Büyük acılarla nasıl başa çıktınız?

En buyuk ilac sabir ve zaman. Bol bol dua edin.

Herkesin derdi kendine büyük. Öyle oluyor ilk başta zaman duruyor geceler uzuyor hakettim ya da haketmedim ikilemi sizi perişan ediyor.
Sonra acıya da alışıyorsun bir parçan gibi ona da yer veriyorsun zamanla hayatında
Şimdi acın taze ama zaman her derdin dermanı
İnançlısın yazılarından belli Rabbim seni bi kapıya çağırıyor pişiriyor,harmanlıyor,evirip çeviriyor
Bol bol dua et tövbe et esas olan kulluğumuz diğer herşey bunun etrafında şekilleniyor. Allah ne güzel vekildir
Rabbim bu mübarek gecede gönlünü genişletsin kalbini ferahlatsın O ol derse herşey hemen olur. Ama her nasip zamanına esirdir. Ümitsizliğe düşme olur mu kardeşim

Gözlerim doldu okurken Çok güzel..

Derdi veren Allah dermanınıda verir.
Geçiçek..
Farklı şeylerle ilgilen. Çocuklarına zaman ayır kendini sürekli o yaşadıgın şeyi düşünerek yorma. Agla zırla ama atlatıcam de. Sen güçlü bi kadınsın.

Üzülerek elime ne geçtiğini düşünüyorum. Hayatın ben kendimi paralasam da paralamasam da aynı şekilde devam ettiğini düşünüyorum ve mecburiyetlerden ötürü kalkıyorum ayağa. Benim yaşadığım üzüntüden kat be kat fazlalarını yaşayanları düşünüp şükrediyorum halime. Başıma gelenin bi sınav olduğunu farkediyorum. ve isyan etmeden dua edip düşünmemeye çalışarak atlatıyorum. Bazen çok daralınca ağlıyorum içimi boşaltıyorum, öyle yani. Zaman yinede en iyi ilaç

Bu yaşadığım en büyük üzüntü babamın kaybıydı hemde kötü şekilde kaybettim. Allah kimseye yaşatmasa keşke babanın vefatının acısını ama ölümlü dünya işte.

inanın derdinizi bilemediğimden ne yazacağımı bilemiyorum. Ancak ben çok üzüntülü zamanlarımı hayatın kısa olduğunu bekleyen sona doğru giderken kendimi bedbaht etmenin saçma olduğunu telkin ederek atlatmaya çalışıyorum. Sevdiğim biri öldüyse elden ne gelir ben insanım ne yaratma gücüm ne de zamanı değiştirme şansım var. Sadece ölenin arkadından hayır duamdan başka neyim var diye düşünürüm. Eğer derin pişmanlık duyduğum bir şey yaptıysam bulup özür dilemek hatamı telafi etmek isterim. gocunmam hatamı itiraf etmekten affedilmenin hafifletici rahatlığına bırakırım kendimi eğer o kişilere ulaşamıyorsam affedilmek için dua eder insanlara daha fazla yardım etmeyi düşünürüm. Kul hakkının omuzlarına çöken yükü zordur ama zaman azda olsa unutturur acısını. önemini kaybeder konular yaşlanıp ölüme gittiğimi bildiğim dünyada. Hele de çocuklarımvarsa onlara karşı duyduğum sorumluluk duygusu kaldırır yatağımdan beni. Geçmişi geri alamam geleceğimi kendim elimden geldiğince şekillendiririm. Hatalarımdır beni ben yapan ders almak tabii ki en büyük isteğim eğer başarabilirsem tekrar etmem yanlışlarımı. Eğer başkası hatalıysa hatasını ortaya çıkarmaya çalışmam eğer bundan zarar görecek yoksa. Ama kimsenin günahınıda yük edemem omuzlarıma. Herkesin imtihanı kendine derim. Eğer insanlarsa beni üzen değiştirebildiğim herkesi değiştiririm. uzaklaşırım yoran insanlardan neşeli ve pozitif insanlarla yeni dostluklar kurmaya çalışırım. herkes elinden geleni yapmalı bu geçici dünyada. Umarım kalbiniz biraz rahatlar ve yaşamaya evlatlarınızla daha iyi bir hayat sürmeye başlarsınız.

