Büyük şehire taşınmak

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
9.219
49.120
548
Merhaba hanımlar, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Şuanda doğunun çok çok küçük bir ilçesinde yaşıyorum eşim özel sektörde çalışıyor. Bu hafta İstanbul'da bi firmadab iş teklifi geldi. Burada kazandığı paradan 4 bin tl kadar fazla maaş teklif ettiler. Memlekete olan uzaklık da yarıya düşecek. Ama gel gelelim benim gözüm çok korkuyor. Ne bileyim İstanbul yani her şey pahalı kalabalık. Aslında burada da sosyal hayat diye bir şey yok her şey, her yer özellikle memleket çok uzak. Büyük ihtimalle avcılar tarafında olacak gidilirse. Çok mu korkak davranıyorum bilmiyorum. Sonuçta büyüdüğüm şehir de büyük değildi. Kendimi orada kaybolacak gibi hissediyorum mecazi anlamda tabi.
Siz olsanız gider miydiniz? Gerçekçi cevaplara ihtiyacım var.

17 yaşında üniversite okumaya gittim, 8 sene orada yaşadım. Aklı başında insana bir şey olmuyor. Olacağı varsa her yerde olur. Bu kadar ajite etmeye gerek yok bence. Semt önemli İstanbul’da. Avcılar da fena değil, Ambarlı tarafı da güzeldir. Yaşadığınız yer hem kısıtlı hem de memleketinize uzakmış. Ben olsam hiç düşünmem kabul ederim.

Hayır bir şey olacağından değil tabiki. Bu kadar küçük bir yerden sonra İstanbul'da yapabilir miyim bilemedim. Açıkçası kalabalık beni korkutuyor. Yani bilemiyorum bundan 10 yıl önce olsa düşünmeden giderdim ama gğn geçtikçe daha korkak biri oldum nedense

Büyük şehir olduğu için değil de aradaki maaş farkı İstanbul’da bir işe yaramayacağı için gitmezdim. 4 bin ekstra için istanbula gidilmez. Şu an gelir durumunuz ne bilmiyorum tabi ama yaşadığınız yere göre x3 masraf hesaplayın istanbul için.

Birkaç ay önce benim eşime de geldi öyle bir teklif. Maaş artışı sizinkinden çok daha fazlaydı biz tercih etmedik. Benim istanbula gitmem için hayat standardımın izmirdekine göre daha yukarıda olması gerek çünkü. Bu da İstanbul şartları için 20-25 bin kazanıyor olmak demek. Bu rakamları teklif etmedikleri sürece tercih edilerek gidilecek bir şehir değil istanbul bana kalırsa.

İşte aslında demek istediğim bu, tamam ilk bakışta maaş 4 lira artıyor ooo ama öyle değil benim burada çok az masrafım var. İstanbul gibi bir şehir için aslında çok büyük bir artış değil. Kalabalığı keşmekeşi de cabası.

Aynen öyle. İyi bir yerde oturayım deseniz o 4 bin kiraya gidecek zaten.

Masrafım yok ama sosyal aktivitem falan da yok olayı böyle değerlendirmek lazım yani tam arada kaldığım bir durum

İşin maddi boyutunu bilemiyorum. Öyle Doğu illeri var ki ev sıkıntısı olduğu için fırsatçı ev sahipleri yüzünden kira tutarları İstanbul’dan beter. Diğer ihtiyaçlar da öyle. Bunu hesaplamanız gerekiyor. Ama diğer konularda yapılamayacak bir şey yok bence.

Istanbul beni hep korkutur neden bilmiyorum hiç çekici gelmez bana ilk gittiğimde üst geçitte insanları görünce demistim ki ALLAH ım bu kadar insana ekmek su nasil yetiyor korkmuştum ben gezmeye gitmiştim bir hafta on gün

