Büyüklerimin görüşüne çok ihtiyacım var

Gizemmkomut

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2020
190
91
23
27
Hayırlı Ramazanlar herkese. 21 yaşında nişanlı bir kızım,nişanlım memur başka bir şehirde sağlık personeli olarak çalışıyor ve yanında babannesi kalıyor beraber kalıyorlar.Babannesi 70 yaşinda konuştuğumuz kadariyla çok huysuz bir kadin,nişanlim çok mülayim lafini ikiletmez,ne istese yapar,ona ragmen sürekli ona bağırıp cagiriyor evin içinde,evlenicez diye tamirat filan yapmaya çalışıyor sen ne anlarsin bırak başima pislik çikarticaksın,evimi kirletme diye hiç rahat bırakmıyor nişanlimin annesi bile oğluna sen bununla nasıl uğraşıyorsun diye sitem ediyormuş, ben bundan daha evlenmeden rahatsiz olmaya başladim sürekli bu anlaşamamazlıkları beni çok geriyor çünkü sinirli bir insanım ağzimdan bir şey kaçar diye korkuyorum.Neyse gel gelelim biz daha nişanlanmadan annesiyle görüşmüştüm bana evlendikten sonra benim yanıma gelir sizde kalmaz daha dedi en fazla gelir kalır 1 ay dedi. Gelsin tabi dedim başımın üstünde yeri var ama şuan işler değişti nişanlımdan başka kimsede rahat edemiyomuş,kalamazmış,çok alışmış evine,evde sobalı yani tek odada oturuluyor bilirsiniz ve ben tv izlemeyi hiç sevmem ki onun yanında 24 saat tv açık olucak.Bunlara nasıl katlanirim bilmiyorum nişanlim babannesine çok düşkün iki üzülse üstüne titriyor,babannesiyle tartışma yaşasam aramiz bozulur nişanlimda benimle konuşmaz diye düşünüyorum ne yapıcağimi bilemedim, 3 tane gelini varken torununun yaninda kalması,bir de yeni gelinin bana yanlış geliyor
Gelinlerinde rahat edemiyomuş ama ben nolucam.Nişanlima bir kere istemiyorum annenlere gitsin ilk evlendiğimizde dedim , kizdi bana konuşmadi benimle bir kaç gün sana noluyor diye ben kimseye git diyemem dedi bir şey diyemedim de daha .Siz olsanız ne yapardınız.Canım çok sıkkın ailemde bu şekilde razı değil bana yol gösterin hata mı yapıyorum?

Son düzenleme:
Sanane mi dedi? O evde evlenince tek olmayacak, sen de olacaksın ve en çokta tabikide seni ilgilendirir, ne demek sanane? Bence sen de gayet ne yapman gerektiğini biliyorsun. Daha fazla uzatmadan bitir bu işi. He şimdi bitirelim dediğinde tamma evlenince babannemdi gidecek en fazla 1 ay falan kalır dersede sakın inanma. O asla 1 ay olarak kalmayacak.

Sanane mi dedi? O evde evlenince tek olmayacak, sen de olacaksın ve en çokta tabikide seni ilgilendirir, ne demek sanane? Bence sen de gayet ne yapman gerektiğini biliyorsun. Daha fazla uzatmadan bitir bu işi. He şimdi bitirelim dediğinde tamma evlenince babannemdi gidecek en fazla 1 ay falan kalır dersede sakın inanma. O asla 1 ay olarak kalmayacak.
Nişanlimi çok seviyorum çok da iyi anlaşiyoruz 3 senedir beraberiz,konu öyle yerlere geldi ki çok zor benim için ama evlenip yuvamda mutlu olamadiktan sonra bir değeri yok.

Hatta değil 1 ay. Hiö kalmayacak derse bile inanma.

Nişanlimi çok seviyorum çok da iyi anlaşiyoruz 3 senedir beraberiz,konu öyle yerlere geldi ki çok zor benim için ama evlenip yuvamda mutlu olamadiktan sonra bir değeri yok.
Herkes nişanlıyken nişanlanmadan önce çok seviyo. Şimdi 3 yıla acırsan evlenince bütün bi ömrüne üzülüp acımam gerekecek. 3 yıla bir ömür..

