Büyük konuşmak ne kadar doğrudur?

büyük konuşmamak gerek doğru ama evlilik dışı ilişki yaşayıp hamile kalanlar çocuk aldıranlar sonra terkedilenler .bunlar o kadar tanıdık konular ki yani aklı olan her insanın bunlardan ders alması gerekir
mutlaka birşeyin yanlış olduğunu anlamamız için o musibetin başımıza gelmesi gerekmiyor kiallah bize aklı vermiş kullanmakta fayda var:97:
kaldı ki bu hataları liseli bir kız yapsa o kadar yadırgamam cahilliğine veririm ama 20 li yaşlardaki kızlarımız yapınca mazur göremiyorum maalesef
son olarak da allah kimseyi yanıltmasın şaşırtmasın ve hep iyi insanlarla karşılaştırsın diyorum

Siz de başkalarına yorum yapıyorsunuz. Herkese hayat dersi veriyorlar diye alaycı bir ifade kullanmışsınız ya.
teyp gibi demişsiniz ama. Sık sık hatırlatmakta fayda var. Belki bizim başımıza gelmez yarın evladımızın başına gelebilir.

bir insanı ayıplamam bende ama başıma gelir korkumdan değil benim haddime düşmeyeceği için beni ilgilendirmez kendi hatası sonuçta ayrıca insanların yüzüne hatalarını söylemek (tabi düzgün bir biçimde ) onları eleştirmek ayıplamak sayılmaz bence tam tersine bu kişi hatasını görürse bir daha böyle bir hataya düşmez ders alır ama tutup sen suçsuzsun senin hatan yok karşı taraf suçlu dersek o kişiyi kandırmış oluruz ayrıca burda herkes fikrini söyleyebilir hepimiz farklı kişileriz hepimiz aynı konuda farklı düşünüyoruz
buraya bir konu açılıyorsa olumlu olumsuz yorumlara bozulup kızmamak gerekir diye düşünüyorum

Bence o arkadas bu konuyu okudu ve cevap vermekte özgür,bu yüzden dedikodu sayilmaz.

dediğiniz gibi ama 'size' göre değil..yani yorumunu beğenmemiş olabilirsiniz ama bunu onla çözmelisiniz bizlerle değil..bu hem arkasından konuşup dedikodusunu yaparak kınanmasını sağlamak yaptığının, hemde şikayet ediyorsunuz onu gibi geldi..kendiniz diyorsunuz bakın cevap vermekte özgür diye fakat unutmayın diğer konudada bu özgürlüğe sahipti..bence geldi diyerek varsayımlarla hareket etmekte hoş değil açıkcası..yani ben olsam gelsemde bu şikayet gibi olan durumunuz karşısında muhatap olmak istemeyebilirdim yanlış anlamayın yani bu durum için dedim..yoksa ne diyecek aman sen bana ne dedin sanane kardeşimlerle kavgamı edecek ,yoksa sizin onun yüzüne demeyip arkasından başlık açtığınız için size beni bu şekilde uyardıınız için saolunmu diyecektiki???empati yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız..bu arada o kişiyi savunuyorum sanmayın sakın bilmiyorum bile kim.yaptığınıda tastikliyorum sanmayın haksız olabilir bilmiyorum fakat demek istediğim işte arkasından eleştirmek yerine yüzyüze halledin..bu yaptığınızda sizin ayıbınız oluyor bu durumda..uyarma çeşitleri vardır ama bu şekilde değil..tekrar diyorum size olumsuz birşey demiyorum sadece yaptığınız bana doğru gelmedi size diyorum düzeltebilesiniz diye..herkes yorum yapmakta özgür kendine doğru geleni diebilir..ama bi sınır vardır hakarete vb getiriyorsa sölenen uyarılır cart curt anlamamaktada ısrarcıysa sen susarsın yani yarış içinde değiliz ya..uyarmanız yetermiş die düşündüm..

yanlış anlamayın tartışmanızı tam bilmiyorumda sadece cümleniz dikkatimi çekti..sık sık hatırlatmakta fayda var demişsinizde yani bunu sanırım hani kızların ilişkiye girip sonrada ağlaşmalarıyla kalmaları için dediniz galiba fakat çözüm değildir ki..isterseniz baskı yapın ,isterseniz sürekli tatlı dille uyarmaya çalışın o kişi kafasına koyduğunu muhakkak yapacaktır sonucu bilmeden..yani konuşmak yetmiyor o şekilde..brde hayat dersini belki alaycı dedi (size göre) ama biraz haklıda yani ders almak yada birşeyler öğrenmek hiçte kötü değildir bence..öğrenmenin yaşı yokturki..başlığı açan kişi zaten belitmiş yaptığının yanlış olduğunu falan ayıplamış bi nevide başlığını açarak yalnız sizde bu durumda tersi bi fikirle yaklaşmışsınız ;herkes bunları duysunda ibret alsın vb şeklinde anlaşılıyor yorumunuz..başlığı açan arkadaş üzüldüğünü bi navi aslında belli etti acımasız bi yorumla karşılaştığı için ama siz şimdi deiğim gibi duyulsunda öğrenilsin evlatlarımız yapmasın diyorsunuz bi nevi ibret alınmalı..acaba bu durumda başlığı açan size nasıl tepki verir bilemem..konusunda örtüşme olmuş..
dediğim gibi sorununuzu bilmiyorum sadece cümleniz konu açanın ayıpladığı şeyle birebir gibi..yani yanlış anlamışsamda özürdilerim ama cümleniz cidden böle anlaşışıyor...

