Hayır bir şey olacağından değil tabiki. Bu kadar küçük bir yerden sonra İstanbul'da yapabilir miyim bilemedim. Açıkçası kalabalık beni korkutuyor. Yani bilemiyorum bundan 10 yıl önce olsa düşünmeden giderdim ama gğn geçtikçe daha korkak biri oldum nedense17 yaşında üniversite okumaya gittim, 8 sene orada yaşadım. Aklı başında insana bir şey olmuyor. Olacağı varsa her yerde olur. Bu kadar ajite etmeye gerek yok bence. Semt önemli İstanbul’da. Avcılar da fena değil, Ambarlı tarafı da güzeldir. Yaşadığınız yer hem kısıtlı hem de memleketinize uzakmış. Ben olsam hiç düşünmem kabul ederim.
Büyük şehir olduğu için değil de aradaki maaş farkı İstanbul’da bir işe yaramayacağı için gitmezdim. 4 bin ekstra için istanbula gidilmez. Şu an gelir durumunuz ne bilmiyorum tabi ama yaşadığınız yere göre x3 masraf hesaplayın istanbul için.Merhaba hanımlar, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Şuanda doğunun çok çok küçük bir ilçesinde yaşıyorum eşim özel sektörde çalışıyor. Bu hafta İstanbul'da bi firmadab iş teklifi geldi. Burada kazandığı paradan 4 bin tl kadar fazla maaş teklif ettiler. Memlekete olan uzaklık da yarıya düşecek. Ama gel gelelim benim gözüm çok korkuyor. Ne bileyim İstanbul yani her şey pahalı kalabalık. Aslında burada da sosyal hayat diye bir şey yok her şey, her yer özellikle memleket çok uzak. Büyük ihtimalle avcılar tarafında olacak gidilirse. Çok mu korkak davranıyorum bilmiyorum. Sonuçta büyüdüğüm şehir de büyük değildi. Kendimi orada kaybolacak gibi hissediyorum mecazi anlamda tabi.
Siz olsanız gider miydiniz? Gerçekçi cevaplara ihtiyacım var.
İşte aslında demek istediğim bu, tamam ilk bakışta maaş 4 lira artıyor ooo ama öyle değil benim burada çok az masrafım var. İstanbul gibi bir şehir için aslında çok büyük bir artış değil. Kalabalığı keşmekeşi de cabası.Büyük şehir olduğu için değil de aradaki maaş farkı İstanbul’da bir işe yaramayacağı için gitmezdim. 4 bin ekstra için istanbula gidilmez. Şu an gelir durumunuz ne bilmiyorum tabi ama yaşadığınız yere göre x3 masraf hesaplayın istanbul için.
Birkaç ay önce benim eşime de geldi öyle bir teklif. Maaş artışı sizinkinden çok daha fazlaydı biz tercih etmedik. Benim istanbula gitmem için hayat standardımın izmirdekine göre daha yukarıda olması gerek çünkü. Bu da İstanbul şartları için 20-25 bin kazanıyor olmak demek. Bu rakamları teklif etmedikleri sürece tercih edilerek gidilecek bir şehir değil istanbul bana kalırsa.
Aynen öyle. İyi bir yerde oturayım deseniz o 4 bin kiraya gidecek zaten.İşte aslında demek istediğim bu, tamam ilk bakışta maaş 4 lira artıyor ooo ama öyle değil benim burada çok az masrafım var. İstanbul gibi bir şehir için aslında çok büyük bir artış değil. Kalabalığı keşmekeşi de cabası.
Masrafım yok ama sosyal aktivitem falan da yok olayı böyle değerlendirmek lazım yani tam arada kaldığım bir durumBüyük şehir olduğu için değil de aradaki maaş farkı İstanbul’da bir işe yaramayacağı için gitmezdim. 4 bin ekstra için istanbula gidilmez. Şu an gelir durumunuz ne bilmiyorum tabi ama yaşadığınız yere göre x3 masraf hesaplayın istanbul için.
Birkaç ay önce benim eşime de geldi öyle bir teklif. Maaş artışı sizinkinden çok daha fazlaydı biz tercih etmedik. Benim istanbula gitmem için hayat standardımın izmirdekine göre daha yukarıda olması gerek çünkü. Bu da İstanbul şartları için 20-25 bin kazanıyor olmak demek. Bu rakamları teklif etmedikleri sürece tercih edilerek gidilecek bir şehir değil istanbul bana kalırsa.
İşte aldığınız maaş yükselecek ama harcama artacak. Sosyal aktiviteye ayıracak maddi imkanınız olacak mı?Masrafım yok ama sosyal aktivitem falan da yok olayı böyle değerlendirmek lazım yani tam arada kaldığım bir durum
Evet o da var.İşte aldığınız maaş yükselecek ama harcama artacak. Sosyal aktiviteye ayıracak maddi imkanınız olacak mı?
İşin maddi boyutunu bilemiyorum. Öyle Doğu illeri var ki ev sıkıntısı olduğu için fırsatçı ev sahipleri yüzünden kira tutarları İstanbul’dan beter. Diğer ihtiyaçlar da öyle. Bunu hesaplamanız gerekiyor. Ama diğer konularda yapılamayacak bir şey yok bence.Hayır bir şey olacağından değil tabiki. Bu kadar küçük bir yerden sonra İstanbul'da yapabilir miyim bilemedim. Açıkçası kalabalık beni korkutuyor. Yani bilemiyorum bundan 10 yıl önce olsa düşünmeden giderdim ama gğn geçtikçe daha korkak biri oldum nedense
Biz birkaç ay önce tayin sebebiyle İstanbul a geldik. İlk fırsatta tekrar daha sakin bir şehire taşınmak istiyorum, ben doktorum eşim avukat 1 ayda evimize az para girmiyor aslında ama her şey o kadar pahalı ki resmen birikim yapamadık evlendiğimizden beri. Şu anki oturduğumuz evi mecburiyetten tuttuk, ev baktığımız zamanlarda ev seçeneği az olduğu için baktıklarımız içinde en iyi seçeneği tuttuk ve bir süredir bu evden taşınmak istiyoruz ama ev yok mesela, birkaç tane emlakçıyla da görüştüm ev yok diyorlar. Bunları göz önünde bulundurun.Merhaba hanımlar, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Şuanda doğunun çok çok küçük bir ilçesinde yaşıyorum eşim özel sektörde çalışıyor. Bu hafta İstanbul'da bi firmadab iş teklifi geldi. Burada kazandığı paradan 4 bin tl kadar fazla maaş teklif ettiler. Memlekete olan uzaklık da yarıya düşecek. Ama gel gelelim benim gözüm çok korkuyor. Ne bileyim İstanbul yani her şey pahalı kalabalık. Aslında burada da sosyal hayat diye bir şey yok her şey, her yer özellikle memleket çok uzak. Büyük ihtimalle avcılar tarafında olacak gidilirse. Çok mu korkak davranıyorum bilmiyorum. Sonuçta büyüdüğüm şehir de büyük değildi. Kendimi orada kaybolacak gibi hissediyorum mecazi anlamda tabi.
Siz olsanız gider miydiniz? Gerçekçi cevaplara ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?