Aynı durumu yaşadım. Eşim babaannesiyle yaşıyordu. Babaannenin 4 gelini vardı. Kimsenin umurunda değildi. Eşimi babaannesi büyütmüş. Yaşlıydı zaten 80e yakındı yaşı. Eşimin vefa borcundan dolayı diğer gelinlerinede gider idare ederiz diye düşündük. Ama inan ki kimse üstüne alınmıyor. Bizde durumlar değişti, kayınbabam vefat etti biz nişanlıyken, kaynımda eşimle babaannesinin yanına yerleşti. Öyle olunca biz başka eve çıktık. Bizde durum değişmese eminim ki sadece bizde kalacaktı, kimse oralı olmayacaktı. Bizim farkımız ev 4 odalıydı, babaaneye bi oda ayıracaktık zaten hep istirahat halinde olduğu için genelde odasınsa olacaktı. Ama yinede zordu. Ben kalbimi bozmadım, rabbimde bi şekilde bize başka bi yol çizdirdi.

Aynı durumu yaşadım. Eşim babaannesiyle yaşıyordu. Babaannenin 4 gelini vardı. Kimsenin umurunda değildi. Eşimi babaannesi büyütmüş. Yaşlıydı zaten 80e yakındı yaşı. Eşimin vefa borcundan dolayı diğer gelinlerinede gider idare ederiz diye düşündük. Ama inan ki kimse üstüne alınmıyor. Bizde durumlar değişti, kayınbabam vefat etti biz nişanlıyken, kaynımda eşimle babaannesinin yanına yerleşti. Öyle olunca biz başka eve çıktık. Bizde durum değişmese eminim ki sadece bizde kalacaktı, kimse oralı olmayacaktı. Bizim farkımız ev 4 odalıydı, babaaneye bi oda ayıracaktık zaten hep istirahat halinde olduğu için genelde odasınsa olacaktı. Ama yinede zordu. Ben kalbimi bozmadım, rabbimde bi şekilde bize başka bi yol çizdirdi.
Keşke o şekilde olsa hiç karışmasa bana ama sağlik durumu gayet iyi ve her şeye karışabilen birisi,ben bir seyin yerini degistirsem yarin başka yerde görürüm o derece

Alev alev yangınlara cagrılıp yuruyen behlul gibisin.
Gitme yanacaksın.
Gelinlerin ün, nısanlının basına attıgı huysuz kadını cekeceksın, annen sımdı bisey dese annene karsılık verirsin nisanlın uzulmesın diye stres topu olacak Evlendıgın gune lanet edeceksin, evlenirsen. Kaynana neyse de babaanne kahrı cekmekte ne bileyim. Ustelık senin babannen degıl. Babamı dogurmus susayım bari denecek tarafı yok..

Nisanlına hıc girmeyecegım.

Hadi annesi olsa anlarimda babannesi nedir ya.. kosarak uzaklas bence
Ben istemiyorum diyince bugün babannemi istemeyen yarın annemi de istemez dedi
Nişanlını babannesine bırak ve kaç. Evlenmesin o ölene kadar beraber yaşasınlar. Çünkü öyle bi dünya yok
Ben mi
Nişanlını babannesine bırak ve kaç. Evlenmesin o ölene kadar beraber yaşasınlar. Çünkü öyle bi dünya yok
Ben mi yanlış yapıyorum kabul etmem lazım mı babanesini diye düşünmeye başladim ama yanlış düşünmüşüm

Keşke o şekilde olsa hiç karışmasa bana ama sağlik durumu gayet iyi ve her şeye karışabilen birisi,ben bir seyin yerini degistirsem yarin başka yerde görürüm o derece

Bizim babaanne kimsenin onu kabul etmediğini biliyordu, o yüzden bana karşı hep güleryüzlü oldu. Bi kötülüğünü gördüm desem yalan söylemiş olurum. Tek meselemiz bizi yalnız bırakmazdı çok, mutfağa gitsek mutfağa salona geçsek salona gelirdi peşimizden elinde bastonla. 🤭
Tabi birlikte yaşamak zorunda kalmış olsak gülerek hatırlamayabilirdim. Siz kabul etmeyin ayrı eve çıkmak isteyin.

Ben istemiyorum diyince bugün babannemi istemeyen yarın annemi de istemez dedi

Ben mi

Ben mi yanlış yapıyorum kabul etmem lazım mı babanesini diye düşünmeye başladim ama yanlış düşünmüşüm
Orası senin de yaşam alanın ve çekmek zorunda değilsin. Eşin saygi duymak zorunda. İstemiyorsan kabul edebilecek birini bulabilirsin derdim ben olsam. Neden bu kadar büyük bir fedakarlık yapayim ki hemde karşı taraf benim evime bile karisirken

Nişanlima bir kere istemiyorum annenlere gitsin ilk evlendiğimizde dedim , kizdi bana konuşmadi benimle bir kaç gün sana noluyor karışma diye bir şey diyemedim de daha
Sana ne oluyor derken? Aynı evde yaşayacaksınız ya hani...

