büyük sıkıntı lütfen yardım edin yorumlarınıza ihtiyacım var:-(

tubafysal

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
49
2
18
Sevgili ablalarım kardeşlerim yardıma ihtiyacım var lütfen yardım edin evliyim ev hanımıyım şimdilik. Çok üşengeçim hiç bir iş yapamıyorum herşeyden sıkılıyorum ev işlerim hep birikmiş bi dünya ütüm var yatağım bile daha dağınık bu üşengeçlikten kurtulmak istiyorum. İşlerimi yapabilmek için motive olmak istiyorum. Eşim çok titiz bu konuda tartışmak istemiyorum. Lütfen yardım edin

Sevgili ablalarım kardeşlerim yardıma ihtiyacım var lütfen yardım edin evliyim ev hanımıyım şimdilik. Çok üşengeçim hiç bir iş yapamıyorum herşeyden sıkılıyorum ev işlerim hep birikmiş bi dünya ütüm var yatağım bile daha dağınık bu üşengeçlikten kurtulmak istiyorum. İşlerimi yapabilmek için motive olmak istiyorum. Eşim çok titiz bu konuda tartışmak istemiyorum. Lütfen yardım edin

Eşinizle problemleriniz var mı bu konu dışında size tutumu nasıldır?
Biraz daha açarsanız başka sebepleri var mı ev işlerini yapmak istememeninizin

2,5 yaşında çok hareketli bi kızım var
çalışıyorum
sabah 8 aksam 6 iş çıkışı koşa koşa kızımı almaya anneme gidiyorum alıp eve geliyorum
şimdilik sadece 2 makine yıkanmış kurumuş katlanmayı bekleyen çamaşırlarım var

siz evde bu kadar üşengeçsiniz çalışsanız ne yapacaksınız
hadi ayaklanın

Yeni evlisin, esyan , evin yeni , tertemizdir.
ortawligi dağıtacak cocuk da yok
Bir kalksan yarim saatte halledersin ne isin var ki baska?
oglen ise gidecegim, bugunluk evdeyim on ikiye kadar.hem ev isi yapacağım hem utu.
misafirim gelecek ona da hazirlanacagim.
cocuk da var bir yandan.
hadi kalkip islerimizi halledelim :)

Sabah esiniz ise giderken kalkin. Ben de ev hanimiyim; esimle kalkiyorum ve iki saate ev isi bitmis oluyor sadece yemegi aksama birakiyorum. Aksama kadar da camasir as/topla/yerlestir derken geciyor. Hafta da uc gun de utu gunum mesela. Calismasaniz dahi evin sistemini kurun. Vucut alisiyor bir muddet sonra. Bir de ogleden sonra egzersiz yaparsaniz vucut miskinligi atar mutlaka.
Isleri kafanizda siraya alin.
Kis depresyonu da olabilir. Fazla durmayin uzerinde. Ama yine de silkelenin ve kalkin. :)

bu tembelliğin önceden de varmıydı?
açıkcası depresif bir durumda değilsen,önemli hayati bir sorunun yoksa gerçekten üşengeçsin demektir.
bak biz çalışıyoruz ,evin işi,yemeği koşuşturmacayla geçiyor akşamları.oğlum var bi de karnımdakiler var:))
bu halde bile tembellik yapamıyorum.sen var hesap et sendeki rahatlığı.
boynum tutuk vaziyette her akşam 2 kap yemeğimi yapar mutfağı pırıl pırıl toplar yatarım.
ee bu durumda bi ablan olarak acilen toparlanmanı,mazeretlere saklanmamanı öneririm.
bir bayan yatağını açık bırakır mı hiç bu arada.
evde en sinir oldum şeydir,açık yataklar,dağınık mutfak,pis lavobolar.
kaşla göz arasında domestoslarım gece mece demem.
zaten çalışırken başka şansın yok.
evin raydan çıkmaması için askeri bir disiplinle evini derli toplu tutman gerekiyor.

