayacaksın. Hayalperest olmadan. Ufak adımlarla ilerleyeceksin.
Özgürlük diye bir şey yok kardeşim. Hayatın boyunca birileri engelleyecek seni. Gerek mecburen, gerek isteyerek yapacaksın bunu. Bekarken ailendir engel olan, evlenirsin eşin ve hatta eşin ailesi sorumluklarına dahil olur. Sonra bir de evladın olur. Kırk kere düşünürsün her eylemini. Üstelik bunu bile isteye yaparsın.
Bak ben ailemin yanında değilim artık. Ancak yine de yığınla sorumluluğum, attığım her adımda onlarca engelim var. Evladım var en başta. Mutsuzluktan ölsem de düşünerek hareket etmek zorundayım. Şu an durduğun yer sandığın kadar kötü değil emin ol. Ne yaşıyorsun bilmiyorum ancak mutlaka bir çıkış yolu vardır. Ve sakın ailenden kurtulmak için evlenme. Üstüne sakın çocuk yapma. Mutsuzluklarını ve travmalarını onarmadan başka sorumluluklar üstlenme.
Sizin adınıza çok çok sevindimEvet ben varım canım.Tam da anlattığım gibi çocukluk ve gençlik geçirdim.Gençlik hiç yaşamadım sayılır.Çocukluk sıfır zaten.Geçim derdi. Tarlalarda tütüncülük.Babam çalışmıyordu.Ya nasıl anlatsam bilmem.Her salı tarlalara bakkal amca gelirdi münibüsüyle.Kapıyı bir açardı.o bakkal kokusu öldürürdü beni.neyse bi şelilde ilkokul ortaokul bitti ama başarım sıfır.Milletin çocukları gbi olamadım bi.Çevre yok.Neyse lisede berbat.millet öğle arası hamburger yer .Ben salcalı ekmek yada tasa nohut pilav ve şişeyede ayran.Ama hiç gocunmadım.8.sınıf aydınlanma noktamdı.Okumaya karar verdim.Çunkü akraba olsun es dost olsun fayda yok.Karalıydım.o yıl aydında bir lise kazandım İngilizce üzerine.Ama maalesef babam göndermedi.o puanla köklü bir liseye yerleştim.He bu ara tipimi görseniz size anlatamam.Özguven yerlerde ve kekemelık var üstelik.napacaktım bilmiyorum.Psikolog doktor farkında değiliz.Sıkışıp kaldım köşede dostum.lise sona geldim bi şekılde ama çalışkanım.İngilizce Öğretmenliğini kazandım hemde o yıl.Herkes şokk.Yerleştık yeni yerımıze ama lanet olsun para yok yok yok.6 ayda sadece 1 kez albenı çikolata aldım .hayal edin .Giyim sıfır gezme sıfır.hayatın okul ve yurt .salça yemeye dewam.parke yok.Babamın deri çeketiyle idare ediyorum.Aile hep kavga içinde onları anlatmıyorum bile.Her gun dua edıyorum neolur onlar kavga etmesin.Ve neoldu biliyomusun eşimle tanıştım.o da meslek sahibi aklı basında değer bilen.İki evladım var ve ben mezun olduktan evlılığımin 7.yılında atandım.13 yıllık evliyiz.Yani oluyor oluyor.o deli adamın çocukları okudu hayatları şükür güzel.Sadece inan.Ve ben hep inandım.hep inandım.lütfen nefret etme .hayatı sev.
Kesinlikle dogru yapıyorsun yoksaymak hiçbir şeyi çözmez, kabul edip önüne bakman en güzeliAminBen kabul ediyorum bunu ve kabul ediş biraz da rahatlatıyor beni.Görmezden gelince daha kötü oluyorum .
Çok teşekkür ederimKesinlikle dogru yapıyorsun yoksaymak hiçbir şeyi çözmez, kabul edip önüne bakman en güzeli
Evliliği bir kurtulus olarak görmek değil de, evleneyim yuvam olsun mutlu olayım diye de erkenden evlenme, okulunu bitir, işini eline al ondan sonra zaten nasibinde ne varsa onu yasarsin, sen güçlü bir kızsındaha neler neler göreceksin Allah yardımcın olsun kardeşim ❤
Hem yasadiklariniza uzuldum hem de pes etmemeyi sectiginiz icin cok sevindim. Guzel gunleriniz olsun.Nasıl bakmayı seçerseniz öyle olur .
Bastan kolay olmuyor diyip başlarsanız ne olmasını bekliyorsunuz?
