• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük şehire taşınmak

Bir kaç önce bizede İstanbul'dan teklif geldi hatta konu bile açmıştım üstelik maaş olarak çok çok fark vardı bize ona rağmen ölçtüm tarttik cesaret edemedik ha gidilince alisilirmi illa alisirsiniz ama ama 4000 çok az bunun için gidilmez o para hersekilde erir başka illeri değerlendirin

Merhaba hanımlar, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Şuanda doğunun çok çok küçük bir ilçesinde yaşıyorum eşim özel sektörde çalışıyor. Bu hafta İstanbul'da bi firmadab iş teklifi geldi. Burada kazandığı paradan 4 bin tl kadar fazla maaş teklif ettiler. Memlekete olan uzaklık da yarıya düşecek. Ama gel gelelim benim gözüm çok korkuyor. Ne bileyim İstanbul yani her şey pahalı kalabalık. Aslında burada da sosyal hayat diye bir şey yok her şey, her yer özellikle memleket çok uzak. Büyük ihtimalle avcılar tarafında olacak gidilirse. Çok mu korkak davranıyorum bilmiyorum. Sonuçta büyüdüğüm şehir de büyük değildi. Kendimi orada kaybolacak gibi hissediyorum mecazi anlamda tabi.
Siz olsanız gider miydiniz? Gerçekçi cevaplara ihtiyacım var.
Orada huzurunuz yerindeyse ve maddi sıkıntınız yoksa hç bulaşmayın bence

İstanbul’da en kötü kira 2,5-3 bin arası
En kötü diyorum o da
Eski ev vs olursa
Ayrıca ulaşım , yakacak , yiyecek bunları daha dahil etmedim.

4 bin için düzen bozmaya değmez küçük bebekte varmış zaten

İstanbul bana çok korkutucu geliyor. İstanbul'u bırak Ankara da öyle.
Sosyal etkinlik deniyor da büyük şehirlerde mesai saatleri de daha uzun oluyor. Eşiniz cumartesi de çalışıyorsa ayda 1 falan anca yapılır. Küçük ilçeden ayda 2 kere şehire gidersiniz sosyal etkinlik yaparsınız.
4bin de çok az. 2 sene önce İstanbula akrabamın yanına gitmiştikte su gibi para gidiyordu. Market daha bu kadar pahalı değilken. Istanbulda adım başı para demek

Şuanda doğunun çok çok küçük bir ilçesinde yaşıyorum eşim özel sektörde çalışıyor. Bu hafta İstanbul'da bi firmadab iş teklifi geldi. Burada kazandığı paradan 4 bin tl kadar fazla maaş teklif ettiler. Memlekete olan uzaklık da yarıya düşecek. Ama gel gelelim benim gözüm çok korkuyor. Ne bileyim İstanbul yani her şey pahalı kalabalık. Aslında burada da sosyal hayat diye bir şey yok her şey, her yer özellikle memleket çok uzak. Büyük ihtimalle avcılar tarafında olacak gidilirse. Çok mu korkak davranıyorum bilmiyorum. Sonuçta büyüdüğüm şehir de büyük değildi. Kendimi orada kaybolacak gibi hissediyorum mecazi anlamda tabi.
kaybolmazsın.

Açıkçsı zorluğu şöyle örneğin uzman bir doktor görmek için en az 2 saat yol gitmem lazım ya da hadi bi kahve içelim diyebileceğimiz bir yer bile yok. Evet masarafı yok ama ruhsal olarak fazla boğucu olabiliyor eşim de bu yüzden gitmek istiyor biliyorum. Ben çok çok takmıyorum buraya gelmeyi seçtik e bundan önceki işimize göre de hatrı sayılır bi para alıyoruz diye katlanıyorum. Ha İstanbul değil daha küçük bi batı şehri olsaydı gözüm kapalı giderdim. Sosyal imkan ararken maddi olarak zora düşmek de istemem ya da farkında olamdan belki de bu sakinliğe fazla alıştım bilmiyorum.

ben gelin diyorum
biraz da fazla abartmışlar 25bin 30 binler havada uçmuş : )))
o kadara da gerek yok rahat yaşamanız için merak etmeyin.
insan bir iki gezmek de istiyor, hem bir sıkıntı olsa gerçekten doktor çok çok önemli
yavrunuz da küçükmüş çünkü.

doğma büyüme izmirliyim, önümüzdeki 10 sene içinde sahil kasabasına yerleşme hayalim ve planım var. istanbulu ise hayal bile edemiyorum. allah yardımcınız olsun demeye geldim.

Kac yasindasiniz?

Sosyal etkinlik deniyor da büyük şehirlerde mesai saatleri de daha uzun oluyor. Eşiniz cumartesi de çalışıyorsa ayda 1 falan anca yapılır. Küçük ilçeden ayda 2 kere şehire gidersiniz sosyal etkinlik yaparsınız.
Bu buyuk oranda kisiye, bir miktar da yasadigi yere bagli ama eger insan istiyorsa gayet de guzel yapiyor her seyi.

10 sene İstanbul'da calistim, dogal olarak arkadas cevrem de İstanbul'da calisan insanlar. Hiçbir seyden geri kalmadik.
Hatta benim İstanbul'a donmek istememin en büyük nedenlerinden biri sosyal hayatım :D

Bir de konu sahibi kucuk cocuklu ve muhafazakar bir insanmis, dolayisiyla bekledigi sosyal hayat zaten daha sakin. Esi isteyken gunduz cikip bir yerlere gitmek bile onu mutlu edecektir diye düşünüyorum.

Hayatınızın bir kısmını da bence büyük bir şehirde yaşayarak geçirebilirsiniz.

Ben İstanbul'da doğup büyüdüğüm için küçük yerde korkuyorum. İrkiliyorum, herkesin herkesi tanıması biraz garip geliyor, geceleri zaten fenalık geliyor. Ama küçük yerde de kalmak bana farklı şeyler kattı. O yüzden bence insan ikisini de denemeli derim. Sonuçta maaş artışı da olacakmış. Yani masraftan korkmanız normal ama İstanbul'da da her şeyin ucuzunu bulursunuz kira hariç. Denemeye değer derim.

Bundan 5 sene önce İstanbul'a yerlesecekken vazgeçtik eşimle şimdi çok pişmanız
Benim eşim de özel sektor çalışanı ve maalesef küçük şehirde başka bir iş alternatifi yok ama büyük şehirde her türlü var

Yani. Ben giderdim.

Kesinlikle giderdim, en fazla bir ay kültür şoku yaşayacaksınız sonrası her şey çok güzel.

Yorumlar için teşekkür ederim bazı güncellemeler var. Avcılar değil Başakşehir tarafıymış. Firma 1500 tl kadar kira yardımı da yapıyormuş. Eşim baya hevesli çünkü kariyeri için iyi bir iş. Nasip artık hakkımızda hayırlısı diyelim

eşinin mesleği ne

yani memleketiniz olmayan bir doğu şehrinde ne iş yapıyor da İstanbul a transfer teklifi aldı

Back
X