1.Konu tek bir kişiye yönelik açılmış değil.Okuduğumdan anladığım bu.Konu sahibi bir konuda böyle bir tavırla karşılaşmaktan duyduğu rahatsızlığı paylaşmak istemiş hepsi bu.Böyleleriyle günlük hayatta da karşılaşıyoruz.

2.Rahatsız olunan büyük konuşmak yani bir tavır,davranış.Kişilerle alıp veremediğimiz birşey yok burada.

3.Bir kişiden şikayet olunsa kötü içerik butonu var.Şikayet edilir,gerekli görülen de uygulanır.

4.Zaten mevcut konu bambaşka karşılıklı konuşmak yasak.Konu sahibi kişiden rahatsız olsa özelden halletmeye çalışır ya da muhatap almak bile istemeyebilir.O da kimseyi ilgilendirmez.Dedikodu yoktur.

5.Konu sahibi sadece konuyu açtığı zaman neden açtığını belirtirken bir kişiden bahsetti.Diğer mesajlarda da ne kişiye yönelik ne bir şikayet ne bir hakaret bulunmamaktadır.

Net olan bir şey daha var ki; bu da konuyu açmış oraya fikrini belirtmiş insanlara yapılan dedikoducu,çirkin şeklide söylemler var..Bu ise dedikodudan da öte hakarettir.

Allah ım yarabbim..

KKda konuşulan konu mu kalmadı hayret,

Dünya da konuşulacak daha önemli şeyler var ya

Kim kime ne demiş,herşey herkesin başına gelebilir miş..bla bla bla..

Bırakında insanlar kendileri görsünler doğrularını yanlışlarını.

Hayat derslerini çocuklara verelim..Yaşını başını almış insanlara değil.

Ha şimdi bu mesajımada bin tane yorum gelir..Daha önemli konular üretmek malesef üretilmez.

Neyse..Son mesajımdı..Gelecek yorumlara açık değildir bu mesaj.

Merhaba..

Forum da lütfen başka bir konu yada kişi hakkında konu açılmasın..
Bu başlıkta,başka bir konuya kızılıp konu açılmış ve içerik kişiselleştirilmiş..
Forum da birbirini destekleyen yada birbirinin zıttı niteliğinde konular açılmamaktadır..Lütfen buna dikkat edelim..

Bu sebeple konu başlığı ve içeriği tarafımdan değiştirilip,genel bir anlam ifadesi ile yeniden yazılmıştır..
Ayrıca konu içeriği sebebi ile http://www.kadinlarkulubu.com/iliskiler-duygular-hayatin-icinden-f28/ başlığına alınmıştır..
Lütfen yukarı da bahsettiğim noktayı unutmayalım..
Sevgiler..

Evet yanlış ifade etmişim. Sık sık hatırlatmakta fayda var demek bu tür olaylarla ilgili değildi. Bazı arkadaşlar benim başıma gelmez diyorlar ya. Büyük konuşma konusunda ısrarcı oluyorlar. Ama hayat öyle şeyler getiriyor ki yapmam dediğiniz herşeyi yapabiliyorsunuz. Bunu anlatmak istedim. Sık sık hatırlatmaktan kastım da kendimizle ilgili ifade etmeliydim. Yani birilerine akıl verirken bir gün bunların başımıza gelebileceğini unutmamalıyız diye düşünüyorum sadece. Ben çok kötü bir tecrübesini yaşadığım için belki de kimse yaşamasın diye. Ayrıca annem de birisine tamamen iyiniyetiyle keşke böyle olmasaymış dediğini de ben yaşadım. Sadece tecrübeydi.
Evlilik dışı ilişkilere de karşıyım. Ama olan olmuş. Acı çekiyor besbelli o konudaki arkadaş. Acımasızca saldırılmasını kabul edemedim. Bir de bir o arkadaşın benim başıma gelmez söylemi. Dedim ya çok acı bir tecrübeydi benim büyük konuşmam. Biri böyle söylediğinde maalesef tutamıyorum kendimi. Ve hiç kötü bir niyetim de yok. Yoksa bana ne.
Hiçbirimiz hakim savcı değiliz. Pişman olana biraz daha tolerans dedim bir de. Hepsi bu

Son düzenleme:
Kesinlikle buyuk konusmamak gerekiyor,gercekten kimi kınarsanız ya sizin basınıza ya da cocugunuzun basına geleblir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…