Büyüklerimin görüşüne çok ihtiyacım var

Sanane deyip bı kaç gün size tavır mı yaptı!!!!
Güzel kardeşim sen başına bela mı arıyorsun.
Evlenip dayanamayıp 2 / 3 ay sonra baba evine geri dönüp boşanmak mı istiyorsun.

Nişanlın adam olsa seni o evemi götürür.
Tutar adam gibi evini döşersiniz içini ikiniz evlenirsiniz.
Sanırım bedava evde oturmak onun işine geliyor. Babaanneninde maaşı varsa.

Aileni dinle sakın evlenme.

Eşinle yalnız yaşarken %20 sorun/tartışma yaşayacaksan, babaannesi ile beraber yaşarsan %85 sorun yaşarsın. Daha genceciksin sen bu kadar fedakarlık göstereceğine seni önemsemeyen, yaşayacağın hayat için bile "sanane" diyen nişanlın göstersin.
Hiç oğlu, gelini olmasa tamam torunu sahip çıksın dicem de,kabul edilebilir bir durum değil.
Yol yakınken vazgeç. Evlilik sandığın gibi toz pembe değil. Evlendikten 2 ay sonra "pembesi gitti tozu kaldı" dememek için bırak onu babaannesi ile mutlu mesut yaşasın.

Kaynanayla babanneyle oturacağıma ömür boyunca tek başıma yaşarım.
Kaynana da değil bi de yav, onun kaynanası. Büyük kaynanatör. 😀 Nasıl bıktılarsa gelinler, torununun başına atmışlar. Benim anneannem de dedemin halasına baktı neredeyse 40 yıl. '' Keşke kaynanama baksaydım, hiç yoktan kocamın anasıydı, çektiğim çilenin anlamı olurdu'' diyor.

Hayırlı Ramazanlar herkese. 21 yaşında nişanlı bir kızım,nişanlım memur başka bir şehirde sağlık personeli olarak çalışıyor ve yanında babannesi kalıyor beraber kalıyorlar.Babannesi 70 yaşinda konuştuğumuz kadariyla çok huysuz bir kadin,nişanlim çok mülayim lafini ikiletmez,ne istese yapar,ona ragmen sürekli ona bağırıp cagiriyor evin içinde,evlenicez diye tamirat filan yapmaya çalışıyor sen ne anlarsin bırak başima pislik çikarticaksın,evimi kirletme diye hiç rahat bırakmıyor nişanlimin annesi bile oğluna sen bununla nasıl uğraşıyorsun diye sitem ediyormuş, ben bundan daha evlenmeden rahatsiz olmaya başladim sürekli bu anlaşamamazlıkları beni çok geriyor çünkü sinirli bir insanım ağzimdan bir şey kaçar diye korkuyorum.Neyse gel gelelim biz daha nişanlanmadan annesiyle görüşmüştüm bana evlendikten sonra benim yanıma gelir sizde kalmaz daha dedi en fazla gelir kalır 1 ay dedi. Gelsin tabi dedim başımın üstünde yeri var ama şuan işler değişti nişanlımdan başka kimsede rahat edemiyomuş,kalamazmış,çok alışmış evine,evde sobalı yani tek odada oturuluyor bilirsiniz ve ben tv izlemeyi hiç sevmem ki onun yanında 24 saat tv açık olucak.Bunlara nasıl katlanirim bilmiyorum nişanlim babannesine çok düşkün iki üzülse üstüne titriyor,babannesiyle tartışma yaşasam aramiz bozulur nişanlimda benimle konuşmaz diye düşünüyorum ne yapıcağimi bilemedim, 3 tane gelini varken torununun yaninda kalması,bir de yeni gelinin bana yanlış geliyor
Gelinlerinde rahat edemiyomuş ama ben nolucam.Nişanlima bir kere istemiyorum annenlere gitsin ilk evlendiğimizde dedim , kizdi bana konuşmadi benimle bir kaç gün sana noluyor diye ben kimseye git diyemem dedi bir şey diyemedim de daha .Siz olsanız ne yapardınız.Canım çok sıkkın ailemde bu şekilde razı değil bana yol gösterin hata mı yapıyorum?
Ortak karar alınması gerek . Nişanlın tek başına karar veremez ! Senin içinden ne yapmak geliyor

