büyük annemin evliliği:(

felicyam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
418
3
0
Ankara
kızlar merhaba hemen konuya geçiyorum annannem 23 senedir dul bir bayandı,eşini trafik kazasında kaybetti,oğluyla altı üstlü oturuyor,maaşını verdiği halde, torunları oğlu; gelinlerin ağzına baktı annennemi irdelerdiler,yukarı çıksa gelinler bunu tek başına bırakıp başka odaya geçiyorlarmış,dayım evde yokken yüzüne bile bakmıyorlarmış vs. evde hep tek başınaydı onun adına çok üzülüyordum her tel. açtığımda yatıyorum yataktayım hastayım diyordu kapısını çalan yoktu,ölse günler sonra bulunur diye korkuyordum....

kocası vefatt ettıkten sonra çok isteyenleri oldu ama asla evlenmem dedi,tam dile kolay 23 sene bekledi,birgün bankadan emekli parasını çekerken adamın teki takip etmiş dayımlarla tanışmış annanneme talip oldu ,annannemde oğullarına ve gelinlerine kızıp evlendi çünkü sahipsiz gibiydi,neyse evleneli 2 ay oldu,yaşadığı yer küçük biryer herkes laf söz etti bunca sene evlenmedi 23 sene sonra yaşlılıktada evlenmek neyin nesi gibisinden bunlara çok üzüldü kendiside,herneyse bunuda aştık ama asıl problem eşi:(

annannemi sürekli irdeliyor,çok yiyosun,az ye,mutfağa girip dolaba bakıyormuş,çöpü karıştırıyormuş dökülen birşey var mı diye,yürüyüşüne bak ördek gibisin, genc kız mı manken gibi yürüsün,zaten bacakları ağrıyor,genç kız gibi iş yaptırmak istiyor,ama annanem baştan söyledi ben iş yapamam çok fazla sadece sana hayat arkadaşı olurum ben senin nefesine ihtiyacım var şu yaştan sonra diye baştan konuştu herşeyi maaşımıda vermem dedi adam kabul etti,ama şimdi maaşınıda istiyormuş ,adamın evlatlarını zengin baba para istersen verelim diyorlarmış adam istemıyormuş,ama annanneme gelince bana borc para ver vermezsen kredi çekerim filan,zavallı kadının hiç huzuru yok 2 ayda böyle oldu,dün aradım bana gene çok yiyosun deyince sinirlendim gidicem boşanıcam demiş adam özürler dilemiş,ama gene tekrarlıyo diyo,offf neee yapsın şimdi annanem boşansa evine dönse psikolojisi çok bozulacak millet şimdiden laf ediyor evlenmesine birde boşansa neler söylerler,ben annenemi düşünüyorum oğlu gelinleri daha kötü davranacak,ne yapsın kızlar bir fikir verin ne olur,adamın genci yaşlısı hiç farketmiyor bu erkeklere ne oluyor evlenince anlamıyorum topuda değişiyor....

Üzücü gerçekten...
Keşke ona güven veren hep yanında olan kızmayan çocukları olsa...
Eşi gerçekten onu mutsuz ediyorsa bence bitirmeli yaşlı bir insan bence bu yükü taşımamalı...
Ama oğlu ve gelinindede büyük kabahat var keşke ona destek olsalar belki daha güvende hissederdi kendini.Allah yardımcısı olsun teyzemin...

Üzücü gerçekten...
Keşke ona güven veren hep yanında olan kızmayan çocukları olsa...
Eşi gerçekten onu mutsuz ediyorsa bence bitirmeli yaşlı bir insan bence bu yükü taşımamalı...
Ama oğlu ve gelinindede büyük kabahat var keşke ona destek olsalar belki daha güvende hissederdi kendini.Allah yardımcısı olsun teyzemin...

sağol canım...

ahh keşke öyle olsaydı,maaşını götürdü ellerine verdi,tek istediği bir kap sıcak yemek ve güleryüz malesef herkesin düşüncesi bir oluyor,75 yaşında evlenmek zorunda kaldı bu yüzden,daha 2 ay oldu,millet daha evlenme dedikodusunu bitirmeden boşanmaya geçerler,psikolojisi kaldırmaz çok zorrrr,ben bile kara kara düşünüyorum ne olacak diye...

