büyük annemin evliliği:(

Yazık bu annelere, gençliklerinin en güzel yıllarını çocuk yetiştirmekle geçirirler hatta öküzlere sırf çocuğum var babasız kalmasın diye katlanırlar. ama yaşlanınca o evlatların hiç biri keyiflerinden ödün vermez.
annenanenizin kendi evi var anlaadığım kadarıyla, aslında huzurevinde daha rahat eder, kendi yaş grubu olur, iş güç derdi olmaz ama kendini sahipsiz gibi hissedebilir. Kaç çocuğu var bilmiyorum ama herkes belli bir miktar verip evine yatılı veya gün içinde belli saatlerde gelebilecek bir yardımcı alabilirsiniz. ona kitap okur, işini gücünü yapar vs. hatta bi çocuğuyla ortada kalmış genç anneler o kadar çok arıyor ki bu tarz bir yeri, hem yatacak yer oluyor onlara hem bir miktar para. evler de altlı üstlü olduğundan kontol kolay olur.

Ah annem yaşasaydı da ben onu bin yaşına kadar baksaydım.

Nasıl dünyadır ki; biz gözünün içine bakarken gidiverdi, millette anne var, atacak yer arıyor off offf

üzüldüm bir anne oğluna gelinine güvenemeyip 23 sene sonra tekrardan evlenebiliyorsa o annenin emeklerine yazık! Allah evladın hayırlısını versin. Anneanneniz de el alemin dediğine bakmasın. onlar çok mu düzgün? valla zaten el alem ne der diye düşünür olduk. artık bundan sonra kim ne demiş neyi beğenmemiş hiçbiriyle ilgilenmiyorum karşımdaki çok mu düzgün. biz insanız ve hiç birimiz dört dörtlük olamayız. bu kadın zevkinden mi evlendi -ki evlenebilir de çok normal- hayır! şartlar zorladı da evlendi. bi halimi hatrımı soran olsun vs vs.. yaşlılıkta yalnızlık çok zor. bunu iyi anlayabiliyorum. sizi de tebrik ederim anneanneniz için hala uğraşıyorsunuz. siz bişey yapamaz mısınız? yanınızda kalsa? zordur bilirim anneanneniz istemeyebilir damat kendi oğlu gibi olmuyor sonuçta.. erkeklere de bi kere daha sinir oldum kaç yaşına gelmişsin bu benim iyi gün kötü gün dostum yol arkadaşım olmuş hala neyin peşindesin şükret haline birbirinize yoldaş olmuşsunuz.

Üzüldüm canım, ama zaten yaşlı kadın. "millet ne der" düşüncelerinden sıyrılıp, kendi huzuruna bakabilmesi lazım..
Belli bir yaştan sonra bu şekilde rahatsızlıkta hiç çekilmez..

75 yaşındaki bir annenin sadece yalnız kalmamak için evlenmek istemesi çocuklarının şöyle bir silkelenmesine ve biz ne yapıyoruz demesine sebeb olamamış çok acı;

Olamamış ki bu evliliğe tüm çocukları ve torunları olarak müsade vermişsiniz.

Sonuç olarak en azından şimdi hepiniz ona;bu adamı çekmek zorunda olmadığını,her zaman ona destek olacağınızı ifade edin ve kendini boşanmak için çaresiz hissetmesin.

Herkes kendi yaşadığını bilir. Herkes kendi hayatının yönetmenidir, kimseyi ilgilendirmez.
Son kararı anneannen verecek ve siz de yanında olacaksınız canım. Evlenmek Allahın emri.
Dilerim her şey gönlünüze göre olur.

üzüldüm bir anne oğluna gelinine güvenemeyip 23 sene sonra tekrardan evlenebiliyorsa o annenin emeklerine yazık! Allah evladın hayırlısını versin. Anneanneniz de el alemin dediğine bakmasın. onlar çok mu düzgün? valla zaten el alem ne der diye düşünür olduk. artık bundan sonra kim ne demiş neyi beğenmemiş hiçbiriyle ilgilenmiyorum karşımdaki çok mu düzgün. biz insanız ve hiç birimiz dört dörtlük olamayız. bu kadın zevkinden mi evlendi -ki evlenebilir de çok normal- hayır! şartlar zorladı da evlendi. bi halimi hatrımı soran olsun vs vs.. yaşlılıkta yalnızlık çok zor. bunu iyi anlayabiliyorum. sizi de tebrik ederim anneanneniz için hala uğraşıyorsunuz. siz bişey yapamaz mısınız? yanınızda kalsa? zordur bilirim anneanneniz istemeyebilir damat kendi oğlu gibi olmuyor sonuçta.. erkeklere de bi kere daha sinir oldum kaç yaşına gelmişsin bu benim iyi gün kötü gün dostum yol arkadaşım olmuş hala neyin peşindesin şükret haline birbirinize yoldaş olmuşsunuz.

