Merhabalar
Firmanın durumu kötü olduğu işin işyerinden çıkarıldım. Tazminat ve maaşım içeride kaldı firma sahibimiz bize ödemeyi 1 ay içinde yapacağını söyledi fakat 1 ay geçti henüz ödeme olmadı bende hala çalışan bir abimizden öğrendim ki taşınacaklarmış firmanın durumu çok kötüymüş ..Fakat yeni bir şirket mi açacak yoksa firmayı mı taşıyacak bilmiyorum.
Benim sorum şu ki firma sahibi 2 ortaklı fakat ortağıylada mahkemelik oldu bu durumda iflas verebilirler mi? Firmadaki tüm demirbaşlar hacizli. mahkemeye versem haklarımı alabilir miyim? Düşünmekten artık kafayı yemek üzereyim arkadaşlar
Valla ben bu ıslerden pek anlamıyrum ama bence mahkemeye ver sonıcta kanun var hukuk var senın hakedılmıs kazanclarınu mahkeme de sana vermeyecekse yuh artık.
Canım icralık durumlarda paraya çevrilen borçlu malları bir kısım önceliklere göre dağıtılır tüm başvurmuş alacaklılara ve işçilik alacaklı imtiyazlıdır yani önce işçilerin hakları ödenir yanlış bir bilgi vermek istemem ama böyle bir şey vardı mahkemeden ilamını aldıktan sonra paranı bir şekilde alabilirsin bence tabi şirket kapatılup yeni bir şirket açılırsa durum daha kolay birleşme devralma gibi işlemlerde yeni şirketin sorumluluğu var direk kapatılırsa da tasfiye sürecinde yine alırsın alacaklarını her türlü mahkemeden bir karar alman lazım ama bence
Merhabalar
Firmanın durumu kötü olduğu işin işyerinden çıkarıldım. Tazminat ve maaşım içeride kaldı firma sahibimiz bize ödemeyi 1 ay içinde yapacağını söyledi fakat 1 ay geçti henüz ödeme olmadı bende hala çalışan bir abimizden öğrendim ki taşınacaklarmış firmanın durumu çok kötüymüş ..Fakat yeni bir şirket mi açacak yoksa firmayı mı taşıyacak bilmiyorum.
Benim sorum şu ki firma sahibi 2 ortaklı fakat ortağıylada mahkemelik oldu bu durumda iflas verebilirler mi? Firmadaki tüm demirbaşlar hacizli. mahkemeye versem haklarımı alabilir miyim? Düşünmekten artık kafayı yemek üzereyim arkadaşlar
Sen bir an önce başvur, önce adliyeye gideceksin, arabulucu tayin edilmesini isteyeceksin, arabulucu şartı var artık iş davaları için. Önce arabulucu tarafları görüştürecek, eğer anlaşma sağlanamzsa dava açacaksın. Davanı açıp kazandığın ve karar çıktığında, kararı icraya koyacaksın.