- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Size özelden cevap verdim.eşinin mesleği ne
yani memleketiniz olmayan bir doğu şehrinde ne iş yapıyor da İstanbul a transfer teklifi aldı
Karın tokluğuna diyemeyiz inkanları güzel maddi olarak tek sıkıntı sosyallik sağlık imkanlarının uzaklığı, memlekete uzaklık vsEğer bulunduğunuz yerde , hiç bir sosyal aktivite ile bulusamiyorsaniz ve ciddi birikimler yapamıyorsaniz orada kalmanın bir manası yok.
Evet 4 bin artış az bir maaş ancak bulunduğunuz yerde de karın tokluğuna yasiyorsaniz gitmeye değer.
Merhaba, ben de başakşehirde oturuyorum. Bence güzel bir yer ve eğer kira yardımı da olacaksa artı 4 bin ile de gayet güzel geçirirsiniz. Tabi yüksek miktarlarda borcunuz da yoksa. Kira fiyatları da pahalı ancak 4 bin değildir bence başakşehirde biraz araştırın isterseniz. Bakmayın siz 20 bin 25 bin gibi söylemlere çok afaki rakamlar bunlar . Eşinize böyle bir fırsat geldiyse illaki maaşını da arttırırlar. Kaldı ki iş imkanı her halde daha fazladır istanbulda .Okula giden çocuğum yok ben de muhafazakar biriyim sorun olmaz işte bi kira konusu sıkıntı
Merhaba hanımlar, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Şuanda doğunun çok çok küçük bir ilçesinde yaşıyorum eşim özel sektörde çalışıyor. Bu hafta İstanbul'da bi firmadab iş teklifi geldi. Burada kazandığı paradan 4 bin tl kadar fazla maaş teklif ettiler. Memlekete olan uzaklık da yarıya düşecek. Ama gel gelelim benim gözüm çok korkuyor. Ne bileyim İstanbul yani her şey pahalı kalabalık. Aslında burada da sosyal hayat diye bir şey yok her şey, her yer özellikle memleket çok uzak. Büyük ihtimalle avcılar tarafında olacak gidilirse. Çok mu korkak davranıyorum bilmiyorum. Sonuçta büyüdüğüm şehir de büyük değildi. Kendimi orada kaybolacak gibi hissediyorum mecazi anlamda tabi.
Siz olsanız gider miydiniz? Gerçekçi cevaplara ihtiyacım var.
Bulduğum ilk fırsatta İstanbul’dan kaçmayı düşünen biri olarak buraya gelmeyi düşünen insanlara hep sakın gelmeyin diye yorum yaparım ama sizin konunuzda gelinebilir dye düşünüyorum. Sebeplerine gelecek olursak doğuda imkanları çok kısıtlı bir yerde olduğunuzu söylediniz. Yaşınızın genç olduğunu tahmin ediyorum. Genç yaşlarda böyle küçük şehirlere tıkılıp kalmamak gerektiğini düşünüyorum. En azından çevrede sosyal imkanlar olsa ya da yakın mesafede ulaşabileceğiniz yerler olsa bir nebze ama öyle olduğunu da sanmıyorum. Bir de imkanlar çok çok iyi değilse uzun yıllar aynı işte kalmak da insanı köreltiyor. Farklı şehirler farklı insanlar çalışma ortamları eşinizi de geliştirir. Çalıştığım kurum avcılarda. Bir dönem avcılarda yaşadım. Oraları da iyi bilirim. Gümüşpala ve denizköşkler güzeldir yaşanılası yerleridir avcıların. Tabi oralardan ev tutacak olursanız sağlam olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Depremde en fazla zarar görecek ilçelerden olacağı tahmin ediliyor. Beylikdüzü de yakındır oralar da yaşanabilir. Hem İstanbul’da aileye de yakın olacakmışsınız bence denenebilir
Gidip gelirken görüyorum ben de her yerde bir bina dönüşüm çalışması var. Hızlandırdılar bunu son zamanlarda. İyi oldu insanlar korkuyla yaşıyordu. Siz şanslıymışsınız ev açısından. Gümüşpala’daki evlerin iskansız olduğunu bilmiyordum. Oralar daha sakin düzenli geliyor denizköşkler de öyle. Ama Marmara caddesi ve yakınları daha kalabalık, düzensiz, gürültülü…şu an denizköşklerde bir sürü apartman dönüşüm ile yenilendi. hoş bizimki 20 küsür senelik ve sağlam ama sağlam olmayanlar yenileniyor teker teker. bunlardan seçim yaparsa gönlü daha rahat olabilir.
gümüşpalada evlerin büyük kısmının iskan izni yok aslında, o nedenle bir tık daha güvensiz. fakat kiracı olacaksa bunu da dert etmesine gerek yok pek.
Gidip gelirken görüyorum ben de her yerde bir bina dönüşüm çalışması var. Hızlandırdılar bunu son zamanlarda. İyi oldu insanlar korkuyla yaşıyordu. Siz şanslıymışsınız ev açısından. Gümüşpala’daki evlerin iskansız olduğunu bilmiyordum. Oralar daha sakin düzenli geliyor denizköşkler de öyle. Ama Marmara caddesi ve yakınları daha kalabalık, düzensiz, gürültülü…