Böyle olmamin sebebi şu;sen beni babannem için bırakıcak kadar sevmedin mi diyor ve haklı da seviyorum.Hallederiz bir şekilde diyor ve arada kalıyorum,iyi düşünmeye çalışıyorum ama benden büyük,görmüş geçirmiş insanların dedikleri de önemli benim için.Bu konuyu onunla oturup,kesin bir şekilde halletmediğimiz sürece evlenmeyi düşünmüyorum,gerekirse ailelere açtırıcam bir araya geldiklerinde çözümlenmesi için ki benim istegimi herkes bilsin.Babannesini çok seviyor ve benimle ilgilendi şimdiye kadar kimseye ben git diyemem diyor,babannemi alın yanımdan da diyemem diyor babasına ayıp olurmuş,son çare benim yapıcaklarim kalıyor anlıyacağınız.
Aynı şey senin içinde geçerli. Demekki babannesini için senin üzülmene aldırmıyor. Bir şekilde hallederiz demek durum aynen devam edecek demek.

Sen ilerde anneme de bakmazsın demiş yani babaanne bitecek kv başlayacak.

Hiç kendi evinin hanımı olamayacaksın. Her işine karışılacak. Yattığın kalktığın saat, geldiğin gittiğin yer vs. hepsine. Hiç baş başa vakit geçiremeyeceksin. Bırakıp ne bir yemeğe ne de tatile gidebileceksin. Çocuğun olsa bakımına, terbiyesine sen karar veremeyeceksin. Kendine sor böyle bir hayat istiyor musun?

Nişanlın böyle yaparak hayatınızı ilgilendiren büyük kararlarda senin fikrini bile almayacağını belli ediyor. Sana saygısı yok.

Yine de evlenmeye kararlıysan aileni devreye sokmanı öneririm. Babanın ya da annenin bu durumda devreye girip bu şekilde evlenmenize müsade etmeyeceklerini söylemesi lazım.

O seni sevmiyor umrunda bile değilsin.
Aynı şey senin içinde geçerli. Demekki babannesini için senin üzülmene aldırmıyor. Bir şekilde hallederiz demek durum aynen devam edecek demek.

Sen ilerde anneme de bakmazsın demiş yani babaanne bitecek kv başlayacak.

Hiç kendi evinin hanımı olamayacaksın. Her işine karışılacak. Yattığın kalktığın saat, geldiğin gittiğin yer vs. hepsine. Hiç baş başa vakit geçiremeyeceksin. Bırakıp ne bir yemeğe ne de tatile gidebileceksin. Çocuğun olsa bakımına, terbiyesine sen karar veremeyeceksin. Kendine sor böyle bir hayat istiyor musun?

Nişanlın böyle yaparak hayatınızı ilgilendiren büyük kararlarda senin fikrini bile almayacağını belli ediyor. Sana saygısı yok.

Yine de evlenmeye kararlıysan aileni devreye sokmanı öneririm. Babanın ya da annenin bu durumda devreye girip bu şekilde evlenmenize müsade etmeyeceklerini söylemesi lazım.

Sizleri konu sahibinin yeni konusuna alalım.

kayinvalidenin degisik versiyonu iste bu da,
ne farki var,
gelip 1 ay kalmasi bile hos degil, hadi yasindan oturu ona bir sey denemez, sonucta yol yoruyordur falan diyelim.

boyle nisanliya gule gule demek icap eder,
cok da kendinizi aciklamaya calismaniza gerek yok,
yok ben sesten rahatsiz olurum falan filan diyerek,
zira bunu aciklamaya gerek olmamasi lazim, nisanlinizin kendisinin sizinle yanliz bir yuva kurmayi talep ediyor olmasi lazim.

Sizleri konu sahibinin yeni konusuna alalım.

o kadar bir buyuk olarak gorusumu sey ettiydim :KK47:

Hayırlı Ramazanlar herkese. 21 yaşında nişanlı bir kızım,nişanlım memur başka bir şehirde sağlık personeli olarak çalışıyor ve yanında babannesi kalıyor beraber kalıyorlar.Babannesi 70 yaşinda konuştuğumuz kadariyla çok huysuz bir kadin,nişanlim çok mülayim lafini ikiletmez,ne istese yapar,ona ragmen sürekli ona bağırıp cagiriyor evin içinde,evlenicez diye tamirat filan yapmaya çalışıyor sen ne anlarsin bırak başima pislik çikarticaksın,evimi kirletme diye hiç rahat bırakmıyor nişanlimin annesi bile oğluna sen bununla nasıl uğraşıyorsun diye sitem ediyormuş, ben bundan daha evlenmeden rahatsiz olmaya başladim sürekli bu anlaşamamazlıkları beni çok geriyor çünkü sinirli bir insanım ağzimdan bir şey kaçar diye korkuyorum.Neyse gel gelelim biz daha nişanlanmadan annesiyle görüşmüştüm bana evlendikten sonra benim yanıma gelir sizde kalmaz daha dedi en fazla gelir kalır 1 ay dedi. Gelsin tabi dedim başımın üstünde yeri var ama şuan işler değişti nişanlımdan başka kimsede rahat edemiyomuş,kalamazmış,çok alışmış evine,evde sobalı yani tek odada oturuluyor bilirsiniz ve ben tv izlemeyi hiç sevmem ki onun yanında 24 saat tv açık olucak.Bunlara nasıl katlanirim bilmiyorum nişanlim babannesine çok düşkün iki üzülse üstüne titriyor,babannesiyle tartışma yaşasam aramiz bozulur nişanlimda benimle konuşmaz diye düşünüyorum ne yapıcağimi bilemedim, 3 tane gelini varken torununun yaninda kalması,bir de yeni gelinin bana yanlış geliyor
Gelinlerinde rahat edemiyomuş ama ben nolucam.Nişanlima bir kere istemiyorum annenlere gitsin ilk evlendiğimizde dedim , kizdi bana konuşmadi benimle bir kaç gün sana noluyor diye ben kimseye git diyemem dedi bir şey diyemedim de daha .Siz olsanız ne yapardınız.Canım çok sıkkın ailemde bu şekilde razı değil bana yol gösterin hata mı yapıyorum?
Kaynanan olsa tamamda . Olmaz bu iş. Aşkından ölmüyorsan vazgeç derim. İşin sonunda sen kötü olcaksin çünkü.

kayinvalidenin degisik versiyonu iste bu da,
ne farki var,
gelip 1 ay kalmasi bile hos degil, hadi yasindan oturu ona bir sey denemez, sonucta yol yoruyordur falan diyelim.

boyle nisanliya gule gule demek icap eder,
cok da kendinizi aciklamaya calismaniza gerek yok,
yok ben sesten rahatsiz olurum falan filan diyerek,
zira bunu aciklamaya gerek olmamasi lazim, nisanlinizin kendisinin sizinle yanliz bir yuva kurmayi talep ediyor olmasi lazim.

Ben böyle adamları gram anlamıyorum. Genç bir adam ne diye gidip babaannesiyle yaşar ki başta? Eve kız atamam, arkadaşlarımla rahatça bir oturup bir şeyler içemem, sabahlara kadar oyun oynayamam diye düşünmesi gerekmez mi? Benim çevremdeki gençler sırf bunları rahat yapabilmek için anne baba yanından ayrılıyor daha 18 yaşında.

Hadi diyelim bu tarz şeylerin hiçbiri yok hayatında, babaanneyle ne yapacak, ne paylaşacak? Gündemden ekonomiden siyasetten anlamaz, yaş gereği ortak nokta olmaz ki. Kukumav kuşu gibi oturup örgü mü örecekler?

Hele evlenince insan düşünmez mi hiç, yeni evli olacağız, babaannem evde olursa eşimle rahatça öpüşüp koklaşamam. Şöyle bir kanepede birlikte uzanıp film izleyemeyiz sarmaş dolaş. Bir duşa bile birlikte girsek babaanneye ayıp olur falan. 20’li yaşlardaki insanların evlenme hayalleri hep bunları içeren şeyler olmuyor mu? Romantik romantik birlikte yemek yaparız, sonra mutfakta... öhöm :ıslık:falan. Genç bir insan neden evlenince babaannesiyle yaşamak ister :kızgın:? Konu sahibinin de daha 21 yaşında geç kalmış gibi böyle bir evliliğe razı olmasını aklım hiç almıyor.

Aynı zamanlarda açılan benzer bir konu vardı. Üye baya tepki almıştı, işten eve gelip kaynanasıyla sohbet edip çay içme hayalleri kuruyordu falan. Kaynanayla yaşamayı böylesine romantikleştiren üye bile gözlerini açıp ayrıldı mesela. Darısı konu sahibinin başına :işsiz:

Back
X