Buyrun...Terapi Grubumuz :))

Zaman herseyin ilaci.. ama tabi aceleci olmamak lazim. 6 aylik sureci, 2 aya sigdirmaya calismamak, 1 senede olacak seyi 6 aydan beklememek lazim.. Yoksa hayal kirikligi oluyor. Sure vermeyeceksin kendine. Yok efendim 5 ay sonra kesinlikle unutmus olucam, 1 sene sonra hayatimda baskasi olucak falan.. Sonra aradan zaman gecer 7 ay oldu, ben hala onu ozluyorum diye daha kotu olursun. Zaman vericeksin iste. Amacin ask acinin gecmesi ve normal neseli haline donmek olacak.. Sure siniri koymayacaksin.. Ne kadar cabuk, o kadar iyi tabi ama hersey, her zaman planlandigi gibi gitmez...

Kesinlikle iletisimi bitirmek gerekir. Hic haber almamak gerekir. Senden ayri ve seni geri istemiyor iste.. Onun disinda ne onemi var, mutlu mu, mutsuz mu, biri var mi yok mu? Seninle olmak istemedigi kesinken, diger teferruatlari bilmeye gerek yok.

ben hiç süre vermemiştim jerry ama biri sorsa 1 aya atlarım derdim herhalde:37: oldu 8 ay. en büyük aşk acısı bile 6 ayda geçermiş, o sürenin verilme sebebi o süreyi aştığında durumun patolojik bir hal alması, sana en yakın psikiyatristin yolunu gösteriyorlar anlayacağın:51: duruma biri el koymalı ne de olsa:51: bugün onunla yürüdüğüm yollardan geçerken yine hüzünlendim sonra hüznüm öfkeye döndü( onunla yürüdüğüm yollar = evimizin bulunduğu sokak:37:) tuhaf bir hal var bu gece üzerimde neşe mi keder mi bilemedim:44::43::51:

Son düzenleme:
benimki dengesiz ama seninkinin de aşağı kalır yanı yok:ssz: şu imkansız aşkımız var, bir araya gelemeyiz o halde acı çeke çeke de olsa unuturuz zihniyetini herkes atsa üzerinden biraz cesur olsa insanlar da acı çekmese ne güzel:ssz: herşey bu kadar karmaşık olmamalı, hayat o kadar kısa ki basit de yaşanabilir neden bu kadar zorlaştırıyorlar sahiden anlamıyorum:ssz:

Ben dun gece bunu diledim Allahtan..
Madem o beni istemiyor, neden ben onu istiyorum? Madem o atlatti ve bitti, neden ben hala arada sirada onu aniyorum, ozluyorum, efkarlaniyorum. O da Allah'in kulu, ben de.. Neden ortak yasanmisligi o boyle kolay atlatirken, ben atlatamiyorum? Bu konuyu dusunup, buna ne kadar takildigimi daha fazla anlatmama gerek yok sanirim. Sonrasi ofke, sonrasi isyan :P

ben hiç süre vermemiştim jerry ama biri sorsa 1 aya atlarım derdim herhalde:37: oldu 8 ay. en büyük aşk acısı bile 6 ayda geçermiş, o sürenin verilme sebebi o süreyi aştığında durumun patolojik bir hal alması, sana en yakın psikiyatristin yolunu gösteriyorlar anlayacağın:51: duruma biri el koymalı ne de olsa:51: bugün onunla yürüdüğüm yollardan geçerken yine hüzünlendim sonra hüznüm öfkeye döndü( onunla yürüdüğüm yollar = evimizin bulunduğu sokak:37:) tuhaf bir hal var bu gece üzerimde neşe mi keder mi bilemedim:44::43::51:

6 ay cok kisa bi sure ya. Ben 3 sene cektim ilk ask acisini. O halde ben psikolojik deliymisim :27:
Ben cok sukurki onunla oldugum yerden tasindim... Ama bugun arabada onu hatirlatan, ya onunla dinledigim, ya da ayrildiktan sonra dinleyip onu dusunup agladigim sarkilari dinledim.. Cok tuhaf oldum bende. Bugun biraz duygusalim sanirim. Ya, o ozlemiyorsa ben de ozlemeyim iste! Veya ben ozluyorsam o da gelsin, bir kerecik sarilayim, opeyim, koklayim, sonra bassin gitsin ya! Off cok fenayim ben :18:

Valla canim kac gundur dusunmekten o kadar yorgunum ki artik amann diyorum kurmaktan beynim yoruldu :)))

hahah ilk zamanlar ben hep bu cumleyi kuruyordum ya :D
onu dusunmekten, senaryolar uretmekten, iliskiyi nasil kurtarirdik, veya iliski nasil bitti diye dusunmekten biktim artik diyordum :37:
sonra rahatladim bi sure..
ama su iki gundur bi haller oldu bana :19:

benimki dengesiz ama seninkinin de aşağı kalır yanı yok:ssz: şu imkansız aşkımız var, bir araya gelemeyiz o halde acı çeke çeke de olsa unuturuz zihniyetini herkes atsa üzerinden biraz cesur olsa insanlar da acı çekmese ne güzel:ssz: herşey bu kadar karmaşık olmamalı, hayat o kadar kısa ki basit de yaşanabilir neden bu kadar zorlaştırıyorlar sahiden anlamıyorum:ssz:

Evet butun mesele bu cesaret ben erkek olsaydim diyorum sonra onun tarafindan bakiyorum.... Dedi ki seninle gelsem annem ölürdü.. Annesi bayilip dusunce ben bitirmistim yani ben istemistim bitsin diye.... Aslinda alip elimden tutup götürseydi evine ne annesi ölürdü ne ben zorlanirdik belki ama zamanla herkes alisirdi birbirine durulurdu galiba hersey.... Ya da oyle ya da boyle... Bir de goturse ben ne kadar dayanirdim ki???? Demek ki istememisiz beraber olmayi cunku eger isteseydik alternatif coktu bi yol bulunurdu... Ne bileyim ben daha iyilesmdim galiba :)))

hahah ilk zamanlar ben hep bu cumleyi kuruyordum ya :D
onu dusunmekten, senaryolar uretmekten, iliskiyi nasil kurtarirdik, veya iliski nasil bitti diye dusunmekten biktim artik diyordum :37:
sonra rahatladim bi sure..
ama su iki gundur bi haller oldu bana :19:

Bende rahatlamistim 2 aydir filan artik kabullenmeye baslamistim ki bi anda hersey basa sardi..... Neyse zamanla gececek en azindan tecrubeliyim :)

Evet butun mesele bu cesaret ben erkek olsaydim diyorum sonra onun tarafindan bakiyorum.... Dedi ki seninle gelsem annem ölürdü.. Annesi bayilip dusunce ben bitirmistim yani ben istemistim bitsin diye.... Aslinda alip elimden tutup götürseydi evine ne annesi ölürdü ne ben zorlanirdik belki ama zamanla herkes alisirdi birbirine durulurdu galiba hersey.... Ya da oyle ya da boyle... Bir de goturse ben ne kadar dayanirdim ki???? Demek ki istememisiz beraber olmayi cunku eger isteseydik alternatif coktu bi yol bulunurdu... Ne bileyim ben daha iyilesmdim galiba :)))

Bizler sevince körü körüne bağlanıyoruz ama erkeklerde durum biraz daha farklı galiba
Onlar gerçekten ölçüp tartıyor
İşte bu kızdan bana eş olur mu veya annem ister mi babam ne der tarzı...
Sonra mantıksız bir durumla karşılaşınca akılıllarında bitiriyorlar ilişkiyi
Sorunda burada başlıyor bence sadece akılda bitiyor ondan sonra ayrılmaktan korktukları için ilişkiyi devam ettiriyorlar
İş ciddiye binmeye başlayınca da sıvışıyorlar

Resmen uzman olduk sayelerinde :ssz:

Bende rahatlamistim 2 aydir filan artik kabullenmeye baslamistim ki bi anda hersey basa sardi..... Neyse zamanla gececek en azindan tecrubeliyim :)

Evet, ben de senin kisa surede toparlanabilecegine inaniyorum. Hem kendini daha iyi taniyorsun, hemde bu defa ondan kopmak icin elinde daha cok sebep var..

