normalde forumu dışarıdan takip ediyorum, fakat bu konuya yazmak için üyelik açtım.
sayın konu sahibesi, maalesef ben bu yaptığınıza bir " hata " diyemeyeceğim, zira bu bir hatadan çok daha öte bişey.
fakat tamam yaptınız ve dediğinize göre pişmansınız ki ben pişman olduğunuzada inanmıyorum kusura bakmayın, çünkü gerçekten pişman olan ve hatasını anlayan bir insan sizin davrandığınız gibi davranmaz. fakat dediğim gibi tamam diyelimki pişmansınız, ama sizin affedilmenizin yolu sırf sadece hergün namaz kılıp af dileyip kendinizden nefret etmeniz, eşinizin yüzüne utanarak bakmanız vs değildir, ha elbette bunları yapmalısınız, kendinizden utanmalı hergün namaz kılmalı af dilemeli eşinizin yüzüne dahi bakamamalısınız, fakat bunlar yeterli değil. neden mi? çünkü ortada bir "KUL HAKKI" var.
Elbette Allah sonsuz affedicidir ve sizin affedilmenizide tüm kalbimle diliyorum, fakat sizin durunumuzda " kul hakkı " meselesi var, ve kul hakkı durumunda o kul hakkını helal etmedikçe siz ne yaparsanız yapın boş, çünkü Allah hak sahibi hakkını helal etmeden sizi affetmez. sizin durumunuzda eşinizin hakkını helal etmesi mümkün değil çünkü adamcağız sizin o yaratıkla defalarca yattığınızdan haberi bile yok. sizin o haysiyetsiz adamın koynundan çıkıp eşinizin koynuna gittiğizden eşinizin haberi yok. bilmediği bir konu hakkındada hakkını helal edemeyeceğine göre siz boşuna kürek çekiyorsunuz. "duymak istediğini söyledim" gibi hezeyan bir cümle ile kendinizi savunmanız ise ayrı bir hezeyan, zira tabiki hiçkimse eşinin başkasıyla yatıp kalktığını duymak istemez, fakat bu size yalan söyleme hakkını vermez. siz adamı hem aldatmış hemde kandırmışsınız.
5 yıl, dile kolay koskoca beş yıldır o adamcağız bir yalan üstünde yaşıyor. yazık değilmi? aldatmışsınız zaten adamı bari en azında doğruyu söyleseydinizde adamcağız kendi kararını kendisi verseydi... çok üzüldüm o adamcağız adına nasılda sevmiş güvenmiş inanmış size... sizse onu hem aldatmış hemde üstüne onun karar verme hakkınıda yalan söyleyerek elinden almışsınız. bakın açık söylüyorum, sizin yapacağınız hiçbirşey o adamın hakkını ödemeye yetmez, kurşunların önüne atlasanızda geriye kalan bütün hayatınızı eşinize adasanızda, canınızı onun için versenizde yine boş yine boş. sizin bu adamcağınız hakkını ödeyebilmek adına yapabileceğiniz hiçbirşey yok. şu saatten sonra eğer gerçekten pişmansanız ve zerre vicdanınız varsa yapmanız gereken şey eşinize herşeyi yalansız olarak anlatmanızdır. o yaratıkla defalarca yattığınızı ve üstüne yalan söyleyip 5 yıl kandırdığınızı artı yaptığınız bütün yanlışları eksiksiz eşinize anlatmalısınız. bunu yapmalısınızki affedilmek için eşinizin hakkını size helal etmesi için bir şansınız olsun. aksi halde belki bu dünyada eşiniz hiçbirşey öğrenmeyecek ama ahirette o masumun hesabı sizden inanamayacağınız derecede şiddetli şekilde sorulacak, zira o gün siz bunu hak ediyor olacaksınız.
anlatın eşinize herşeyi, herşeyi bilsin yine eksik anlatmayın, herşeyi anlatın ve bırakın o karar versin ne yapacağına. belki affetmeyecek, hakkım helal değil diyecek, belki hakkını helal edecek ama sizden ayrılacak, ama belkide sizi yine bırakmayacak ve hem hakkını helal edecek hemde size yine sarılacak. fakat ne olursa olsun, bu onun kararı olmalı.
elbette o hakkını helal etsede sizin ona olan borcunuz asla bitmeyecek, tam tersi böyle bir olayda hakkını helal edip ahiretinizi kurtardığı için ona minnettar olmalısınız.
şunuda söylemem gerekki eşiniz için büyük konuştu başına geldi tarzında hezeyan cümleler kurup onun daha fazla kul hakkını almayın, zira ihaneti affetmem demek büyük konuşmak değildir, hak olandır söylenmesi gerekendir.
bu arada sus işte affetmiş falan diyen hanımlara sesleniyorum, kızlar adamın affettiği şey sadece bildiği kısım, bilmediği kısmı bilmediği için affetme durumuda doğal olarak olamaz. böyle şeyler söyleyip adamın dahada kandırılmasına vesile olup bu günaha sizde ortak olmayın.
ayrıca konuyu kadın aldatmasımı erkek aldatmasımı şeklinde yarıştıranlarda olmuş, size ayrıca inanamıyorum çünkü aldatmanın cinsiyeti olmaz. artı aldatmanın türüde olmaz, eğer hayatınızda biri varken bırakın başkasıyla yatmayı başkasına göz ucuyla dahi bakıyor, kalbinizin ucuyla dahi başkasını hissediyor, yada beyninizin ucuyla dahi başkasını düşünüyorsanız bu aldatmaktır. hiç boşuna kendinizi kandırmayın.
tekrar konu sahibesi, umrım doğru olanı yapma güücü ve haysiyetini kendinizde bulur ve o adamcağızın hakkını gaspetmeyi artık bırakırsınız, anlatın herşeyi ama herşeyi anlatın, bırakın kararını o versin.
Allah yardımcınız olsun.