Millet ne der....
Ah bu millet ne der derdini bi kenera atsak ve kendi hayatımıza kendimiz yön versek milletin lafları doğrultusunda hareket etmesek...
Bu yaştan sonra kadının huzura ihtiyacı var yanında bi nefes istemiş. Hakkıda yalnız olmak çok zordur hele ki yaşlılıkta...
Evlatları sahip çıksa evlenmeyi istemezdi o da ama dört duvar insanla konuşmuyor yalnızlığını almıyor...Yaşlılıkta insan daha bi ses istiyor yanında insan istiyor...Bu adamın kahrını çekmesin hiç her gün o eziyet çekilir mi? Ne yedin ne içtin çok yedin yemek yeme vs olucak şey mi hiç... Millete bakmasın ve bence boşansın bu yaştan sonra milletin ağız kokusunu çekmesin bence yazık kadına...

Son düzenleme:
Anneannenin hiç olmazsa girip sakince kalabileceği kendine ait bir evi yok mu? Ya da sizin annenizin ilgilenebilme durumu olsaymış keşke.Bu yaştan sonra evlenmeyi düşünmüşse demekki zor zamanlar geçirmiş anneanneniz.Hiçkimse kendi ortamını bozup da gitmez.Bence buna bir dur demelisiniz.Sizden birisi çıkıp da evlendiği kişiyle konuşsa en azından sahipsiz olmadığını anlasa iyi olur gibi.

Allah yardımcısı olsun demekkı erkeklerın huyu yaslılıkta da degısmıyor , olmuyorsa ayrılsın cok fazla uzamadan evıne donsun en azından sureklı yorum yapan bırı olmaz karsısında ,
mılletın ne dedıgını de umursamayın bence sızın mutlulugunuzdan daha mı onemlı

Huzurevinde kalabilme imkani yokmu?
Hep derim,bu zamanda evlatlara güven yok diye.
Yada anneniz baksa ????

Millet ne derse desin, kaç yaşında kadın, yaşadığı kadar bir daha yaşamayacak. Sahip çıkın, ömrünün son zamanını da üzüntüylemi geçirsin.

Yuh olsun o evlatlara ki annelerine sahip çıkamamışlar. O yaşta insanın yalnızlıktan çektiği sıkıntıya bak.

Tüm ailenizin ve sizin göreviniz, yalnız bırakmayın, üzülmesine izin vermeyin, sahip çıkın.

cok üzüldüm canım ya kıyamam ona ben yazık kadının cektigine yaslılıgında huzuru yasıyamıyor bi türlü o gelinlerle gelinlik yapcam diye insanlıkdan cıkmasın dayınızın haberi varmı bu olanlarda yokdur belki anneniz ve diger cocukları ne düsünüyor ne diyor hepsi toplanıp karar versin orda huzurlu degilse kadın sizin yada baska cocugunun yanına yerlessin yada huzur evine ama o da olmaz evlatları varken nicin huzur evinde kalsın kimsesiz degilki sonucda

çok zormuş ya.
yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş.
sabır versin rabbim.
adamın huyu öğledir. bilerek yaptığını düşünmüyorum.
anneannen uzun zamandır yalnız alışması zor olacaktır.vefat eden eşini arar ister istemez.
yeni eşide aynı duygular içindedir.
daha çok yeniler biraz alışmaları lazım birbirlerine sabretsin zamanla düzelirler belki sonra.

millet neler neler diyo..
bitermi insanların dedikodusu...
kalan ömrünüde heba etmesin bence...
bu yaştan sonra huzur mutluluk lazım insana...