çok güzel yazmışsın canım haklısın,benim yanıma geliyor en son 1 ay kaldı,rahat edemiyor benım ev dubleks wc üst katta inip çıkamıyor zorlanıyor ,evimi değiştirmeyi bile düşünüyorum sırf bu yüzden,inşallah bir çözüm yolu bulunur,yakında yanıma misafirliğe gelicek eşiyle o zaman karşıma alıp konuşucam gerekirse boşan diyeceğim!

çok güzel yazmışsın canım haklısın,benim yanıma geliyor en son 1 ay kaldı,rahat edemiyor benım ev dubleks wc üst katta inip çıkamıyor zorlanıyor ,evimi değiştirmeyi bile düşünüyorum sırf bu yüzden,inşallah bir çözüm yolu bulunur,yakında yanıma misafirliğe gelicek eşiyle o zaman karşıma alıp konuşucam gerekirse boşan diyeceğim!
seni o kadar iyi anlıyorum ki ama bu kişi "anneannen" başka biri değil. ne kadar daha yaşayacak elimizden geleni yapalım. düşmez kalkmaz bir Allah bizim ne olacağımız belli değil aynı sıkıntılardan biz de geçebiliriz.. çok iyi yapmışsın tuvalet yaşlılar için sorun olabiliyor. evi değiştirmeyi düşünmüşsün alt kata wc konulacak bi yer olamaz mı? sen bilrsin tabiki de yine de düşüncemi belirteyim dedim:) inan yaşlılar konusunda çok hassasım gerçekten bi daha geri gelmez keşke daha çok şey yapabilsek onlar için. benim de anneannemden var canımdan ötedir. o desin koşeyım yani.. anneannene sahip çıkıyorsun ne güzel tek başına bırakmamışsın. üzülmesin hele başkasının üzmeye hakkı hiç yok

Gecenlerde bir laf duymustum "Bir Anne Baba 7 cocuga bakar, ama 7 cocuk bir anneye babaya bakamaz" diye.
Yaslaninca maalesef herkese yük oluyor artik insan, eskilerde kalmis büyüklere saygi ve hürmet.
Bencede bosansin, millet istedigi gibi konusur, agizlari torba degilki büzesin.
Gelinde vs zaten öncede kapisini calmiyorlarmis, yine calmazlar, degisen birsey olmaz yani.
Laf söylemeyede haklari yok zaten, evlene degil, evlendirene bakacakmisin.
Diyememislerki hic, Anne ne evlenmesi, otur oturdugun yerde, yedigin önünde yemedigin arkanda diye?
Demekki onlarda basimizdan gitsinde ne olursa olsun demisler. Aynen bunlarida yüzlerine vursun, hicde alttan almasin.
Maasi varsa, kendini gecindirebiliyorsa iyi iste, onlara bir kamburu olmaz.
Birde sakin adamla dahada evli kalmasin, belliki adam bunu begenmiyor ve borclandirdiktan ve parasini yedikten sonra bunu bosayacak, elin adami insana acimaz...yazik olmasin kadincagiza. Zaten belliki adam kendine evinde bir hizmetci istemis, insan esine öyle davranmaz sonucta.
Birde cok yiyorsun ne demek yaaaa, nekadar ayip, öyle insandan insana zaten iyilik gelmez. Vursun kapiyi ciksin!

Gecenlerde bir laf duymustum "Bir Anne Baba 7 cocuga bakar, ama 7 cocuk bir anneye babaya bakamaz" diye.
Yaslaninca maalesef herkese yük oluyor artik insan, eskilerde kalmis büyüklere saygi ve hürmet.
Bencede bosansin, millet istedigi gibi konusur, agizlari torba degilki büzesin.
Gelinde vs zaten öncede kapisini calmiyorlarmis, yine calmazlar, degisen birsey olmaz yani.
Laf söylemeyede haklari yok zaten, evlene degil, evlendirene bakacakmisin.
Diyememislerki hic, Anne ne evlenmesi, otur oturdugun yerde, yedigin önünde yemedigin arkanda diye?
Demekki onlarda basimizdan gitsinde ne olursa olsun demisler. Aynen bunlarida yüzlerine vursun, hicde alttan almasin.
Maasi varsa, kendini gecindirebiliyorsa iyi iste, onlara bir kamburu olmaz.
Birde sakin adamla dahada evli kalmasin, belliki adam bunu begenmiyor ve borclandirdiktan ve parasini yedikten sonra bunu bosayacak, elin adami insana acimaz...yazik olmasin kadincagiza. Zaten belliki adam kendine evinde bir hizmetci istemis, insan esine öyle davranmaz sonucta.
Birde cok yiyorsun ne demek yaaaa, nekadar ayip, öyle insandan insana zaten iyilik gelmez. Vursun kapiyi ciksin!

yazık ya kadına ömrünün son baharında rahat etmeli keşke evleneceğine huzur evine gitseymiş ozaman elalem anneannenizi degil çocuklarını laf ederdi...benim kayınvalidem masallah hem annesine hem babasına alt katında,kayınvalidesinede yanında bakıyor..annesi ve babası yatalak neredeyse 80 yasında birgünde of demez allah herkese hayırlı evlat versin..

Back
X