Siz yasiyacaksiniz Evet kalabalık şehir zor şehir siz çalışıyorsanız biraz zorlanabilirsiniz ama ev hanımı iseniz değişen bir şey yok sizin için
Eşiniz için geleceği icin daha iyimi olucak hani bir kaç sene sıkıntı çekeriz ama daha yükselir dahada uygun maaşı olma durumu var ise sizde bunu kabul ediyorsanız gidip yaşanabilir
Bir sürü insan var asgari ücretle geçinen daha az maasla geçinen memurlar vb..
Ben yaparım der güveniniz olursa olur 4 bin çok para olmasa da şuan ne kadar alıyor buda önemli 10 alıyorsa 4 14 bin yada daha azsa bilmiyorum
Daha uygun ev bulursunuz şuan yaşadığınız yaşantı olmayacak gezmeler yemekler vb..giderler olucak iyi düşünmek lazım yapabiliriz güveni olması lazım o güven varsa neden olmasın yoksa zor esinizle iyice oturup fikir alışverişi yapın öyle yola çıkın deRim ben.

Istanbul'da buyuyen biri olarak yasam konusunda yorum yapmam tarafli olur. Cunku canim Kadikoy.

Maddi olarak su an ne kadar kira veriyorsunuz bilmiyorum ama Istanbul'da kiralar ucmus vaziyette. 4 binlik maas artisinin 2 bini kira farkına gidebilir. Isterseniz Avcilar tarafindaki kiralara biraz bakin fikir verir.

Sosyal hayat=masraf. Bir de iki kisi olacaginiz icin x2 olacak.

Ben yaşamak istemem İstanbul’da. Kalabalık beni boğuyor.

Merhaba
Avcılardan bildiriyorum.
Çocugunuz var mı yok mu varsa kaç yaşında yazarsanız okul, ev vs hakkında yazıp yardımcı olabilirim.

Bulduğum ilk fırsatta İstanbul’dan kaçmayı düşünen biri olarak buraya gelmeyi düşünen insanlara hep sakın gelmeyin diye yorum yaparım ama sizin konunuzda gelinebilir dye düşünüyorum. Sebeplerine gelecek olursak doğuda imkanları çok kısıtlı bir yerde olduğunuzu söylediniz. Yaşınızın genç olduğunu tahmin ediyorum. Genç yaşlarda böyle küçük şehirlere tıkılıp kalmamak gerektiğini düşünüyorum. En azından çevrede sosyal imkanlar olsa ya da yakın mesafede ulaşabileceğiniz yerler olsa bir nebze ama öyle olduğunu da sanmıyorum. Bir de imkanlar çok çok iyi değilse uzun yıllar aynı işte kalmak da insanı köreltiyor. Farklı şehirler farklı insanlar çalışma ortamları eşinizi de geliştirir. Çalıştığım kurum avcılarda. Bir dönem avcılarda yaşadım. Oraları da iyi bilirim. Gümüşpala ve denizköşkler güzeldir yaşanılası yerleridir avcıların. Tabi oralardan ev tutacak olursanız sağlam olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Depremde en fazla zarar görecek ilçelerden olacağı tahmin ediliyor. Beylikdüzü de yakındır oralar da yaşanabilir. Hem İstanbul’da aileye de yakın olacakmışsınız bence denenebilir

Biz birkaç ay önce tayin sebebiyle İstanbul a geldik. İlk fırsatta tekrar daha sakin bir şehire taşınmak istiyorum, ben doktorum eşim avukat 1 ayda evimize az para girmiyor aslında ama her şey o kadar pahalı ki resmen birikim yapamadık evlendiğimizden beri. Şu anki oturduğumuz evi mecburiyetten tuttuk, ev baktığımız zamanlarda ev seçeneği az olduğu için baktıklarımız içinde en iyi seçeneği tuttuk ve bir süredir bu evden taşınmak istiyoruz ama ev yok mesela, birkaç tane emlakçıyla da görüştüm ev yok diyorlar. Bunları göz önünde bulundurun.
Bizim düğünümüz olduğu zaman ben küçük bir ilçede yaşıyordum hayat pahalı değildi orada, eşim o zaman henüz çalışmıyordu ve tüm isteme nişan düğün masraflarını rahat bir şekilde tek maaş karşılayabilmişken, şu an İstanbul da 2 maaşla her ay para nereye gidiyor anlamıyoruz çünkü çok pahalı ve araba kornalarından seslerinden kalabalıktan falan çok yoruldum burada,
Kısaca burada hayat pahalı ve yorucu bence

Nerdeyse 25 yıldır İstanbul’da yaşıyoruz.
Eviniz kira değilse, fazla çocuğunuz yoksa ve evinize en az 20.000 TL giriyorsa bu şehirde rahat yaşarsınız.

