• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük şehire taşınmak

Eğer bulunduğunuz yerde , hiç bir sosyal aktivite ile bulusamiyorsaniz ve ciddi birikimler yapamıyorsaniz orada kalmanın bir manası yok.

Evet 4 bin artış az bir maaş ancak bulunduğunuz yerde de karın tokluğuna yasiyorsaniz gitmeye değer.

Eğer bulunduğunuz yerde , hiç bir sosyal aktivite ile bulusamiyorsaniz ve ciddi birikimler yapamıyorsaniz orada kalmanın bir manası yok.

Evet 4 bin artış az bir maaş ancak bulunduğunuz yerde de karın tokluğuna yasiyorsaniz gitmeye değer.
Karın tokluğuna diyemeyiz inkanları güzel maddi olarak tek sıkıntı sosyallik sağlık imkanlarının uzaklığı, memlekete uzaklık vs

Biz istanbulda annemlerde batı karadenizde yasıyor. Kiraları karsılastırdıgımda buralarda aşagı kalır bir yanı asla yok. Ben istanbuldayım ama bulundugum yerde kiralar burada yazıldıgı gibi uçuk degil. Market pazar fiyatlarını karsılastırdıgımda istanbul online alısverıs indirim, kampanyalar derken annemlerin oraya göre baya avantajlı kalıyor. Maaşlar desen istanbulda daha iyi.
Küçük şehir egitim acısından daha iyi bence. Devlet okulları ve sınıf mevcutlarını kıyaslayınca tabi. Trafik derdi oralarda yok.
Biz istanbulda sosyallesmek için toplu tasımada can cekısıyoruz 😔 Sosyallesıp eve geldıgımızde dayak yemiş gibi yorgun olabiliyoruz 😬 Küçük şehirde trafik yok toplu tasımalar buraya göre baya boş 😑
Bana göre kucuk ve buyuk sehırde olumlu olumsuz yanlar bunlar.
Fakattt bence herseyden daha önemlisi var. İstanbul da deprem gercegı. Keşke imkanımız olsa gitsek buradan o kadar çok istiyoruz ki bunu anlatamam. Hadi diyelim ev konusunda depreme dayanıklı olduguna inandıgınız bir ev buldunuz. Bunun okulu var, işi var, sosyallesmek için gittiginiz yerler var. Depreme nerede yakalancagımızın garantisi yok. Cidden imkan olsada keşke gitsek buradan. Bulundugunuz şehirde imkanlar baya az sanıyorum farklı bir küçük şehirde iş fırsatı cıkar belkide

Okula giden çocuğum yok ben de muhafazakar biriyim sorun olmaz işte bi kira konusu sıkıntı
Merhaba, ben de başakşehirde oturuyorum. Bence güzel bir yer ve eğer kira yardımı da olacaksa artı 4 bin ile de gayet güzel geçirirsiniz. Tabi yüksek miktarlarda borcunuz da yoksa. Kira fiyatları da pahalı ancak 4 bin değildir bence başakşehirde biraz araştırın isterseniz. Bakmayın siz 20 bin 25 bin gibi söylemlere çok afaki rakamlar bunlar . Eşinize böyle bir fırsat geldiyse illaki maaşını da arttırırlar. Kaldı ki iş imkanı her halde daha fazladır istanbulda .
Başakşehir de sakin bir ilçe bence havası da nispeten diğer ilçelere göre daha iyidir. İnsanoğlu her şeye de alışır. Gözünüz korkmasın. İstanbulun en kötü yönü bence trafiğidir. Eğer başakşehirde yaşayıp işiniz de başakşehirde olursa çok rahat edersiniz.

Merhaba hanımlar, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Şuanda doğunun çok çok küçük bir ilçesinde yaşıyorum eşim özel sektörde çalışıyor. Bu hafta İstanbul'da bi firmadab iş teklifi geldi. Burada kazandığı paradan 4 bin tl kadar fazla maaş teklif ettiler. Memlekete olan uzaklık da yarıya düşecek. Ama gel gelelim benim gözüm çok korkuyor. Ne bileyim İstanbul yani her şey pahalı kalabalık. Aslında burada da sosyal hayat diye bir şey yok her şey, her yer özellikle memleket çok uzak. Büyük ihtimalle avcılar tarafında olacak gidilirse. Çok mu korkak davranıyorum bilmiyorum. Sonuçta büyüdüğüm şehir de büyük değildi. Kendimi orada kaybolacak gibi hissediyorum mecazi anlamda tabi.
Siz olsanız gider miydiniz? Gerçekçi cevaplara ihtiyacım var.

avcılar kötü bir semt değil, üniversite de olduğu için genelde genç ve okumuş kesim vardır. ayrıca deniz kenarı, ferah bir semt. ancak satın almak veya kirada yaşamak için de çok ucuz değil.
4 bin tl aslında az bir para değil ama genel istanbul koşullarında çok bir para da değil.
yani hakkını verip sosyalleşmek isterseniz hem trafik hem de pahalılık çok imkan yaratmayabilir. ben de ailem de doğma büyüme istanbula alışkın olduğumuz için bana burada hayat pahalı da olsa normal geliyor hatta izmir yada ankara da dahi oturma fikri tuhaf geliyor mesela. bir yere gitmenin en güzel yanının istanbula dönmek olduğunu düşünüyorum çünkü.

benim artım evimin olması olabilir. kira/aidat derdim yok. o nedenle sosyalleşmek çok büyük sıkıntı değil bana göre. araştırdınız mı hiç ? yani ortalama kira ve ev gideriniz ne olur, kalan tutarla ne yapabilirsiniz diye ?