Acılar zamanla unutulur ama akla geldikçe de acır.evlatlarınız varmış ne olur kendinizi böyle harap etmeyin , düşünmemeye çalışın, acının her türlüsünğ yaşadım yasıyorumda 24 yaşındayım gencliğimi yasayamadım ama ne olursa olsun yıkılmamaya çalışıyorum, yeminim var ağlamamaya

Bunları yaşıyosam bi sebebi var dedim. Karanlık gecelerin ardından güneş doğmuyor mu? Fırtınalı şimsekli yağmurun ardından gökkuşağı? Her yokuşun bir inişi? Önce Allaha sonra zamana bıraktım. Geçmiyo. Alışıyo insan. Hergün aynı acıyı çeke çeke alışılıyo... Allah yardımcın olsun derdin ne ise tez vakitte geçer biter diner sıkıntıların inşallah.

Başa çıkamadım. Sadece üstüme yıkıldıkca ben ayaklandım. Ama sorsanız o kadar çok kırgınlığım pişmanlığım mutsuzluğum var ki

Ben güya güçlü bir kadındım :/ babamı kaybedince yerlerden zorla toparlayıp doktora yetiştirdiler. .antidepresanlarla ayakta duruyorum ..gitti o kaya kadın ..

Acının büyüklüğü ve zorluğu kişiden kişiye değişir. Ben en büyük acımı yapışık ikiz gibi hatta abartılı sayılacak yakınlıkta yaşadığım benim her şeyim olan annemin 1,5 sene evel vefat etmesiyle yaşadım. Ölümü bir kenara dursun, onu yıkarken ve toprağa koyulup üstüne toprak atmalarını izlerken "keşke yatan ben olsaydım da bunları görmeseydim" dedim. Ve ne zaman mezarlığa ziyarete gitsem, "sen en guzel hediyem ve en agir sınavım oldun" derim... Hayatın ne kadar kısa olduğunu ve kısacık zamanda her türlü sınavın olduğunu bir kez daha hatırladım. Yastıklara yüzümü kapata kapata ağladığım gecelerim çoktur. Anlatsam, yetersiz kalır. Kötü geçiyor ve tam gecti diyemem. Toparlanmak icin ozel bir sey yapmadim dua edip derdime sizima care dilemekten başka. Çünkü bir sekilde hayat akışı ve zaman sizi alışmaya, ayağa kalkmaya mecbur bırakıyor.

Basin sagolsun kardesim.. Allah cenneti ile mukafatlandirsin annecigini...Amin

Aynı acıyı bende yasadım yüreğim yandı yandı kavruldu.ne yedim, ne içtim,ne doğru dürüst uyudum 1 yıl ruh gibi yaşadım. Ama sonra tevekkül ,teslimiyet ve dua ile ayağa kalkabildim
Annem anneniz ve diğer vefat etmiş anneler mekanları cennet olsun

Zor bir surec buraya ne yazarsam yazayim o dönemi ifade etmeme yetmeyecek sanırım. Sanırım evlat acisi ve anne acisi olumden beter. Şükür inanci varolan birisiyim. Allah kalanlara saglik versin. Sizinde basiniz sag olsun.

Az cok anladim yazdiklarindan
Yasak aşk sanirim.
Unutursun boşver.Evlatlarin var herseyi unuttururlar sana hic merak etme.

Ölüm degilse bizi ayiran yazik olmus diyor ya..oylee.hayatta sevdigim insanlari teker teker kaybettim.kardesimi gozlerim cansiz halde gordu.gunlerce inanamadim o 1.90 boyu o minicik tahtaya koyduklarina.babasiz buyudum.hayatta ne acilar var disimi sıka sıka bu da gececek diye diye büyüdüm.acilar insani olgunlastirir.aci cekmeyenler izle cig kalir.sev acini da gozyasinida ama gececegini bil.en kotu gunumde bile umutsuz degildim sen de farkindasin bu guzel bir sey.cunku unutmasanda hafifliyor inan bana.Allah guzel gunlerle karsilastirsin

Az cok anladim yazdiklarindan
Yasak aşk sanirim.
Unutursun boşver.Evlatlarin var herseyi unuttururlar sana hic merak etme.

Ne yasak aşkı yaa..
Kadıncağız bence çok daha kutsal bi derde sahip.
Yasak aşk gibi o.s.ruktan bi konu açacak bi insana benzemiyo.
Yani bi yerde büyük bi fedakarlık yapmış ve bence vicdanı ve belki de Allah için yapmış.
Allah en güzel şekilde sabrını va mükafatını vercek inşallah güzel kardeşim S senaam
Ve gün gelecek iyiki diyceksin.
İyki o dönemde güçlü olmuşum duaya sarılmışım.
İyki az zararla atlatmışım yavrularımı ve kendimi yıpratmamışım diceksin.
Duamdasın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…