kıyamam çok üzüldüm kadıncağıza..
ailede sözü geçen biraz sert bi büyüğünüz yok mu?
biraz sert çıkışsa adama? kendine gelir belki?

kızlar merhaba hemen konuya geçiyorum annannem 23 senedir dul bir bayandı,eşini trafik kazasında kaybetti,oğluyla altı üstlü oturuyor,maaşını verdiği halde, torunları oğlu; gelinlerin ağzına baktı annennemi irdelerdiler,yukarı çıksa gelinler bunu tek başına bırakıp başka odaya geçiyorlarmış,dayım evde yokken yüzüne bile bakmıyorlarmış vs. evde hep tek başınaydı onun adına çok üzülüyordum her tel. açtığımda yatıyorum yataktayım hastayım diyordu kapısını çalan yoktu,ölse günler sonra bulunur diye korkuyordum....

kocası vefatt ettıkten sonra çok isteyenleri oldu ama asla evlenmem dedi,tam dile kolay 23 sene bekledi,birgün bankadan emekli parasını çekerken adamın teki takip etmiş dayımlarla tanışmış annanneme talip oldu ,annannemde oğullarına ve gelinlerine kızıp evlendi çünkü sahipsiz gibiydi,neyse evleneli 2 ay oldu,yaşadığı yer küçük biryer herkes laf söz etti bunca sene evlenmedi 23 sene sonra yaşlılıktada evlenmek neyin nesi gibisinden bunlara çok üzüldü kendiside,herneyse bunuda aştık ama asıl problem eşi:(

annannemi sürekli irdeliyor,çok yiyosun,az ye,mutfağa girip dolaba bakıyormuş,çöpü karıştırıyormuş dökülen birşey var mı diye,yürüyüşüne bak ördek gibisin, genc kız mı manken gibi yürüsün,zaten bacakları ağrıyor,genç kız gibi iş yaptırmak istiyor,ama annanem baştan söyledi ben iş yapamam çok fazla sadece sana hayat arkadaşı olurum ben senin nefesine ihtiyacım var şu yaştan sonra diye baştan konuştu herşeyi maaşımıda vermem dedi adam kabul etti,ama şimdi maaşınıda istiyormuş ,adamın evlatlarını zengin baba para istersen verelim diyorlarmış adam istemıyormuş,ama annanneme gelince bana borc para ver vermezsen kredi çekerim filan,zavallı kadının hiç huzuru yok 2 ayda böyle oldu,dün aradım bana gene çok yiyosun deyince sinirlendim gidicem boşanıcam demiş adam özürler dilemiş,ama gene tekrarlıyo diyo,offf neee yapsın şimdi annanem boşansa evine dönse psikolojisi çok bozulacak millet şimdiden laf ediyor evlenmesine birde boşansa neler söylerler,ben annenemi düşünüyorum oğlu gelinleri daha kötü davranacak,ne yapsın kızlar bir fikir verin ne olur,adamın genci yaşlısı hiç farketmiyor bu erkeklere ne oluyor evlenince anlamıyorum topuda değişiyor....

Ben bu yazidan sunu anliyorum.
23 seneyi evlatlarin dahi olsa kimse icin feda etmeyeceksin.

'Bankadan emekli maaşını çekerken anneannemi takip etmiş ,evlenmeye talip oldu ' dediniz ya .İşte burası rahatsız edici; sanki adam özellikle emekli maaşı olan dul birini bulmak için o bölgeye günler önceden konuçlanmış hatta oltayı 'uygun görünen' birkaç kişiye de atmış ,şansı anneanende yaver gitmiş gibi geldi.Evleneli daha 2 ay olmuş adam kadının fiziğiyle alay ediyor ,parasına göz koyuyor.O kadar açık ki anneannenizi sevmediği , bırakın sevmeyi saygı duymadığı. Adam parası olan ve kendine hizmetçilik yaptıracağı birinin peşindeymiş.Kendine eş değil köle seçmiş .Tabii ki hemen ayrılsın.Elalemin kriterleri,ne diyeceği önemli değil .Kadıncağıza bu yaştan sonra bu yük bu aşağılama olmaz.Sırf bu üzüntüyle üstüne hastalık ta getirtebilir.

