Büyük eltinize yenge diyormusunuz?

4 eltim var ve ben en küçükleriyim hiçbirine yenge demiyorum ama isimleriylede hitap etmiyorum...siz diye hitap ediyorum..benden küçük görümcem var onunda bana yenge demesini istememiştim...isim abla şeklinde hitap etmesini istemiştim...

Benim de 2 eltim var yaşları benden en az 5 er yaş büyük olmasına rağmen yenge demiyorum. isim+abla diyorum.
yenge çok ağır geliyor bana nedense.

yazılanları görünce çok güldüm aklıma lise yıllarım geldi nyaş problemi gibi olmuş ben 23 yaşındaysam eşimde benden 8 yaş büyükse ve kardeşinin karısı benim eltim olursa ve oda eşimden 3 yaş küçükse onun kocasıda bana yenge derse fakat eltim bana ismimle hitap ederse ve bende ona ismiyle hitap edersem ve eşimin kocası bana gelin derse ve beim eşimde kardeşinin karısına yenge diosa
bu durumda kocamın kardeşi kaç yaşındadır
6 sayfadan anladığım şey bu:)

:1::1::1: eee problemi kurmuşsun cevap yok, otur sıfır:1:

Eltimin - bir tuhaf oldum hep eşimin abisinin karısıydı benim için- benden 10 yaş küçük kızı var. Eşimde abla der, bende abla derim. Ama şeker'de derim, güzel kız'da derim, hanım sultan'da derim. Bana bakmayın siz, ben herkese herşey diyorum.
Oda bana kızım der.

Mesela o kayınvalideye anne der, ben ismiyle hitap eder X ciğim derim , bazen de X sultan, X hanım.

Zaten akrabalık sıfatlarını pek bilmem geçen birine eşimin görümcesi dedim koptu. Şimdi hatırlamıyorum kimden bahsediyorsam artık.

Alıştılar tuhaflıklarıma, he deyip geçiyorlar. :33:

Son düzenleme:
bu konu uzadıkça karmaşık bi hal almaya başladı,bir arkadaşın dediği gibi matematik prof.ları gelse çözemeyecek bu yenge-abla ikilemini :1:

o değil de k.validem bu yaz,ben ablanız gibi hissediyorum kendimi,bana abla deyin dedi...biz 3 elti napalım şimdi,bizim durum daha vahim...halinize şükredin bayanlar :18:

bu konu uzadıkça karmaşık bi hal almaya başladı,bir arkadaşın dediği gibi matematik prof.ları gelse çözemeyecek bu yenge-abla ikilemini :1:

o değil de k.validem bu yaz,ben ablanız gibi hissediyorum kendimi,bana abla deyin dedi...biz 3 elti napalım şimdi,bizim durum daha vahim...halinize şükredin bayanlar :18:

bence kadının gönlünü yapın,ABLA deyin:1:

Benim henüz bir eltim yok. Ama yenge demesini istemem. Nefret ederim yenge kelimesinden.
Kaynım benden büyük evlendiğimde bana abla diyordu eşime dedim söyle bana abla demesin o benden büyük.
Şimdi ismimle hitab ediyor. Kendi yengemle aramda 2 yaş var onada yenge demem ismini söylerin cansın can derim.
Gerçekten canım o benim çok severim.

ovvv bu çok sert :1:

havuz problemlerinden bile zor :44:

Ablanız gibi hissediyorum değil, abla deyin. Vallahi çok güldüm ben bu işe, işiniz çok zor.

Ama o eşinizin yengesi...
Sizin yengeniz değil eltiniz...
1 yaş farktan dolayı adıyla hitap etmek istemezseniz abla dersiniz, yenge gereksiz bence...
Benim kendimden 9 yaş büyük eltim var abla diyorum...

bence demen gerekmez arada bır yas var ondan bısey olmaz hem yakınmıssınız.benım nişanlımın ıkız kız kardesı var abla dıorum ama saygıdan arada 5 yas var aslında demek ıstemıyorum sonucta ıkızı ama beklıyo bende dıorum napıyım.

ben şu nada en büyük ve tek gelinim peşime 3elti gelecek ama bana yenge denmesini sevimiyorumm...
abla desinler ama yenge sevmiyorum...
ablanız kurban olsun size hahahaha....

Yenge, enişte v.s sıfatları bana gereksiz geliyor. Bana kalırsa herkese ismiyle hitap edilmesi daha doğru.
Lakin öyle isteniyorsa söylenebilir, neden olmasın ki. Bizden eksilen birşey olmuyor ki.
Ben bu tür konuları dert etmeyi çok gereksiz buluyorum.
Benim eltilerim benden en az 15 yaş küçükler fakat benden 5 yaş küçük olsada eltim yenge denilmesi gerekiyorsa derim.
Yenge kelimesi büyüklere söylenmiyor ki..

Hem yenge demek ne ki ??

benim eltim 6 yaş büyük benden ,hiç demedim dememde ,hatta mevzu olmuştu ,kayınvalideme söylemiş bana neden yenge demiyor diye ,kayınvalidem de bana söyledi desene kızım gücenmiş bak dedi,demem anne amcamın karısımı ,dayımın karısımı ,o benim yengem değilki adından başka bişey demem demiştim ,zaten aramız iyi değildi ,halada demiyorum zaten ..mümkünse adını bile söylemek istemiyorum :))

3 tane benden büyük eltim var
biri 7 yaş büyük biri 6 diğeride 1 :)
hiç yenge demedim çünkü eşimde demiyo ismiyle hitap ediyo :) bende ikisine Xabla derim

eltim benden 7 yas kucuk. yenge diyor bazen de yengos :1:

Ben nasil istersen oyle hitap et dedim. adimla da hitap etse farketmez benim icin.

sizin 1 yas varmis aranizda. bence demenize gerek yok ama kendisi nasil ister bilmiyorum tabi.

kızlar konuyla alakalı değil ama anlatayım,

teyzemin damadı biyerde teyzemi sorarken x buradamı, ben x in eniştesiyim demiş,

onlarda damada enişte deniyormuş:1::1:

aklıma geldikçe hala gülüyorum:1::1:

sizin durum daha karışık:53:
arkadaş sormuş ne diyosunuz diye bizde havuz soruları gibi karıştırmadan yazmaya çalıştık :52::52::52::52::52::52::52::52::52:
ama gerçekten komik yazılar çıkmaya başlamış:37:

bu iş böle uzar gider :32::33::6::6::6::6::6::6::6::6::6::6::6:

yengemi desem ablamı desem yok teyzemi desem bilemedimki nedesek :52::52::52::52::52::52::52::52::52:

Back
X