Sizin için gelirdeki 4 bin TL fark İstanbul’u tercih etmek için yeterli değil bence.
Bununla birlikte gençken sosyal imkanları kısıtlı bir yerde yaşamak da cazip değil.
Siz de çalışmayı düşünmez misiniz?
Hem daha kolay adapte olursunuz hem de gelirinizi arttırırsınız.

Biraz uzun olacak. İstanbul benim hassas noktam

Ben büyükiehirciyim. İstanbuldan başka bir büyük şehire geldiğim halde burada fenalık geliyor bana.

Evlenmeden önce eşimin ilk ataması doğuda 5bin nüfuslu olaysız sakin bir ilçeye çıkmıştı. Yalvardı gel burada yaşayalım birikim yapalım maddi açıdan çok rahat ederiz diye. Ama en yakın şehir merkezinin 90 km onda da imkanların kısıtlı olduğu bir yerde yaşamak benim için imkansızdı.

Yarın ölmeyeceğimin garantisi yok en güzel yaşlarımı öyle bir yerde yaşamak bana hiç hitap eden bir şey değildi.

Sebepleri sayayım mesela benim için en büyük faktör sağlık. Yani ben hastane ve doktor seçebilmeliyim. Hamile kaldığımda acil bir durumda 1.5 2 saat kadın doğumcuya gitmek için uğraşmamalıyım. Ya da ilçe hastanesine haftada bir gelen çocuk doktoru kovalamamalıyım. İkincisi çocuklarım ve eğitimleri. Çocuklarım için seçeneğim çok olmalı. Onları sosyal aktivitelere oyun gruplarına tiyatrolara sinemalara küçük yaşta götürebilmeliyim.

Üçüncüsü tamamen kendim. Ben deniz aşığıyım. Ha her gün deniz mi görüyordum hayır. Ama görme ihtimalim olması bana yetiyordu. (Mesela 1 sene üzerine yarın deniz göreceğim eşim çok şükür kurtulacağım deniz aşermenden diyor) Ben tenha yerde yaşayamam insan seviyorum kalabalık seviyorum camdan bakınca insan görünce mutlu oluyorum

Son olarak maddiyata gelelim. 5.5 sene istanbulda yaşadım (ölene kadar orada yaşarım diyerek gitmiştim memlekettenki memleketim deniz kenarı bir büyükşehir) . Ha ama eş durumu girince araya şartlar değişti. 2 öğretmen olarak 2.5 sene yaşadık. Hiç bir şeyimizden kısmadık ama aşırıya da kaçmadık son sene 6 ay üstelik tek maaştık ve çocukluyduk bir miktar birikim de yaptık.

Eşiniz özel sektördeymiş. Yarın öbürgün belki istanbuldan daha küçük ama şu anki yere göre daha imkanlı bir yerden iş teklifi geldiğinde istanbulda çalışmış olmanın cv de büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. (Mesela ben öğretmenim ve min 40 mevcutlu sınıflarda çalıştım.Doğuda 10 kişilik sınıfta 10 yıl çalışan arkadaşın eğitim adına edindiği tecrübeyi çok daha kısa sürede edinmiş olduğumu düşünüyorum)

Pahalılık her yerde aynı şu an geldiğim şehirde inanın fiyatlara ağzım açık bakıyorum.

Marketler artık zincir yani bulunduğunuz yerle istanbulda market fiyatları farketmez. Giyim de keza öyle zaten artık online alışveriş var.

Sadece kira uçuk olacaktır sizin için.
4 bin lira farkına yarısını kiraya versem bile giderdim. Küçücük yerde körelip gideceğime büyükşehiri kesinlikle denerdim.

Eşinize yeni iş teklifi ile gelen şirket hangi ilçede? İnternetten o ilçe ve yakınındaki ilçelerin kiralarına bakın derim. Büyükşehir beraberinde pek çok nimet ve külfette getiriyor. Ortalama ne kadar girecek eve bu çok önemli?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…