Bizler sevince körü körüne bağlanıyoruz ama erkeklerde durum biraz daha farklı galiba
Sorunda burada başlıyor bence sadece akılda bitiyor ondan sonra ayrılmaktan korktukları için ilişkiyi devam ettiriyorlar

Ben onlarin bu ozelliklerine hayranim yahu..
Nasil oluyor da bu kadar mantikli karar verebiliyorlar? ((:
Sanki iliskinin eksik yanlarini bir tek onlar goruyor.. Sanki biz gormuyoruz uyusmayan seyleri.. Ya kim ne derse desin, kadinlar cok daha guclu, cok daha cesur ve dayanikli bence bu iliskiler konusunda. Cozum yolu aramak istedik hepimiz.. Onlarsa bir an once yenilgiyi kabul edip, daha az zorlanacaklari birseylerin pesinden gittiler. Simdi burda kim daha saglam? Kim daha guvenilir? Kim daha iyi bir karaktere sahip? BIZ! onlar bizim kadar saglam kisileri kaybettiler! Biz de, bizden giden problemlerle savasamayan, iliskisinde, askinda zayif olan kisilerden kurtulduk isin ozunde..

Evet aci ama gercek maalesef ... Ama bana yine de cok acimasiz geliyo....

Evet, ben de senin kisa surede toparlanabilecegine inaniyorum. Hem kendini daha iyi taniyorsun, hemde bu defa ondan kopmak icin elinde daha cok sebep var..

Ben onlarin bu ozelliklerine hayranim yahu..
Nasil oluyor da bu kadar mantikli karar verebiliyorlar? ((:
Sanki iliskinin eksik yanlarini bir tek onlar goruyor.. Sanki biz gormuyoruz uyusmayan seyleri.. Ya kim ne derse desin, kadinlar cok daha guclu, cok daha cesur ve dayanikli bence bu iliskiler konusunda. Cozum yolu aramak istedik hepimiz.. Onlarsa bir an once yenilgiyi kabul edip, daha az zorlanacaklari birseylerin pesinden gittiler. Simdi burda kim daha saglam? Kim daha guvenilir? Kim daha iyi bir karaktere sahip? BIZ! onlar bizim kadar saglam kisileri kaybettiler! Biz de, bizden giden problemlerle savasamayan, iliskisinde, askinda zayif olan kisilerden kurtulduk isin ozunde..

Evet aslında iişin özüne bakmak lazım belki de onların hayatımızdan çıkması bize verilmiş bir ödüldür
Nerden bilebiliriz ki :))

Ben dun gece bunu diledim Allahtan..
Madem o beni istemiyor, neden ben onu istiyorum? Madem o atlatti ve bitti, neden ben hala arada sirada onu aniyorum, ozluyorum, efkarlaniyorum. O da Allah'in kulu, ben de.. Neden ortak yasanmisligi o boyle kolay atlatirken, ben atlatamiyorum? Bu konuyu dusunup, buna ne kadar takildigimi daha fazla anlatmama gerek yok sanirim. Sonrasi ofke, sonrasi isyan :P

6 ay cok kisa bi sure ya. Ben 3 sene cektim ilk ask acisini. O halde ben psikolojik deliymisim :27:
Ben cok sukurki onunla oldugum yerden tasindim... Ama bugun arabada onu hatirlatan, ya onunla dinledigim, ya da ayrildiktan sonra dinleyip onu dusunup agladigim sarkilari dinledim.. Cok tuhaf oldum bende. Bugun biraz duygusalim sanirim. Ya, o ozlemiyorsa ben de ozlemeyim iste! Veya ben ozluyorsam o da gelsin, bir kerecik sarilayim, opeyim, koklayim, sonra bassin gitsin ya! Off cok fenayim ben :18:

şu gencecik yaşına 3 yıllık aşk acısı, bir de 7-8 ayı ekle toplamda 4 yıla varan bir acı mı sığdırdın:ssz: aferin sana ne diyeyim:ssz: toplasan 4 yıllık rüya gibi günlerin de yoktur. mesela 8 aydır gece ve gündüz olmak suretiyle acı çektiğimi varsayarsak ben 8 ay mutlu olduğumu hiç hatırlamıyorum onunla. hatta mutluluk anlarımızın 3. günü bulduğu bile nadirdir. bence sahiden bizde sorun var, sorunu başka yerde aramak yersiz:ssz:

herşeyin beynimizde bittiğine inanıyorum, belki de okuduklarımız, izlediklerimiz ve dinlediklerimiz acıyı derinleştiriyordur mesela bundan önce geçti dediğimde geçerdi, sahiden geçerdi ama kendimi kandırmak değildi bu. ölmüş gibi kabul ederdim hayatımdan çıkan kişi ya da hiç varolmamış gibi. geçmişe asla dönüp bakmadığımda bir süre sonra anıların silindiğini keşfetmiştim. evet o zaman da kopuk zaman dilimleri oluyor yaşamında ama en azından acısız geçiyor. ben geçmişe bakıp bir aşkı özlemle anmanın pek mümkün olmadığını düşünenlerdenim o aşk gerçek olsaydı yanımda olurdu belki öylesi ancak fiziksel olarak o kişinin artık hayatta mümkün olmaması ile olur ama gitmeyi o seçmemiştir; ama kendisi gidiyorsa biri ve tüm anıları yok sayıyorsa onun ardından hüzünlenmek bile bence o kişiyi gereksiz bir yere taşımaktır hayatımızda. böyle diyorum da ne kadarını kendime uyguluyorum o meçhul işte:ssz: sanırım hayatı fazlasıyla düz görüyorum bu konularda, seversin ve birlikte olursun, dünya karşında dursa da senin varoluş amacın o olur ve herşeye karşı savaşırsın sonra da belki çok uzun zaman geçtiğinde aradan verdiğin emeklerin meyvelerini toplar ve huzura kavuşursun. yok anlaşamadık, yok sorunlarımız vardı, karakterlerimiz çatışıyor vs. bunlar işin bahanesi -bence- umarım o bahaneler ardına saklanıp da ellerindekinin değerini bilmeyenler gün gelir yalnızlıktan kavrulur da o sarsılmaz mantıkları ile verdikleri kararların acısını en derinlerinde duyarlar:ssz: (beddua oldu bu sanırım:44:)

Bende onunla tanışana kadar hiç üzülmediğimi farkettim şu hayatta... ondan öncesinde mutluydum kimseyi takmaz umursamazdım
Platonık hoşlanırdım insanlardan sonra onlar bana yanaşınca itici gelirdi gözüme kaçardım :)
Kimseyle de sevgili olmamıştım . Ona bir şans verdim hayatımda ilk olma şansını ...
İlk defa birini sevme ve güvenme hakkımı onda kullanmak istedim ama fena yanıldım !
Onla tanışırken meğerse hayatımın kabus dolu yılları başlıyormuş nerden bilebilirdim ki
Atlantisin de dediği gibi mutlu olduğumuz zaman dilimi 1haftayı geçmezdi
Ama o tartışmalarımız ayrılıp barışmalarımız hepsinin aşk olduğuna inandım ben o yüzden bu kadar katlandım
Ortada ne aşk varmış ne sevgi hepsi yalan tabi ...

Vee ilkti işte... Her duyguyu onda tattım ayrılmak ve vazgeçmek benim için zor oldu çünkü daha önce birini unutmak zorunda kalmamıştım
Çok bocaladım çok ağladım vs ...
Şuan iyiyim ama toparlandım maşallah :nazar:

Sadece canımı sıkan dengesiz duygular bazen özlem bazen nefret hala onu düşünüyor olmak fena halde can sıkıyor
Biraz daha zamana ihtiyacım var sanki
Biraz daha dayanırsam hepsi bitip gidicek

Hımm bide şu hissizlik hali öldürüyor adamı :ssz:

Evet aslında iişin özüne bakmak lazım belki de onların hayatımızdan çıkması bize verilmiş bir ödüldür
Nerden bilebiliriz ki :))

Ben bu gonul iliskilerinde gelen gideni aratir durumuna inanmiyorum (eger bir onceki sevgilin vefat edip hayatindan cikmadiysa) boyle dusunmemin bir kac sebebi var. mesela en onemlisi, kendini bir iliski sonrasi daha iyi taniyorsun.. Bir iliskinin nasil olmasi gerektigini daha iyi biliyorsun. Mutlu anlarin ve huzurun degerini anliyorsun, yani TECRUBELERIn oluyor.. Ve tecrube her zaman iyidir ((= kendine daha uygun birini secip, daha onceli iliskilerinin bitmesine sebep olan seyler bu kiside olmayip, yine duygusal ve fiziksel paylasimlarda bulundugunda digerinin yeri tamamen doluyor. Ve bu yuzden de genelde sukrediyor insan..