Bulduğum ilk fırsatta İstanbul’dan kaçmayı düşünen biri olarak buraya gelmeyi düşünen insanlara hep sakın gelmeyin diye yorum yaparım ama sizin konunuzda gelinebilir dye düşünüyorum. Sebeplerine gelecek olursak doğuda imkanları çok kısıtlı bir yerde olduğunuzu söylediniz. Yaşınızın genç olduğunu tahmin ediyorum. Genç yaşlarda böyle küçük şehirlere tıkılıp kalmamak gerektiğini düşünüyorum. En azından çevrede sosyal imkanlar olsa ya da yakın mesafede ulaşabileceğiniz yerler olsa bir nebze ama öyle olduğunu da sanmıyorum. Bir de imkanlar çok çok iyi değilse uzun yıllar aynı işte kalmak da insanı köreltiyor. Farklı şehirler farklı insanlar çalışma ortamları eşinizi de geliştirir. Çalıştığım kurum avcılarda. Bir dönem avcılarda yaşadım. Oraları da iyi bilirim. Gümüşpala ve denizköşkler güzeldir yaşanılası yerleridir avcıların. Tabi oralardan ev tutacak olursanız sağlam olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Depremde en fazla zarar görecek ilçelerden olacağı tahmin ediliyor. Beylikdüzü de yakındır oralar da yaşanabilir. Hem İstanbul’da aileye de yakın olacakmışsınız bence denenebilir

şu an denizköşklerde bir sürü apartman dönüşüm ile yenilendi. hoş bizimki 20 küsür senelik ve sağlam ama sağlam olmayanlar yenileniyor teker teker. bunlardan seçim yaparsa gönlü daha rahat olabilir.
gümüşpalada evlerin büyük kısmının iskan izni yok aslında, o nedenle bir tık daha güvensiz. fakat kiracı olacaksa bunu da dert etmesine gerek yok pek.

şu an denizköşklerde bir sürü apartman dönüşüm ile yenilendi. hoş bizimki 20 küsür senelik ve sağlam ama sağlam olmayanlar yenileniyor teker teker. bunlardan seçim yaparsa gönlü daha rahat olabilir.
gümüşpalada evlerin büyük kısmının iskan izni yok aslında, o nedenle bir tık daha güvensiz. fakat kiracı olacaksa bunu da dert etmesine gerek yok pek.
Gidip gelirken görüyorum ben de her yerde bir bina dönüşüm çalışması var. Hızlandırdılar bunu son zamanlarda. İyi oldu insanlar korkuyla yaşıyordu. Siz şanslıymışsınız ev açısından. Gümüşpala’daki evlerin iskansız olduğunu bilmiyordum. Oralar daha sakin düzenli geliyor denizköşkler de öyle. Ama Marmara caddesi ve yakınları daha kalabalık, düzensiz, gürültülü…

Maddiyattan uzak yaşam şartları için yorum yapacağım
Beni küçük yerlerin sosyal imkansızlığı boğuyor bi yerden sonra
İnsanın canı tiyatroya, konsere, sinemaya, avmye filan gitmek istiyor
Bunlara rahat erişemedikten sonra yaşam enerjim düşüyor benim
Hele ki çocuk varsa kursa, aktivitelere filan göndermek ister insan
Hiç imkan olmayan yerde büyüyen çocukla ilgi alanlarını keşfedebilmiş, buna fırsat bulabilmiş çocuk çok farklı kulvarda olacaklar büyüyünce

Şu an için evet masrafınız fazla yok
Ama anladığım kadarıyla para harcayacağınız bi yer de yok zaten

Gidip gelirken görüyorum ben de her yerde bir bina dönüşüm çalışması var. Hızlandırdılar bunu son zamanlarda. İyi oldu insanlar korkuyla yaşıyordu. Siz şanslıymışsınız ev açısından. Gümüşpala’daki evlerin iskansız olduğunu bilmiyordum. Oralar daha sakin düzenli geliyor denizköşkler de öyle. Ama Marmara caddesi ve yakınları daha kalabalık, düzensiz, gürültülü…

marmara caddesi tamamen çarşı içi. aslında çook önceden trafiğe de açıktı. şimdi en azından trafik kaosu yok.

deniz ve göl tarafları nispetenn daha sakin evet. ama ucuz bir semtte değil. üniversite nedeniyle rağbet olmasının getirisi.

Back
X