Ayrılırsa da anneanneye mutlaka ona tekrar yaşam sevinci verecek yaşadığını hissettirecek bir meşgale bulmak lazım.Herzaman torun torbayla hayat geçmez ki.Ahşap boyama kursu olur, sanat mzği korosu olur, o yaş grubuyla toplanıp başka şehirlere gezi ,tur düzenleyen gruplar ,vs var.Tabii küçük bir yerde yaşıyorsa bunları bulabilmesi zor olabilir.Ama küçük bir yerde de olsa mutlaka yapabileceği birşeyler vardır.Kitap okuma ,resim yapma,spor,yürüyüş ,masal ,hikaye yazsın ,kendini ,ailesini yazsın güzel bir defter bulup ilerde size bıraksın bilgisayar kullanmayı öğrensin , kk üye olsun.

1. Millet ne der diye bu aptal adamin kahrini cekmesin
2. sizin bakabilme imkaniniz yokmu ? Sonucta anneannen olduguna göre, senin anneninde onda sorumlulugu var
3. Huzurevi diyorum

Huzurevi aslinda hep kötü anilan biyer ama türkiyede nasil bilmiyorum mutlaka iyidir, burda mesela cok var huzurevleri (almanydayim)
ve gayet iyi bakiyorlar aslinda,
yani ilaclarini vaktinde veriyorlar,
oturup hepberaber tv izliyorlar yada meskale yapiyorlar, sahmat oynuyorlar,
nebileyim iyi bakiliyorlar, hani bisey oldugunda doktorda var hemen,
aslinda kötü biyer degil, ismi kötü geliyor sadece :)
hem emekli maasida var, onuda huzurevine verir yani (huzurevleride parayla ya ondan dedim ama kac para bilmiyom)

bu secenekler geldi aklima sadece

iyi bayramlar bu arada :)

O dedikoducu milletin agzi hic kapanmaz ama gel seni markete pazara götüreyim, bir ihtiyacin var mi, pazar gunu hep beraber deniz kenarina gidip cay icelim demez. Agrin sizin, yazdirilacak ilacin var mi hic demez. Gece gündüz hic farketmez acil bir durumun olur bu numarayi ararsin demez varsa yoksa dedikodu yapar. Kimi kiskanir bu yasta koca buldu evlendi der. Kimi de bosanmaya kalksa elli tane laf söyler.

Siz gidin destek olun anneannenize. Bir dinleyin. Kimsenin kahrini cekmesin bu yasta yazik. Istiyorsa bosansin. Son yillarinda yüzü gülecegine bir de takintili bi adamin kahrini cekmesin.

O dedikoducu milletin agzi hic kapanmaz ama gel seni markete pazara götüreyim, bir ihtiyacin var mi, pazar gunu hep beraber deniz kenarina gidip cay icelim demez. Agrin sizin, yazdirilacak ilacin var mi hic demez. Gece gündüz hic farketmez acil bir durumun olur bu numarayi ararsin demez varsa yoksa dedikodu yapar. Kimi kiskanir bu yasta koca buldu evlendi der. Kimi de bosanmaya kalksa elli tane laf söyler.

Siz gidin destek olun anneannenize. Bir dinleyin. Kimsenin kahrini cekmesin bu yasta yazik. Istiyorsa bosansin. Son yillarinda yüzü gülecegine bir de takintili bi adamin kahrini cekmesin.

haklısınız kızlar sağolun,bu adam değişmez galiba annanenm uyarmış birdaha bu şekilde davranma diye,sözler vermiş umarım sözünde durur,yada bu evlilik böyle devam edemez,75 yaşında ki bir kadın için cok zor,onu cok sevıyorum

Back
X