şu gencecik yaşına 3 yıllık aşk acısı, bir de 7-8 ayı ekle toplamda 4 yıla varan bir acı mı sığdırdın:ssz: aferin sana ne diyeyim:ssz: toplasan 4 yıllık rüya gibi günlerin de yoktur. mesela 8 aydır gece ve gündüz olmak suretiyle acı çektiğimi varsayarsak ben 8 ay mutlu olduğumu hiç hatırlamıyorum onunla. hatta mutluluk anlarımızın 3. günü bulduğu bile nadirdir. bence sahiden bizde sorun var, sorunu başka yerde aramak yersiz:ssz:

herşeyin beynimizde bittiğine inanıyorum, belki de okuduklarımız, izlediklerimiz ve dinlediklerimiz acıyı derinleştiriyordur mesela bundan önce geçti dediğimde geçerdi, sahiden geçerdi ama kendimi kandırmak değildi bu. ölmüş gibi kabul ederdim hayatımdan çıkan kişi ya da hiç varolmamış gibi. geçmişe asla dönüp bakmadığımda bir süre sonra anıların silindiğini keşfetmiştim. evet o zaman da kopuk zaman dilimleri oluyor yaşamında ama en azından acısız geçiyor. ben geçmişe bakıp bir aşkı özlemle anmanın pek mümkün olmadığını düşünenlerdenim o aşk gerçek olsaydı yanımda olurdu belki öylesi ancak fiziksel olarak o kişinin artık hayatta mümkün olmaması ile olur ama gitmeyi o seçmemiştir; ama kendisi gidiyorsa biri ve tüm anıları yok sayıyorsa onun ardından hüzünlenmek bile bence o kişiyi gereksiz bir yere taşımaktır hayatımızda. böyle diyorum da ne kadarını kendime uyguluyorum o meçhul işte:ssz: sanırım hayatı fazlasıyla düz görüyorum bu konularda, seversin ve birlikte olursun, dünya karşında dursa da senin varoluş amacın o olur ve herşeye karşı savaşırsın sonra da belki çok uzun zaman geçtiğinde aradan verdiğin emeklerin meyvelerini toplar ve huzura kavuşursun. yok anlaşamadık, yok sorunlarımız vardı, karakterlerimiz çatışıyor vs. bunlar işin bahanesi -bence- umarım o bahaneler ardına saklanıp da ellerindekinin değerini bilmeyenler gün gelir yalnızlıktan kavrulur da o sarsılmaz mantıkları ile verdikleri kararların acısını en derinlerinde duyarlar:ssz: (beddua oldu bu sanırım:44:)

o 3 senelik aci lise 1 doneminde basima geldi malesef :D lise 1 - lise 3 oyle gecti. Ama hergun aci cekmiyordum. ilk bir sene icim yaniyordu resmen :D nefes falan alamiyordum. Sonrasinda bi sizi olarak kaldi.. Sonrada bir sabah uyandim, ve o artik yoktu.. Ben 3 sene diyorum ama tam olarak ne zaman bitti acikcasi bilmiyorum. 2.5 sene falan da olabilir..

Aslinda suan da yapmamiz gereken o dedigin gibi beyinde bitirmek. Bitmiyor cunku bitmesini biz istemedik. Ben mesela iliskimin sonu olmadigini gormeme ragmen israrla yurumesini istiyordum. seviyordum, mutluydum. Aman neyse ne..