Ben şöyle başlamıştım : (ki küçüklüğümde aile de degil Sadece bir çok tacize uğradım . Öyle elleyip geçilen tacizlerden degil üstelik sitematik bayağı açık bugün bile her anını anımsadığım tacizler)
Her ne olursa olsun çocukluğumun artık hayatımı yönlendirmesine izin vermeyeceğim, o çocuk hep kalbimde onu hep seviyorum. Ama hayatım o beynimle oluşturuyorum (duygusallıkla beyindendir kalp daha derin yaralar için sadece) ben değerli bir YETISKINIM. Artik ben istemedigim surece kimse bana kurban gibi hissettiremez.
Ve başardım .
Onları cahil bulmuyorum,ilgisiz buluyorum.Bu yüzden nefretim ama bu nefret kontrol edebileceğim düzeyde.Tabiki kimi zaman varlıklarına şükrediyorum ama isterdim ki daha çok sevileyim daha çok ilgi göstersinler.Kimse anne babasını seçemiyor, ailen cahil olabilir peki sen bunun için ne yapıyorsun, sen onlar gibi olma o zaman, nefret duygusu yorgunluğa yol açar, kaldı ki hayatta aileden daha değerli hiç birşey yoktur çünkü başına bir iş gelse koşacak onlardır, herkesi olduğu gibi kabul etmek olgunluktur
Pes edilecek bir şey yok , hayat olan her kotu şeye rağmen güzel .Hem yasadiklariniza uzuldum hem de pes etmemeyi sectiginiz icin cok sevindim. Guzel gunleriniz olsun.
Sevgili KK kadınları,git gide bunalıma sürükleniyorum.Annem ve babamdan nefret ediyorum.Annemin hakkını savunamayışından,cesaretsizliğinden nefret ediyorum.Babamın gösteremediği sevgisinden,ilgisizliğinden nefret ediyorum.Kendi başıma debelenip durmaktan yoruldum.Başkaları ile kıyaslanmaktan yoruldum.Okul bittiğinde ne yapacağım diye düşünmekten yoruldum.Arkadaşlarıma destek olan ailelerini,sevgililerini gördükçe üzülüyorum.Neden diye soruyorum.Ben bu aileyi seçmedim,öyleyse neden seçmediğim şeyin bedelini ödüyorum?Bazen hayatım hep böyle gidecekmiş gibi geliyor ve bundan korkuyorum.Hayatım nasıl değişecek,nereden başlayacağım hiç bilmiyorum.Bir tarafımda artık sevilmek istiyor ama benimle ilgilenen biri de yok .Ben daha fazla dibe batmak istemiyorum.
Kendi hayatımı kurmak istiyorum sadece.Onlara kızıyorum ama tamamende sırtımı dönemem onlara.Herks kendi ailesine bakarak durum degerlendirmesi yapmamali. Biraz beyin frtinasi yapsinlar dunyada ne insanlar oldugu hakkinda..Oldugu gibi kbul etmek zorunda degilsin sadece belli sure katlanirsin.
Kendi hayatımı kurmak istiyorum sadece.Onlara kızıyorum ama tamamende sırtımı dönemem onlara.
İnşallahEvet ailelerimizi biz seçmiyoruz şanslı çoçuklardan olmayanlar bedelini çok ağır ödüyor maalesef bende öyle babam yüzünden okula uykusuz gittiğim çok oldu çok ağır şeyler yaşadım bi kız çoçuğu için çok ağır ama ben 30 senedir gözyaşlarımı silip mutluluk maskemi takarak çıktım insanlar karşısına hayata kafa tutmaya çalıştım tuttum ağlayarak okula gidip kimseye hiç bir sorunumu belli etmedim anlatmadım zayıf noktamdan beni vurmasınlar diye derslerimde hep başarılı oldum her acı bana günden güne güç kattı en dibe battım pes etmicem dedim üni okudum meslek sahibi oldum 30 sene baba sevgisi görmedim bu sevgi açlığını başkasında aradım buldum sandım inandım güvendim evlendim hayatımın en kötü günlerini o aşık olup beni el üstünde tutan adamdan yedim en büyük darbeleri
O yüzden şunu demek istiyorum KİMSEDEN AMA KİMSEDEN BİRŞEY BEKLEMEYİN seviyorum sanıp aldanmayın yaş kaç bilmiyorum ama kendin için yaşa ve en önemlisi kendini çok ama çok sev ve asla pes etme her acı her bir damla gözyaşı seni daha çok güçlendirsin hayat umarım sana ,bana , ve bizim gibi olanlara bir gün yüzümüze güler inşallah ...
korkma kardeşim sadece erkeklere güvenmeİnşallahBen de bu sevgi açlığı nedeniyle yanlış insanlara tutunmaktan korkuyorum.Bu beni ciddi anlamda korkutuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?