Yol yakınken dönün.

Bence annenin babanın sözünü dinle yaşın genç, farklı bir şehre gideceksin,akraba yok tanıdık kimse yok, eşin işe gidecek nöbete gidecek sabahtan akşama kadar babanneyle birlikte bir evin içinde kalacaksın.
Evliliğin ilk zamanları 1 yıl zaten alışma evresi herkesin farklı geçer ve siz o zamanları babanneyle geçireceksiniz.Rahat rahat yatamayacaksın,bugun canım yemek yapmak istemedi diyemeyeceksin, bulaşıkları sonra toplarim deme hakkın yok , başında kvden de öte birisi olacak hiç sesini cikaramayacaksin.
Sen A desen B anlayacak,en ufak bir yanlış anlaşılmada 70 yaşındaki kadına hesap sormaktansa size soracaktır emin olun.

Ama cok seviyorum ne olursa olsun vazgeçemem herşeyiyle kabulüm diyorsanız şimdiden Allah yardımcınız olsun.

Konunuzun en şaşırtıcı kısmı “bu işin oluru var mı” diye düşünmeniz. Masum masum terslersem üzülür, nişanlımla da aram bozulur diyorsunuz, tv diyorsunuz. Bu “acaba dert olur mu” diye düşündüğünüz şeyler dertlerinizin en küçüğü olacak bu ilişkiye devam edip evlenirseniz, haberiniz olsun.

Bir de ev sobalı, tek odada oturuluyor demişsiniz. Evlenirseniz babaanneyle aynı odada mı uyuyacaksınız kışları? Biz de bir dönem soba yakmıştık da anne babam ben salonda uyurduk hep birlikte, oradan aklıma geldi. Aynı oda olmasa bile özel hayatınız olmayacak, evliliğinizin tadını çıkaramayacaksınız, farkında mısınız? Yani sağlığı sıkıntılı olsa, ev de büyük olsa 3+1, 4+1 herkesin odası olsa neyse diyeceğim ama cıks o zaman bile babaanne saçma, kaynana olsa bir derece.

En kötü kısmı nişanlınızın sizin fikrinize saygı göstermemesi. Konu ne olursa olsun sizin fikrinize saygı göstermemesi çok büyük bir sıkıntı. Ne demek seni ilgilendirmez? En çok sizi ilgilendirir bu. Bakımını sağlayacak o evin temizliğini yapacak sizsiniz. Beyefendi gidecek çalışacak nöbetlere kalacak babaanneyle siz eve tıkılacaksınız. Siz de çalışıyor olsanız dahi yükünüz azalmayacak.

Bu sitede Bir Derdim Var diye bir bölüm var. Bir girin bakın kaynanası ile yaşayan eş ailesiyle hep birlikte cümbür cemaat yaşayan insanlar neler çekmiş. Sizin bu insanla evlenirseniz yaşayacaklarınız bunların fazlası olur eksiği olmaz, inanın. İnsan bile bile bu kadar da kendini ateşe atmaz, pes.

Bir evde çekirdek aileden fazlası olması her zaman sıkıntı yaratır. Tek yapmanız gereken bu babaanneyle birlikte yaşarsanız evlenmeyeceğinizi söylemek. Kabul ederse ne güzel, kabul etmezse ayrılmalısınız.

Benim de 5 yıllık ilişkim var, evliliğe yönelen. Emek vermek, sevmek, aşık olmak nedir bunlara kıyamamak nedir, bilmeyen bir insan değilim. Bugün erkek arkadaşım “evlenince annem de bizle yaşayacak” dese cümleyi tamamlayamadan kendini kapının önünde bulur, çok ciddiyim. Gözünüzü açın, son ciddi bir konuşma yapın, bu konuda fikrini değiştirmiyorsa ona babaannesiyle mutlu bir ömür dileyin.

Son düzenleme:
Bırak o düşünsün nisanlimi çok seviyorum babannem bizimle yaşarsa o üzülür yol veriyim diye ..n

Hem bide kah sobalı ev kah uzak yer tek göz oda diyorsun.
Yani şartlarda öyle aman aman mükemmel değil
Ha deseydin ki benim nisanlim bana babannesinden daha düşkün.oyle olunca sobaydi uzak mesafeydi tek göz odaydi bunların lafını etmezdim yanlış anlaşılmasın bizde sobalı evde buyumedik mi .

Back
X