Simdi hadi yuregim ha gayret sarkisi dinledim. Kadin ne guzel soyluyor:
Bu kışta efkarlıyım
Bahara Allah kerim
:ssz:

ben ondan önceki ilişkilerimde ne kıskançlık ne kavga bilirdim. yalnız onu tanıdığım ilk an onun kapımda yatıp kalkmasına ve sürekli ağlayıp ben olmazsam yaşayamacağına söylemesine rağmen korkunç bir huzursuzluk vardı içimde canımı acıtacaksın sanki benden uzak dur derdim; durmadı tabi. çok iyi hatırlıyorum istemeye gelmeden 3 gün önce sabah uyandım yatakta ağlıyorum Allahım diyorum 1.5 yıldır hayatım cehennem gibi, eskiden sıkıcı olduğunu sandığım hayatım ne güzelmiş ne renkli temizmiş ve ben ne neşeli, ne dertsiz tasasız insanmışım. o ara sorunumuz bile yoktu ama hep boğazımı birşey sıkıyor gibiydi sanki nefes alamadığım anlar olurdu kimi zaman. ayrılınca nedenleri öğrenildi tabi:51:

sanırım yaşadığım hayatın güzelliğinin kıymetini bilmediğimden böyle bir dert geldi başıma, önceki sevgilimle heyecanımızı yitirdik, ortak zevklerimiz yok diye dert edinirdim. dert neymiş öğrendim:37: neyse Allah daha beterlerinden korusun inşallah.

Onunla ilgili yüz tane olumsuz cümle sıralıyorum

-Zaten istediğim karakterde bir insan değildi:ssz:
-Beni mutlu edemezdi
-Değer vermiyordu,ilgisizdi zaten
-Bana neler yaşattı dönse bile nasıl unutayım
.
.
.
.

Sonra ;

-Gerçekten bitti mi , bir daha dönmeyecek mi yani
-Başka biri mi , başka birini sevebilir miyim nasıl olucak peki :44: (Sonra miğde bulantısı falan :27: )

Son günlerde Abartısız gün içinde yaşadığım durum kızlar ...

Ben bu gonul iliskilerinde gelen gideni aratir durumuna inanmiyorum (eger bir onceki sevgilin vefat edip hayatindan cikmadiysa) boyle dusunmemin bir kac sebebi var. mesela en onemlisi, kendini bir iliski sonrasi daha iyi taniyorsun.. Bir iliskinin nasil olmasi gerektigini daha iyi biliyorsun. Mutlu anlarin ve huzurun degerini anliyorsun, yani TECRUBELERIn oluyor.. Ve tecrube her zaman iyidir ((= kendine daha uygun birini secip, daha onceli iliskilerinin bitmesine sebep olan seyler bu kiside olmayip, yine duygusal ve fiziksel paylasimlarda bulundugunda digerinin yeri tamamen doluyor. Ve bu yuzden de genelde sukrediyor insan..

:

ben gelen gideni aratıra inanıyorum son ilişkim sayesinde:37: önceden ben de inanmazdım. bu karşına çıkan insana bağlı biraz da, şimdi korkaklığı ya da sevgi eksikliği yüzünden( bana göre ikisi de birbiri ile bağlantılı) giden adamları aramamız için sanırım büyük bir çaba harcamamız lazım çünkü canımızı acıttılar biraz kararlı biri olsa karşımızdaki, sevgisini hissetsek gelen gideni aratır durumu olmaz; ama bazı ilişkiler de sen özen göstermediğin için biter, sevgini verememişsindir yeterince, ilgini vermemişsindir, korkuların ağır basmıştır ve karşında seni gerçekten seven biri vardır onu kırmışsındır o zaman işte gelen gideni aratır durumu yaşanıyor maalesef.

tecrübe de diyemiyorum, böyle tecrübe olmaz olsun. ne kattı bana? koca bir hiç. samimi biri bile gelse bugün adama kuşkuyla yaklaşıyorum belki bu insandan önce tanısam çok mutlu olabileceğim insanları hayatıma almıyorum. kendi açımdan şunu düşünüyorum yaşadığım travmatik bir olaydı ve travmalar bence insana hiçbir şey katmaz yalnızca götürür fazlasıyla. bu tecrübem olmadan önce sürekli gülen, her gün uyandığında varolduğuna şükreden, yaptığı en ufak bir işte bile büyük heyecanlar duyan biriydim şimdi kendi gölgemi izler gibiyim uzaktan öyle renksiz, cansız...

Back
X