Büyük Şehirde Araç Kullanmak Lütfen Yardım

Deenniizz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2023
2.528
7.865
73
Merhaba sevgili kadınlar
yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Ben küçük bir şehirde yaşıyorum. Aktif olarak araç kullanıyorum. Hatta iyi kullandığımı söylerler
Ama ama ama
Büyük şehirde elim ayağım boşalıyor. kapıda araba hiçbir yere gidemiyorum. Geriliyorum nefesim kesiliyor ellerim ayaklarım titriyor. bildiğim her şeyi unutuyorum. görseniz sanki ilk kez direksiyona geçiyorum. bu durumdan nefret ediyorum. hiçbir yere çıkmıyorum. Ağlayasım geliyor bu duruma.
Orda özel ders de aldım. yok o gerginlik geçmiyor. Yolları bilmediğimden sanıyorum. Ama yol hafızam berbattır zaten.Ne yapabilirim. Bana bir yol metod akıl Allah rızası için. Nasıl aşarım bunu. Kendimi nasıl telkin etmeliyim.Cevaplarınız bana güç verecek

Son düzenleme:
Büyükşehirde de ne kadar iyi araba kullandığınızı hissedin. Aynı frenkansta olmalısınız.
Yapamayorum dedikçe o gücü bulamayacaksınız.
“Ben Büyükşehir trafiğinde de çok iyi kullanıyorum” diyerek sürekli kendinize söylemde bulunun. Kendinizi tebrik edin.

Navigasyon kullanın. Ekrana bakamasaniz da ses zaten 200 m sonra sağa dön vs söylüyor. Ama park yeri olmadığı zaman ciddi sıkıntı, gideceğiniz yeri bulsanız bile arabaya park yeri yoksa dönüp dolaşıp duruyor insan. Ben de bu sebeple mecbur değilsem hiç istemiyorum kullanmayı doğrusu.

Bende küçük yerde süremiyorum.
Yollar dar, gidiş dönüşlü.
Yola sığmayıp şarampole düşecek gibi hissediyorum.
Sollama yapamıyorum.

İlk nerde araç kullanmaya başlamak ile ilgili sanırım. Ben büyük yerde alıştım. Daha kolay yollar tek yön otoban zaten 4 şerit genelde . Şeridini kuruyunca hızın da ortalama ise zaten sıkıntı yok.

En sol ve en sağda gitmeyince sorun olmuyor.

Sakin olun, sol şeridi gereksiz işgal etmeyin, çok yavaş ya da çok hızlı gitmeyin yeterli.
İş başa düşünce,mecburiyet oluşumca rahat rahat insan kullanıyor. Kendinize güvenin,kazasız belasız sürün inşallah

Akşamları sakinlikte yanınızda bilen birisi ile bol bol çıkıp turlayın. Zamanla hafınızda yer edinir. Sonra gündüz çıkarsınız bilen biriyle oturur öyle

ah bi cesaret etsem. denicem

evet park yeri çok sıkıntı. yakın zamanda kalabalık yerlerde park için özel ders almayı planlıyorum. navigasyonu da daha fazla kullansam iyi olacak sanırım. teşekkür ederim

Benimde yol hafızam kötüydü.
Yanlış giderek doğruyu öğreniyor insan zamanla:)
işte yanlış yola girerim diye korkuyorum. naparıö diye kura kura kalıyorum çıkmadan
ah tam tersi büyük şehir daha kalabalık aslında. tıkış tepiş tüm arabalar. Ankara’dan bahsediyorum
teşekkür ederim. denicem
Akşamları sakinlikte yanınızda bilen birisi ile bol bol çıkıp turlayın. Zamanla hafınızda yer edinir. Sonra gündüz çıkarsınız bilen biriyle oturur öyle
akşam daha korkutucu değil mi

Sağ şeritten tin tin git işte. Ne var korkacak. Araba ne ? Ben küçük arabadayken çok sıkıntı yaşıyordum kadın sürücüyü taciz etmeye kalkan çok oluyor. Ne zaman suv araca geçtim camlara da film çektirdim çok rahatladım

Ankara'da yaşıyorum . Araba kullanmayı da burada öğrendim . Küçük yerlerde müthiş zorlanıyorum .alismislikla ilgili sanırım.kucuk yerde kullanan herbyerde kullanır düşüncesindeyim :)
Navigasyonla daha haşır neşir olursaniz alisirsiniz:)

Navigasyon la öncelikle kısa ve trafiğin rahat olduğu yerlerde ve saatlerde gidin gelin, yavaş yavaş mesafeyi uzatin. Kademeli olarak.

Aksine büyük şehirde çok daha rahat kullanırsınız inanın trafik yoğun olan bir bölge vardı oradan hep korkardım ya ben şuraya denk gelirsem naparım naparım diye olacak ya denk geldim işte üstelik bir yağmur var o kavşakta tam döneceğim sırada araba stop etti hiç kendimi stres yapmadan yeniden aracı çalıştırdım ve döndüm o gün o stresi attım üstümden

benimki de suv umarım atlatırım teşekkür ederim

Arabanız otomatik ise yola odaklanıyorsunuz sadece. Trafik illa oluyor.
otomatik evet
ah Allahım umarım birgün ben de bunu söyleyebilirim
Navigasyon la öncelikle kısa ve trafiğin rahat olduğu yerlerde ve saatlerde gidin gelin, yavaş yavaş mesafeyi uzatin. Kademeli olarak.
denicem teşekkür ederim
bi kırılma noktasına ve cesarete bakıyor di mi

Navigasyonu aç . Çok panik olursan dörtlüleri yak sağ şeritten git. Öyle öyle alışacaksn başka seçeneğin yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…