Eşimle hiç bir sıkıntım yok çok şükür beni çok ssviyor çok titiz olmasına rağmen bu hallere çok ses etmiyor ben hiçbirşeu için olmassa da eşim için hep titiz olmak istiyorum gaza geliyorum bi an başlıyorum bütün işimi yapıyorum bi kaç gün sonra yine aynı darmadağınık ve hiç iş yapasım olmuyor

Evli, çalışan ve çocuklu bayanların tertemiz evlerini düşünerek motive olabilirsiniz :)

Gündelik işlerden kaçma güçlü bir depresyon belirtisidir ilgisi olabilir mi acaba ?

evde olsada dagınık olan evımı toplasam dıye dusunuyordum tam da

Sık ve az temizlik yapmanız biriktirmenizden daha iyidir. Biriktikten sonra işin içinden çıkılmaz hale geliyor işler.O yüzden bir gün cesaretlenin her yeri toplayıp temizleyin. Sonra birkaç günde bir bir el süpürgesi ile süpürüp bir vileda yaptımmı her yer gıcır gıcır durur :)Yatağınızı da kalktıktan sonra ilk iş toplayın ve bunu alışkanlık edinin. Ben öğrenci evimi sözlüm ile paylaşıyorum ikimizde üniversite son sınıf öğrencisiyiz. O ikinci öğretim eve akşam geliyor. Ben erken gelip koltuğa bir yayıldımmı bir de yorgunluktan kılımı kıpırdatamıyorum. Onun geleceği saate yakın, hatta çıkıp eve gelirken arar, o an da kalkıp patır patır işlere bir girişiyorum. Yaptığımda sadece görünen yerleri süpürüp viledalamak ve dağınıklıkları acelece toplamak. Geldiğinde oyy benim bitanem tüm gün temizlik mi yapmış her yer pırıl pırıl olmuş keşke kendini bu kadar yormasaydın diyor, bilmiyorki toplasan 15 dk sürdü :KK70:Sizde böyle birşey yapabilirsiniz :)

benim de içimi kemiriyor evde bekleyen ütüler, boşaltılacak bulaşık makinası ve yıkanmayı bekleyen dağ gibi çamaşırlar.
arkadaşın dediği gibi , keşke evde olsam da bir çırpıda hallediversem, mis gibi kahvemi yapıp ayaklarımı uzatsam sonra.

ama gel gör ki her sabah 07.00 gibi evden çıkıp her akşam 19,30 dan önce eve giremiyorum.

zamanınız müsaitken kalkıp planlı programlı şekilde bitirin işlerinizi.
açın burda da var sanırım dekorasyon bölümü, milletin düzenli tertipli evlerine bakıp gaza gelin. :)

valla sabah sekiz akşam beş çalışıyorum
ama evim hem temiz hem düzenli üstelik temizlik ütü hepsini bir günde halledip bir daha hiç bir şeye elimi sürmüyorum
tak bir kulaklık en sevdiğin radyoyuda aç , bir de çay kahve yap kendine bir yandan temizlik yap bir yandan da çayını yudumla en fazla iki saatte biter
hareket etmediğin için halin yok hiç bir iş yapasın yok gibi gelir ama ayağa kalk bir yerden başla gör bak nasıl canlanırsın :D

Sakin ol elindeki telefonu sakince yere birak ve internetten yavasca uzaklas
hosgeldiiiinnn eha da ben

Herkese çok teşekkür ederim gerçekten motive oldum şimdi kalkıp işimi yapcam işim bitince yazcam size işimi bitirdim diye

işlerinizi biriktirmeyin, yani günlük işlerinizi sonra yaparım diye ertelemeyin. mümkün olduğunca üzerinizden çıkardıklarınızı hemen silkeleyip kaldırın. hergün belli bir rutininiz olsun, aynı sırayla yapın. akşamdan mutfağı toplu bırakın, yoksa böceklere ziyafet çekmiş olursunuz. sabah ilk iş yatak odanızı toplayın. sonra sırasıyla yaparsınız. ben yemeğimi sabahtan yapmayı severim, akşama kadar demlenmiş dinlenmiş daha lezzetli oluyor.
kış mevsiminde vitamin eksikliği de tembellik yapar.

bi kucagimda bir karnimda :)
surekli gelen giden
ortada donen ben :)
her daim misafir agirlayabilecek bir ev:KK46:

ilk evlendigimde bende aksama kadar uyurdum surekli yatardim :)
dogurunca gecer :KK53:

Back
X