Konunuzun en şaşırtıcı kısmı “bu işin oluru var mı” diye düşünmeniz. Masum masum terslersem üzülür, nişanlımla da aram bozulur diyorsunuz, tv diyorsunuz. Bu “acaba dert olur mu” diye düşündüğünüz şeyler dertlerinizin en küçüğü olacak bu ilişkiye devam edip evlenirseniz, haberiniz olsun.
Bir de ev sobalı, tek odada oturuluyor demişsiniz. Evlenirseniz babaanneyle aynı odada mı uyuyacaksınız kışları? Biz de bir dönem soba yakmıştık da anne babam ben salonda uyurduk hep birlikte, oradan aklıma geldi. Aynı oda olmasa bile özel hayatınız olmayacak, evliliğinizin tadını çıkaramayacaksınız, farkında mısınız? Yani sağlığı sıkıntılı olsa, ev de büyük olsa 3+1, 4+1 herkesin odası olsa neyse diyeceğim ama cıks o zaman bile babaanne saçma, kaynana olsa bir derece.
En kötü kısmı nişanlınızın sizin fikrinize saygı göstermemesi. Konu ne olursa olsun sizin fikrinize saygı göstermemesi çok büyük bir sıkıntı. Ne demek seni ilgilendirmez? En çok sizi ilgilendirir bu. Bakımını sağlayacak o evin temizliğini yapacak sizsiniz. Beyefendi gidecek çalışacak nöbetlere kalacak babaanneyle siz eve tıkılacaksınız. Siz de çalışıyor olsanız dahi yükünüz azalmayacak.
Bu sitede Bir Derdim Var diye bir bölüm var. Bir girin bakın kaynanası ile yaşayan eş ailesiyle hep birlikte cümbür cemaat yaşayan insanlar neler çekmiş. Sizin bu insanla evlenirseniz yaşayacaklarınız bunların fazlası olur eksiği olmaz, inanın. İnsan bile bile bu kadar da kendini ateşe atmaz, pes.
Bir evde çekirdek aileden fazlası olması her zaman sıkıntı yaratır. Tek yapmanız gereken bu babaanneyle birlikte yaşarsanız evlenmeyeceğinizi söylemek. Kabul ederse ne güzel, kabul etmezse ayrılmalısınız.
Benim de 5 yıllık ilişkim var, evliliğe yönelen. Emek vermek, sevmek, aşık olmak nedir bunlara kıyamamak nedir, bilmeyen bir insan değilim. Bugün erkek arkadaşım “evlenince annem de bizle yaşayacak” dese cümleyi tamamlayamadan kendini kapının önünde bulur, çok ciddiyim. Gözünüzü açın, son ciddi bir konuşma yapın, bu konuda fikrini değiştirmiyorsa ona babaannesiyle mutlu bir ömür dileyin.