büyük mü konustum kinadim mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yalniz kalpler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
5.510
10.958
248
hanimlar merhaba. anne olmak istiyorum ben de yaklasik bir yildir ugrasiyoruz. hamile kalamadikca aklima gecmiste bilerek bilmeyerek agzimdan cikan sozler geliyor. tabiki kimsenin bilerek kalbini kirmadim cocugu olmuyor diye gulmedim kinamadim. ama diyelim bir arkadasim var uzun zaman sonra telefonda konustugumuzda teyze oldum mu diye sormustum. o da hayir demisti 4-5 yillik evliyken. bu sene bebegi oldu. sebepsiz infertilite yasadigini anlatti vs. anladim ki o telefon konusmasinda onun kalbini kirmisim bilmeden. ve ya 6-7 yillik evli cocuklari yok olmuyor herhalde der gecerdik muhabbetin icinde biri hakkinda konusurken.. simdi bebek konusu etrafimda konusultukca soruldukca kendi yaptigim yanlislari da goruyorum. demek oyle sormamak lazimmis. demek boyle soylememek lazimmis gibi.. sanki Allah butun konusmalarimi yuzume carpmadan evlat nasip etmeyecek gibi geliyor her ay regl geldikce. bir de ara ara bir seyler yasandikca gecmise gidiyorum aa ben de falanca kisiye soyle sormustum bak aynisi bana oldu diyorum. kalp kirmaktan hele hele buyuk konusmaktan mumkun mertebe kacarim ama.. size de oluyor mu bu durum?

Alakali oldugunu dusunmuyorum. Sadece her seyin de bir zamani var. Sizin anne olma zamaniniz gelince olursunuz zaten,bu kadar buyutulecek bir sey degil ki
basina gelen anlar. bilmiyorum evlat hasreti cektiniz mi Allah cektirmesin. varsa saglik sihhat versin yavrulariniza. malesef buyutuyorsun..

basina gelen anlar. bilmiyorum evlat hasreti cektiniz mi Allah cektirmesin. varsa saglik sihhat versin yavrulariniza. malesef buyutuyorsun..
Evlat hasreti denilen seyi illa ki birileri cekiyor,mesela 15 yil ugrasiyorlar. 7-8 tup bebek denemesi yapan var. Onun disinda bir seneyle evlat hasreti bilemedim,olmaz yani. Sadece sabirli olun. Bebek konusuna gelene kadar hayatta her istedigimiz sey aninda avcumuza konmuyor,ben biraz mantikli bakiyorum bu durumlara. Tip ilerledi,bu kadar panik yapmayin,illa ki olur sizin de bir bebeginiz.

Evlat hasreti denilen seyi illa ki birileri cekiyor,mesela 15 yil ugrasiyorlar. 7-8 tup bebek denemesi yapan var. Onun disinda bir seneyle evlat hasreti bilemedim,olmaz yani. Sadece sabirli olun. Bebek konusuna gelene kadar hayatta her istedigimiz sey aninda avcumuza konmuyor,ben biraz mantikli bakiyorum bu durumlara. Tip ilerledi,bu kadar panik yapmayin,illa ki olur sizin de bir bebeginiz.
tesekkur ederim cevabiniz icin.

İnsanlara hamile misin diye sormak büyük konuşmak değil, olsa olsa patavatsızlık olur. Ayrıca o lafın doğrusu; büyük konuştuğunu değil, kınadığını yaşamadan ölmezsin. Kimi kınadınız? Bence şuan bir felaket senaryosu üretmeye çalışıyorsunuz.

Bizim de sebepsiz yere 2 sene bebeğimiz olmadı. Sonra beklemek istemedik, tüp bebekle ilk kızımızı aldık kucağımıza. Sonra bir de ikinci geldi kendiliğinden. Allah çaresiz dert vermesin. Sizin de başvurabileceğiniz bir sürü çare var. Biraz rahat olun, içinizde olumsuz duyguları yoğurup durmayın.

insanlar anlam veremedigi seyler yasayinca olayi hemen metafizik yerlere bagliyor..ah aldim beddua aldim vs tarzinda.

sizinkisi o hesap.

dokturunuzla baglantida olun, saglikli beslenin gerisi gelir

Çok hassas düşünüyorsunuz. İllaki böyle sözler çıkıyor hepimizin ağzından. Öyle bişey olsaydı çok az kişi evlat sahibi olurdu emin olun. Bu söyledikleriniz çok masumane. Can acıtmadan,bile isteye üzmek maksatlı söylenmemişse takılmayın bu kadar.

Allahın sizinnyuzunuze çarpmasından ziyade bizim vazifemiz olmayan işlere burun sokma, özel hayata zerre saygı duymama ve gereksiz beb3k beklentili bir millet olmamizdan kaynakli. Siz aynı duruma düştüğünüz için anlıyorsunuz o kadar.

Bence patavatsızlık birine o şekilde çocuk muhabbeti yapmak belki olmuyor bunu düşünmek çok zor olmamalı sizin durumunuz söylediklerinizle ilgili olduğunu sanmıyorum etrafımda kimi tanısam hemen çocuğu olmuyor zaten bekleyin olmassa doktora gidersiniz

Pişmanlık tövdedir...
Tekrar tövbe edin kalbinizi rahat tutmaya çalisin ..bebeginiz nasibinizse nasip olacagi zaman bellidir...stres ve hamile kalamiyorun korkusu hamilelige engel oluyor genelde...kendinize etiket vurmak icin daha erken mesela bu ay kendinize mola verin sadece istediginiz icin sevişn

İllede kınamak laf sokmak amaçlı sorulmuyo ki bazende mutlu bi haber almak için soruluyo. Bebeğiniz varmı kaç aylık muhabbet olsun işte. Karşımızdakinin içinden geçeni ne yaşadıgını bilemeyiz ki. Sizde büyük ihtimalle öylesine sordunuz başkalarına. Ama demekki her evlenene bebek var mı sorusunu milletce bırakmamızşart oldu. Allah isteyen ve bakabilecek herkese hayırlı evlat nasip etsin

Sizin bu başkaları için ve arkadaşınıza söylediklerinizi inan başkaları da diyordur; insanlarda evlenince hemen çocuk olmalı diye yerleşmiş bir düşünce var herkes soruyor. Size de soranlar olabilir ileride lütfen üzmeyin kendinizi, takılmayın, he diyin geçin. Zamanı gelince olur. Tıp ilerledi artık, moralinizi bozup stres yapmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X